Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

buubuu

Da, chiar asa, n-am ce sa pierd biggrin.gif. Bine, pai atunci PEE sa fie, si nu pasla. Am inteles, multam frumos!
DDuras
QUOTE (adi_master @ Aug 18 2008, 11:29) *
foliile nu tin loc de cele enumerate!
Vrei o termoizolatie a pardoselei?
Extrudat de min 30mm,autonivetanta,folie PE,parchet

Pai si vei sa spui ca sta autonivelanta aia peste extrudat ???????????????
Crapa la primii pasi. Parerea mea

QUOTE (ZECA @ Aug 5 2008, 18:50) *
Mai bine se taie pe sub tocul usii asa cum pune in instructiunile de montaj daca nu e mare deranj pt ,,mesteri,,. Se intoarce o placa, se aseaza langa toc si cu un ferastrau se taie sub toc la inaltimea parchetului si se scoate ce e in plus , apoi cu un pic de ,,arta,, se trece parchetul pe sub toc. Acum e destul de tarziu cred, asa ca pune chit in culoarea laminatului.

Dar daca usa are toc si jos, banuiesc ca se vine cu bagheta pe langa toc, ca pe langa pereti, NU ?

bmcpst
O singura data am facut prostia sa pun intai extrudatu si apoi sa torn autonivelanta. evident cind am pus parchetul a trebuit sa calc pe sapa de 2 mm care s-a crapat. Eu unul nu recomand ordinea asta pe care a precizat-o colegul de topic. polistirenul se pune foarte bine pe sapa si nu e nevoie sa fie lipit ca nu face burta. dar le poti prinde intre ele cu banda adeziva de hartie ca sa nu fie distantate cind pune parchetu'. sau poti pune polistiren cu nut si feder buubuule ca tie ti-am raspuns
ZECA
QUOTE (buubuu @ Aug 18 2008, 13:39) *
Da, chiar asa, n-am ce sa pierd biggrin.gif. Bine, pai atunci PEE sa fie, si nu pasla. Am inteles, multam frumos!

Si bariera de vapori care in esenta e o folie f. subtire asemanatoare cu mat din care sunt facute sacosele( trebuie sa se gaseasca in comert) suprapusa cel putin 10cm si lipita cu scoci de 5cm,pe care o lasi mai mare ca camera, lamina PEE margine langa margine nui nevoie sa o suprapui da o lipesti cu scoci de 5cm. Pui parchetu cum vezi in pozele mele pui plinta si ai grija ca surplusu de bariera de vapori sa iasa peste plinta dupa care o tai ras la plinta ca sa aiba pe unde sa se duca vaporii in caz ca apar, caci unu a zis pe aici ca avea bariera de vapori plina de apa-pt ca nu venea peste plinta ca sa aiba pe unde se duce vaporii afara. Seamana un pic cu sistemu de bariera de vapori la hidroizolatii.
Si atunci parchetu tau o sa arate perfect si o sa moara toti dusmanii matale de ciuda tongue.gif

QUOTE (bmcpst @ Aug 18 2008, 18:25) *
O singura data am facut prostia sa pun intai extrudatu si apoi sa torn autonivelanta. evident cind am pus parchetul a trebuit sa calc pe sapa de 2 mm care s-a crapat. Eu unul nu recomand ordinea asta pe care a precizat-o colegul de topic. polistirenul se pune foarte bine pe sapa si nu e nevoie sa fie lipit ca nu face burta. dar le poti prinde intre ele cu banda adeziva de hartie ca sa nu fie distantate cind pune parchetu'. sau poti pune polistiren cu nut si feder buubuule ca tie ti-am raspuns

Am tendinta de a gandi f. simplu sistemele tehnice de a rezolva o problema si BMCPST are foarte mult bun simt cand zic ca daca pui extrudat de ala ce rost mai are sapa peste ?Chiar si fara nut si feder. first.gif
adi_master
QUOTE (DDuras @ Aug 18 2008, 17:44) *
Pai si vei sa spui ca sta autonivelanta aia peste extrudat ???????????????
Crapa la primii pasi. Parerea mea

Nu va carapa,cu siguranta.
Postul meu e la repezeala.
DECI:
Orice sapa(de egalizare sau autonivelanta)ca se toarna peste polistiren extrudat,trebuie armata!!
La sapa de egalizare se va turna la o cota de 50mm armata cu plasa sudata.
La sapa autonivelanta se va turna la o cota de 10mm armata cu plasa fibra.

