Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

mutulica_41

QUOTE (Claing @ Mar 20 2008, 13:45) *
Parerea mea sincera e ca decat sa te apuci de o treaba pe care poate nu o poti duce la capat cu profesionalism, mai bine apelezi la profesionisti.
Nu intotdeauna, din tendinta de a economisi, reusesti sa o si faci.Eu cred ca sunt lucruri si lucrari care trebuie executate de oameni calificati.
Sate apuci sa cumperi masini de raschetat,sa inveti tehnologii de reconditionare a parchetului iti pot lua mai mult timp si bani decat daca ai apela la un profi.
Dar fiecare e liber sa aleaga,important e ca produsul finit sa fie cel care-l multumeste pe fiecare.

Daca locuiesti in Cluj sau prin apropierea acestuia da-mi de stire daca nu e prea tarziu.

Imi pare rau, n-am observat ca esti din Cluj, nu te pot ajuta acolo
geo13ana
Cum se apropie momentul achizitiei, m-am hotarat la stejar! I-am testat putin rezistenta (cu unghia - test picat de bambus) si am fost multumita de rezultat. Acum problema principala ramane sapa! Nu o poate turna prea umeda (sa nu se infiltreze celui de jos) si nu e sigur ca iese perfect dreapta!

adi_master
QUOTE (geo13ana @ Mar 27 2008, 13:19) *
Nu o poate turna prea umeda

sapa se trage semiuda.

QUOTE (geo13ana @ Mar 27 2008, 13:19) *
si nu e sigur ca iese perfect dreapta!

Cu respect,cine nu e sigur ca iesa perfect drept?mesterul?
geo13ana
QUOTE (adi_master @ Mar 27 2008, 14:54) *
sapa se trage semiuda.

Cu respect,cine nu e sigur ca iesa perfect drept?mesterul?

Da mesterul pentru ca nu e destul loc! Din pacate mai exista mozaicul care nu poate fi scos si deja holul e foarte inalt.
adi_master
Se pare ce ceva nu se leaga prea bine!!am nevoie de mai multe informatii de la d-vs:locatia unde va fii montat parchetul si suportul care exista in acest moment in locatia respectiva.poate va intrebati de ce!!suportul pentru o noua sapa trebuie pregatit pentru a adera perfect noua sapa!!
Alexandrina
Salutare,

Am si eu o mica mare problema....
Am cumparat de curand un apartament la parter, si din cauza faptului ca a trebuit sa turnam sapa ca sa nivelam, am ridicat cu destul de mult ....
Acum, inaltimea camerelor e de 2.40-2.42...
As vrea sa pun parchet, insa nu ma omor dupa laminat...
Imi place cel masiv, dar e cam gros...si ma gandesc ca daca imi iau din asta masiv, miscorez si mai tare inaltimea camerei..
Nu stiu cum sa fac..e cumv avreo varianta de parchet masiv, dar mai subtirel??

merci
mutulica_41
QUOTE (altair_xms @ Mar 18 2008, 11:27) *
o intrebare legata de parchetul din lemn masiv (am cautat pe forum dar nu am gasit nimic): am o cunostinta care a montat parchet din lemn masiv anul trecut in toamna (turnat sapa + lasat sa se usuce) ... din primavara a inceput sa se umfle (casa nu e locuita si nu are incalzire) ! imi poate da cineva cateva indicatii in aceasta privinta ?

s-a umflat din cauza umezelii din pardoseala...nasol moment, deranj mare...

