Termometru ambient

claudiuvior

Am nevoie de un termometru care as fie legat cumva la un calculator. Vreau sa fac o automatizare a centralei termice, folosind niste termometre de ambient, electrovalve si un calculator. Problema este ca nu gasesc o solutie prin care sa pot capta printr-un program temperatura camerei... Ma intereseaza ca la anumite temperaturi, (-x +y) calculatorul sa opreasca caldura intr-o incapere sau alta.

Ceva idei? sugesti ? Tks
bit 61
Acelasi lucru il fac robinetii termostatati montati pe calorifere.
Sau este obligatorie folosirea PC-ului?

claudiuvior
QUOTE (bit 61 @ Sep 30 2008, 20:09) *
Acelasi lucru il fac robinetii termostatati montati pe calorifere.
Sau este obligatorie folosirea PC-ului?

Da. Doresc sa includ pc-ul, din mai multe motive. 1. o sa am 2 circuite la centrala, unul separat pentru incalzirea in pardoseala (centrala este cu gazeificare si temperatura optima de functionare este 90grade ceea ce pentru pardoseala este mult); 2. pot deschide inchide calorifere/pardoseala(am circuit separat pe fiecare pana in centrala) mai "mai elegant" de pe un touch screen, sau de ce nu remote, de la un internet:)) 3. poate fi considerat si un hobby, o automatizare, folosind un calculator:P

Problema ramane la termometru, dupa ce obtin temperatura in calculator, nu mai vad mari probleme... o electrovalva, o placa in calculator (vazusem pe la conexclub asa ceva, pentru automatizari si comenzi date de calculator)
phanebest
Uite aici o solutie: http://martybugs.net/electronics/tempsensor/ - cu tot cu software. Permite si mai multi senzori. Poti cauta pe Google dupa " thermal sensor serial" - gasesti o gramada de solutii.

Mai exista varianta de a proiecta singur o schema, cu termistoare, conditionarea semnalului, un PIC pentru conversia analog - digital si comunicarea cu calculatorul (serial sau USB).

Mai exista varianta de a proiecta schema, dar pe analogic - de exemplu un simplu oscilator cu frecventa controlata de termistor, care sa duca semnalul in placa audio.

In ambele cazuri iti trebuie si un program care sa faca controlul - adica sa citeasca temperatura si sa comande electrovalvele.
iulianvalentin
QUOTE (claudiuvior @ Oct 1 2008, 00:58) *
Da. Doresc sa includ pc-ul, din mai multe motive. 1. o sa am 2 circuite la centrala, unul separat pentru incalzirea in pardoseala (centrala este cu gazeificare si temperatura optima de functionare este 90grade ceea ce pentru pardoseala este mult); 2. pot deschide inchide calorifere/pardoseala(am circuit separat pe fiecare pana in centrala) mai "mai elegant" de pe un touch screen, sau de ce nu remote, de la un internet:)) 3. poate fi considerat si un hobby, o automatizare, folosind un calculator:P

Problema ramane la termometru, dupa ce obtin temperatura in calculator, nu mai vad mari probleme... o electrovalva, o placa in calculator (vazusem pe la conexclub asa ceva, pentru automatizari si comenzi date de calculator)

Ce vrei tu sa faci se face cu un microcontroler gasesti la www.adelaida.ro
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.