TOPUL producatorilor de centrale termice
Pagini: 1, 2, 3

scheleton

Va propun un top, ca tot intreaba lumea care e cea mai buna centrala termica (de perete).
Nici cu topul asta n-o sa putem lamuri aceasta problema, putem insa vedea care sunt producatorii preferati.

Sper ca va fi util si ...distractiv.
caldut
QUOTE (scheleton @ Sep 30 2008, 21:25) *
Va propun un top, ca tot intreaba lumea care e cea mai buna centrala termica (de perete).
Nici cu topul asta n-o sa putem lamuri aceasta problema, putem insa vedea care sunt producatorii preferati.

si eu zic ca,va fi distractiv,cu mentiunea ca marea majoritate vor vota,avind in minte un model,nu o gama intreaga.

ionutz78
Am votat Protherm deorece mi-am luat si eu una pe care voi ati laudat-o pe forum.
neotreo2
QUOTE (scheleton @ Sep 30 2008, 23:25) *
Va propun un top

Vad ca functioneaza si voturile multiple
Courage
Hmmm e relativ acest top.

Am avut 3 centrale:

1. Protherm de 24 Kw - f. multumit de ea
2. Vaillant 28 Kw - am schimbat-o; proasta RAU, dar foarte populara prin casele din piera (a fost redcere pt constructori)
3. Buderus 40 Kw cu condensatie - super uzina !
scheleton
QUOTE (Courage @ Oct 1 2008, 23:15) *
Hmmm e relativ acest top.Am avut 3 centrale:Protherm de 24 Kw - f. multumit de ea Vaillant 28 Kw - am schimbat-o; proasta RAU..Buderus 40 Kw cu condensatie - super uzina

Si cum Protherm a fost cumparat de Vaillant, e relativa si observatia ta.
Ref. la Buderus: presupun ca e vorba de GB112-43 kW; intreaga gama GB112 e la superlativ de ani buni.
scheleton
Va propun un top..

Wow, ce multe voturi a adunat Junkers -nu ma asteptam chiar asa...

Insa esantionul de doar 25 votanti nu e deloc reprezentativ, trebuie sa fie macar 100 (de preferat 1.000, nu?).

caldut
QUOTE (scheleton @ Oct 7 2008, 14:21) *
Wow, ce multe voturi a adunat Junkers -nu ma asteptam chiar asa...

Insa esantionul de doar 25 votanti nu e deloc reprezentativ, trebuie sa fie macar 100 (de preferat 1.000, nu?).

" O, ce veste minunata....", iti pare bine ? thumbup.gif

lasind gluma la o parte,ptr. condensare,au rap. pret/calitate printre cele mai bune,daca nu chiar cel mai bun....nu spun asta,insa si despre conventionale....poate daca vor aduce din nou Euromaxx-ul pe piata noastra.
gelunechifor

Bvvv schele, super interesant, da poate pui si cu incalzirea in pardoseala si pompe de caldura, ce zici?
caldut

QUOTE (gelunechifor @ Oct 9 2008, 08:34) *
Bvvv schele, super interesant, da poate pui si cu incalzirea in pardoseala si pompe de caldura, ce zici?

hai sa fim seriosi,pompe de caldura ? citi au ?cum pot face comparatie intre un producator si altul ? ....domeniul asta abia se naste
gelunechifor
QUOTE (caldut @ Oct 9 2008, 11:35) *
hai sa fim seriosi,pompe de caldura ? citi au ?cum pot face comparatie intre un producator si altul ? ....domeniul asta abia se naste

Era vb de sectiunea: merita sa investesti in........
scheleton
QUOTE (gelunechifor @ Oct 9 2008, 10:34) *
..da poate pui si cu incalzirea in pardoseala si pompe de caldura, ce zici?

Este o idee.. din pacate nu se mai poate edita.
scheleton
QUOTE (scheleton @ Oct 13 2008, 09:53) *
Este o idee.. din pacate nu se mai poate edita.

