Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

Mexicanu

QUOTE (Mig VWFan @ May 23 2008, 20:32) *
Dai o gaura in el cat teava tubului cu spuma poliuretanica , bagi un pic de spuma si pui deasupra un dreptar cu o greutate mare pe el. Si gata smile.gif
Dupa aia vezi tu ce faci cu gaurica, eventual o chituiesti.

Si daca nu pune bine dreptaru si cade greutatea..sau nu nimereste greutatea corespunzatoare...o sa aiba si O partie de schi in mijlocul camerei nu? Pai...ce sa mai dea banii pe drumu pan' la munte:)) Spuma aia e foarte nervoasa....
dm1
Salutare
Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste montarea si lacuira parchetului masiv:
Dupa montarea parchetului pe placa de OSB (mentionez ca montez parchetul pe placa de OSB deoarece sapa turnata nu este una dreapta si uniforma), trebuie lasat o perioada minima pentru " a se aseza", sau se poate trece imediat la raschetarea si lacuirea sa?
In ceea ce priveste lacuirea, ce ma sfatuiti sa aleg, dat fiind faptul ca avem un bebe mic de 4 luni? un lac clasic pe baza de rasini (mono sau bicomponent) sau un lac pe baza de apa? Care este timpul lor real de uscare (nu cel data de producatori), astfel incat sa ne putem muta in noua locuinta fara grija mirosurilor sau a inhalarii de vapori toxici?
Va multumesc

mutulica_41
QUOTE (dm1 @ May 28 2008, 07:10) *
Salutare
Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste montarea si lacuira parchetului masiv:
Dupa montarea parchetului pe placa de OSB (mentionez ca montez parchetul pe placa de OSB deoarece sapa turnata nu este una dreapta si uniforma), trebuie lasat o perioada minima pentru " a se aseza", sau se poate trece imediat la raschetarea si lacuirea sa?
In ceea ce priveste lacuirea, ce ma sfatuiti sa aleg, dat fiind faptul ca avem un bebe mic de 4 luni? un lac clasic pe baza de rasini (mono sau bicomponent) sau un lac pe baza de apa? Care este timpul lor real de uscare (nu cel data de producatori), astfel incat sa ne putem muta in noua locuinta fara grija mirosurilor sau a inhalarii de vapori toxici?
Va multumesc

