Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

The_recruit

QUOTE (mutulica_41 @ May 2 2008, 13:46) *
Tocmai de aia spuneam ca sunt curios..., in alta ordine de idei zgarieturile n-ar trebui sa se vada nicicum, odata pt ca raschetarea se face succesiv cu abraziv din ce in ce mai fin, si a doua oara pt ca pe lac n-ai ce cauta cu abraziv
Pe de alta parte, eu zic ca zgarieturile sunt mai vizibile pe o suprafata mata decat pe una lucioasa
Ca si costuri, e greu de specificat, pt ca sunt multe calitati si preturi, banuiesc ca si la americani e la fel, si chiar as fi curios care ar fi la ei un lac de parchet de top, oricum fara sa vad fisa tehnica nu m-as putea pronunta, pana una alta, raman la parerea ca cel mai bun lac e cel poliuretanic- am mai spus-o pe aici

Din experienta personala iti zic ca zgarieturile se vad mai tare la un lac lucios decat la unul mat si asta din cauza proprietatii luminii de a avea nivelul de reflexie mai mare pe o suprafata inchisa (mata), prin urmare marea parte a acesteia reflectandu-se spre deosebire de un lac lucios care este mult mai dechis.
Drum Machine (masina mare) cu care raschetezi suprafata intinsa a unei camere nu lasa urme vizibile, dar edger (masina mica) cu care faci marginile sau spatiile stramte unde nu intra cealalta masina inevitabil lasa urme circulare mai mari sau mai mici, depinzand de gradul de pricepere al celui care refiniseaza parchetul, si asta chiar si la panza cea mai fina (duritate de 120).
Amandoua masinile folosesc panze abrazive care normal ca nu au ce cauta pe lac. De asemenea la margini pentru cei care vor sa mai salveze bani marginile se pot face si manual cu un scrapper si pe urma se da cu o panza abraziva tot manual, dar asta poate fi munca asiduaa.

In USA sunt mai multe lacuri de top poliuretane sau bazate pe apa, dar evident cele poliuretane sunt cele mai rezistente, dar cele pe baza de apa sunt "smell free" si nu sunt toxice spre deosebire de celelalte.
Un lac zic eu, care se usuca repede la aplicare, dar cu o rezistenta deosebita dupa uscare, ar fi din categoria swedish finish si ca marci se folosesc Glitsa, Eurotop, Dura Seal etc nu neaparat in aceasta ordine.
The_recruit
QUOTE (lidiampopescu @ Apr 21 2008, 00:33) *
Am si eu o intrebare: cam cat dureaza inlocuirea parchetului dintr-o camera, in principiu? O zi, doua, noua? M-ar bate gandul sa-l inlocuiesc pe cel din sufragerie ca e vechi de 50 de ani dar apartamentul e semidecomandat. Trecerea spre dormitor se efectueaza prin sufragerie si un hol mic. Nu stiu daca e voie sa calci peste un parchet in curs de inlocuire (sunt mai mult decat pe dinafara) si as vrea sa aflu cat de tare ne-ar afecta rutina:) Tnx.

Dureaza o zi doua la un profesionist cu tot cu scos. Daca e cu click fara pui adeziv sub poti calca imediat, iar daca are adezivi dupa cateva ore poti umbla cu grija, dar dupa 1 zi se poate cu siguranta. Dupa vreo doua zile te poti apuca si la mutat de mobilier.

XENNA
Cum vi se pare pretul de 70 ron/mp pentru montaj parchet natur lamele de 7 cm latime 2,1 cm grosime totul la gata?
mutulica_41
Recruit, ce fel de categorie e aia, finisaj suedez? Cum adica, finisajele suedeze sunt din alta categorie fata de restul lumii?
DURA SEAL nu e cumva canadian? Daca da, il cunosc, e in Craiova un importator
The_recruit
QUOTE (mutulica_41 @ May 4 2008, 13:19) *
Recruit, ce fel de categorie e aia, finisaj suedez? Cum adica, finisajele suedeze sunt din alta categorie fata de restul lumii?
DURA SEAL nu e cumva canadian? Daca da, il cunosc, e in Craiova un importator

Poti sa-i zici si categorie avand in vedere ca are compozitia diferita (contine acid urethan sau cam asa ceva) spre deosebire de cel poliuretan care are alta compoziitie chimica. Totodata vreau sa reformulez cum ca tipul de lac swedish finish comercializat de Glitsa este cel mai tare desi este cel mai toxic la aplicare si se intareste cel mai repede, iar cele mai folosite sunt cele poliuretane marca cea buna fiind Dura Seal in aceasta categorie, comercializata in mare mare in USA si Canada, probabil de origine canadiana, dar care ingalbenesc in timp, spre deosebire de swedish finish care isi pastreaza claritatea.
marinareasa
Buna.

Am vazut astazi un parchet masiv de mesteacan deschis la culoare si foarte frumos, wub.gif insa nu cunosc foarte multe lucruri despre esenta de mesteacan, despre durabilitate, intretinere etc.
Initial am dorit bambus, insa am renuntat cand am auzit ca bambusul este un lemn foarte moale si care se poate deteriora cu usurinta.

Ce parere aveti despre parchetul de mesteacan si ce ma sfatuiti?