Ar fi trebuit sa intreb: merita sa investesti 10% dintr-o instalatie solara, iar restul sa plateasca statul. boredlook.gif
caldut
QUOTE (scheleton @ Oct 22 2008, 18:27) *
Ar fi trebuit sa intreb: merita sa investesti 10% dintr-o instalatie solara, iar restul sa plateasca statul. boredlook.gif

fara discutie,dar de ce numai panouri ? de ce nu si pompa de caldura ?

si in general orice sursa neconventionala.....doar in panouri...plus ca interesul,de fapt scopul este de a reduce consumurile de resurse conventionale si poluare.eu as fi interesat sa ma incalzesc din sursa neconventionala nu doar apa calda menajera.cit din consumul anual de combustibil este alocat incalzirii si cit prepararii de apa calda menajera.
pRetoriaN_84
la lemne
1. Viessmann
2. Arca si Unical smile.gif
3. Atmos

la gaz
1. Viessmann
2. Junkers si Buderus
3. Saunier Duval
florin71_skoda
QUOTE (pRetoriaN_84 @ Nov 8 2008, 23:04) *
la lemne
1. Viessmann
2. Arca si Unical
3. Atmos

la gaz
1. Viessmann
2. Junkers si Buderus
3. Saunier Duval

Parca spuneai: "nu se compara baxi sau ferroli cu viessmann sau junkers".
Oare la lemne nu ai uita de Ferroli?
Zici ca pe locul 2 sunt: 2. Arca si Unical.... Ce faci cu cazanele Heiss?

Un clasament a cuiva care vinde CT.... este tot timpul subiectiv..... comertul nu reflecta tot timpul realitatea.... reflecta doar speculetia de moment....

Ai lucrat... sau lucrezi cumva la Di.. srl?
scheleton
QUOTE (florin71_skoda @ Nov 15 2008, 02:39) *
..Un clasament a cuiva care vinde CT.... este tot timpul subiectiv..... comertul nu reflecta tot timpul realitatea...

Man, o parere sau un vot vor fi intotdeauna subiective. Si e OK asa. Singura problema la un sondaj e ..nr. de voturi. De la cateva sute in sus poate cineva sa-si cheme si rudele sau vecinii sa voteze, ca tot nu va putea sa influenteze major ordinea.
Dupa cum bine ai remarcat, mai importanta e ordinea de afisare...

S-ar putea ca voi doi sa nu ganditi la fel. Tu dai vina pe speculatii. Eu iti ofer o alta speculatie: tu esti nascut in 1971, iar el in 1984. Nu stiu daca e asa, doar speculez... Insa asta ar oferi o explicatie pt. diferentele de opinii?
florin71_skoda
QUOTE (scheleton @ Nov 15 2008, 01:03) *
Man, o parere sau un vot vor fi intotdeauna subiective. Si e OK asa. Singura problema la un sondaj e ..nr. de voturi. De la cateva sute in sus poate cineva sa-si cheme si rudele sau vecinii sa voteze, ca tot nu va putea sa influenteze major ordinea.
Dupa cum bine ai remarcat, mai importanta e ordinea de afisare...

S-ar putea ca voi doi sa nu ganditi la fel. Tu dai vina pe speculatii. Eu iti ofer o alta speculatie: tu esti nascut in 1971, iar el in 1984. Nu stiu daca e asa, doar speculez... Insa asta ar oferi o explicatie pt. diferentele de opinii?

Foarte buna speculatia...... Cred ca este foarte aproape de realitate.... Este tinar si momentan nu are suficienta incredere in el. (sper sa avem dreptate amindoi). Daca este asa.... el este viitorul.... si a inceput, totusi bine.
Ma astepatm sa riposteze el primul....

"Dupa cum bine ai remarcat, mai importanta e ordinea de afisare...".... Esti "rautacios"
Autosugesia functioneaza pe termen scurt... si la un esantion mic..... in rest... vorba ta ... pot sa vina si vecini.. cu catel si purcel.... ca de la un anumit numar in sus de opinii... nu mai conteaza.

