adi_master
15th April 2008, 10:51
QUOTE (m_cristi @ Apr 15 2008, 08:42)

righeli piperniciti
Spune-mi te rog ce reprezinta asta!!!!sa pot sa-mi fac o idee !!cuvintele rom le-ati terminat?
Batranul google n-a gasit nimic.
Cu respect.
m_cristi
17th April 2008, 12:06
"Righeli" adica niste scandurele pe post de suport pe ciment al parchetului. In principal m-ar intersa daca scap de scartait aplicand parchet laminat direct peste parchetul vechi .
adi_master
17th April 2008, 21:48
nu ai cum sa scapi de scartait din moment ce nu se rezolva problema suportului!!Daca vrei sa scapi de scartait singura posibilitate e scoaterea parchetului,sapa autonivelanta,burete si parchet nou!!!!
lidiampopescu
20th April 2008, 23:33
Am si eu o intrebare: cam cat dureaza inlocuirea parchetului dintr-o camera, in principiu? O zi, doua, noua? M-ar bate gandul sa-l inlocuiesc pe cel din sufragerie ca e vechi de 50 de ani dar apartamentul e semidecomandat. Trecerea spre dormitor se efectueaza prin sufragerie si un hol mic. Nu stiu daca e voie sa calci peste un parchet in curs de inlocuire (sunt mai mult decat pe dinafara) si as vrea sa aflu cat de tare ne-ar afecta rutina:) Tnx.
adi_master
21st April 2008, 03:20
pai in principiu ar trebuii sa dai niste detalii
ce fel de parchet vrei?laminat,stratificat,masiv:iar aici imbinare:click,nut/feder,prelipire de suport!!da niste detalii sa poti primii sfaturi coerente.
m_cristi
22nd April 2008, 17:07
Multumesc, Adi, cam asta banuiam si eu.
Daca tot ai pomenit de sapa autonivelanta, as vrea sa stiu cum pot evita infiltrarea apei la vecinul de sub mine (printre grinzile de beton). Am patit cand am inlocuit pardoseala la o camera - am spalat cimentul cu motorina (nu multa, doar cat sa iau praful) si a doua zi vine vecinu la mine ca i-a aparut o pata neagra pe tavan ......
Intr-adevar, ca sa ai o suprafata plana trebuie sapa dar ce te faci cu umezeala care se scurge din ea? Exista vreo solutie sa "chituiesc" imbinarile grinzilor?
mutulica_41
22nd April 2008, 18:10
[quote name='m_cristi' date='Apr 22 2008, 18:07' post='4461969']
Daca tot ai pomenit de sapa autonivelanta, as vrea sa stiu cum pot evita infiltrarea apei la vecinul de sub mine (printre grinzile de beton). Am patit cand am inlocuit pardoseala la o camera - am spalat cimentul cu motorina (nu multa, doar cat sa iau praful) si a doua zi vine vecinu la mine ca i-a aparut o pata neagra pe tavan ......
Intr-adevar, ca sa ai o suprafata plana trebuie sapa dar ce te faci cu umezeala care se scurge din ea? Exista vreo solutie sa "chituiesc" imbinarile grinzilor?
[/quote
Pana iti raspunde Adi, imi permit si eu cateva sugestii, din ce am incercat eu: 1- hidroizolatie lichida bituminoasa ( de la ATLAS sau TEX- BITUMFLEX) 2- hidroizolatie lichida acrilica, cu / fara fibra, se dilueaza cu apa, se cheama AQUA STOP (de la TEX)ambele variante se aplica in 2 straturi, primul mai subtire, ambele se aplica cu pensula sau trafalet, ambele variante au un consum de cca 1 kg/ mp, si in fine 3- hidroizolatie la sac de 20 kg de la ISOMAT, se face cu apa ca si cimentul, e vreo 3 mil sacul, nu e pe toate drumurile, si e testat cu brio de un client de-al meu, eu abea la primavara pot sa ma pronunt
Imi pare rau, dar asta de la ISOMAT nu mai retin cum se chama exact
Toate isi fac treaba, dar poate mai apar si alte pareri
PS: pe oricare din ele poti aplica sapa sau glet
adi_master
22nd April 2008, 19:42
QUOTE (m_cristi @ Apr 22 2008, 17:07)

la toate spuse de ''mutulica 41''iti recomand Ceresit CL51,aplicabil cu pensula,bidineaua,trafalete,la imbinarea dintre perete si podea folosesti banda izolatoare CL52 tot de la ceresit.
giovaninnaa
23rd April 2008, 14:43
salutare tuturor! caut si eu un parchetar bun si serios in bucuresti! multumesc frumos!
m_cristi
24th April 2008, 09:49
Va multumesc, acum astept concediul sa m-apuc de treaba
podcast
30th April 2008, 12:26
AM scapat un pahar cu apa pe parchetul laminat din apartament, am sters-o, dar a doua zi l-am gasit umflat (2 placi). Arata foarte urat. Stiti ceva solutie sau ce sa fac sa il dezumflu cat de cat? Multumesc.
trestie-de-balta
30th April 2008, 21:23
QUOTE (podcast @ Apr 30 2008, 13:26)