Parchetul masiv se lasa sa se acomodeze cu temperatura si umiditatea camerei pana la montare cateva saptamani, dupa ce l-ai montat, poti trece la slefuire-finisare. Recomandarea personala e sa folosesti un grund de imbibare care e si tratament, si care iti reduce consumul de lac la prima mana. Cat despre lac, daca vrei satisfactii pe termen lung, dai cu lac poliuretanic bicomponent, e cel mai rezistent la abraziune si la apa, dar si cel mai scump; uscarea in profunzime e de 24 h, dar pe caldurile astea, a 2-a mana poti s-o dai peste prima dupa cateva ore( cand nu mai agata la mana); si iti spun ca pute, du copilul de acasa pana se termina, si iti mai spun ca nici un lac baza apa nu are rezistenta la abraziune ca cel poliuretanic, care e si el de mai multe calitati, in f de procentul de catalizare, care e calculat la procentul de rasina activa: astfel, un lac cu catalizare 20-25 %, e mai slab decat unul catalizat 50%, pt ca o retea moleculara formata dintr-o molecula catalizator si 2 de lac e mai dura, flexibila si mai stabila decat o retea formata dintr-o molecula de catalizator si 3 sau 4 de lac, capisci?
dm1
yuuuup... merci mult
Parchetul e de vreo 2 saptamani dus in camere, doar ca nu am luat folia aceea in care e impachetat de pe el , doar le-am mai desfacut pe ici pe colo, dar nu de tot.
Nu se pune problema sa tin copilul acolo, caci acum stam in alta parte. Ce ma intereseaza pe mine e dupa cat timp pot sa il aduc acasa ca sa fie in siguranta, caci tu ziceai: "du copilul de acasa pana se termina". Acel se termina inseamna cate zile, aprox?
Daca zici ca se usuca in 24 de ore (cel poliuretanic bicomponent) e ok, dar sa inteleg ca dupa termenul asta, as putea sa aduc copilul? sau sa astept mai multe zile ?
Din pacate sunt putin presat de timp sa ma mut, asa ca la o adica, o sa dau cu un lac pe baza de apa, chiar cu riscul sa trebuiasca sa mai raschetez parchetul odata dupa cativa ani.
mutulica_41
Si nu te-ai gandit ca daca il tii cu prezervativul pe el ,n-are cum sa respire??? Dupa 2 zile poti sa te muti, cu conditia ca incaperea unde s-a dat lacul sa fie aerisita non stop; la mobila pui pasla sau ceva pe dedesubt, nu le tarai pe parchet neprotejate, eu am pus fasii sau talpi decupate dupa amprenta picioarelor din mocheta veche (si am laminat) Iar chestia cu presatul de timp e problema ta, dar eu iti spun ca cea mai mare parte a bulelilor in finisaje se intampla din cauza grabei..., n-ai decat sa dai si cu lac de unghii din partea mea, dar daca ai idee de manopera slefuit -finisat parchet, ce inseamna sa cureti rumegusul care se duce in toata casa oricat de inchise ai usile, ce inseamna sa muti tot mobilierul, si sa inghiti mirosul dupa aplicarea lacului, eu zic ca e mai intelept sa faci o treaba de calitate INAINTE sa te muti in locuinta... ca fapt divers, apa evapora mai greu ca solventul
poate pui o poza dupa ce termini, sa vedem daca te felicitam sau nu..., parerea mea!
rll
buna ziua,
am ajuns la pus gresie si ma apropii repede de montat parchet. am cumparat parchet de stejar 300/60/22 si am turnat sapa din martie; nu stiu daca sa lipesc parchetul direct pe sapa (mi-a fost recomandat de la magazin) sau sa torn sapa autonivelanta cum zice mesterul. nu cred ca sapa care este deja este perfect plana. ma puteti ajuta cu sfaturi cum sa-l montez si alte materialele care ar trebui sa le cumpar ca sa iasa bine (nu pot sa ma ridic cu OSB si nu stiu ce straturi suport sa dau pentru ca sa iasa perfect plan si sa aiba aderenta).multumesc.
adi_master
Toarna 2 mm de sapa autonivelanta, folie din polietilenă expandată(burete de parchet),si parchetul.
peacefingers.gif

rll
Se pune folie si la parchetul masiv, eu am parchet masiv cu nut si feder? De care? Ce fel de adeziv?
O sapa anume?
Multumesc
adi_master
La parketul masiv ...deasemenea se toarna sapa autonivelanta,se trage adeziv cu piaptan de 1-2 mm max,adezivul poate fii Thomsit P 600 ,acesta se intinde cu piaptanul si se monteaza parchetul.Lipirea se va face si intre placile de parchet.
rll

scuze ca strsez lumea dar nu vreau sa am surprize cu parchetul, imi place prea mult!!!!! pentru sapa autonivelanta , eventual o amorsa sa se prinda bine? o idee de marca si o grosime? (m-au speriat de la magazin ca sub parchetul masiv nu se pune autonivelanta). multumesc mult.
adi_master
Spune-le celor de la magazin..... argue.gif ,iar amorsa poti folosii cu incredere
PRIMER G.,se aplica cu bidineaua sau trafaletul.
rll
multumesc mult pentru informatii.
assus
Daca nu era interzis sa injur, umpleam postul asta ...

Ia uite ce fac eu: Dupa ce slefuiesc toata camera inainte sa ii dau cu lac, ma pune nu stiu cine, sa trec pe la vecinu' care tocmai si-a paluxat si el parchetul. La el a iesit super, la mine era p'aproape ...

Acum, din dorinta sa il am si eu super imi zic ca no fi bai daca dau 2mil la un om sa faca treaba ca lumea. Partea proasta e ca nu l-am gasit pe baiatul care a lucrat la vecin si am luat unii dupa net.

Pe scurt a iesit numai dungi, pt ca au folosit masina cu tambur orizontal ... care era de pe vremea lu bunicu'

Ce sa mai, se negociase pe 200ron (9mp) cu materialele mele de la 250 ... Au zis ca fac calitate si ca au masina profesionala ... etc
In realitate a iesit ca la orbi si mi-au mai stricat si mocheta, scapand sticla de diluant, distrugand astfel suportul de cauciuc de dedesubt.

