Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 23 2024 17:56, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
56
#631
Posted 21 April 2008 - 20:52
cozonac.
citeste topicul ca sunt multe informatii interesante si retete verificate. poti sa ne pui si intrebari unde nu intelegi din manualul in engleza. manual in limba romana nu gasesti aici pe topic fiindca eu urmaresc topicul de la inceput si stiu ce e postat pe el. gasesti daca vrei un manual in limba romana la o masina de paine deLonghi. n-ar fi rau sa-l citesti si pe ala fiindca masinile se aseamana, singurele lucruri care difera sunt programele. uite, am cautat io pt tine: manual deLonghi. Edited by Fane, 21 April 2008 - 20:59. |
#632
Posted 21 April 2008 - 20:54
Pai vezi mai ursule ce se-ntampla daca-ti iei masina fancy ? :console:
In urma cu ceva vreme am cumparat o MP din Selgros...mi-au dat si instructuini in limba romana, pe multe A4, trecute prin copiator...nu avea nici o vina cel de la garantii ca nu se vedea mai nimic pe foi....poate tonerul.... ursul_brun, on Apr 21 2008, 21:19, said: cunoaste cineva o reteta de cozonac pt ... masina de facut paine ? Daca pui de-o lectura pe topic, gasesti cam tot ce-ai pofti...miere nu ;) LE: Pai daca-s facute toate-n Ningbo, cum sa nu semene ?!? :D Edited by scaiba, 21 April 2008 - 21:06. |
#633
Posted 21 April 2008 - 21:44
La OW5000, atat manualul de instructiuni cat si retzetarul contin si instructiuni in limba romana ...@Ursu, sigur te-ai uitat cu atentie in cele 2 cartzulii?
|
#634
Posted 21 April 2008 - 21:50
si la OW3000 meu cartulia avea si instructiunile in romana.
|
#635
Posted 22 April 2008 - 05:33
Singura problema e ca: painea e cam faramicioasa :confuzzled:
Am incercat cu mai multe tipuri de faina, am pus putin otet; praf de copt....etc. Cel mai bine e cu o lingura de fulgi de cartof. Cu cartof fiert si dat pe razatoare nu a iesit. Stiti alte retete?? Fane, on Apr 21 2008, 21:52, said: cozonac. citeste topicul ca sunt multe informatii interesante si retete verificate. poti sa ne pui si intrebari unde nu intelegi din manualul in engleza. manual in limba romana nu gasesti aici pe topic fiindca eu urmaresc topicul de la inceput si stiu ce e postat pe el. gasesti daca vrei un manual in limba romana la o masina de paine deLonghi. n-ar fi rau sa-l citesti si pe ala fiindca masinile se aseamana, singurele lucruri care difera sunt programele. uite, am cautat io pt tine: manual deLonghi. Cel putin asa am vazut eu, dar nu sunt experta la asa ceva! Edited by mivan2007, 22 April 2008 - 05:34. |
#636
Posted 22 April 2008 - 07:02
mivan2007, on Apr 22 2008, 06:33, said: Singura problema e ca: painea e cam faramicioasa :confuzzled: Stii cum am dres-o eu? Am marit cantitatea de faina de la 680 la 720 g si cea de apa am micsorat-o de la 420 la 400. La prima vedere nu e mult, dar nu se mai sfarama. Restul ingredientelor le-am lasat neschimbate (1 plic drojdie Dr. Oetker, ulei o lingura, sare o lingurita. Din cand in cand mai bag si un ou. Edited by liviu_np, 22 April 2008 - 07:03. |
#638
Posted 22 April 2008 - 09:42
Io folosesc reteta clasica, din retzetarul masinii:
400ml apa + 2 lingurite sare + 1 lingura zahar + 700faina (de obicei pun 720, ca-i faina de la moara ) + 1,5 lingurite drojdiuta uscata. Dupa ce se raceste, o pun intr-o punga de plastic pt. a nu se usca. |
#639
Posted 22 April 2008 - 09:59
stiti ca painea se pastreaza excelent la congelator? dupa ce s-a racit, se taie felii, se pun in pungi de sandwich cate mai multe felii (se fac portii) dupa care se pun la congelator. cand vreti paine proaspata scoateti pungile de la congelator si le puneti un pic la microunde (nu pe programul de dezghetat ci pe cel de incalzit. in jur de un minut, in functie de cat de multa paine e in punga si cat de calda o vreti).