Trebuie tinut cont ca aceste sape sunt sape flotante si trebuie armate.

QUOTE (bmcpst @ Aug 18 2008, 18:25) *

Imi pare rau sa aud asta....
Trebuia la o cota de 8-10mm trasa sapa si armata.E normal ca o sapa flotanta de 2mm sa nu reziste la actiuni mecanice.
ZECA
QUOTE (adi_master @ Aug 18 2008, 18:52) *
Nu va carapa,cu siguranta.
Postul meu e la repezeala.
DECI:
Orice sapa(de egalizare sau autonivelanta)ca se toarna peste polistiren extrudat,trebuie armata!!
La sapa de egalizare se va turna la o cota de 50mm armata cu plasa sudata.
La sapa autonivelanta se va turna la o cota de 10mm armata cu plasa fibra.

Trebuie tinut cont ca aceste sape sunt sape flotante si trebuie armate.

Si Adita-i cu bun simt in solutii cand vrea bigyellowgrin.gif
ZECA
QUOTE (paulsistefy @ Aug 18 2008, 13:00) *
scoate-l ...ca pana te intorci tu din vacanta se usuca...depinde ce parchet ai...daca este melaminat naspa ..se imbiba cu apa..si o sa apara niste pungi niste basici de apa ....dar prietenul Zeca poate sa raspunda la intrebarea ta ca este cu mult mai in tema cu parchetul

Daca e melaminat si a intrat apa sub parchet ai festelit-o acolo unde a intrat, tre sa schimbi toate placile din zona daca-s cu clik, daca-i lipit ai festelit-o de tot tre sa schimbi camera sau camerele. NASOL:
Daca-i solid tip vechi lasa-l sa se usuce si rascheteaza unde e nevoie + barniz in toata camera. E posibil ca sa se dezlipeasca de pe suport.

buubuu
Adi, Zeca, Bmcpst, cheers.gif
tint
Parchetul laminat - cancerigen

Incercand sa ajung la o concluzie: parchet masiv vs. parchet laminat, am cautat mai multe informatii despre fiecare. Iata ce am gasit despre parchetul laminat, in fisa produsului, publicata de un producator:

COMPOSITION/INFORMATION ON INGREDIENTS
Weight Wood Fiber 25 - 75 %
Formaldehyde Resins 10 - 50 %
Adhesive 1 - 5 %

Mai multe informatii despe formaldehida si parchet laminat:

http://www.cancer.gov/cancertopics/factshe...sk/formaldehyde
www.greenyour.com/home/home-improvement/wood-floor
http://www.wisegeek.com/what-is-melamine.htm
http://www.lhc.org.uk/members/pubs/factsht/46fact.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde

Am mai atasat la mesaj cateva extrase interesante.

Pe scurt: in compozitia parchetului laminat intra rasini de formaldehida in proportie de pana la 50%. Acest compus este pe lista compusilor carcinogeni atat in Europa, cat si in SUA (provoaca in principal cancer la caile respiratorii, prin inhalarea gazului emanat). in Sep. 2007, Comisia Europeana a trecut formaldehida pe lista neagra, interzicand-o in statele europene, la propunerea Germaniei, unde este deja in vigoare acest standard. Evident, va mai dura pana la implementarea acestor standarde si in alte tari...
Alte informatii interesante: in Marea Britanie deja se face reclama parchetului laminat cu 'formaldehida 0%'. In urma uraganului Katrina, sinistratii au fost 'cazati' in case construite principal din prefabricate din lemn. Marea majoritate au suferit de intoxicatii si intr-adevar, in urma analizelor, cantitatile de formaldehida din materialele de constructie erau peste limitele admise. In acest moment, Autoritatea pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (FEMA) din SUA este data in judecata de... zeci de mii de oameni.