Va multumesc smile.gif
mickyyyy
salutare!
poate sa imi recomande si mie cineva o firma sau un mester bun pt rashetat, reconditionat parchet lemn? mentionez ca este pus din constructia blocului, adica acum 30 si ceva de ani si a mai fost raschetat o data. Eventual si un pret de referinta pe mp. ca nu stiu deloc cat ar putea costa.
multumesc

adi_master
Orice firma care se ocupa cu montarea parchetului,efectueaza si operatii de raschetare!!,repet!! orice firma!!
lidiampopescu
Tnx de raspunsuri. Astept caldura si ma apuc de rasturnat casa cu fundu-n sus.
Cand termin de schimbat parchetul, promit sa dau poze si sfaturi.
Dansul, masa si felicitarile se vor tine pe balcon:D
dave

Salut tuturor,

fiind o casa veche, vreau sa pun parchet laminat
am dusumea veche vopsita dar m-am saturat de asta,aspect demodat,a fost facut in urma cu 70 ani parca
peste tot se vede parchetul laminat, la orice firma ,magazin, etc

parchetul vechi trebuie smuls cu tot, dupa care se toarna beton , uscare 3 zile, montare parchet laminat

care sunt avantajele dar si dezavantajele la parchet laminat?
cat de rezistent este parchet laminat? daca mut mobila sau orice, poate zgaria parchetul nou-nout?
daca simt ceva scartait dupa terminarea operatiunii?
care este durata de viata al parchetului laminat?
ce parchet laminat sa iau? simplu, stratificat ori altceva?
eu sunt nou si nu stiu multi termeni tehnici(cam afon) dry.gif
costurile montarii dar si renovarii a mai multor camere sunt f mari ca intotdeauna si nu vreau sa ma las pagubas nu inainte de a sti ceva sfaturi despre parchet laminat
am apelat la o firma
astept orice detalii

geo13ana
Stie cineva preturi pentru parchet triplu stratificat de stejar? Pana pe 1 iunie trebuie sa cumpar 62 mp de astfel de parchet! Si daca sunt preturi bune in Buc. ma intereseaza sa cumpar de acolo. Ce am gasit eu prin galati e in jur de 96 /104 lei mp.

Poate mai e cineva in situatia mea!
dave
care e diferenta intre parket laminat si cel stratificat ori masiv?
merita parketul laminat in ziua de azi? multa lume prefera laminatul
adi_master
QUOTE (dave @ May 17 2008, 23:31) *
care e diferenta intre parket laminat si cel stratificat

laminatul este format de regula din patru straturi: strat de oxid de aluminiu, rumegus presat, melamina (decor) si folie protectoare cel
stratificat este 100% din lemn, de regula alcatuit din doua straturi din esenta de brad, iar al treilea, la vedere, din stejar, fag etc.
Masiv-se deduce

multa lume prefera laminatul

Pt ca e ieftin!!
ellyssa
salut, si eu caut un parchetar bun si serios in bucuresti
multumesc frumos, astept rasp voastre
geo13ana
care e diferenta intre parket laminat si cel stratificat ori masiv?
merita parketul laminat in ziua de azi? multa lume prefera laminatul

Pai diferenta intre o suprafata de plastic si lemn!
opiu99ro
salutare !

In urma cu o luna, am pus pachet in camera mea ( 9 metri patrati ) dar intr-o anumita sectiune, s-a adancit cu vreo 2 - 3 cm.

Vreau sa stiu daca se poate demonta parchetul pana in acel punct si daca se poate renivela.

Mentionez ca e un parchet laminat .
adi_master
Daca s-a folosit adeziv''aracet''la montare NU!!Daca parchetul este cu click fara adeziv DA!!
opiu99ro
da ... e cu click laugh.gif un amanunt important care am uitat sa il specific la inceputul topicului.
adi_master
QUOTE (opiu99ro @ May 22 2008, 14:58) *
da ... e cu click laugh.gif un amanunt important care am uitat sa il specific la inceputul topicului.

Atunci poti sa-l scoti cu grija!!pana la locul cu pricina si sa-l schimbi!!
peacefingers.gif
dave
QUOTE (geo13ana @ May 21 2008, 17:08) *
Pai diferenta intre o suprafata de plastic si lemn!

am priceput, deci lumea se uita la pret(pret mic) nu la calitate kiar daca parketul laminat are imitatie de parket original din lemn....e de inteles de ce parketul laminat a invadat piata romaneasca in ultimii ani...
adi_master
Piata e invadata in toata lumea!!in germania de exemplu:laminatul e 3,49? la reducere in OBI pe cand stratificatul sare de 10? m? Iar prefera sa cumpere laminat!!
mutulica_41
Nu stiu de ce am impresia ca se lasa pt ca acolo ai o denivelare..., si n-o sa fie destul sa-l schimbi...
adi_master
QUOTE (mutulica_41 @ May 22 2008, 18:17) *
Nu stiu de ce am impresia ca se lasa pt ca acolo ai o denivelare..., si n-o sa fie destul sa-l schimbi...

''Vreau sa stiu daca se poate demonta parchetul pana in acel punct si daca se poate renivela. ''
tongue.gif
mutulica_41
Repede m-ai prins!, scuze, d-nu Adi, am imbatranit, desi nu port ochelari
Mig VWFan
Dai o gaura in el cat teava tubului cu spuma poliuretanica , bagi un pic de spuma si pui deasupra un dreptar cu o greutate mare pe el. Si gata smile.gif
Dupa aia vezi tu ce faci cu gaurica, eventual o chituiesti.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.