Vopsea ulei-tip comunist

veronika

am si eu o problema...in bucatarie, un perete vopsit ca pe vremuri sau pe holurile blocurilor/scoli...cu vopsea de ulei si dunga..in proces creeativ fiind, mi-l doresc redecorat in vopsea lavabila normala..
intrebarea este cum scap de dracia de pe perete..am auzit ceva de lampa cu gaz dar mi-e cam urat de miros/fum...l-am raschetat de test si merge greu doar cu spaclul..
atasez modelul vinovat rolleyes.gif
DeeJay
poti sa incerci cu o suflanta de aer cald, poti regla temperatura astfel incat sa nu arda vopseaua

sugarcos
ai putea sa incerci cu ceva solventii chimici puternici dar nu stiu daca o sa fie mai bine decat cu arsul cu lampa de gaz.
c-site
am si eu o problema...in bucatarie, un perete vopsit ca pe vremuri sau pe holurile blocurilor/scoli...cu vopsea de ulei si dunga..in proces creeativ fiind, mi-l doresc redecorat in vopsea lavabila normala..
intrebarea este cum scap de dracia de pe perete..am auzit ceva de lampa cu gaz dar mi-e cam urat de miros/fum...l-am raschetat de test si merge greu doar cu spaclul..
atasez modelul vinovat rolleyes.gif

ok...cel mai bun sfat : Va fi galagie si praf / mizerie..dar e cel mai folositor (si mai rapid). S.n. buciardare (smile.gif,nu e vreo gluma). Dupa aceasta operatiune se poate placa cu faianta,marmura etc. sau gletui, zugravii si altele . In legatura cu lampa aer cald,arzator ..parerea mea ca sunt solutii cam ineficiente,greoaie.
Neohori
Ar mai fi o metoda ca oricum nu se vede sub vopsea ce este - se da cu smirghel suprafata vopsita cu ulei , se trage un glet dupa care un smirghel fin de indreptare , vopsea lavabila in alb dupa care vopsea lavabila in culoarea dorita . Datul jos cu "lampa" cum ii mai spune este o munca ingrozitoare , merge incet , miroase de lesini si cum v-am spus mai sus - sub lavabil nu se vede ce este wink.gif
numai bine
veronika
multumesc pentru solutiile de pana acum...de unde pot lua o suflanta cu aer cald?
varanta cu buciardatul...stiam de ea...pentru ea ar trebui sa nenorocesc tot peretele nu doar ce este sub vopsea, caci cealalta jumatate are un finisaj grosier, cum sa spun..nu stiu cum se numeste asa ca atasez poza... daca scot la drept peretele ala va arata ciudat cu restul incaperii.. sa o fac pe toata la drept..exclus..deja m-am saturat de mizerie, vreau doar sa se termine dracia.

c-site
Suflanta cu aer cald? ma abtin de la ras .. deci , ca sa se termine "dracia"trebuie sa iti refaca cineva tot finisajul , din incaperea respectiva. S.a :dureaza toata operatiunea o zi lucratoare ,nu trebuie sa fie nici cu degajari de vapori sau ardere pereti . Varianta propusa de mine si gletuit peretii ,apoi o sa se schimbe lucrurile o sa vezi. Sau poti alege varianta asta :

cea mai ieftina si draguta.PM pt mai multe detalii

veronika
sal
multumesc pt sfaturi
varianta finala a fost: zgarierea adanca si deasa a suprafetei cu surubelnita/spaclu, aplicare cm 17 subtire rau- aveam rest de la niste gresie si tencuit deasupra.
asteptam sa se usuce si dam culoarea..revin cu poze

veronika
pozele..
veronika

si finalizata..
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.