Salutare, foarte interesant acest topic, l-am citit pe tot cu multa rabdare

deoarece urmeaza luna viitoare sa-mi schimb si eu parchetul din camera, masiv, vechi, de cand s-a construit blocul, arata urat tare, s-au distantat mult placutele intre ele si nu-mi mai place. Astazi am scos o bucata sa vad exact ce are dedesubt, si am gasit: multa mizerie

+ smoala + OSB (cred) + smoala. Daca scot toata treaba asta ma duc in jos cam 5-6 cm. Vreau sa pun parchet laminat de 8 (imi place mai mult cel masiv insa nu e cazul sa-l pun deoarece e o investitie mult mai mare si intentionez sa vand apartamentul in max. 2-3 ani), am mai pus de 2 ori, mi se pare foarte simplu si chiar ma pricep

.
Referitor la montarea parchetului cel nou am o serie de intrebari:
1. Dupa scoaterea parchetului vechi si curatarea suprafetei de beton de resturile de OSB si smoala (cu ce unealta pot curata mai rapid suprafata de beton, cu spaclul cred ca dureaza o vesnicie si-mi v-a trece tot cheful de pus parchet nou), mai trebuie sa pun sapa daca suprafata e deja plana?? Pe mine ma intereseaza doar sa nu aiba denivelari foarte mari cum e cazul daca il montez deasupra celui vechi.
2. Ce material e cel mai recomandat, mai bun, de pus pentru izolatie: OSB sau polistiren extrudat? Sau mai stiu eu ce??
3. Peste materialul izolant mai trebuie pus altceva, poate folie PEE, de cat?? 3 sau 6? Mentiona la un moment dat cineva aici de o folie mai buna ca cea obisnuita, sa pun de aia??
4. Am tevi de la centrala trase pe 2 pereti si vreau sa le maschez cu gipscarton, (nu stiu cum se face dar as vrea sa invat sa fac si treaba asta, poate ma ajuta cineva cu un link spre alt topic), in cazul asta cum prind plinta? Merge cu diblu normal?
Cam atat pentru inceput, multumesc anticipat pentru eventualele pareri si sfaturi, insa nu va grabiti, mai e timp pana ma apuc de treaba