QUOTE (Alexandrina @ Mar 28 2008, 16:35) *
Salutare,

Am si eu o mica mare problema....
Am cumparat de curand un apartament la parter, si din cauza faptului ca a trebuit sa turnam sapa ca sa nivelam, am ridicat cu destul de mult ....
Acum, inaltimea camerelor e de 2.40-2.42...
As vrea sa pun parchet, insa nu ma omor dupa laminat...
Imi place cel masiv, dar e cam gros...si ma gandesc ca daca imi iau din asta masiv, miscorez si mai tare inaltimea camerei..
Nu stiu cum sa fac..e cumv avreo varianta de parchet masiv, dar mai subtirel??

merci

in afara de faptul ca o sa aveti o diferenta de nivel intre camera si hol, si va trebui sa scurtati usile, ce altceva va mai deranjeaza? (daca puneti clasic-cel mai sanatos, cel mai durabil, cel mai scump)

geo13ana
QUOTE (adi_master @ Mar 28 2008, 16:17) *
Se pare ce ceva nu se leaga prea bine!!am nevoie de mai multe informatii de la d-vs:locatia unde va fii montat parchetul si suportul care exista in acest moment in locatia respectiva.poate va intrebati de ce!!suportul pentru o noua sapa trebuie pregatit pentru a adera perfect noua sapa!!

Este vorba de un apartament cu 3 camere care a fost renovat. Suportul din hol este un mozaic turnat de constructori care nu poate fi spart din cauze sociale (!). In restul camerelor (dormitoare, bucatarie si sufragerie) a fost turnata sapa!
adi_master
ATENTIE!!
In cazul in care in acel hol veti alege turnarea de sapa noua:MOZAICUL respactiv trebuie BUCEARDAT(spart luciul din 10 in 10cm,eventual cu un burghiu vidia de 22 sau mai mare,atat cat sa treaca de stratul de luciu)Nu exista garantie pt sapa noua ca si aderenta la suport.NU-I LASATI sub nici o forma sa-si continue munca fara a bucearda mozaicul.

Cu respect.
Nicanor

...mesterul imi reconditioneaza parchetul si m-a intrebat cum il vreau, sunt trei tipuri de lac: lucios, semilucios, mat. cum sa il fac, aveti experienta?
deasemenea cat costa materialele pentru 40 m2?
multam fain anticipat...
mutulica_41
QUOTE (Nicanor @ Apr 1 2008, 16:38) *
...mesterul imi reconditioneaza parchetul si m-a intrebat cum il vreau, sunt trei tipuri de lac: lucios, semilucios, mat. cum sa il fac, aveti experienta?
deasemenea cat costa materialele pentru 40 m2?
multam fain anticipat...

Gradul de luciu e o chestie de gust, dar suprafata mai lucioasa e mai spalabila, sunt curios cum ajusteaza mesterul gradul de luciu...si pt cultura dvs generala, cel mai rezistent lac de trafic este cel poliuretanic bicomponent, care ar trebui aplicat in 2-3 straturi la distanta de 24 h, cu un grund de imbibare si tratament anticarie in acelasi timp inainte
moshuroshu
nu merge pus direct peste mozaic?
adi_master
Ce anume?sapa sau parchetul?
moshuroshu
de parchet intreb.
adi_master
Se poate pune se peste mozaic atunci cand e bine batut(facut)recomandat,e o sapa autonivelanta.
mutulica_41
Mozaicul e suprafata ft luciosa, din cauza asta aderenta pe el e ft scazuta, si trebuie NEAPARAT buciardat in cazul turnarii unei sape peste el, dar ma gandesc ca in loc de sapa ar merge placat si cu OSB, ca suport pt parchet, poate fi mai scump, dar e mai curat, si nu trebuie sa astepti o luna pana se usuca in profunzime. Ce parere aveti despre asta?
adi_master
QUOTE (mutulica_41 @ Apr 4 2008, 18:20) *
Mozaicul e suprafata ft luciosa, din cauza asta aderenta pe el e ft scazuta, si trebuie NEAPARAT buciardat in cazul turnarii unei sape peste el, dar ma gandesc ca in loc de sapa ar merge placat si cu OSB, ca suport pt parchet, poate fi mai scump, dar e mai curat, si nu trebuie sa astepti o luna pana se usuca in profunzime. Ce parere aveti despre asta?

cu 5 posturi mai sus am recomandat acelasi lucru''BUCEARDAREA'',iar cu placile OSB se poate placa numai daca mozaicul a fost bine batut(perfect plan )astfel OSB va fii tensionat in dibluri,si nu ne dorim sa scape dint-o parte sau alta.
micri
Referitor la parchet, cel din lemn masiv am inteles ca trebuie sa treaca 1 an de la turnarea sapei ca sa poata fi montat in conditii optime, altfel va trage umiditate si va lucra urat in timp.
Asta e realitatea sau e iar o vorba in vant?

