Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

adi_master

Daca vb de deschiderea usii........pui un profil de trecere de alumuniu.
starsteel
Nu e vorba de trecere....pun o poza ca sa se inteleaga. Inca o intrebare, cu ce se curata cel mai bine parchetul laminat? Am pus parchet in toata casa inclusiv in bucatarie si cum mai am si centrala implicit apa circula absolut peste tot mi-e teama sa nu fiu nevoit in caz de vreo belea sa schimb parchetul.

adi_master
priveste aici,nu-i facut de mine,dar ceva de genul asta frumos finisat.
starsteel
Sincer nu am inteles ce s-a facut....ala e chit de lemn sau o sipca din alt material?
adi_master
E un chit de lemn cumparat!si intins cu degetul cred cursing.gif
starsteel
Groaznic!
ZECA
Mai bine se taie pe sub tocul usii asa cum pune in instructiunile de montaj daca nu e mare deranj pt ,,mesteri,,. Se intoarce o placa, se aseaza langa toc si cu un ferastrau se taie sub toc la inaltimea parchetului si se scoate ce e in plus , apoi cu un pic de ,,arta,, se trece parchetul pe sub toc. Acum e destul de tarziu cred, asa ca pune chit in culoarea laminatului.

paulsistefy
QUOTE (starsteel @ Aug 5 2008, 05:50) *
Groaznic!

mda ...cam naspa ...se mai intampla..nu esti singurul...cu chit de cutit nu faci nici o branza ..ca o data cu traficul...de ici de colo o sa crape....solutia cea mai viabila....cred eu ...este un silicon de la Tytan....scuze...nu este cu intentie...este special ptr rosturi de imbinari la parchet...si il gasesti la culoarea parchetului...tu ai fag ...il gasesti sigur...este elastic etansaza bine..nu o sa i probleme...si in nici un caz nu o sa crape...

si in alta ordine de idei ...am vazut si in mai multe fotografii atasate...la parchetul laminat este recomandat sa "spargi" suprafata acoperita prin acele plinte de aluminiu ptr dilatatie...in general se intrerupe in dreptul tocului de usa...
ZECA
Asa-i toti fabricantii recomanda sa intrerupi parchetul la tocul usii.Eu asa am facut in prima mea lucrare pe cont propriu acu 3 ani. Proprietarul f.multumit, aproape ma linseaza. Nu m-a spanzurat ca era baiat finut, 30cm mai scund ca mine,30 de kile minus, si in plus a zis cu gura lui sa-l fac cum cred eu mai bine. O lectie bine invatata. cand se taie sub toc se scot cam 2cm de grosime masina e un tip de flex( a se citi pol. unghiular) cu lama ascunsa se pune langa toc se pune in functiune si se impinge. Lama iese, taie, dupa aia ai un ferastrau special-SCORPION-cu o lama flexibila cu care se taie la nivelul solului+praf de dalta de tamplar cu sos de ciocan aplecat langa toc-cele doua poze de mai sus + astea cu un apartament intreg
starsteel

QUOTE (paulsistefy @ Aug 5 2008, 23:49) *
....solutia cea mai viabila....cred eu ...este un silicon de la Tytan....scuze...nu este cu intentie...este special ptr rosturi de imbinari la parchet...si il gasesti la culoarea parchetului...tu ai fag ...il gasesti sigur...este elastic etansaza bine..nu o sa i probleme...si in nici un caz nu o sa crape...

si in alta ordine de idei ...am vazut si in mai multe fotografii atasate...la parchetul laminat este recomandat sa "spargi" suprafata acoperita prin acele plinte de aluminiu ptr dilatatie...in general se intrerupe in dreptul tocului de usa...

Daca citeam postarea asta stiam ce sa caut astazi, am incercat sa gasesc chit dar nu am gasit decat de cutit care nu mi-a inspirat incredere. Pe acest Silicon Tytan scrie ca e pt. rosturi? In ceea ce priveste trecerile eu am doua continue si 3 cu plinta de aluminiu la culoarea parchetului....intradevar sunt excelente iar daca apar chiar si mici diferente de nivel sunt fara discutie indispensabile.
P.S. Cine a vazut pozele de mai sus stie exact ce sa ceara la montaj sau cum sa si-l execute....eu le-am vazut prea tarziu.
ZECA
Nu va grabiti prea mult cu cerutu , eu incasez 25€/mp la montaj de parchet dar nu vezi imbinari ciudate, suruburi in plinte ,silicoane si alte balarii de astea
MirelaLucia
QUOTE (ZECA @ Aug 7 2008, 22:35) *
Nu va grabiti prea mult cu cerutu , eu incasez 25€/mp la montaj de parchet dar nu vezi imbinari ciudate, suruburi in plinte ,silicoane si alte balarii de astea

