Toshiba sau Dell

pyxysh

Sunt tare nehotarit in alegerea dintre 2 laptopuri:Dell 1525 T5550,memorie 2G,video X3100,fara OS si Toshiba Satellite A300D-11S ,Athlon X57,memorie 1G,video Radeon X1250.Toshiba ar avea in plus Vista Home Premium si camera web 1.3.Toshiba costa 1769 iar Dell-ul 2149.Intrebarea e daca merita Dell-uldiferenta de pret.Precizez ca nu ma intereseaza jocurile,il voi folosi doar pt.net,filme,mess.Rog mult o parere pt. ca nu stiu ce sa fac.Multumesc
m.technik
Daca iti permiti eu as zice sa alegi Dell-ul.

pyxysh
Multumesc 'm.technik' pentru recomandare,si eu as inclina din ce-am mai citit pe aici spre Dell,doar ca de la Toshiba ,parca as dori sunetul(boxele HK ,despre care se aude numai de bine) si ecranul despre care iar se spun lucruri bune(oare cum se prezinta cel de pe Dell comparativ-e OK ?).Pe de alta parte sunt un pic nemultumit ca magazinul de unde vreau sa iau Dell-ul ,nu vrea sa-mi acorde decit 2 ani garantie,desi peste tot parca Dell-ul acorda 3 ani,iar pe ambalaj am vazut 36 luni,made in Ireland.De la Toshiba mi-ar mai place modelul Satellite A300-17N ,Dual Core T2370,2 Gb DDR2,video X3100,mi-ar fi adus la mine in oras(Bistrita) undeva la 2000 Ron,asta cum o fi comparativ cu Dell-ul mult sub?O alta intrebare ar fi daca ar merita asteptata " Luna Cadourilor" in spreanta unor reduceri semnificative de preturi.
PS : Toshiba din primul post era scris corect: Satellite A300D-11S,Athlon X2 TK-57 ,1.9 Ghz, 1Gb DDR2,Radeon X1250.
Multumesc tuturor care au amabilitatea de a ma sfatui.Uf,ca tare greu e sa iei o decizie.

GTA-FT
Mie sincer imi place Toshiba mai mult. Daca optezi pentru acesta http://www.pcfun.ro/Notebook/Notebook-Tosh...ellite-L300-17M ai si citeva avantaje: sistem de operare, o geanta cadou si transport gratuit, un Hdd marisor si 3Gb RAM. Dar gusturile nu se discuta, asa-i?
Se pare ca preturile nu vor scadea semnificativ deoarece a crescut dolarul. Dar "Luna Cadourilor" poate aduce promotii la diverse magazine; numai ca trebuie sa fii pe receptie tot timpul si sa ai rabdare.
Am cumparat recent pentru cineva un Dell 1525 de la acelasi magazin si au fost seriosi. Pina acum nici o problema. Imaginea este foarte buna la acest model.
tzily
1. nu te incurca cu dell, sunt laptopuri mai ieftine de obicei pentru ca au piese ieftine in ele, si ce e ieftin e prost
2. ferestete de laptopuri care au procesor Athlon pentru ca se incing foarte repede, majoritatea celor care echipeaza au renuntat la Athlon si l-au inlocuit cu Turion, noul model de procesor dual core de la AMD care se descurca mult mai bine
3. toate laptopurile cu placa asta video onboard X3100 sunt varza pentru jocuri noi
4. iti recomand sa mai scoti 2 3 mil din buzunar pentru ca merita sa iti iei ceva mai bun
5. cele mai bune laptopuri sunt Sony, HP Pavilion si Tochiba - parerea mea din ce am testat eu raport calitate/pret (la tochiba un model A300 nu mai stiu de care am vazut 2 gb ram, procesor Turion gasesti pe net peste tot sub 2000 RON, mai bine cumperi asa decat sa iei din oras de la mici magazinase care isi baga in buzunar taxa lor si nici nu iti acorda garantia cat trebuie smile.gif)

bafta wink.gif
GTA-FT
Nu il intereseaza jocurile, deci si o placa video integrata este suficienta. Am recomandat si eu Toshiba, cu procesor Intel. AMD -urile se incalzesc mai mult!
Daca vrei ceva cu placa video dedicata (dar nici asta nu rupe gura tirgului) poti incerca si acesta http://www.pcfun.ro/Notebook/Notebook-Tosh...ellite-A300-1EB, dar mai trebuie ceva bani in plus. "tzily" cum ti se pare?
tzily
da, merge ala ... (mi s-a parut ca citisem in post si 'jocuri' enumerat smile.gif) acum ramane la alegerea lui, eu cand cumpar un laptop nu ma grabesc niciodata si caut cateva zile la rand pe google, studiez pareri pe forumuri, sunt siteuri de benchmarking care ofera o comparatie buna intre componente
traim in romania si nu toti ne permitem sa aruncam cu banii ca strainii care din salariul pe o luna cumpara minim 1 laptop smile.gif

pyxysh
QUOTE (GTA-FT @ Sep 13 2008, 10:33) *
Nu il intereseaza jocurile, deci si o placa video integrata este suficienta. Am recomandat si eu Toshiba, cu procesor Intel. AMD -urile se incalzesc mai mult!
Daca vrei ceva cu placa video dedicata (dar nici asta nu rupe gura tirgului) poti incerca si acesta http://www.pcfun.ro/Notebook/Notebook-Tosh...ellite-A300-1EB, dar mai trebuie ceva bani in plus. "tzily" cum ti se pare?

Va multumesc pentru implicare,sunt constient ca de banii astia(2000) nu poti lua cine stie ce laptop,dar asa putini i-as valorifica cit se poate de bine
Voi ziceti sa ma indrept spre Toshiba ,si ce mi-ati sugerat chiar arata bine si cred ca asta o sa aleg,acuma la inceputul cautarii mele ,ziceam ca neaparat sa fie Core 2 Duo,de aceea m-am oprit asupra acelui Dell.Nu fac o obsesie pt. aceasta marca desi am vazut ca sint foarte laudate.Poate cele mai scumpe,nu stiu daca cele entry-lavel sunt mult peste concurenta,poate prin prisma garantiei de 3 ani.
Ce mi-ati recomandat voi este Dual Core ,si la ce o sa-l folosesc este OK,intrebarea e daca sa zicem peste 2,3 ani ar putea sa
apara aplicatii(in afara de jocuri),in care acesta sa nu se descurce(avind in vedere ca o sa moara la mine)
Inca o data multumesc
Catalin_
"Ce mi-ati recomandat voi este Dual Core ,si la ce o sa-l folosesc este OK,intrebarea e daca sa zicem peste 2,3 ani ar putea sa
apara aplicatii(in afara de jocuri),in care acesta sa nu se descurce(avind in vedere ca o sa moara la mine)"
Ai de gand sa mori in 2-3 ani?
Glumesc.. daca nu il vrei pt. jocuri/editari video/programe de grafica gen Autocad sau alte programe 3d... o sa ruleze orice.
In 3 ani nu o sa se schimbe office-ul astfel incat sa nu il duca un duo core, sau internetul sau messu.. deci 3 ani fara griji.
Dar poate in 3 ani il vinzi, sau castigi la loto si iti iei unu cu 20.000 euro. Sa speram biggrin.gif
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.