Acum cand sa plece, vazand ca sunt nesimtiti si lasa mizerie, pe unde au lucrat, ii intreb cat le dau acum (mai ramasese sa dea o mana) Si acum tupeu pe om; ca sa-i dau toti banii ca mergem pe incredere. I-am dat 140ron si cand isi termina treaba i-am zis ca ii ia si pe ceilalti. El nu, ca se simte jignit etc.

Pana la urma intuiind ca nu mai vine, l-am sunat sa ii spun ca mocheta e deteriorata si ca maine cand ar fi trebuit sa vina (vezi doamne) ar trebuii sa imi ofere despagubiri, la care binenteles ca a inceput sa imi spuna ca el de fapt nici nu ma cunoaste etc

Post moderat...Atentie la ce postati!!
mutulica_41
QUOTE (assus @ Jun 12 2008, 20:43) *
Daca nu era interzis sa injur, umpleam postul asta ...

Ia uite ce fac eu: Dupa ce slefuiesc toata camera inainte sa ii dau cu lac, ma pune nu stiu cine, sa trec pe la vecinu' care tocmai si-a paluxat si el parchetul. La el a iesit super, la mine era p'aproape ...

Acum, din dorinta sa il am si eu super imi zic ca no fi bai daca dau 2mil la un om sa faca treaba ca lumea. Partea proasta e ca nu l-am gasit pe baiatul care a lucrat la vecin si am luat unii dupa net.

Pe scurt a iesit numai dungi, pt ca au folosit masina cu tambur orizontal ... care era de pe vremea lu bunicu'

Ce sa mai, se negociase pe 200ron (9mp) cu materialele mele de la 250 ... Au zis ca fac calitate si ca au masina profesionala ... etc
In realitate a iesit ca la orbi si mi-au mai stricat si mocheta, scapand sticla de diluant, distrugand astfel suportul de cauciuc de dedesubt.

Acum cand sa plece, vazand ca sunt nesimtiti si lasa mizerie, pe unde au lucrat, ii intreb cat le dau acum (mai ramasese sa dea o mana) Si acum tupeu pe om; ca sa-i dau toti banii ca mergem pe incredere. I-am dat 140ron si cand isi termina treaba i-am zis ca ii ia si pe ceilalti. El nu, ca se simte jignit etc.

Pana la urma intuiind ca nu mai vine, l-am sunat sa ii spun ca mocheta e deteriorata si ca maine cand ar fi trebuit sa vina (vezi doamne) ar trebuii sa imi ofere despagubiri, la care binenteles ca a inceput sa imi spuna ca el de fapt nici nu ma cunoaste etc

Post moderat...Atentie la ce postati!!

la ce dungi te referi? zgarieturi in parchet de la slefuire, sau dungi de pensula in lac?
Alexandra_I
Salutare,

M-ar interesa parchet pentru bucatarie. Ce tip de parchet as putea folosi in bucatarie? As vrea sa folosesc gresie in dreptul chivetei, aragazului, etc si in locul unde luam masa parchet.

O alta intrebare: Cum e mai bine sa fie parchetul pentru living? Lucios sau mat? Care e acum la moda?

Multumesc!
mutulica_41
QUOTE (Alexandra_I @ Jun 13 2008, 15:12) *
Salutare,

M-ar interesa parchet pentru bucatarie. Ce tip de parchet as putea folosi in bucatarie? As vrea sa folosesc gresie in dreptul chivetei, aragazului, etc si in locul unde luam masa parchet.

O alta intrebare: Cum e mai bine sa fie parchetul pentru living? Lucios sau mat? Care e acum la moda?

Multumesc!