auzi, dar la o casa noua, nu e mai simpl sa pui intai parchetul si apoi sa montezi tocurile la usa si usa , eventual iei masurile finale si faci ( sau comanzi) tocul si usa dupa noile masuri?
ZECA
Ai dar eu inainte in zidarie tez niste tocuri speciale de lemn de pin sau brad, pun parchetul si apoi usa. Dar cand am deja pusa usa tre atai tocul cu masina de taiat tocuri. cool.gif
paulsistefy
QUOTE (ZECA @ Aug 7 2008, 19:35) *

scump domne' scump...dincolo era mai ieftin.. biggrin.gif
prietene tu esti la spania...aici este mai naspa cu banu' mai mult de 10-15 ron/mp nu iti da nimeni cu toata mama finisajului...mai ales cand este vb de parchet melaminat unde lumea alearga sa ia cu montaj inclus .
spor la bani ca de trabajo e satula lumea wink.gif

QUOTE (MirelaLucia @ Aug 8 2008, 05:28) *
auzi, dar la o casa noua, nu e mai simpl sa pui intai parchetul si apoi sa montezi tocurile la usa si usa , eventual iei masurile finale si faci ( sau comanzi) tocul si usa dupa noile masuri?

ai dreptate mirela ,dar multi se gandesc ca daca monteaza parchetul inainte de finisajul din jurul tocului...unde este posibil sa intalnim ori toc reglabil sau sipcile(pervazuri) si atunci este mai simplu.....ca se va zgaria ...ptr mine este mult mai usor sa montez parchetul si dupa aceea tocul usii si eventual protejezi parchetul ca sa nu il cacioreshti....(cuvantul asta nu il stiati nu-i asa?) biggrin.gif dar...asta e...
bmcpst
QUOTE (overseas @ Jul 28 2008, 09:33) *
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: unde gasesc parchet TRIPLUSTRATIFICAT sub 1 mil/ mp ?
Facea Onestiul, dar nu mai produce.
Multumesc.

Intreaba la Diana Forrest Bacau.
Cred ca ei au cel mai calitativ parchet triplu si cred ca si mai ieftin
buubuu
Neata!

Intrebare despre folii vs placi de polistiren vs placi de pasla pentru parchetul laminat si stratificat. Care este mai potrivit pentru parterul unei case, unde este sapa normala? Eu as tinde spre placile de pasla, dar nu stiu daca izoleaza de umiditate.

Mersi!
adi_master
QUOTE (buubuu @ Aug 18 2008, 10:09) *
Neata!

Intrebare despre folii vs placi de polistiren vs placi de pasla pentru parchetul laminat si stratificat. Care este mai potrivit pentru parterul unei case, unde este sapa normala? Eu as tinde spre placile de pasla, dar nu stiu daca izoleaza de umiditate.

Mersi!

foliile nu tin loc de cele enumerate!
Vrei o termoizolatie a pardoselei?
Extrudat de min 30mm,autonivetanta,folie PE,parchet
buubuu
Sunt praf, nu inteleg nimic... Materialele trebuiau puse in ordinea in care zici tu huh.gif ? Adica extrudat si apoi autonivelanta? Ca in cazul asta am cam pus-o...
Eu ziceam de foliile acelea albe sau colorate, ondulate, de plastic, care stiu ca sunt de 2 mm sau 3 mm, sau mai mult poate, alea sunt PEE? Acuma este deja sapa turnata, deci imi mai trebuie aceasta folie si parchetul.
paulsistefy
QUOTE (buubuu @ Aug 18 2008, 10:01) *
Sunt praf, nu inteleg nimic... Materialele trebuiau puse in ordinea in care zici tu huh.gif ? Adica extrudat si apoi autonivelanta? Ca in cazul asta am cam pus-o...
Eu ziceam de foliile acelea albe sau colorate, ondulate, de plastic, care stiu ca sunt de 2 mm sau 3 mm, sau mai mult poate, alea sunt PEE? Acuma este deja sapa turnata, deci imi mai trebuie aceasta folie si parchetul.

