Caini Maidanezi in oras...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

whitefader

Din start vreau sa spun ca si mie imi plac cainii (nu am caine pentru ca stau la bloc si abia am eu loc in apartament), nu sunt dat pe spate de "inteligenta" pe care le-o atribuie unii sau de sintagma "cel mai bun prieten al omului" dar intr-o zi sper sa am si eu un animal de companie in speta un caine.
Ok... dupa derogarea raspunderii (gen compania noastra nu este responsabila pentru...) vreau sa spun ca cel care a dat legea impotriva eutanasierii (asa cum NU exista in majoritatea statelor occidentale) si cei care au votat-o si au sustinut-o nu au facut altceva decat sa isi ingroape capul in nisip si sa fuga de responsabilitate. Este evident ca aceste persoane nu locuiesc intr-un bloc pe langa care s-au format haite de caini de cate 20-30 de "membrii", este evident ca dansii nu trebuie sa se abata din drum pentru a ocolii o haita caini ori nu au fost niciodata impiedicati sa doarma noaptea de latraturile si urletele cainilor maidanezi.
Sa presupunem un scenariu, aici excludem personele la care am facut referire mai sus deoarece nu cred ca dansii au aceasta problema; sa presupunem ca vi acasa dupa o zi lunga de munca, speri sa te poti odihni deoarece maine va trebui sa o iei de la cap- insa nu poti, de ce? latraturile cainilor nu te lasa sa adormi! Cum te simti in pat stand si ascultand "concertul" de afara, cam cat de important? a? Ok nu-i nimic dormi mai putin insa maine dupa ce iesi de la munca nu uita sa te duci sa iti platesti taxele si impozitele catre STAT. Alt scenariu, presupunem ca esti parintele fetitei care a fost mancata de caini ( cine nu are un fior la auzul acestor cuvinte?) ce faci? alte comentarii nu isi au rostul.
Hoarde intregi de caini pe strazile oraselor in care locuim sunt semnul unei lipse de civilizatie crasa, a noastra a tuturor; fara exceptie- nu merge aici cu nu este treaba mea, ori cum mai incearca unii sa isi ascunda frustrarea spunand ca pe ei nu ii deranjeaza...
Argumente ar fi 1000 dar le stim cu totii, ASPA "autoritatea" care ar trebui sa se ocupe de acest fenomen doarme in ghete si ia banii degeaba; se cheltuie mai multi bani pe niste potai (si culmea fara a rezolva problema, cainii fiind readusi in strazi de catre hingheri dupa ce au fost luati in evidenta, castrati si deparazitati) decat pe aceia dintre noi care nu au norocul de a avea un acoperis deasupra capului, oamenii "maidanezi" cei care vor murii pe capete de frig in iarna care vine, cei care nu au ce sa manance si asa mai departe.
Cam atat. Asteptand sa fim mancati de caini "comunitari" poate facem ceva, e clar ca autoritatile nu vor face nimic iar banii nostri vor intra de-a pururi in buzunarele lor. Sper ca topicul meu sa nu starneasca o discutie interminabila (cum se intampla de obicei) intre cei care vad realitatea asa cum este si cei care fug de ea preferand sa divagheze spre dulceag (gen sunt si ele suflete). Sunt nimic de zis dar intre un suflet de caine si unul de OM, il prefer pe cel de OM.

http://www.petitieonline.ro/petitie/rezolv...-p24711044.html
http://www.petitieonline.ro/petitie/petiti...-p04950049.html
http://www.petitieonline.ro/petitie/protej...-p41950046.html

Am gasit niste resurse, putine ce-i drept create de altii care ca si mine au ajuns la capatul frustrarii; astept comentarii si solutii inteligente, altfel va rog sa nu uzati tastatura degeaba.
jafpefata
Otravă de câine.