|
#640
Posted 22 April 2008 - 10:16
Fane, on Apr 22 2008, 08:27, said: cum iese cand adaugi si ou? Un pic mai galbena. Folosesc oua din "productia proprie" Fane, on Apr 22 2008, 10:59, said: stiti ca painea se pastreaza excelent la congelator? dupa ce s-a racit, se taie felii, se pun in pungi de sandwich cate mai multe felii (se fac portii) dupa care se pun la congelator. cand vreti paine proaspata scoateti pungile de la congelator si le puneti un pic la microunde (nu pe programul de dezghetat ci pe cel de incalzit. in jur de un minut, in functie de cat de multa paine e in punga si cat de calda o vreti). La mine se mananca o paine pe zi si n-am de ce sa o bag in congelator. Asa faceam pe timpu' lu' impuscatu' ca sa nu stau la coada in fiecare zi. |
|
#641
Posted 22 April 2008 - 10:18
voi ce faina folositi? eu am descoperit faina 650 si-mi place tare. painea nu mai iese chiar asa alba si e mai gustoasa.
|
#642
Posted 22 April 2008 - 15:44
Corect!Eu folosesc(cu rezultate f.bune)faina Boromir(cea in punga verde,pt.paine,nu in punga albastra pt.prajituri),care e 650 si nu 000.
|
#643
Posted 22 April 2008 - 16:24
Nu stiu daca s-a mai facut vorbire despre site-urile urmatoare, dar eu le gasesc foarte utile:
http://safemanuals.com/ sau in franceza http://mesnotices.fr/ http://www.instruction-manuals.co.uk/ http://manualsnguides.com/ Scuze daca sunt redundanta! |
#644
Posted 22 April 2008 - 19:11
Pentru Mihai - masina am luat-o de la Flanco din GL nu din Bucuresti
Cei de la Flanco au zis ca au primit-o fara cartzulii. Mi-au dat una de la ow 2000 pt consolare Asa ca acu ma stradui cu engleza la ow 3000 si explicatii in ro la ow 2000 Fane, on Apr 21 2008, 20:52, said: cozonac. citeste topicul ca sunt multe informatii interesante si retete verificate. poti sa ne pui si intrebari unde nu intelegi din manualul in engleza. manual in limba romana nu gasesti aici pe topic fiindca eu urmaresc topicul de la inceput si stiu ce e postat pe el. gasesti daca vrei un manual in limba romana la o masina de paine deLonghi. n-ar fi rau sa-l citesti si pe ala fiindca masinile se aseamana, singurele lucruri care difera sunt programele. uite, am cautat io pt tine: manual deLonghi. multumesc pt ajutor pentru cozonac il lasi sa la copt in masina sau la cuptorul cu gaz ? a incercat cineva la masina de paine sa puna cozonacul la copt ? la ce progarm al masinii ? noelle, on Apr 22 2008, 16:24, said: Nu stiu daca s-a mai facut vorbire despre site-urile urmatoare, dar eu le gasesc foarte utile: http://safemanuals.com/ sau in franceza http://mesnotices.fr/ http://www.instruction-manuals.co.uk/ http://manualsnguides.com/ Scuze daca sunt redundanta! multumesc pt site-uri am luat astazi 3 tipuri de faina: 000, 650 si 1350 le-ati incercat pe toate ? care da rezultate mai bune la paine ? dar la cozonac ? |
#645
Posted 22 April 2008 - 20:37
Faina 000 este buna pentru cozonac, iar pentru paine e mai buna 650.
