Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

mutulica_41

QUOTE (Srachi @ Jul 12 2008, 00:36) *
Am cumparat un ferastrau pendulant destul de ieftin de la metro,a costat 60 ron are si raza laser pt ghidare.Acum intrebarea mea ar fi depsre pendul,cand se pune si la ce trepte,nu am gasit prea mult info in manual dar dupa cate am inteles cu cat e mai gros lemnu ce il tai cu atat tre sa penduleze mai mult.La podele sa il las pe 0 sa nu penduleze de loc?

Se zice PENDULAR, nu pendulant (lama penduleaza in plan vertical), in fine, nu asta-i important, cred ca te referi la treptele de turatie, iar pt laminat, care are densitate mica, merge cu brio si treapta 1-a, daca in schimb vrei sa tai pal melaminat, folosesti ultima treapta( probabil a 4-a). Si foloseste lama (panza, cutit, cum vrei sa-i spui) pt lemn, care are dintii mai lungi si mai rari, si la inceput cand itit iei panze de schimb, ca sa nu te pacalesti sa iei panze pt alta marca de ferastrau, scoate-ti panza din aparat, si cu ea in mana cumperi altele, sa fii sigur ca e acelasi tip de prindere; nu ca s-ar toci repede in laminat, dar cine stie mai tarziu la ce ai nevoie de el sa tai, e mai bine sa ai in casa si pt metal si pt lemn, si universale (pt pvc sau altceva) mai tre sa te atentionez cand tai pe lungimea placii de laminat, sa fii atent, sa nu te grabesti, ca ft usor te poti abate cu taietura de la semn. Poate ne spui si noua ce succese (ori succesuri cum zice Leana mica a lui Base) nebanuita ai avut...! Multi succesuri!!!
Srachi
QUOTE (mutulica_41 @ Jul 12 2008, 12:21) *
Se zice PENDULAR, nu pendulant (lama penduleaza in plan vertical), in fine, nu asta-i important, cred ca te referi la treptele de turatie, iar pt laminat, care are densitate mica, merge cu brio si treapta 1-a, daca in schimb vrei sa tai pal melaminat, folosesti ultima treapta( probabil a 4-a). Si foloseste lama (panza, cutit, cum vrei sa-i spui) pt lemn, care are dintii mai lungi si mai rari, si la inceput cand itit iei panze de schimb, ca sa nu te pacalesti sa iei panze pt alta marca de ferastrau, scoate-ti panza din aparat, si cu ea in mana cumperi altele, sa fii sigur ca e acelasi tip de prindere; nu ca s-ar toci repede in laminat, dar cine stie mai tarziu la ce ai nevoie de el sa tai, e mai bine sa ai in casa si pt metal si pt lemn, si universale (pt pvc sau altceva) mai tre sa te atentionez cand tai pe lungimea placii de laminat, sa fii atent, sa nu te grabesti, ca ft usor te poti abate cu taietura de la semn. Poate ne spui si noua ce succese (ori succesuri cum zice Leana mica a lui Base) nebanuita ai avut...! Multi succesuri!!!

Multumesc pt raspuns.Nu e vb de treptele de turatie e vb de pendulare,am separat reglare pt turatie si 3 trepte pt pendulare dar nu e vorba de pendulare verticala ci in timp ce lama urca in sus si in jos daca este setata treapta de pendulare panza e impinsa inainte si apoi lasata inapoi,nu stiu daca m-am exprimat prea bine sau daca m-am facut inteles.