Eu cred ca o sa imi pun parchet masiv... cool.gif

ZECA

QUOTE (tint @ Aug 19 2008, 15:35) *
Parchetul laminat - cancerigen

Incercand sa ajung la o concluzie: parchet masiv vs. parchet laminat, am cautat mai multe informatii despre fiecare. Iata ce am gasit despre parchetul laminat, in fisa produsului, publicata de un producator:

COMPOSITION/INFORMATION ON INGREDIENTS
Weight Wood Fiber 25 - 75 %
Formaldehyde Resins 10 - 50 %
Adhesive 1 - 5 %

Mai multe informatii despe formaldehida si parchet laminat:

http://www.cancer.gov/cancertopics/factshe...sk/formaldehyde
www.greenyour.com/home/home-improvement/wood-floor
http://www.wisegeek.com/what-is-melamine.htm
http://www.lhc.org.uk/members/pubs/factsht/46fact.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde

Am mai atasat la mesaj cateva extrase interesante.

Pe scurt: in compozitia parchetului laminat intra rasini de formaldehida in proportie de pana la 50%. Acest compus este pe lista compusilor carcinogeni atat in Europa, cat si in SUA (provoaca in principal cancer la caile respiratorii, prin inhalarea gazului emanat). in Sep. 2007, Comisia Europeana a trecut formaldehida pe lista neagra, interzicand-o in statele europene, la propunerea Germaniei, unde este deja in vigoare acest standard. Evident, va mai dura pana la implementarea acestor standarde si in alte tari...
Alte informatii interesante: in Marea Britanie deja se face reclama parchetului laminat cu 'formaldehida 0%'. In urma uraganului Katrina, sinistratii au fost 'cazati' in case construite principal din prefabricate din lemn. Marea majoritate au suferit de intoxicatii si intr-adevar, in urma analizelor, cantitatile de formaldehida din materialele de constructie erau peste limitele admise. In acest moment, Autoritatea pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (FEMA) din SUA este data in judecata de... zeci de mii de oameni.

Eu cred ca o sa imi pun parchet masiv... cool.gif

In America am auzit de un caz cand amanta a dat in judecata pe amant ca o inseala cu sotia si - culmea- a castigat. Nu am citit linkurile( scuzama ) dar lucrez cu parchet de sapte ani si respir langa el si am vazut parchetari batrani care nu au nimic.
Problema e ca pt a fabrica parchet fara formaldehida creste pretul destul de mult asa ca o marca ca PERGO, QUICK-STEP, BALTERIO, PARADOR, FIN FLOOR, TILO, FLINT-nu o gasesti la 15-20-30 lei/mp. Sunt parchete de 15€ in sus pana la 60€(FLINT)
ADEVARUL E CA DACA PRIVESTI DIN PUNCTUL DE VEDERE A CALITATII CEL MASIV E CEL MAI BUN. first.gif
DDuras

Dar daca usa are toc si jos, banuiesc ca se vine cu bagheta pe langa toc, ca pe langa pereti, NU ?
[/quote]

Pana la urma cum e cu treaba asta ?

ionutz78
Salutare mesterilor,

Vreau sa montez in 2 camere parchet laminat de 7-8 mm dubluclick. Am citit aproape tot topicul si nu am gasit informatia pe care o cautam legata de producatorii de parchet laminat dublu click. Am vazut ca pe piata sunt mai multi producatori (Kaindl, Kronotex, Kronospam etc) insa probabil din punct de vedere calitativ exista diferente intre produsele lor, si pe mine calitatea ma intereseaza (din pacate nu detin suficiente fonduri petru cel masiv).

Ce firma producatoare de parchet laminat imi recomandati?

Multumesc
ZECA
QUOTE (ionutz78 @ Aug 20 2008, 19:21) *
Salutare mesterilor,

Vreau sa montez in 2 camere parchet laminat de 7-8 mm dubluclick. Am citit aproape tot topicul si nu am gasit informatia pe care o cautam legata de producatorii de parchet laminat dublu click. Am vazut ca pe piata sunt mai multi producatori (Kaindl, Kronotex, Kronospam etc) insa probabil din punct de vedere calitativ exista diferente intre produsele lor, si pe mine calitatea ma intereseaza (din pacate nu detin suficiente fonduri petru cel masiv).

Ce firma producatoare de parchet laminat imi recomandati?