bubule nu intra in panica...tu ai intrebat ce sa se puna si ai enumerat cateva materiale fara sa ne spui daca ai izolatie la fundatie ...adi dpdv al profesionistului ti-a raspuns cum este mai bine din considerentul ca tu nu ai avea......tu acum ia gandeste-te izolatia fundatiei cum o ai facuta? ca daca ai polistiren in componenta ei este bine si atunci mergi pe folia pee si parchet...si daca te tin bracinarii nu este iesit din comun sa mai vii cu un rand de polistiren extrudat de cel putin 2 cm,sapa, folie si parchet...ia ce crezi de cuviinta din aceste sfaturi
buubuu
Pe jos acuma nu am decat beton si sapa, peste care constructorii spun ca pun polistirenul si parchetul. Mie mi se pare putin.. si nu m-am gandit ca ar trebui sa se puna extrudat si inca o sapa si apoi folie si parchet. De asta sunt acuma speriat. Nu am luat in nume de rau sfaturile, am nevoie de ele ca de-asta am si intrebat, si multumesc frumos pt lamuriri! Acuma mi-e sa nu dea rasol taman la parchet.
Acuma, nu cred ca mai e rost sa mai punem inca o sapa, ca s-ar inalta f mult si nu stiu daca se mai potrivesc usile (sunt deja comandate). Acum sa vad cum o dregem wallbash.gif
BuGaS
M-am trezit de dimineata cu casa inundata, death.gif teava de la contorul de apa s-a spart si a intrat apa in dormitor si sufragerie , in amandoua camerele am parchet, apa sub parchet e doar in unele locuri, pot sa il las asa ? ma gandesc ca e cald afara si poate se evapora, nu as vrea sa scot parchetul deoarece peste cateva zile plec in vacanta. Ms mult.
paulsistefy
QUOTE (BuGaS @ Aug 18 2008, 10:56) *
M-am trezit de dimineata cu casa inundata, death.gif teava de la contorul de apa s-a spart si a intrat apa in dormitor si sufragerie , in amandoua camerele am parchet, apa sub parchet e doar in unele locuri, pot sa il las asa ? ma gandesc ca e cald afara si poate se evapora, nu as vrea sa scot parchetul deoarece peste cateva zile plec in vacanta. Ms mult.

scoate-l ...ca pana te intorci tu din vacanta se usuca...depinde ce parchet ai...daca este melaminat naspa ..se imbiba cu apa..si o sa apara niste pungi niste basici de apa ....dar prietenul Zeca poate sa raspunda la intrebarea ta ca este cu mult mai in tema cu parchetul
paulsistefy
QUOTE (buubuu @ Aug 18 2008, 10:31) *
Pe jos acuma nu am decat beton si sapa, peste care constructorii spun ca pun polistirenul si parchetul. Mie mi se pare putin.. si nu m-am gandit ca ar trebui sa se puna extrudat si inca o sapa si apoi folie si parchet. De asta sunt acuma speriat. Nu am luat in nume de rau sfaturile, am nevoie de ele ca de-asta am si intrebat, si multumesc frumos pt lamuriri! Acuma mi-e sa nu dea rasol taman la parchet.
Acuma, nu cred ca mai e rost sa mai punem inca o sapa, ca s-ar inalta f mult si nu stiu daca se mai potrivesc usile (sunt deja comandate). Acum sa vad cum o dregem wallbash.gif

scuze bubu dar acum eu sunt cel care nu mai intelege nimic...ei ti-au turant betonul si sapa si acum iti vor placa pardoseala cu ce fel de polistiren?
buubuu
Da, eu in casa am acum betonul de la fundatie si sapa, dupa care cica vine folia aia si parchetul.
ZECA
QUOTE (buubuu @ Aug 18 2008, 13:09) *
Da, eu in casa am acum betonul de la fundatie si sapa, dupa care cica vine folia aia si parchetul.

Bariera de vapori fiind parter, lamina PEE de 2sau 3 mm, parchet si atat e suficient( folia PEE e izolant termic destul de bun).Nu te complica si nu mai tremura atata ca parchetu cel mult se poate strica si nimic altceva. laugh.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.