adi_master
La orice trapta se va putea taia laminatul!!
se ex:treapta care impinge lama in fata si........spor la treaba.
msabau
La parchetul cu click, primul rand se monteaza usor. Dar al doilea? Cum se prinde? Formeaza intreg randul al doilea, dupa care se prinde de primul? Daca e lung randul, nu e greu de prins?
mutulica_41
La al 2-lea rand incepi cu o jumate de placa ca sa fie tesute, prima o prinzi usor, la a 2-a fixezi nutul in federul primului rand, apoi ridici putin jumatea care ai pus-o prima, fixezi placa in lateralul ei (a jumatatii), si le lasi pe amandoua in jos, si impingi sa intre bine nut in feder, pana nu se mai vede nici un luft; daca la un moment dat nu mai poti sa le apropii cu mana, folosesti un straif de lamela ca s-o bati cu un ciocanel mic, eventual de cauciuc. nu stiu daca m-am exprimat bine sa intelegi
stlk
Daca vreti sa stiti cum se pune ,ce va trebuie la parchet laminat, vedeti ca sunt tutoriale la Brico..... pe site ,cu poze si lux de amanunte,mi-as pune si eu singur parchet dar fara uneltele necesare nu faci nimic si cred ca trebuie sa vezi intai pe cineva cum pune apoi ar merge.Spor la lucru! biggrin.gif
mutulica_41
QUOTE (stlk @ Jul 18 2008, 02:06) *
Daca vreti sa stiti cum se pune ,ce va trebuie la parchet laminat, vedeti ca sunt tutoriale la Brico..... pe site ,cu poze si lux de amanunte,mi-as pune si eu singur parchet dar fara uneltele necesare nu faci nimic si cred ca trebuie sa vezi intai pe cineva cum pune apoi ar merge.Spor la lucru! biggrin.gif

singurele scule fara de care nu poti pune laminat, sunt : ferastau (manual sau electric), ruleta, rigla, creion, manuta(2 buc)

pavelmihaela
Daca voi monta parchet laminat de 8 mm, cat de groasa trebuie sa fie folia de sub acesta?Poate fi de 5 mm grosime?M-am gandit ca izoleaza fonic mai bine si tine si cald...M-am gandit bine?Va multumesc.
bmcpst
QUOTE (pavelmihaela @ Jul 18 2008, 19:02) *
Daca voi monta parchet laminat de 8 mm, cat de groasa trebuie sa fie folia de sub acesta?Poate fi de 5 mm grosime?M-am gandit ca izoleaza fonic mai bine si tine si cald...M-am gandit bine?Va multumesc.

e de preferat sa pui sub parchet polistiren extrudat anume ptr parchet. dar la grosime trebuie sa te orientezi in functie gresie daca ai pe holuri sau baie eventual bucatarie. gasesti polistiren intre 2 si 6 mm dar sa stii ce e putin mai scumpa decit folia. eu unul nu ti-as recomanda folie mai groasa de 3 ptr ca se lasa plus de asta am scos parchet care avea folie mucegaita dedesubt. de preferat ploistirenul care se la coale daca e mai gros de 3 sau la val daca e de 2. bafta la montaj ca e banal un montaj de parchet
Srachi

Terminat si eu de pus podelele,mi-a ieshit bine pt prima incercare,la inceput a mers mai greu pana am invatzat cum sa tai drept cu fierastraul electric,prima placa am stricat-o la taiere dar dupa aia am facut teste pe ea,am atasat si niste poze.As mai avea 2-a intrebari,eu am lasat distanta de dilatare de 1 cm dar din cauza ca peretii is cam strambi in unele locuri ajunge sa fie 2cm,plintele imi va acoperii spatiu asta de 2 cm?A 2-a intrebare ar fi cum se fixeaza plintele(inca nu le-am cumparat deci nu am putut sa le dibuiesc singur.Multumesc mult pt ajutor.
adi_master
bravo
Srachi
QUOTE (adi_master @ Jul 19 2008, 11:15) *
bravo

Multumesc.Daca ate rog nu-ti poti da cu parerea la intrebarile mele,luni am sa montez si plintele si sa stiu una alta.
adi_master
1) cum ai reusit sa lasi spatiu de dilatare de 20mm!!!!!??...ca eu tot nu pricep.......nu ai taiat fiecare placa in parte!?chiar daca nu iasa drept....trebuie taiate la luft de 10mm nu mai mult.
Acum nu stiu ce sa zic....daca culci plintele .......acopera cei 20mm.
Srachi
QUOTE (adi_master @ Jul 19 2008, 23:44) *
1) cum ai reusit sa lasi spatiu de dilatare de 20mm!!!!!??...ca eu tot nu pricep.......nu ai taiat fiecare placa in parte!?chiar daca nu iasa drept....trebuie taiate la luft de 10mm nu mai mult.
Acum nu stiu ce sa zic....daca culci plintele .......acopera cei 20mm.