AM scapat un pahar cu apa pe parchetul laminat din apartament, am sters-o, dar a doua zi l-am gasit umflat (2 placi). Arata foarte urat. Stiti ceva solutie sau ce sa fac sa il dezumflu cat de cat? Multumesc.
lasa-l o saptamana sau pune o sursa de caldura in apropiere.
The_recruit
1st May 2008, 09:19
Cat a stat apa acolo? Laminatul e destul de rezistent la apa fata de cel masiv. In cel mai rau caz se inlocuiesc placile afectate.
The_recruit
1st May 2008, 09:46
QUOTE (Nicanor @ Apr 1 2008, 16:38)

...mesterul imi reconditioneaza parchetul si m-a intrebat cum il vreau, sunt trei tipuri de lac: lucios, semilucios, mat. cum sa il fac, aveti experienta?
deasemenea cat costa materialele pentru 40 m2?
multam fain anticipat...
Prin lacul mat nu se vad inevitabilele zgarieturi pe care de obicei le lasa masinariile de raschetat. Toate arata bine dar depinde mult de preferinta personala. Eu unul as alege calea de mijloc si mi-as pune lac semilucios.
satcodx2002
1st May 2008, 13:23
Cum să alegem ESENTA de LEMN pentru parchet triplustratificat (sau clasic)? Oferta e diversificată - Stejar(Oak), fasin(Ash), arțar(Maple), fag(Beech) sau esențe exotice.
Eu de exemplu m-am hotărât pentru triplustratificat (am reperat 2 branduri care se laudă cu garanție de 30 de ani, nu vreau laminat pt. că e rece, iar pt. cel masiv nimeni nu prea garantează stabilitatea în timp la prețuri comparabile cu cele ale triplustatificatului).
Vreau de asemenea o nuanță deschisă, aș fi tentat să aleg frasinul, e cel mai dur (conform http://www.tarkett-easterneurope.com/documents/Salsa12.pdf) , dar nu știu cum se comportă în timp. Din zvonuri am auzit că tot stejarul ar fi mai OK, în sensul că nu apar după ani nu apar rosturi între bucățile de parchet. Voi ce știți? Prețul de la frasin Ash Nature - 115 RON/mp e cam același cu cel de la stejar Oak Nature - 113 RON/mp (+se mai pot obține și discounturi dacă mai cumpăr și gresie, faianță...) Mai ieftin e fagul (Beech original -100 RON/mp), ca dealtfel și la parchetul masiv.
Deci să aleg frasin sau stejar (ca aspect frasinul îmi place mai mult)?
adi_master
1st May 2008, 13:37
QUOTE (satcodx2002 @ May 1 2008, 13:23)

P.S. pt. Admin:
Daca topicurile cele mai bune ar fi făcute sticky poate ca am gasi mai usor ce ne interesează. Incercam cu acest topic?
[La search obținem (de multe ori) prea multe rezultate, o opțiune directă de căutare în cadrul categoriei respective ar îmbunătăți cred considerabil rezultatele]
''ADMIN'' nu are nici o treaba cu asta!Moderatorii de pe arie fac astfel de lucruri in momentul in care un topic are atata informatie in cat e pacat sa fie pierduta!
Si in leg cu esenta de lemn nobil....asteptam sa vina mutulica sa polemizezi cu el vrute si nevrute.
satcodx2002
1st May 2008, 17:50
QUOTE (adi_master @ May 1 2008, 14:37)

''ADMIN'' nu are nici o treaba cu asta!Moderatorii de pe arie fac astfel de lucruri in momentul in care un topic are atata informatie in cat e pacat sa fie pierduta!
Si in leg cu esenta de lemn nobil....asteptam sa vina mutulica sa polemizezi cu el vrute si nevrute.

