Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

ZECA

QUOTE (catalinux2001 @ Sep 3 2008, 16:13) *
Salut! Vreau sa pun parchet laminat in dormitor(cam 11mp) peste cel vechi. La inceput voiam sa il reconditionez pe cel vechi dar zugravul care lucreaza momentan zice ca e cam rar si la raschetat o sa sara bucati din el. Parchetul asta e drept,fara gropi dar e cam urat. Am gasit parchet laminat de 8mm pt trafic comercial. Oare va face probleme cel vechi? Umezeala,etc...??Daca a pus cineva asa,imi poate spune cum se comporta? deadtongue.gif

Nu e recomandat sa pui peste parchet de lemn laminat desi in acelasi timp nu e interzis sa pui peste dusumea de lemn solid. Un pic curios.
Eu incerc intotdeauna sa recomand sa se reconditioneze cel de lemn.
Decizia pana la urma e a celui ce plateste.

AM uitat de la umezeala se poate sa se strice amandoua, si sa miroasa daca din sansa cel laminat nu sa stricat
v@li
Salut !! . Am gasit parchet laminat 12.3 mm chinezesc la pretul de 35 lei/mp . Doresc sa ii intreb pe cei ce au montat acest tip de parchet sau altul de 8 mm sa isi expuna parerea despre calitatea parchetului chinezesc . Pretul nu este tocmai mic pt acest tip de parchet . Cei ce au intampinat experiente negative sa le si exemplifice .

mihaha
Mersi de raspuns mutulica si zeca.

Asa ne gandeam si noi, sa lasam parchetul. Doar ca sunt anumite bucati din el care se misca si sunt aiurea sa le lasam asa si mai sunt si distante mari intre bucati si nu arata bine.

Plus de asta, intre dormitor si sufragerie este un coridor mic in care am pus gresie. Fiind cu denivelari, s-a pus un strat destul de gros de adeziv ca sa fie drept si diferenta dintre gresie si parchet este destul de mare si la camera de zi si la dormitor. Si cam ar trebui sa facem ceva cu asta, adica sa punem laminat, asa ni s-a spus.
ZECA
[quote name='mihaha' date='Sep 5 2008, 14:43' post='5171138']
Mersi de raspuns mutulica si zeca.

Asa ne gandeam si noi, sa lasam parchetul. Doar ca sunt anumite bucati din el care se misca si sunt aiurea sa le lasam asa si mai sunt si distante mari intre bucati si nu arata bine.

Plus de asta, intre dormitor si sufragerie este un coridor mic in care am pus gresie. Fiind cu denivelari, s-a pus un strat destul de gros de adeziv ca sa fie drept si diferenta dintre gresie si parchet este destul de mare si la camera de zi si la dormitor. Si cam ar trebui sa facem ceva cu asta, adica sa punem laminat, asa ni s-a spus.
[/quote

Bucatile deprinse se scot si se lipesc si pt spatiile intre lame sigur gasesti chit special de reparat lemnul la culoarea lemnului ( stejar,fag, cires,nuc etc), dupa ce se pune s smirgheluieste un pic si se lacuieste cu doua trei maini si gata.
Pt dif de nivel ai profile de deznivel pt parchet la culoarea parchetului.
355
Salutare! Ma gandesc saptamanile urmatoare sa-mi cumpar si eu parchet laminat.
Am niste intrebari: 1. Sa cumpar parchet click 2 click sau din acela care se lipeste?
2. Am citit tot topicul si nu am inteles...
Sa zicem ca e vorba de beton: cum se aseaza straturile dinaintea parchetului laminat?
Eu am inteles asa: primul strat este acea folie de 2-3 mm PEE care se aseaza pentru micile denivelari ale podelei si pentru izolare termica.
Dupa acest strat se mai pune polistiren extrudat !? Ce grosime ? In ce cazuri se pune? Pentru ce?
In final se mai pune acea folie anti-vapori !? Iarasi, in ce cazuri ?