Multumesc

Cauta QUICK_STEP . Exista in tara am vazut eu pe internet si fata de ce enumeri tu mai sus o sa ai multe avantaje- estetice seria 800 Eligna imita lemnul la perfectie, montajul cel mai simplu daca-l pui tu singur fara ajutor specializat, dubla garantie fata de cele ale tale, 25 de ani la un AC4-32 fata de 15 ani in casa KRONO la un AC5-33.
Si partea a doua pretul - mai scump fara nici o indoiala.
Daca nu-ti permiti- cauta VITEX.E marca buna si nu te face de rusine.
QUICK_STEP+PERGO first.gif
lordofthemanor
Salutare, foarte interesant acest topic, l-am citit pe tot cu multa rabdare smile.gif deoarece urmeaza luna viitoare sa-mi schimb si eu parchetul din camera, masiv, vechi, de cand s-a construit blocul, arata urat tare, s-au distantat mult placutele intre ele si nu-mi mai place. Astazi am scos o bucata sa vad exact ce are dedesubt, si am gasit: multa mizerie biggrin.gif + smoala + OSB (cred) + smoala. Daca scot toata treaba asta ma duc in jos cam 5-6 cm. Vreau sa pun parchet laminat de 8 (imi place mai mult cel masiv insa nu e cazul sa-l pun deoarece e o investitie mult mai mare si intentionez sa vand apartamentul in max. 2-3 ani), am mai pus de 2 ori, mi se pare foarte simplu si chiar ma pricep biggrin.gif.
Referitor la montarea parchetului cel nou am o serie de intrebari:
1. Dupa scoaterea parchetului vechi si curatarea suprafetei de beton de resturile de OSB si smoala (cu ce unealta pot curata mai rapid suprafata de beton, cu spaclul cred ca dureaza o vesnicie si-mi v-a trece tot cheful de pus parchet nou), mai trebuie sa pun sapa daca suprafata e deja plana?? Pe mine ma intereseaza doar sa nu aiba denivelari foarte mari cum e cazul daca il montez deasupra celui vechi.
2. Ce material e cel mai recomandat, mai bun, de pus pentru izolatie: OSB sau polistiren extrudat? Sau mai stiu eu ce??
3. Peste materialul izolant mai trebuie pus altceva, poate folie PEE, de cat?? 3 sau 6? Mentiona la un moment dat cineva aici de o folie mai buna ca cea obisnuita, sa pun de aia??
4. Am tevi de la centrala trase pe 2 pereti si vreau sa le maschez cu gipscarton, (nu stiu cum se face dar as vrea sa invat sa fac si treaba asta, poate ma ajuta cineva cu un link spre alt topic), in cazul asta cum prind plinta? Merge cu diblu normal?
Cam atat pentru inceput, multumesc anticipat pentru eventualele pareri si sfaturi, insa nu va grabiti, mai e timp pana ma apuc de treaba tongue.gif
ZECA
QUOTE (lordofthemanor @ Aug 23 2008, 21:27) *
Salutare, foarte interesant acest topic, l-am citit pe tot cu multa rabdare smile.gif deoarece urmeaza luna viitoare sa-mi schimb si eu parchetul din camera, masiv, vechi, de cand s-a construit blocul, arata urat tare, s-au distantat mult placutele intre ele si nu-mi mai place. Astazi am scos o bucata sa vad exact ce are dedesubt, si am gasit: multa mizerie biggrin.gif + smoala + OSB (cred) + smoala. Daca scot toata treaba asta ma duc in jos cam 5-6 cm. Vreau sa pun parchet laminat de 8 (imi place mai mult cel masiv insa nu e cazul sa-l pun deoarece e o investitie mult mai mare si intentionez sa vand apartamentul in max. 2-3 ani), am mai pus de 2 ori, mi se pare foarte simplu si chiar ma pricep biggrin.gif.
Referitor la montarea parchetului cel nou am o serie de intrebari:
1. Dupa scoaterea parchetului vechi si curatarea suprafetei de beton de resturile de OSB si smoala (cu ce unealta pot curata mai rapid suprafata de beton, cu spaclul cred ca dureaza o vesnicie si-mi v-a trece tot cheful de pus parchet nou), mai trebuie sa pun sapa daca suprafata e deja plana?? Pe mine ma intereseaza doar sa nu aiba denivelari foarte mari cum e cazul daca il montez deasupra celui vechi.
2. Ce material e cel mai recomandat, mai bun, de pus pentru izolatie: OSB sau polistiren extrudat? Sau mai stiu eu ce??
3. Peste materialul izolant mai trebuie pus altceva, poate folie PEE, de cat?? 3 sau 6? Mentiona la un moment dat cineva aici de o folie mai buna ca cea obisnuita, sa pun de aia??
4. Am tevi de la centrala trase pe 2 pereti si vreau sa le maschez cu gipscarton, (nu stiu cum se face dar as vrea sa invat sa fac si treaba asta, poate ma ajuta cineva cu un link spre alt topic), in cazul asta cum prind plinta? Merge cu diblu normal?
Cam atat pentru inceput, multumesc anticipat pentru eventualele pareri si sfaturi, insa nu va grabiti, mai e timp pana ma apuc de treaba tongue.gif