Mea culpa ... moderatorii... dar cred ca sunt si alții care simt nevoia unei structurări mai clare, așa cum e structurată de ex. enciclopedia de bricolaj care cred că se mai găsește prin magazine...
Eu n-am poftă să polemizez cu nimeni (mai ales că n-am nici eu bani de exotice), dar aș aprecia să vină cineva (dincolo de ironii
) cu sfaturi sau linkuri utile legate de întrebările de mai sus
adi_master
1st May 2008, 18:07
Nu poate fii vb de ironii,in nici un caz pe aria asta!!Referitor la ''sfaturi''sa-ti spun ca 98%aleg stejar,2%altele......linkuri catre sit-uri externe SP sunt interzise prin regulament,iar un document oficial de catalogare nu am gasit,de-si caut de cateva luni.
La urma....!!!E bv de bani si gust!!De exemplu saptamana asta am produs stratificat cu esenta de lemn nobil din Guatemala,slab la actiuni mecanice si foarte scump!! 139€/m².Deci e vb de gust,culoare,rezistent la actiuni mecanice.Eu personal tind spre frasin.
The_recruit
1st May 2008, 19:27
QUOTE (mutulica_41 @ Apr 1 2008, 22:17)

sunt curios cum ajusteaza mesterul gradul de luciu...
Gradul de luciu nu este ajustat de mester. Sunt lacuri care vin direct cu anumite proprietati de lucire.
The_recruit
1st May 2008, 19:59
Frasinul cu stejarul sunt asemanatoare atat la duritate cat si la stabilitate, dar eu unul as alege stejar. E cel mai popular intra-devar, arata bine si este stabil. La frasin nu stiu sa-ti zic din experiente personale.
Parchetul exotic arata intr-adevar in multe cazuri mult mai bine dar ca stabilitate lasa de dorit. De exemplu la Moabi si Brazilian Cherry apar spatii chiar si dupa un an, daca esti norocos dupa vreo 4-5 ani chiar daca nu ai umiditate in casa. Nuc nu mi-as pune nici sa mi-l dai pe gratis pentru ca se spatiaza chiar si dupa cateva luni, desi nucul arata elegant dar inchide putin lumina in casa.
Daca vrei un parchet stabil si sa arate si bine eu zic ca stejarul e excelent, nu degeaba majoritatea il folosesc si in unele cazuri e bine sa urmezi turma.
mutulica_41
2nd May 2008, 12:46
Tocmai de aia spuneam ca sunt curios..., in alta ordine de idei zgarieturile n-ar trebui sa se vada nicicum, odata pt ca raschetarea se face succesiv cu abraziv din ce in ce mai fin, si a doua oara pt ca pe lac n-ai ce cauta cu abraziv
Pe de alta parte, eu zic ca zgarieturile sunt mai vizibile pe o suprafata mata decat pe una lucioasa
Ca si costuri, e greu de specificat, pt ca sunt multe calitati si preturi, banuiesc ca si la americani e la fel, si chiar as fi curios care ar fi la ei un lac de parchet de top, oricum fara sa vad fisa tehnica nu m-as putea pronunta, pana una alta, raman la parerea ca cel mai bun lac e cel poliuretanic- am mai spus-o pe aici
freetools
2nd May 2008, 15:06
parchetul cu prindere dubu clic se monteaza cel mai usor. eu mi-am montat in casa parchet singur si nu am nici o problema.trebuie sa le ai putin cu mesteritu.
cel mai important lucru inainte de a monta parchetul trebuie ca podeaua sa fie dreapta, sapa sa fie turnata bine.in 2 ore o camera e gata parchetata si fara sa fi mester.
mutulica_41
2nd May 2008, 17:39
de acord ca cel mai usor, dar in 2 ore, de unul singur, si cu plinta? chiar daca ai pendular pt taiat, tot te cam lauzi..., nu te supara, doar nu esti SPEEDY GONZALES !
mutulica_41
2nd May 2008, 17:51
n-am patit pana acum, dar eu stiu ca laminatul e din carton presat ( ori poate doar modelele mai ieftine), si daca e asa, nu-ti face iluzii ca revine la loc, tre sa-ti sufleci manecile...
freetools
2nd May 2008, 17:52
QUOTE (mutulica_41 @ May 2 2008, 18:39)

de acord ca cel mai usor, dar in 2 ore, de unul singur, si cu plinta? chiar daca ai pendular pt taiat, tot te cam lauzi..., nu te supara, doar nu esti SPEEDY GONZALES !
si cu plinta.pereti drepti nu strambi, podeaua drepta, tevile de calorifer scoase, caloriferu scos, cel mai mult m-am chinuit la tocul de la usa. asta cu 2 ore s-a intamplat o data pt o singura camera nu toata casa, in celelalte camere a durat mai mult.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.