1350 nu am folosit, nu stiu ce sa zic.. Dupa ce vad eu pe net la 3000 http://www.moulinex....s/homebread.htm, adaptat dupa manualul meu de 200030, iata programele tale si ingredientele fiecarei retete: 1. paine de baza 500 grame * 750 g* 1000 g - ulei 3,5 lg * 1,5 LG * 2 LG - apa 190 ml * 250 ml * 330 ml - sare 1 lg * 1 lg * 1,5 lg - zahar 2,5 lg * 3 lg * 1 LG - lapte praf 1,5 LG * 1,5 LG * 2 LG - faina 350 g * 455 g * 605 g - drojdie 1 lg * 1 lg * 1,5 lg 2. paine frantuzeasca 500 g * 750 g * 1000 g - apa 210 ml * 275 ml * 375 ml - sare 1 lg * 1,5 lg * 2 lg - faina 360 g * 425 g * 620 g - drojdie 0,5 lg * 1 lg * 1,5 lg 3. paine de tara 500 g * 750 g * 1000 g - apa 210 ml * 275 ml * 365 ml - sare 1 lg * 1,5 lg * 2 lg - faina 290 g * 370 g * 395g - faina de secara 70 g * 90 g * 125g - drojdie 1 lg * 1 lg * 1,5 lg 4. paine dulce/ briosa 500 g * 750 g * 1000 g - oua 2 * 2 * 3 - unt 115 g * 150 g * 195 g - lapte lichid 45 ml * 60 ml * 80 ml - sare 1 lg * 1 lg * 1,5 lg - zahar 2,5 LG * 3 LG * 4 LG - faina 280 g * 365 g * 485 g - drojdie 1,5 lg * 2 lg * 3 lg 5. paine super rapida 1000 g - ulei 1,5 LG - apa 360 ml - sare 1,5 lg - zahar 1 LG - lapte praf 2,5 LG - faina 565 g - drojdie 3,5 lg 6. aluat pentru pizza (program fara coacere) 750 g - ulei de masline 1 LG - apa 240 ml - sare 1,5 lg - faina 480 g - drojdie 1 lg 7 si 8 ??? nu gasesc simboluri similare si nu vreau sa te incurc :wallbash: 9. compoturi si dulceturi a. dulceata de capsuni, piersici, rubarba sau caise - fructe 580 g - zahar 360 g - pectina 30 g - zeama de lamaie 1 b. dulceata de portocale - fructe 500 g - zahar 400 g - pectina 50 g c. compot de mere, rubarba - fructe 750 g - zahar 5 LG 10. programul coacere permite numai coacerea intre 10 si 60 de minute, reglabila in transe de 10 minute. poate fi selectat singur si poate fi utilizat: a. in asociere cu programul aluat cu drojdie (de pizza) b. pentru a reincalzi sau a face crocante painile deja coapte si racite cand se afla inca in cuva c. pentru a termina coacerea dupa o pana de curent prelungita in cadrul unui ciclu de preparare a painii. Reguli generale importante: - lichidele se masoara cu paharul gradat din dotarea masinii - gramajele se masoara de preferinta cu ajutorul cantarului electronic - ingredientele se adauga neaparat in ordinea din reteta, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu lichidele sau sarea. Sper sa te ajute, mult succes! |
|
#646
Posted 22 April 2008 - 21:10
Vă rog mult, ajutați-mă! Am nevoie de manualul de utilizare al mașinii de făcut pâine Alaska BM 2600. Am cumpărat-o de la Metro, și nu avea manualul înăuntru. Nu-mi iese nicio pâine. Iese necrescută după rețetele pe care le-am încercat. Ajutați-mă......
|
#647
Posted 23 April 2008 - 06:55
tudorgab, on Apr 22 2008, 21:10, said: Vă rog mult, ajutați-mă! Am nevoie de manualul de utilizare al mașinii de făcut pâine Alaska BM 2600. Am cumpărat-o de la Metro, și nu avea manualul înăuntru. Nu-mi iese nicio pâine. Iese necrescută după rețetele pe care le-am încercat. Ajutați-mă...... Am sa-mi fac eu timp in weekwnd sa-l scanez si ti-l trimite pe mail. Sa stii ca totosi, nu este nemaipomenit. Prima paine pe care am facut-o dupa reteta masinii a fost DEZASTRU :confuzzled: Pana atunci foloseste reteta asta: Am marit cantitatea de faina de la 680 la 720 g si cea de apa am micsorat-o de la 420 la 400 ml. La prima vedere nu e mult, dar nu se mai sfarama. Restul ingredientelor le-am lasat neschimbate (1 plic drojdie Dr. Oetker, ulei o lingura, sare o lingurita. Din cand in cand mai bag si un ou. Ia de acolo ceea ce am subliniat. Mai poti pune si o lingura de zahar. Foloseste programul 1. Bafta. |
#648
Posted 23 April 2008 - 07:03
si pune-le in cuva musai in urmatoarea ordine: apa, uleiul, (oul), sarea, zaharul, faina si la urma drojdia.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users