Existenta OSB are o explicatie logica- in caz ca te inunzi OSB suge mult mai repede apa decat parchetul din lemn masiv si functioneaza ca o protectie, scoti parchetu schimbi osb pui din nou parchetu. La laminat nu-si are rostul, asa ca cu o lamina PEE de 3 sau 4mm e suficient, si nu ai nevoie de sapa daca-i dreapta suprafata.Sfat curata de pe jos doar resturile de OSB stricat nu-i nevoie sa cureti pana si zmoala o sa functioneze ca bariera de vapori. Spor la treaba cu orice scule vrei tu.
lordofthemanor
Doar folie si parchet? Adica de la 5cm voi avea doar 1.2 cm?? Nu e cam putin? Ma refer aici si la partea izolanta, folia aia PEE tine destul cald, n-o sa simt diferenta la picioare??
ZECA
QUOTE (lordofthemanor @ Aug 25 2008, 16:45) *
Doar folie si parchet? Adica de la 5cm voi avea doar 1.2 cm?? Nu e cam putin? Ma refer aici si la partea izolanta, folia aia PEE tine destul cald, n-o sa simt diferenta la picioare??

Aha acum am inteles, tu vrei sa incerci sa respecti si vechiul nivel daca-i posibil-bun bun bun.
EXtrudat de 4cm sau 5cm pui in toata camera si-l lipesti doar la imbinari cu banda adeziva transparenta sau maron de cutii( de ceea de 5cm latime), si joaca imbinarile fiecarui rand cu altul ca la zidaria de caramida.
Nu-i nevoie sa-l lipesti pe jos cu nimic, si nici sapa nu e nevoie sa pui, caci greutatea la tot ce ai tu de mobile se distribuie prin intermediul parchetului la toata suprafata, iar extrudatul o sa stea la locul lui prin intermediul greutatii parchetului insasi.
Nu renunta la lamina PEE de 3mm, care daca nu vrei sa pui nimic din ce am expus mai sus serveste f.bine pt izolatie si preia destul din deznivel( anumite parti din deznivel nu toate)Spor la treaba si nu uita ca stam aici pt a va ajuta. coolspeak.gif
VIVAT QUICK_STEP & PERGO first.gif (e de gluma binenteles)
am-draci
salut. ma poate ajuta cineva cu un listing al operatiunilor.
as vrea sa pun polistiren extrudat pe sub parchet. imi poate spune cineva cum sa procedez si ce tre sa pun de la beton pana la parchet? ce materiale imi treuiesc.
as vrea sa fac si o shapa pt ca e destul de stramb pe jos.tnx
lordofthemanor
QUOTE (ZECA @ Aug 25 2008, 18:08) *
Aha acum am inteles, tu vrei sa incerci sa respecti si vechiul nivel daca-i posibil-bun bun bun.
EXtrudat de 4cm sau 5cm pui in toata camera si-l lipesti doar la imbinari cu banda adeziva transparenta sau maron de cutii( de ceea de 5cm latime), si joaca imbinarile fiecarui rand cu altul ca la zidaria de caramida.
Nu-i nevoie sa-l lipesti pe jos cu nimic, si nici sapa nu e nevoie sa pui, caci greutatea la tot ce ai tu de mobile se distribuie prin intermediul parchetului la toata suprafata, iar extrudatul o sa stea la locul lui prin intermediul greutatii parchetului insasi.
Nu renunta la lamina PEE de 3mm, care daca nu vrei sa pui nimic din ce am expus mai sus serveste f.bine pt izolatie si preia destul din deznivel( anumite parti din deznivel nu toate)Spor la treaba si nu uita ca stam aici pt a va ajuta. coolspeak.gif
VIVAT QUICK_STEP & PERGO first.gif (e de gluma binenteles)

Exact, vreau sa pastrez acelasi nivel. La extrudat ma gandeam si eu insa nu eram sigur daca sa-l pun sau nu. Deci asa o sa fac: extrudat + folie de 3 si deasupra parchetul.