hugzabee
^^ pai tu pana la urma ce fel de raspuns vrei ? comentarii si solutii inteligente ?
comentariile vor fi tot alea: pro si contra. solutii inteligente nu exista.
whitefader
Exprima-ti parerea friend, nu te opreste nimeni. Si poate ne oferi si o solutie asta am vrut sa spun.
Pe tine personal te deranjeaza sa traiesti alaturi de cainii maidanezi? Fara filozofie, daca da cel putin semneaza o petitie dintre alea 3.
tihomir
Ce denota prezenta vrabiilor in oras, a gugustiucilor si a altor necuvantatoare? Ce de intrebari existentiale dom`ne. Arata-mi si mie un oras din lumea asta in care nu sunt caini sau alte animale fara stapan. Tot ce conteaza e sa nu se depasasca o limita.
Marius1989
Pentru a răspunde la întrebarea din titlu: ce denotă prezența cîinilor maidaneji în orașe? Normalitate.

QUOTE (whitefader @ Sep 21 2008, 13:01) *
ASPA "autoritatea" care ar trebui sa se ocupe de acest fenomen doarme in ghete si ia banii degeaba; se cheltuie mai multi bani pe niste potai (si culmea fara a rezolva problema, cainii fiind readusi in strazi de catre hingheri dupa ce au fost luati in evidenta, castrati si deparazitati) decat pe aceia dintre noi care nu au norocul de a avea un acoperis deasupra capului, oamenii "maidanezi" cei care vor murii pe capete de frig in iarna care vine, cei care nu au ce sa manance si asa mai departe.

ASPA trebuie desființată, într-adevăr ia banii degeaba. Statul nu trebuie să se ocupe cu supravegherea animalelor de tip cîini maidaneji, aceștia se descurcă și singuri.
Ce mă miră este nerușinarea minorității care se simte deranjată de cîini maidaneji, și care are pretenția ca problema lor personală să fie rezolvată pe banii contribuabililor, adică pe banii noștri ai tuturor, inclusiv a celor care consideră firească prezența cîinilor în orașe. Vă deranjează cîinii vagabonzi, n-aveți decît să luați singuri măsuri contra lor, nu să pretindeți că societatea are vreo obligație să vă rezolve problemele. În general un cîine vagabond agresiv, mai devreme sau mai tîrziu sfîrșește otrăvit.
PeterPan 42
QUOTE (tihomir @ Sep 21 2008, 13:37) *
Ce denota prezenta vrabiilor in oras, a gugustiucilor si a altor necuvantatoare? Ce de intrebari existentiale dom`ne. Arata-mi si mie un oras din lumea asta in care nu sunt caini sau alte animale fara stapan. Tot ce conteaza e sa nu se depasasca o limita.

S-avem pardon, mon cher, limita de care vorbesti e intrecuta demult si cu mult, atata vreme cat ne pretindem a fi o natie civilizata si europeana. Ca de ne raportam la oaresce natie africana, ai putea spune c-ar mai fi loc ...

QUOTE (Marius1989 @ Sep 21 2008, 13:40) *
Pentru a răspunde la întrebarea din titlu: ce denotă prezența cîinilor maidaneji în orașe? Normalitate..

Daca asta numesti tu "normalitate", mi-e teama sa te-ntreb cum vezi anormalul.
QUOTE (Marius1989 @ Sep 21 2008, 13:40) *
Ce mă miră este nerușinarea minorității care se simte deranjată de cîini maidaneji, și care are pretenția ca problema lor personală să fie rezolvată pe banii contribuabililor, adică pe banii noștri ai tuturor, inclusiv a celor care consideră firească prezența cîinilor în orașe. Vă deranjează cîinii vagabonzi, n-aveți decît să luați singuri măsuri contra lor, nu să pretindeți că societatea are vreo obligație să vă rezolve problemele. În general un cîine vagabond agresiv, mai devreme sau mai tîrziu sfîrșește otrăvit.