Va rog sa ma corectati daca ceva nu este bine si ma iertati pt nestiinta dar nu am cunostinte in domeniu tongue.gif
mutulica_41
QUOTE (355 @ Sep 8 2008, 18:48) *
Salutare! Ma gandesc saptamanile urmatoare sa-mi cumpar si eu parchet laminat.
Am niste intrebari: 1. Sa cumpar parchet click 2 click sau din acela care se lipeste?
2. Am citit tot topicul si nu am inteles...
Sa zicem ca e vorba de beton: cum se aseaza straturile dinaintea parchetului laminat?
Eu am inteles asa: primul strat este acea folie de 2-3 mm PEE care se aseaza pentru micile denivelari ale podelei si pentru izolare termica.
Dupa acest strat se mai pune polistiren extrudat !? Ce grosime ? In ce cazuri se pune? Pentru ce?
In final se mai pune acea folie anti-vapori !? Iarasi, in ce cazuri ?

Va rog sa ma corectati daca ceva nu este bine si ma iertati pt nestiinta dar nu am cunostinte in domeniu tongue.gif

Nu prea merge cu ' sa zicem"! E vb de beton, sau nu? Daca presupun ca da, ar trebui intai controlata planeitatea, daca nu cumva e nevoie de o sapa autonivelanta (ideal ar fi s-o torni oricum-ai siguranta unei pardoseli drepte); daca bugetul nu permite si 'betonul' e drept, e mai bine sa pui extrudat de 5 mm, apoi parchetul, daca bugetul permite autonivelanta, atunci pui folie d-aia la sul de 2-3 mm, care o asezi sa fie vreo 10 cm o foaie peste alta(sa nu fie gol intre foi); apoi parchetul- eu as alege pe cel cu clik, e mai usor la montaj, nu mai tre sa stai cu carpa dupa tine sa stergi urmele de aracet
ZECA
QUOTE (mutulica_41 @ Sep 8 2008, 18:06) *
Nu prea merge cu ' sa zicem"! E vb de beton, sau nu? Daca presupun ca da, ar trebui intai controlata planeitatea, daca nu cumva e nevoie de o sapa autonivelanta (ideal ar fi s-o torni oricum-ai siguranta unei pardoseli drepte); daca bugetul nu permite si 'betonul' e drept, e mai bine sa pui extrudat de 5 mm, apoi parchetul, daca bugetul permite autonivelanta, atunci pui folie d-aia la sul de 2-3 mm, care o asezi sa fie vreo 10 cm o foaie peste alta(sa nu fie gol intre foi); apoi parchetul- eu as alege pe cel cu clik, e mai usor la montaj, nu mai tre sa stai cu carpa dupa tine sa stergi urmele de aracet

E nevoie de o corectie mutulica si nu mai recomanda asta ca nu se obtine decat o mica ridicatura sub parchet:-folia de 2-3mm nu se suprapune ci doar se pune cap la cap si se lipeste cu banda adeziva maron pt cutii sau transparenta de 5cm latime.Ceea ce se suprapune e bariera de vapori si nu 10cm ci 20cm fara a o lipi.

mutulica_41
QUOTE (ZECA @ Sep 8 2008, 19:22) *
E nevoie de o corectie mutulica si nu mai recomanda asta ca nu se obtine decat o mica ridicatura sub parchet:-folia de 2-3mm nu se suprapune ci doar se pune cap la cap si se lipeste cu banda adeziva maron pt cutii sau transparenta de 5cm latime.Ceea ce se suprapune e bariera de vapori si nu 10cm ci 20cm fara a o lipi.

scuze, sefu, ca mi-am permis sa ma var pe mosia matale, eu asa am facut la mine, in nemernicia mea..., daca numai atat ma corectezi, inseamna ca n-am gresit in rest, hai?
pe topicul asta nu ma mai var, nu e felia mea de baza, te las sef aici, ai grija de ei, cum ii cresti! bigyellowgrin.gif
ZECA
QUOTE (mutulica_41 @ Sep 8 2008, 18:51) *
scuze, sefu, ca mi-am permis sa ma var pe mosia matale, eu asa am facut la mine, in nemernicia mea..., daca numai atat ma corectezi, inseamna ca n-am gresit in rest, hai?
pe topicul asta nu ma mai var, nu e felia mea de baza, te las sef aici, ai grija de ei, cum ii cresti! bigyellowgrin.gif