@pRetoriaN_84: am nevoie de un sfat. Momentan merg si pe cazane woody hoterm. Le cunosti, ca doar esti din Cluj. Am o parere foarte buna despre ele.... merg mai bine decit multe cazane cu gazeificare. Au insa o problema: snurul de "azbest" se topeste de la primul foc. Dami te rog o varianta la woody.... (da sa nu fie din fonta)
pRetoriaN_84
am fost in inventar 3 zile de la 8 dimineata pana la 9 seara si nici nu am avut net de aceea nu am mai intrat
intr-adevar sunt nascut in '84
nu, nu lucrez la sc di.. (mi-au fost furnizori) si nici nu am lucrat.dar inteleg de unde ai dedus asta.Di.. erau furnizorii nostri pt saunier duval daca nu ma insel pt ca nu mai comercializam nici de astea si la 1 an si ceva de cand nu mai vindem duval inca mai intreaba oamneii daca nu mai avem.si am inteles ca in franta saunier ocupa vreo 40%din piata la centralele pe gaz, deci o fi ceva de ele.
nu stiu ce ai inteles tu cand am zis ca nu se compara cu ferroli.vand ferroli pe gaz iar pe lemne aducem doar pe baza de comanda speciala.inca nu am adus nici una pt ca avem viessmann, unical si junkers care chiar cred ca sunt mai bune decat ferroli pe lemne asa ca le promovam ca atare

da le cunosc(woody), am comercializat si de-alea dar am renuntat la colaborarea cu secpral sad.gif
alternativa ar fi unical fokolus e din otel mult mai buna decat woody si are si serpentina de siguranta
eram nou in firma cand mai vindeam woody si atmos dar parca imi amintesc ca woody nu aveau serpentina(grav)
sau ar mai fi si junkers supraclass o varianta desi mi se pare mai slab decat unical

iar de heiss nu stiu nimic ca n-am vzt in viata mea.doar termostate am avut heiss(arata bine sunt cam scumpe si se defecteaza cam des, ori nu stiu oamenii sa le programeze)
mi-am spus opinia despre cazanele pe care le cunosc, cu care am avut tangenta cat de cat.

btw, daca tu nu ai incredere in tine asta nu inseamna ca eu nu am incerede in mine.de unde ai dedus ca nu am?lamureste-ma si pe mine ca sunt curios
caldut
QUOTE (pRetoriaN_84 @ Nov 15 2008, 11:38) *
..iar de heiss nu stiu nimic ca n-am vzt in viata mea.doar termostate am avut heiss(arata bine sunt cam scumpe si se defecteaza cam des, ori nu stiu oamenii sa le programeze)..

Heiss sint crono promovate pe vremea cind centralele erau Roca (companie cumparata de Baxi Group)...de fapt ac. crono este Baxi BCT-101(parca)....precizez asta ptr. a nu se confunda ct. Heiss comercializate pina prin 2006,cu cele de acum care de fapt sint...Arca.aceasta companie Meda nu face decit sa zapaceasca cumparatorul.
florin71_skoda
QUOTE (pRetoriaN_84 @ Nov 15 2008, 12:38) *
.....................
da le cunosc(woody), am comercializat si de-alea dar am renuntat la colaborarea cu secpral sad.gif
alternativa ar fi unical fokolus e din otel mult mai buna decat woody si are si serpentina de siguranta
eram nou in firma cand mai vindeam woody si atmos dar parca imi amintesc ca woody nu aveau serpentina(grav)
sau ar mai fi si junkers supraclass o varianta desi mi se pare mai slab decat unical
...........................

Mersi pentru sfat.
Am aruncat o privire la cazanul unical fokolus... si pot sa spun ca-mi place. Va trebui sa aflu de unde poate fi cumparat... si sa vad cum se comporta.
Serpentina de racire: asa este.... este foarte buna. Pacat ca uni producatori nu o folosesc... woody nu are asa ceva. Nu are nici clapeta de "tiraj direct". La unical vad ca au introdus si elemente de ceramica..... chiar ca este ok cazanul.
Mersi pentru pont.