Si sa platesti pentru unul dintre ei cu f'o 5 000 de lei sau chiar ceva vreme petrecuta dincolo de gratii, condamnat pentru rele tratamente aplicate animalelor ?!...

tihomir
S-avem pardon, mon cher, limita de care vorbesti e intrecuta demult si cu mult, atata vreme cat ne pretindem a fi o natie civilizata si europeana.

Una e sa spui ca sunt prea multi si alta sa spui ca intr-un oras civilizat nu ar trebui sa fie deloc, ma irita genul asta de vehementa, e un moft si o fandoseala. Maidanezi exista si la altii, ca sunt castrati si vaccinati e altceva...
hugzabee
whitefader , vezi ?!
aceleasi comentarii.
da, ma deranjeaza cainii maidanezi, ca multe alte lucruri in romania.
petitiile alea sunt inutile. la noi solutiile practice si rapide sunt inumane iar cele civilizate sunt scumpe. singura solutie e urmatoarea: obisnuieste-te , resemneaza-te.
Dihorul Razboinic

Cind nu te lasa ciinii sau alte surse de zgomot sa dormi, pune vata in urechi. Pe bune. Functioneaza destul de bine. In ultimul moment nu poti face mai mult. Daca nu poti iesi din bloc sau nu te poti plimba din cauza ciinilor, atunci se impun masuri luate mai din timp. Parerea mea e ca atunci cind autoritatile nu isi fac treaba si treaba trebuie facuta, o poti face tu intr-un mod eficient. Parerea statului este alta, in sensul ca daca otravesti un ciine vei fi pedepsit. huh.gif

Daca in Bucuresti ar fi ciini asa cum sunt in Brasov, cite 5 in fiecare cartier, ar muri de batrinete ciinii aia fara ca sa deranjeze pe cineva. Cind ai haite de ciini ca in Bombay, ai o problema serioasa, de genul unei inundatii sau a unei epidemii de gripa aviara.

QUOTE (hugzabee @ Sep 21 2008, 13:58) *
whitefader , vezi ?!
aceleasi comentarii.
da, ma deranjeaza cainii maidanezi, ca multe alte lucruri in romania.
petitiile alea sunt inutile. la noi solutiile practice si rapide sunt inumane iar cele civilizate sunt scumpe. singura solutie e urmatoarea: obisnuieste-te , resemneaza-te.

Petitiile online sunt intr-adevar inutile, dar pentru binele unora trebuie sa tina minte un lucru: ciine papa la om resemnat. smile.gif
whitefader
Sa plateasca cetatenii pentru o minoritate care este deranjata de cainii???????????? smile.gif))))))) asta a fost antologica. Sa rezolv singur problema? Pai statul de ce imi ia banii? in legea pentru protectia animalelor (intelegi LEGEA) se prevad pedepse cu inchisoarea pentru "rele tratamente" aplicate animalelor. Deci eu sa ma expun unei pedepse cu inchisoarea pentru a rezolva o problema pentru care statul este responsabil si pentru care ia bani?
Cetatene platesti deja pentru "dotarea cu cipuri a maidanezilor, pentru castrare, deparazitare si alte alea; si apoi animalele sunt readuse in strada deoarece la noi se considera inumana eutanasierea (numai la noi la altii nu) lor. Daca tie iti place sa traiesti in purici, mizerie, sa fi muscat si sa auzi permanent latraturi de caini... NOUA NU!
Eu cred k omu e presedintele ASPA, altfel nu imi explic comentariu complet ignorant. Trezeste-te fratimiu, eu nu am geamuri termopan si nu sunt izolat fonic de restul lumii; poate tu ai si d-aia nu auzi cainii cum latra noaptea.