MOSIA NU-I A MEA, NICI A COPIILOR MEI( NOSTRI) CI A COPIILOR COPIILOR NOSTRI !!!
Esti invitat cu plascere de cate ori vrei sa-ti vari coada prin treburile de aici ca nu-s ale mele, e democratie baieti, da asa cum si cu adita ma bag cand da cu oistea-n gard( sau matzu) astept pareri-opinii si contraziceri-orice. coolspeak.gif
dorelcaransebes

QUOTE (mutulica_41 @ Sep 8 2008, 12:51) *

asa este cum zice ZECA daca ai montat sute de metrii de pachete din astea atunci ai sa stii ca folia aia groasa de plastic ( ori burete expandat ) NU SE SUPRAPUNE !, se pune una langa alta si o lipesti cu o banda adeziva separata SUBTIRE, unele foi de burete expandat au in componenta lor un abtzibild cu o folie autocolanta care se lipeste de urmatoarea in constructia lor dar nu toate au !
NU SUPRAPUNE ca strici randul de placi care se UMFLA dedesupt
355
Multumesc pentru idei si va rog sa nu va mai certati:)
ONtopic:
Podeaua este de beton si este destul de dreapta dupa parerea mea, iar sapa autonivelanta nu vreau sa folosesc din mai multe motive, nu are rost sa exemplific.
Reiau putin problema:
Ce grosime recomandati sa aiba acea prima folie ? mutulica zice ca de 5 mm...e ok asa?
Mai este nevoie de folia antivapori ?
Multam cool.gif
adi_master
Daca ai posibilitatea de a pune polistiren expandat de 6mm.........ar fii perfect!De folie anticondes......poti renunta.
LED
A cam venit vremea sa incep sa ma uit dupa parchet si nu prea stiu ce sa aleg. La etaj, in zona de dormitoare, o sa pun ceva simplu. Atentia mea este concentrata pe parter, in zona de zi. Imi plac modelele si culorile e la Quick Step (gama Perspective), dar 100 ron/mp mi se pare cam prea mult pentru un parchet laminat. Sau poate nu m-am uitat unde trebuie?

Sincer sa fiu, eu caut ceva in zona 40-60 ron/mp. Pe la comercianti gen Hornbach, Brico, Practiker am vazut tot felul de modele Kronotex. Sunt bune de ceva?
355
QUOTE (adi_master @ Sep 8 2008, 21:49) *
Daca ai posibilitatea de a pune polistiren expandat de 6mm.........ar fii perfect!De folie anticondes......poti renunta.

expandat sau extrudat ? scz dar trebuie sa elimin orice indoiala
adi_master
Scz mele!!
Extrudat
am-draci
QUOTE (adi_master @ Sep 8 2008, 21:49) *

eu vreau sa pun dar cu polistiren extrudat de 1-2 depinde daca gasesc smile.gif

QUOTE (adi_master @ Sep 9 2008, 04:07) *
Scz mele!!
Extrudat

extrudat de 6mm? exista ?
adi_master
Extrudat de 1-3mm e degeaba!
Si,da,exixta de 6mm,si e foarte bun.

QUOTE (LED @ Sep 8 2008, 21:14) *
A cam venit vremea sa incep sa ma uit dupa parchet si nu prea stiu ce sa aleg. La etaj, in zona de dormitoare, o sa pun ceva simplu. Atentia mea este concentrata pe parter, in zona de zi. Imi plac modelele si culorile e la Quick Step (gama Perspective), dar 100 ron/mp mi se pare cam prea mult pentru un parchet laminat. Sau poate nu m-am uitat unde trebuie?

Sincer sa fiu, eu caut ceva in zona 40-60 ron/mp. Pe la comercianti gen Hornbach, Brico, Practiker am vazut tot felul de modele Kronotex. Sunt bune de ceva?

