Modulator Fm stereo.

powershot

Ati vazut pe undeva modulator fm stereo? Am tot avut tot felul, dar nu am fost multumit de calitatea sunetului care e mono. Sau nu sa scos inca asa ceva pe piata?
Christi
Uite ceva destept aici:
FM29B
Click pentru a vizualiza atașamentul

powershot
Fain de tot. Dar nu necesita mufa usb, pt cass, mp 3 de pe masina. Al meu nu are mufa usb. Transmisia stereo , am inteles ca se face prin bluetooth.
Christi
Transmisia se face in FM , bluetooth-ul e folosit pentru telefon, iar USB-ul e folosit pentru redarea muzicii de pe un memory-stick.
Mr_Devil83
Poa sa fie mono ca tot suna incredibil de bine. Tocmai ca stereo suna mai prost datorita standardului caruia se supune orice emitator de ultrascurte stereo care a fost gandit prin anii 60 sau 70 si care zicea ca emisile fm stereo trebuie sa fie receptionate si cu un receptor monofonic. Asa ca nu se emit ambele canale pe o frecventa separata ci se trimit suma si diferenta canalelor precum si o subpurtatoare de 19khz pe care aparatul radio cand o recunoaste afiseaza stereo, aprinde led-ul, etc si reface din ea subpurtatoarea de 38 khz cu care sincronizeaza fazele semnalului audio.

Scula care o sa faca codarea semnalului + modularea in frecventa in 50 de euro si sa o faca bine nu o sa gasesti. Sa o faci in regim de amator se poate, dar ai nevoie de experienta si aparatura de teste performanta. De dimensiunile unei brichete si sa citeasca un card de memorie sau un stick usb nu o sa reusesti sa faci in regim de amator.

Asa ca ori ridici suma investitiei pe la 100 de euro sau cauti un electronist priceput care sa stie ce si cum. Din clipa in care ai zis ca esti nemultumit de calitatea sunetului care e mono este clar ca tu nu poti crea asa ceva.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.