Sunt de acord ca petitiile online sunt frectie la piciorul de lemn,dar este totusi ceva. Cu ca mai multe semnaturi cu atat mai mult "zgomot" se face in legatura cu aceasta problema. In lipsa de altceva sunt bune si astea. Legea cu pricina este complet idioata, intr-adevar cetatenii nu trebuie sa plateasca pentru aceasta problema, trebuie sa plateasca cei care vor sa adopte aceste animale, sa isi asume responsabilitatea pentru ele si sa nu le mai lase din nou pe strada asa cum s-a intamplat pana acum.
Toate tarile CIVILIZATE au ajuns la concluzia ca aceasta solutie este cea corecta, nu cea mai buna intr-adevar dar cea mai CORECTA. Intr-un cuvant si-au asumat raspunderea si nu au bagat capul in nisip in timp ce stateau cu maidanezii calare pe ei.
Marius1989
QUOTE (PeterPan 42 @ Sep 21 2008, 13:51) *
Si sa platesti pentru unul dintre ei cu f'o 5 000 de lei sau chiar ceva vreme petrecuta dincolo de gratii, condamnat pentru rele tratamente aplicate animalelor ?!...

Legea aia cu rele tratamente e o altă prostie. Un grup de angajați ai Statului se ocupă de micșorarea numărului de cîini vagabonzi, alt grup de angajați ai Statului îi pedepsește pe oamenii care ar omorî vreun cîine. Singura logică este ca să se asigure locuri de muncă angajaților statului, pe banii contribuabililor care lucrează în economia reală.

Legea care cică apără animalele de rele tratamente de fapt le primejduiește existența, căci introduce un principiu fundamental greșit: Statul trebuie să se implice în problema animalelor vagaboande din orașe. Odată introdus acest principiu în legislație, mai devreme sau mai tîrziu va apărea cineva care va susține exterminarea completă a animalelor vagaboande.

Părerea mea: Statul să se implice în cît mai puține lucruri, pentru că acolo unde se implică rezultatele sînt proaste. Nu sînt de acord cu prinderea cîinilor de către organisme ale statului, castrarea lor, montarea de cipuri, crearea unei baze de date despre cîinii, pisicile, gîndacii care există în localități, obligarea tuturor posesorilor de cîini și pisici să se înregistreze la un organism birocratic (s-a propus asta, pe motiv că unii eliberează dobitoacele în stradă). Sînt de acord cu omorîrea unui cîine vagabond anume care se dovedește agresiv, ca inițiativă cetățenească particulară. Așa a pățit o cățea dintr-un bloc în care am stat o vreme în chirie.

Ținînd seama de ineficiența angajaților statului, nu cred că vor fi capabili să depisteze pe cei care au pus otravă.
fishie
Eu sugerez omorarea tuturor cainilor maidanezi , deoarece sunt periculosi. Toti cainii musca, este in instinctul lor. Pentru cei cu drepturile animalelor si alea .. alea am putea sa ii omoram intr-un mod mai linistit, cum facem si cu porcii de craciun mai nou. Am fost in multe orase din multe tari, insa nicaieri nu am vazut caini ca aici. In Uniunea Europeana , nu veti gasi caine fara stapan. Eu nu am vazut niciodata niciunul si am fost in multe tari. In Turcia mai vezi un caine.. maxim doi, dar ini niciun caz ca la noi. Aici e plin de caini si mai si musca pe deasupra.
fracture
QUOTE (fishie @ Sep 21 2008, 19:09) *
Eu sugerez omorarea tuturor cainilor maidanezi , deoarece sunt periculosi.

Ei, nu-i putem omorî, putem în schimb să-i eutanasiem smile.gif

Vine iarna și ar fi bune niște mănuși din piele care să nu se ude când te bați cu zăpadă rolleyes.gif
lpt1
QUOTE (hugzabee @ Sep 21 2008, 13:12) *
^^ pai tu pana la urma ce fel de raspuns vrei ? comentarii si solutii inteligente ?
comentariile vor fi tot alea: pro si contra. solutii inteligente nu exista.

pai propunea ministru de externe o solutie cu tigani.
sa-i duca si pe caini acolo cu tigani. asa au ce manca - si unii si altii laugh.gif