Cauta casa bambus!Au ceva sorturi interesante.
am-draci
QUOTE (adi_master @ Sep 9 2008, 15:54) *
Extrudat de 1-3mm e degeaba!
Si,da,exixta de 6mm,si e foarte bun.

nu 1-2 mm .... vroiam sa zic 1cm. 10mm . caut azi sa vad daca gasesc. apoi iau de la policolor 4 saci de adeziv si l lipesc pe jos. apoi parchetul de 12.3 peste. ce zici ? merge?
ZECA
QUOTE (LED @ Sep 8 2008, 21:14) *

Incearca ELIGNA de Quick-step-tre sa coste intre 60-70 de lei si diferenta intre Eligna si Perspective e doar ranura in V in rest e acelasi parchet cu aceleasi desene.
Nu am incredere in casa Krono in rest sunt banii tai.

QUOTE (adi_master @ Sep 8 2008, 20:49) *

Cand pui direct pe beton sau sape clasice sau autonivelante e bine sa pui folie anticondens suprapusa la capete 20cm, independent daca pui extrudat, expandat sau chilotii bunicii . biggrin.gif
am-draci
Izo Flor stie cineva ce este? si daca este mai bun sau macar egal ca polistirenu extrudat? are 3mm
LED
QUOTE (adi_master @ Sep 9 2008, 15:54) *
Cauta casa bambus!Au ceva sorturi interesante.

Am intrat pe pagina lor...nu cred ca bugetul imi permite asa ceva. Vad multe esente exotice si, in plus, parchetul este masiv sau stratificat.

@ZECA
La noi am vazut doar Perspective si Classic. Daca stii tu unde as putea gasi Eligna, trimite-mi te rog pe mail.
ZECA
QUOTE (LED @ Sep 10 2008, 08:24) *
Am intrat pe pagina lor...nu cred ca bugetul imi permite asa ceva. Vad multe esente exotice si, in plus, parchetul este masiv sau stratificat.

@ZECA
La noi am vazut doar Perspective si Classic. Daca stii tu unde as putea gasi Eligna, trimite-mi te rog pe mail.

Classic e la fel de bun doar ca aere 7mm si 20 de ani de garantie. In rest AC4-32 ca eligna sau perspective.

Eu nu stiu unde poti gasi caci sunt in barcelona nu uita.Mai incearca si daca-l gasesti garantez ca o sa fii multumit de el sub toate aspectele.
dorelcaransebes
Cum sa intalezi singur parchetul de 3/4 ~ 20 mm inch grosime de stejar

1) in primul rand camera unde vrei sa instalezi ori camerele unde trebuie pus parchetul trebuie sa fie absolut goale de orice mobilier, trimul de baza trebuie scos, trimul de la usa si usile trebuieste scurtatcam la 1 inch si un sfert ~ 32 mm ori chiar 1 inch jumate ~~ 38 mm la fel si usile trebuiesc scurtate daca se deschid in interiorul camerelor unde se pune parchetul nou.

2) sculele necesare sunt speciale si nu sunt pentru un neprofesionist as putea recomanda sa le inchiriezi de la Home Depot daca nu vei mai folosi pe viitor, eu am cumparat compresorul meu de la Home Hardware trebuie sa aibe minim 25 de litrii de aer comprimat capacitate, si am cumparat capsatorul de staple la 45 de grade inclinare de pe internet din cauza ca era extrem de scump sa il cumpar de la Home Depot ( 650 de dolari ) de pe internet - ebay.ca am gasit o oferta cu 150 cad + shipping....
Capsele U costa destul de mult in jur de 70 dolari o cutie dar va asigur ca puteti pune 1500 sq ft ~ 150 Metri patrati de parchet cu aceasta cantitate. furtunul de aer comprimat si adaptorul costa in jur de 25 de dolari de la Home Depot deci toate sculele te ajung la 300 dolari + capsele daca vrei sa le ai ale tale.

Ca si masini de taiat eu folosesc 2 masini - una cu taiere verticala este Ryobi nu e un brand f. scump dar isi face treaba - taie pana la 10 inch latzime a costa 125 de dolari si masa de taiere a fost si ea 50 de dolari scheletul de metal, de asemenea am o masa de taiere orizontala pe care am facut-o dintr-o masina de taiat faianta- gresie la care am schimbat discul.