Multumesc pentru lamurire.

Revin cand ma apuc de treaba (sper cat mai repede).

QUOTE (am-draci @ Aug 26 2008, 00:19) *
as vrea sa pun polistiren extrudat pe sub parchet. imi poate spune cineva cum sa procedez si ce tre sa pun de la beton pana la parchet? ce materiale imi treuiesc.

La sapa nu ma pricep, insa in rest poti face cum m-a sfatuit pe mine ZECA.
ZECA
QUOTE (am-draci @ Aug 25 2008, 23:19) *

Lamureste intai te rog ce necesitate de extrudat ai matale-pt izolatie termica?pt a ridica nivelul camerei? sau pt ce-ca nu intotdeauna-i bine sa pui un materil doar pt ca-l pune vecinul ca tu nu stii ce necesitati are vecinul.
Daca-i pt izolatie termica cu foliaPEE de 4mm este ultrasuficient in toate cazurile de case sau apartamente.
Sapa pune una autonivelanta ca sa nu ridici mult nivelul.
Clarificam primele probleme si mai vorbim thumbsup.gif .

PT TOATA LUMEA !!! ATENTIE !!! SA FIE POLISTIREN EXTRUDAT NU EXPANDAT CA ASTA NU REZISTA LA PRESIUNE SI ARE NEVOIE DE SAPE ARMATE.
am-draci
QUOTE (ZECA @ Aug 26 2008, 10:58) *
Lamureste intai te rog ce necesitate de extrudat ai matale-pt izolatie termica?pt a ridica nivelul camerei? sau pt ce-ca nu intotdeauna-i bine sa pui un materil doar pt ca-l pune vecinul ca tu nu stii ce necesitati are vecinul.
Daca-i pt izolatie termica cu foliaPEE de 4mm este ultrasuficient in toate cazurile de case sau apartamente.
Sapa pune una autonivelanta ca sa nu ridici mult nivelul.
Clarificam primele probleme si mai vorbim thumbsup.gif .

PT TOATA LUMEA !!! ATENTIE !!! SA FIE POLISTIREN EXTRUDAT NU EXPANDAT CA ASTA NU REZISTA LA PRESIUNE SI ARE NEVOIE DE SAPE ARMATE.

pey...eu stau la parter si lu nevasta-mea ii ingheatza ovarele smile.gif si am auzit eu ca daca pun un extrudat de 3 ar fi mai ok la iarna:). Deci as vrea sa stiu toata seria operatiilor. nici sapa nu stiu sa o fac.
am linoleu pe jos acum....il scot tot curat bine si apoi? tre un adeziv ceva cu care lipesc polistirenul? dupa care fac shapa peste?
In alta ordine de idei ...am gasit un parchet de 12,3 la 29.99 lei , ce ziceti? mi se pare cam eftin.
tala
QUOTE (am-draci @ Aug 27 2008, 00:08) *
pey...eu stau la parter si lu nevasta-mea ii ingheatza ovarele smile.gif si am auzit eu ca daca pun un extrudat de 3 ar fi mai ok la iarna:)

si noi suntem la faza montarii parchetului laminat si din exces de zel am intrebat daca nu exista si polistiren de 5mm (pt camere am luat deja de 3) la care vanzatorul mi-a explicat ca daca e mai gros de trei, parchetul incepe sa joace la imbinari si ca cel de 3 e recomandat de producatori
daca vrei totusi sa realizezi o izolatie termica mai bine urmeaza sfatul cunoscatorilor de mai sus si armeaza sapa peste polistirenul extrudat de 3 (cm banuiesc)
QUOTE (am-draci @ Aug 27 2008, 00:08) *
In alta ordine de idei ...am gasit un parchet de 12,3 la 29.99 lei , ce ziceti? mi se pare cam eftin.