Ba da am taiat fiecare placa in parte dar pe in lungu peretelui pe lungu podelelor intre podele si perete din cauza ca peretele e curbat este loc si de 2 cm,nu stiu cum sa ma exprim sa ma intelegi.
adi_master
sa-ti explic prin poze..........
oricat de ondulat ar fii peretele .....podelele se taie la 10mm fata de perete si nu mai mult.
rebel78
am si eu o nelamurire...
stau la casa si vreau sa pun parchet intr-o camera... am scos tot ce a fost jos pana la fundatie, maistorul a venit si mi-a trasat nivelul la camera (pentru a ajunge cu parchetul la acelasi nivel cu gresia de pe sala) si mi-a spus ca trebuie sa am 8 cm distanta pana la nivel .Vreau sub parchet sa pun zapada-2cm, ciment si apoi acea folie de 2mm.
nelamurirea mea.... chiar trebuie 8 cm lasati, nu sunt prea multi? nu vine stratul de ciment prea gros?!

parchetul cumparat este de 7 mm.
PS: poate par intrebari prostesti , dar nu am nici o experienta in constructii

adi_master
acei 80mm reprezinta sapa !!nu-i mult.
daca a trasat cota ..........stie ce face.
rebel78
QUOTE (adi_master @ Jul 21 2008, 11:46) *
acei 80mm reprezinta sapa !!nu-i mult.
daca a trasat cota ..........stie ce face.

merci mult. Acum stau mai linistita avand doua pareri la fel. biggrin.gif
mutulica_41
QUOTE (rebel78 @ Jul 21 2008, 12:00) *
merci mult. Acum stau mai linistita avand doua pareri la fel. biggrin.gif

Cam subtirel parchetul de 7 mm, cu 8-9 mm dormeai si mai linistita...
gabian22
Intrebare: la un parchet masiv care prezinta din loc in loc rosturi intre placi de 1-2 mm se poate face ceva??

Presupun ca a ajuns asa deoarece nu a fost bine uscat inainte de montare.
Se pot umple acele goluri cu ceara... cu ceva?

Multumesc
MirelaLucia
QUOTE (gabian22 @ Jul 24 2008, 17:35) *
Intrebare: la un parchet masiv care prezinta din loc in loc rosturi intre placi de 1-2 mm se poate face ceva??

Presupun ca a ajuns asa deoarece nu a fost bine uscat inainte de montare.
Se pot umple acele goluri cu ceara... cu ceva?

Multumesc

vrei sa iti bati joc de parchetul ala masiv facand lucrari din astea de carpeala? ce trebuie facut, trebuie scos si repus cum trebuie.
rebel78
QUOTE (mutulica_41 @ Jul 21 2008, 18:25) *
Cam subtirel parchetul de 7 mm, cu 8-9 mm dormeai si mai linistita...

laugh.gif

al meu maistor e cam la inceput de drum si foarte nesigur pe el . La inceput a zis sa las 6 cm , apoinu ca trebuie 10, dar de fapt e indicat 8 cm confusedsmiley.png
tu cum ai fi reactionat?
mutulica_41
QUOTE (rebel78 @ Jul 25 2008, 12:30) *
laugh.gif

al meu maistor e cam la inceput de drum si foarte nesigur pe el . La inceput a zis sa las 6 cm , apoinu ca trebuie 10, dar de fapt e indicat 8 cm confusedsmiley.png
tu cum ai fi reactionat?

Pt mine o informatie e veridica, daca se confirma din 3 surse diferite...
overseas
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: unde gasesc parchet TRIPLUSTRATIFICAT sub 1 mil/ mp ?
Facea Onestiul, dar nu mai produce.
Multumesc.
starsteel
Solicit si eu un sfat de la cineva care se pricepe la montajul parchetului....cei care mi-au montat parchetul in zona in care se inchide usa evident nu mi-au mai pus plinta iar recomandarea a fost sa umplu acele rosturi cu chit de lemn. E corect?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.