Discul este special ptr. parchet italian cu 80 de dintzi vidia si a costa numai discul in sine in jur de 70 de dolari de la Home Depot, din nou aceasta investitie e pe termen lung si va folosi pentru multi ani de acum inainte.
Aveti nevoie de un disc cu dinti multi ca sa aveti o taietura perfecta si fina fara sa rupa materialul.

3) subfloorul este foarte important, eu am asamblat subfloor stratificat de 1/2 inch ~ 12.7 mm cu suruburi de 3 inch ~ 76 mm in grinzile transversale din camere, am marcat grinzile cu un creion pe perete si apoi am taiat placile de subfloor si le-am asezat peste subfloorul original avetzi mare grija sa lasati cam 1/4 inch 6 mm spatiu de expansiune la marginea care se atinge de perete cat si marginile dintre 2 placi, puteti pune construction glue PL premium costa 4.95 la Home Depot un tub.

4) odata subfloorul instalat trebuie asezata hartia cerata ( un rol de 500 sq ft ~ 50 MP costa la 25 de dolari ), unii pun si hartie roz cartonata ori altii chiar si hartie subtire asfaltata am vazut, se taie rolul pe lungimea cea mai lunga a camerei si se capseaza cu capse scurte U in subfloor

5) odata ce am terminat de pus subfloorul si hartia cerata, suntem gata sa punem primul rand de parchet. Primul rand este foarte important, asezarea parchetului se face dupa urmatoarea regula : se aseaza paralel cu cel mai lung perete ori se aseaza penpendicular pe usa care se deschide in camera astfel incat sa evitam efectul de scara pentru ochiul uman este f. important sa vada parchetul asezat vertical si nu orizontal.

6) primul rand se face asa : se traseaza un unghi de 90 de grade perfect intr-un colt se pune in spatele acestui unghi trasat pe hartia roz un scrap wood insurubat in subfloor, atentie aceasta bucata de scrap va fi scoasa si aruncata la sfarsit, incercam sa aibe aceeasi dimensiune cu latimea unei bucati de parchet din cauza ca dupa ce o vom desuruba la sfarsit va trebui sa punem un strip de parchet acolo.

7) incepe de la stanga la dreapta si taie prima limba de la primul parchet cu masina de taiat orinzontala, capseaza primul rand cu grija cand lovesti sa nu spargi lacul de pe suprafata stripului de parchet
cand incepi al doilea rand ai grija sa nu asezi parchetul sa se inchida la mai putin de 6 inch ~ 152 mm dinstanta fata de randul de sus, daca e necesar taie dintr-o bucata mai lunga cu discul detaiere verticala si intercaleaza bucatile de parchet lungi cu cele scurte sa dea o imagine placuta ochiului, de asemenea ai mare grija la culori incearca si desfa cate 2-3 cutii de parchet in avans ca sa potrivesti culorile care sunt apropiate sa nu existe o limba de parchet mai inchisa langa una foarte deschisa la culoare

8 ) cand ai ajuns la capatul camerei si nu mai poti introduce scula de capsat la 45 de grade trebuie sa folosesti un pistol de capsare cu capse I vertical, eu folosesc unul marca Porter Cable este foarte bun pot sa spun ca este intre cele mai bune firme de scule pentru contractori.
ca sa impingi stripul de lemn in canal trebuie sa folosesti o ranga mica si doua bucati de lemn de la capete de stripuri de parchet una o pui lipita de perete si cealalta o pui lipita de harwood strip impingi pana ce nu se poate trece o foaie de hartie in imbinare... apoi capsezi vertical si apoi umplii cavitatea de capsat vertical cu plastilina - ori silicon eventual... de culoarea parchetului.
dorutoru
Cu ce scula se taie mai bine si mai usor parchetul laminat? Cu un fierastrau manual (in mana unui nepriceput) cred ca nu iese bine.
adi_master
Cu un ferestrau pendular-la electric
Profii-sunt niste ghilotine de taiat.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.