QUOTE (mihaha @ Aug 29 2008, 12:37)

O intrebare:
Noi suntem cam la sfarsit cu renovatul apartamentului. Si ne gandim ce sa facem cu parchetul (parchet de lemn cum este in blocurile de demult). Este destul de bun, dar trebuie raschetat si lacuit.
Daca am zugravit tot si acu am rascheta parchetul, imi umple de praf toata zugraveala??????????????????
Sau am primit sfat sa punem parchet laminat peste asta de lemn. Cam nu stim ce ar trebui sa facem, cum e mai bine.
Laminatu oricat de bun ar fi nu se ridica la inaltimea lemnului natural, iar daca tu zici ca nu e deteriorat ce m<ai gandesti atat? Ai masini de smirgheluit cu aspirator integrat sau cuplat cauta prin ziare anunt cu masininde raschetat fara praf-e 80% adevarat masinile sunt niste harabaie mari si sug cam tot praful.
Laminat peste parchet de lemn - nici nu te gandi-nu sta rau da-i impotriva a tot ce zic toti fabricantii, si toti mesterii cinstiti.
Eu montez sute de metri de laminat da la mine in casa lemn si atat.
QUOTE (dorelcaransebes @ Aug 29 2008, 18:11)

referitor la cum sa instalezi liniile de parchet, de obicei ochiului ii este placut sa nu vada efectul de "scara", adica cum deschizi usa si intri in acea camera sa nu vezi parchetul asezat ca o scara in fata ochilor, o alta regula este sa asezi parchetul paralel cu lungimea peretelui cel mai lung din camera, uneori trebuie sa alegi una din metode datorita dispozitiei usilor...
Cel mai bine e sa-l pui in lungul luminii atunci cand lungul luminii coincide cu lungul camerei.
In rest dupa gustul fiecaruia-eun am pus si asa si asa.
QUOTE (tala @ Aug 29 2008, 12:39)

sper sa mearga taiata, pt ca plinta e din mdf si folia aceea care imita lemnul este, evident, la suprafata si mi- teama sa nu se vada urat dupa ce o tai. oricum merge si netaiata - in sensul ca se inchide si usa.
o sa fac niste poze, poate ma sfatuiesti cum sa fac la imbinarea cu plinta de pe stalpi.
multumesc mult
Simplu cam asa