QUOTE (caldut @ Nov 15 2008, 17:24) *
Heiss sint crono promovate pe vremea cind centralele erau Roca (companie cumparata de Baxi Group)...de fapt ac. crono este Baxi BCT-101(parca)....precizez asta ptr. a nu se confunda ct. Heiss comercializate pina prin 2006,cu cele de acum care de fapt sint...Arca.aceasta companie Meda nu face decit sa zapaceasca cumparatorul.

Cronotermostatul fara fir pe care scrie Heiss (nu are legatura cu Roca), este foarte asemanator cu cel comercializat de Baxi... adica cu BCT102-TX. Difera culoarea... si forma tastelor.
De fabricat.... sunt fabricate in China. Comanda, lor, in China, a fost data de importatori. Producatorii nu au nici un amestec.
caldut
QUOTE (florin71_skoda @ Nov 15 2008, 20:38) *
Mersi pentru sfat.
Am aruncat o privire la cazanul unical fokolus... si pot sa spun ca-mi place. Va trebui sa aflu de unde poate fi cumparat... si sa vad cum se comporta.
Serpentina de racire: asa este.... este foarte buna. Pacat ca uni producatori nu o folosesc... woody nu are asa ceva. Nu are nici clapeta de "tiraj direct". La unical vad ca au introdus si elemente de ceramica..... chiar ca este ok cazanul.
Mersi pentru pont.

Cronotermostatul fara fir pe care scrie Heiss (nu are legatura cu Roca), este foarte asemanator cu cel comercializat de Baxi... adica cu BCT102-TX. Difera culoarea... si forma tastelor.
De fabricat.... sunt fabricate in China. Comanda, lor, in China, a fost data de importatori. Producatorii nu au nici un amestec.

de fapt prin ce difera cele doua ?...iti spun eu...cu nimic...are importanta culoarea ? cit priveste centralele,vor fi unii care au deja Heiss-ul vechi(adica Roca Laura) si sa nu creada ca actualele centrale Heiss sint tot alea.....de asta am cam sarit un pic de la una la alta.
florin71_skoda
QUOTE (caldut @ Nov 15 2008, 21:50) *
de fapt prin ce difera cele doua ?...iti spun eu...cu nimic...are importanta culoarea ? cit priveste centralele,vor fi unii care au deja Heiss-ul vechi(adica Roca Laura) si sa nu creada ca actualele centrale Heiss sint tot alea.....de asta am cam sarit un pic de la una la alta.

Cele doua cronotermostate sunt identice... din punct de vedere a placi electronice. Nu au nici o legatura cu marcile de centrale, cu care au fost brenduite. Sunt fabricate in china si brenduite... de acelasi chinez. Producatorul de CT..... este posibil sa nu stie de existenta lor.
Despre Heiss.... normal ca ce se vinde acum nu au vazut niciodata germania. Tu faci analogia Heiss-Roca Laura. Eu vin si completez la lemne: Heiss-Arca.
Uitasem inca una Baxi Main 24F - Roca 24F.
"....de asta am cam sarit un pic de la una la alta" .... parca vorbeam de termostate
caldut
QUOTE (florin71_skoda @ Nov 15 2008, 21:27) *
Cele doua cronotermostate sunt identice... din punct de vedere a placi electronice. Nu au nici o legatura cu marcile de centrale, cu care au fost brenduite. Sunt fabricate in china si brenduite... de acelasi chinez. Producatorul de CT..... este posibil sa nu stie de existenta lor.
Despre Heiss.... normal ca ce se vinde acum nu au vazut niciodata germania. Tu faci analogia Heiss-Roca Laura. Eu vin si completez la lemne: Heiss-Arca.
Uitasem inca una Baxi Main 24F - Roca 24F.
"....de asta am cam sarit un pic de la una la alta" .... parca vorbeam de termostate

sint si murale pe gaz Heiss...seria noua care e Arca Pixel.....esti sensibil la divagatii,bag seama.
pRetoriaN_84
[quote name='florin71_skoda' date='Nov 15 2008, 21:38' post='5524911']
Mersi pentru sfat.
Mersi pentru pont.

daca esti din alba ar trebui sa gasesti la Amb****
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.