Intreadevar e o enorma problema asta cu cainii fara stapan. (pentru noi romani toate problemele sunt enorme).
Decat sa te planga mata mai bine sa-i planga pe ei (pe caini vagabonzi) retarzi si handicapatii de mosnegi fara nici o ocupatie, de stau in fata blocului cat ii ziua de lunga, si frecatorii de menta de prin oengeurile puIi mele bete.
Solutie: de soareci laugh.gif
whitefader
Scopul acestui topic este de a pune cetatenii in capul statului, care prin agentia ASPA mananca banii nostrii fara a face nimic pentru a rezolva problema; parerile gen nu este treaba statului sa aiba grija de animale sunt corecte pana la punctul in care incepem sa vorbim despre cainii vagabonzi (si despre asta vorbim) cainii care nu apartin nimanui si nimeni nu isi asuma responsabilitatea pentru ei. Acolo este datoria statului sa intervina asa cum se intampla in fiecare stat civilizat.
Daca un caine a fost adoptat atunci responsabilitatea cade pe cel care a adoptat animalul; insa in niciunul dintre cazuri statul nu isi face dotaria; asta este buba- pentru banii cheltuiti (banii nostrii) nu se obtine nici un rezultat din contra fenomenul ia proportii pe zi ce trece. Fiecare printr-un protest ferm trebuie sa contribuim la silirea acestor babalici care stau ca popandaii in posturi si mananca banii degeaba sa rezolve aceasta problema.

PS: tocmai in timp ce scriu acest post este mare taraboi in fata blocului- doua haite de caini se bat. Daca nu ar fi trist ar fi de ras...pt altii nu pentru noi, de noi se rade si cu temei pentru ca stam si inghitem toate cate ni se baga pe gat.

Oare am ramas fara energie o natie intreaga, poate sa sune un pic patetic afirmatia asta dar asta pare sa fie cazul. Eu zic ca nu trebuie doar sa realizam ca forta zace in noi (vorba lu Luc din razboiu stelelelor).
ADE789
Constanta e plina de caini vagabonzi iar pe Mazare il doare in pix. A dat un contract gras unei firme care sa se coupe de strangerea cainilor si restul nu-l intereseaza. Respectiva firma are un tarc in care pot tine vreo 300 de caini. Prin urmare miile sau zecile de mii de caini de pe strazi continua sa-si faca de cap desi unii sunt platiti din banii nostri sa rezolve problema asta. Mi-e scarba de toti idiotii astia care ne conduc si care se uita doar la cum sa dea lovitura cu bani publici si efort minim.

Televiziunile si ziarele centrale ar trebuie sa mediatizeze cat mai mult problema asta pana cand se trezesc si cei care ne conduc si strang odata cainii de pe strazi.
floryyn
Alerta : cainii maidanezi imbolnavesc copiii cu TOXOCAROZA o boala fatala la om !

Toxocaroza este o boala parazitara provocata de infectarea cu larvele unor paraziti de animale domestice, de exemplu Toxocara canis (caine), Toxocara cati (pisica), Ascaris suum (porc).Parazitii adulti sunt eliminati din intestinul animalui in mediul extern pentru a se embriona. Dupa ce sunt ingerate de om, ouale parazitului eclozeaza la nivel intestinal trecand in circulatia sanguina prin peretele intestinal.La omul adult, parazitul se fixeaza in viscere sub forma de larve. Migrarea parazitilor prin tesuturi determina necroze, hemoragii si infiltrate pe eozinofile. O parte de infiltrate determina granuloame, altele raman viabile tot restul vietii si produc hepatita, pneumonie, miocardita.Exista migrari preferentiale pentru sistemul nervos central, unde larvele rar sunt inchistate in granuloame.Localizarea oculara se face in polul posterior al ochiului si poate duce la dezlipirea de retina si la orbire.