cred ca e prost. am pus aceeasi intrebare inocenta in brico si raspunsul a fost f sincer - e f prost. Daca nu te poti orienta catre cel de la 50lei in sus, macar fereste-te de parchetul chinezesc.
am-draci
QUOTE (tala @ Aug 27 2008, 00:37) *
si noi suntem la faza montarii parchetului laminat si din exces de zel am intrebat daca nu exista si polistiren de 5mm (pt camere am luat deja de 3) la care vanzatorul mi-a explicat ca daca e mai gros de trei, parchetul incepe sa joace la imbinari si ca cel de 3 e recomandat de producatori
daca vrei totusi sa realizezi o izolatie termica mai bine urmeaza sfatul cunoscatorilor de mai sus si armeaza sapa peste polistirenul extrudat de 3 (cm banuiesc)

cred ca e prost. am pus aceeasi intrebare inocenta in brico si raspunsul a fost f sincer - e f prost. Daca nu te poti orienta catre cel de la 50lei in sus, macar fereste-te de parchetul chinezesc.

ce are ala chinezesc ? am impresia a e chinezesc...totusi e de 12 ... !?
ZECA
QUOTE (am-draci @ Aug 26 2008, 23:08) *
pey...eu stau la parter si lu nevasta-mea ii ingheatza ovarele smile.gif si am auzit eu ca daca pun un extrudat de 3 ar fi mai ok la iarna:). Deci as vrea sa stiu toata seria operatiilor. nici sapa nu stiu sa o fac.
am linoleu pe jos acum....il scot tot curat bine si apoi? tre un adeziv ceva cu care lipesc polistirenul? dupa care fac shapa peste?

Din tot ce vorbiti acolo nu inteleg un lucru-parchetul de 12,3mm e triplustratificat de lemn( in cazul asta e bunicel zic eu-nu stiu detaliile tehnice) sau laminat -in cazul asta fugi de el ca dracul de tamaie.
Ordinea operatiilor-lasa linoleul daca-i bine pus si nu miroase, nu-i dezlipit sau altele, lipeste extrudatu cu un lipici de plasticuri pe linoleu direct lipind in acelasi timp imbinarile cu banda adeziva maron de cutii de carton de 5cm latime, si joaca randurile ca la caramida, uita de sape si alte tampenii, pune lamina PEE de 3mm si parchetu peste. Am zis si mai sus ca doar prin greutatea parchetului e suficient sa tina toate lucrurile la locul lor pe dedesupt.
Pentru TALA eu am lucrat cu lamina ( spuma) de 5mm si nu sa intamplat nimic, asta da e un pic mai complicat de lucrat, iar cea de 3mm e suficienta in majoritatea cazurilor.
HAI SA VA MEARGA BINE. coolspeak.gif
am-draci
QUOTE (ZECA @ Aug 27 2008, 11:21) *
Din tot ce vorbiti acolo nu inteleg un lucru-parchetul de 12,3mm e triplustratificat de lemn( in cazul asta e bunicel zic eu-nu stiu detaliile tehnice) sau laminat -in cazul asta fugi de el ca dracul de tamaie.
Ordinea operatiilor-lasa linoleul daca-i bine pus si nu miroase, nu-i dezlipit sau altele, lipeste extrudatu cu un lipici de plasticuri pe linoleu direct lipind in acelasi timp imbinarile cu banda adeziva maron de cutii de carton de 5cm latime, si joaca randurile ca la caramida, uita de sape si alte tampenii, pune lamina PEE de 3mm si parchetu peste. Am zis si mai sus ca doar prin greutatea parchetului e suficient sa tina toate lucrurile la locul lor pe dedesupt.
Pentru TALA eu am lucrat cu lamina ( spuma) de 5mm si nu sa intamplat nimic, asta da e un pic mai complicat de lucrat, iar cea de 3mm e suficienta in majoritatea cazurilor.
HAI SA VA MEARGA BINE. coolspeak.gif

linoleul vreau sa l scot. cred ca e numai mucegai pe sub el prin margini. vreau sa curat fromos camera daca tot fac ceva. iar shapa vroiam sa pun pt ca am impresia ca e cam denivelata camera.

asta e parchetul. de ce zici sa fug de el? de ce as fugi de un parchet laminat de 12 si nu de unu laminat de 8 ?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.