Dar parchetul triplustratificat...la cat timp dupa turnarea sapei e optim sa-l montezi?...si acesta trebuie lasat in casa o perioada inainte de montare, la aclimatizare, ca si cel masiv, sau nu?
adi_master
QUOTE (micri @ Apr 5 2008, 11:27) *
Referitor la parchet, cel din lemn masiv am inteles ca trebuie sa treaca 1 an de la turnarea sapei ca sa poata fi montat in conditii optime

eek.gif Cu respect dar asta e o aberatie.Se va astepta in jur de 6 saptamani pt un montaj garantat.

QUOTE (micri @ Apr 5 2008, 11:27) *
Dar parchetul triplustratificat...la cat timp dupa turnarea sapei e optim sa-l montezi?...si acesta trebuie lasat in casa o perioada inainte de montare, la aclimatizare, ca si cel masiv, sau nu?

pt stratificat :sapa clasica armata 50mm-6saptamani
sapa autonivelanta 10mm-o saptamana pt un montaj garantat.
Parchetul stratificat,dupa denumire, straturile inainte de asamblare sunt perfect uscate si apoi lipite la cald motiv pt care nu-i permite sa lucre intre ele.DECI....nu are nevoie de o perioada de aclimatizare!!
micri
Multumesc tare mult! rolleyes.gif ...asta e, ce sa-i faci, de aceea ne interesam ca sa daramam "mituri aberante" ... thumbdown.gif

Daca sapa clasica armata are 8-10 cm, tot 6 saptamani se astapta sau mai mult?
adi_master
QUOTE (micri @ Apr 5 2008, 12:20) *
Daca sapa clasica armata are 8-10 cm, tot 6 saptamani se astapta sau mai mult?

Tot 6 saptamani.
geo13ana
Revin cu o noua aceeasi problema:

- sapa
Holul si bucataria au mozaic pe care am putut cel mult sa-l brazdez din 10 in 10 cm. Tot caut de 3 zile o sapa autonivelanta care se poate turna peste suprafete neabsorbante si peste care sa-mi pot monta parchetul stratificat. Am dat peste denumirea de Thomsit R760 (peste care se pare ca nu e recomandat lemnul) si CN 72 (ceresit) de care nu dau nicaieri.

Eventual daca stiti de unde il pot cumpara CN-ul (buc sau gl) sau ce altceva sa caut.
Multumesc tare mult
m_cristi
Salutare!

In apartamentul meu de 2 camere parchetul scartaie ingrozitor (il simt la picior cum se indoaie). E drept ca are 40 de ani, dar as vrea sa stiu care varianta e mai buna.
1. scos parchetul si pus altul nou (presupune manopera multa + righeli + parchet nou).
2. aplicat parchet nou (laminat) peste cel vechi.

In cazul 1 e clar ca voi scapa de scartait dar cu bani multi. As vrea sa stiu daca cineva a apelat la a doua solutie care e mult mai ieftina si, in plus, de pus parchetul ma pricep.

Va multumesc pt rasunsuri !

adi_master
daca ''se indoie''si scartie,inceamna ca nu mai are aderenta la suport(fiind lipit cu smoala,presupun) iar montarea altui parchet nu rezolva problema !
m_cristi
Problema e ca parchetul nu a fost prins cu smoala ci pur si simplu asezat pe niste righeli piperniciti de vreo 3 cm inaltime. Am vazut asta dupa ce am scos o portiune de parchet dintr-o camera sa vad ce e dedesubt.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.