Informații preluate de aici: http://www.urbaniulian.ro/2008/08/29/alert...a-fatala-la-om/

Băi fraților, ar trebui să ieșim naibii în stradă toți și să spunem clar și răspicat: NE-AM SĂTURAT! Ne-am săturat să fim vânați de potăi, ne-am săturat să ni se îmbolnăvească copii, ne-am săturat să călcăm în rahați de câine de cum ieșim pe poartă, ne-am săturat de isteriile "apărătorilor" animalelor, ne-am săturat de toată porcăria asta mizeră demnă de o țară a lumii a 14-a!

fishie
Cei care zic ca cainii au si ei drepturi si ar trebui lasat in pace nau avut de-a face cu ei pana acum. Sunt periculosi. Din familia mea , aproape toti au fost muscati de caini. Ar fi bie sa scapam de ei. Prin diferite metode.
Dihorul Razboinic
QUOTE (floryyn @ Sep 23 2008, 18:30) *
Alerta : cainii maidanezi imbolnavesc copiii cu TOXOCAROZA o boala fatala la om !

http://en.wikipedia.org/wiki/Toxocariasis
ADE789
Cainii maidanezi are trebui interzisi prin lege. Asociatiile de locatari ar trebuie prin lege sa urmareasca cainii maidanezi din zona lor, iar serviciile de ecarisaj sa treaca de la o asociatia de locatari la alta pentru a-i strange. Pana cand nu vor disparea maidanezii de pe strazi, Romania nu va iesi din lumea a 15-a. Problema maidanezilor e una din problemele carema dispera cel mai mult la romani. Sunt locuri in Bucuresti sau Constanta prin care e pericol public sa te plimbi, mai ales noastea. Asta fiindca zonele rezpective sunt deja sub stapanirea cainilor. Sunt convins ca situatii similare exista in toata tara.

Stie cineva exemple de orae in care problema caiinilor maidanezi a putut fi rezolvata de autoritatile locale?
cardinal
e din cauza parlamentului, care a interzis eutanasia lor.
de fapt, e din cauza mosierilor, care spun ca cainii sunt din cauza comunistilor, care leau daramat casele

intrebare retorica : cand vor invata romanii sa discearna si sa atace the root cause ?
ar trebui sa vedeti prin perdelele de fum, lansate de cei interesati sa ascunda adevarul !

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/n...nesc_97432.html

aurelia cernat presedinta a unei asociatii de iubeala a javrelor

scrie si in obiectiv de braila, si injura oamenii care se plang de caini, cica o merita, ca sunt tarani adusi la bloc de ceausescu, care le-au daramat casele si le-au alungat cainii, citez din memorie

exemplu din editia de azi:
http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=...p;id=0000022519

de fiecare data, intervine cu comentariile ei cretine sad.gif si aduce vorba de caini, chiar cand subiectul e altul
askey
Bai prostovanilor, dupa ce omoram toti cainii hai sa taiem si toti copacii, pe urma sa punem botnite la copii ca si ei sunt zgomotosi ... pe urma sa ne mobilam casele de veci ... ca sa avem liniste thumbdown.gif

PS:Ciripitul pasarilor nu deranjeaza inca ? Dar artezienele ... cu artezienele cum e ?
cardinal
nu ai dreptate. cainii vagabonzi nu sunt parte a naturii, ci sunt niste daunatori
animale ferale, salbaticite, scapate de sub control

un mare iubitor al naturii o spune smile.gif

eu sunt impotriva defrisarilor, dar mosierii sunt pentru defrisari, ucidere de animale salbatice, si pentru protejarea cainilor vagabonzi devil.gif
askey
QUOTE (cardinal @ Sep 24 2008, 08:13) *
nu ai dreptate. cainii vagabonzi nu sunt parte a naturii, ci sunt niste daunatori
un mare iubitor al naturii o spune

eu sunt total impotriva defrisarilor, dar mosierii sunt pentru defrisari, ucidere de animale salbatice, si pentru protejarea cainilor vagabonzi devil.gif

M-ai doborat din scaun cu replica asta de iubitor de natura moarta. deadtongue.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.