Eu n-as pune deloc parchet in bucatarie, pt ca acolo e riscul cel mai mare sa se umfle de la apa, ciorbe varsate din greseala, vb de accidente. oricare tip de parchet ati avea, de la accidente d-astea se umfla, din cauza asta marea majoritate isi pune gresie
In privinta livingului, gradul de luciu e chestie de gust, la moda sunt finisajele mate, dar moda se poate schimba ; eu zic, ca o suprafata lucioasa se spala mai bine decat una mata, dar conteaza mult si calitatea lacului
Ana_Karr
Am nevoie urgenta de un parchetar. La finsaje ni s-a spart pe ici colo parchetul (pus cu un an in urma). Plus ca s-a si umflat in sufragerie (a curs apa de la baie). In sufragerie am cumparat alt parchet, si avem nevoie de cineva sa ni-l puna. Am luat de pe net 2 "meseriasi" care au zis ca vin si cand ii asteptam nu mai raspundeau la telefon. E clasic pt aceasta categorie.
Va rog ! Nu putem aseza mobila prin casa ca nu e parchetul gata.
octav81
Salut
Poate as imi dea si mie cineva niste sfaturi, despre dusumea?
apartamenul este gol, pe jos nimic, doar pardoseala din beton, cum se monteaza?
As vrea sa izolez sub ea, care este cea mai buna solutie?
trebuie sa mai torn sapa?
este destul de drept din cate stiu eu?

QUOTE (octav81 @ Jun 15 2008, 19:33) *
Salut
Poate as imi dea si mie cineva niste sfaturi, despre dusumea?
apartamenul este gol, pe jos nimic, doar pardoseala din beton, cum se monteaza?
As vrea sa izolez sub ea, care este cea mai buna solutie?
trebuie sa mai torn sapa?
este destul de drept din cate stiu eu?

in baie de ex, nu vreau sa pun gresie, vreau ceva mai retro sa fac,
mult lemn, fara gresie si faianta, am auzit ca se poate monta pluta...
adi_master
Dusumeaua se monteaza pe rigle de lemn!!
Spune cat poti creste pe inaltime ...sa-ti dau un sfat coerent.
Minimul e 80mm
mutulica_41
Eu cred ca te complici cam mult cu dusumeaua, exista parchet care imita dusumeaua, 8 cm e cam mult pt un apartament sa te inalti, iar in baie, unde se uda pardoseala cel mai mult, vrei sa pui lemn? Cat poate sa reziste pluta aia la apa, indiferent cu ce-o fi tratata? Eu zic sa te gandesti bine si sa te documentezi temeinic inainte de a trece la treaba, parerea mea!
octav81
QUOTE (adi_master @ Jun 15 2008, 20:15) *
Dusumeaua se monteaza pe rigle de lemn!!
Spune cat poti creste pe inaltime ...sa-ti dau un sfat coerent.
Minimul e 80mm

in camere nu a fi o problema 80 mm, dar pe hol nu am
cum sa ma ridic atat caci am usa de la intrare deja montata
- nu vreau vreau sa am in casa gresie sau faianta, parchet nici atat,
nu suport cum se simte la talpa, doar dusumeaua mai ramane,
cred ca voi renunta sa mai torn sapa, pt. a compensa pe inaltime, si intre rigle
voi monta polistiren extrudat,
daca mai exista vreo varianta de a o monta si sa reduc sub 80mm , astept sugestii,
sfaturi, indicatii, tot ce se poate pt a o monta, mai ales pt hol caci la camere va veni un pragul
usii pe care am de gand sa il fac ceva mai gros si lat
Mig VWFan
Eu n-as da 8-10 cm din inaltimea camerelor pentru cum se simte la talpa. O sa simti ca-ti pica tavanul in cap.
mutulica_41
In mod clar nici eu n-as face asta, dar fiecare cu pasaricile lui
adi_master
Limita minima este de 50mm+/-2mm.asta pt că nu cunosc grosimea dușumelei !!
Se vor folosii rigle de lemn de 30x40mm,între ele vei pune polistiren extrudat de 30mm sau vata minerala de 50mm,folie polietilenă,dușumea.
Alege o variantă: Pe polistiren sau vată minerală să pot să-ți dezvolt sistemul de montare.
rll
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
L-am lasat pe costructor sa-mi cumpere sapa autonivelanta pe care urma sa montez parchet masiv de stejar si dupa ce a intins-o, eu eram la servici, am vazut ca era Thomsit DA. Pe prospect scrie ca nu se foloseste la parchet. Ce mai pot face acum? Sau se mai poate face ceva??????
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.