Avem un spatiu de vreo 80mp cu ceva probleme pe el si vrem sa-l amenajam si sa-l facem locuibil. Am vorbit cu o echipa si am mai luat preturi de la altii dar problema e ca la metru ar iesi mult mai mic pretul pt manopera decat cer cei care au vazut spatiul. Nu dispunem de toti banii dar nici nu putem sa luam "mesteri" din ziar sa-si faca mana pe peretii nostri. Problemele, in mare si ce ar ridica pretul manoperei, sunt:
1.Acum se afla un lift(1,5m/1,5m) cu structura din beton, trebuie deramat si turnat planseu la ambele etaje.
2.La etajul 1(ap. va fi duplex) peretii sunt acoperiti cu strop si ii vrem gletuiti(eventual retencuiti) si apoi cu vinarom.
3.Casa scarii trebuie finisata deoarece peretii sunt fie ciment dat cu vinarom, fie tot un fel de strop(mai fin); oricum trebuie acoperit cu glet probabil in cateva straturi.
Per total vrem peretii dati cu vinarom, indreptati unde e cazul, scafe pt acoperit ceva tevi si ingropate firele electrice(doar la et. 2), gresie si faianta in baie si bucatarie(suprafata totala ar fi cam 15mp de gresie), tavan fals cu rigips(fara briz-brizuri sau spoturi) peste tot, parchet dublu clic in living(inclusiv o camera a copilului) si dormitor(max. 55mp in total de parchet), ridicat un perete de rigips care ar compartimenta camera copilului in living. Mentionez ca nu e cazul sa toarne sapa, parchetul si gresia vin peste alta gresie.
Ce putem face cu stropul de pe pereti? Exista alta solutie decat gletuit in cateva maini(care cica ar ridica mult pretul). Se poate tencui si apoi da doar un strat de glet? Si asta ar fi mai ieftin?
Cam ce pret ar fi pt. manopera pt toata lucrarea? Am auzit mii variante, ultimele ar fi: apart. de 2 camere renovat cu totul a costat lucrarea 17.000 euro