Materiale RIGIPS? UNDE?

kykobaw

Buna seara,

Daca cineva are idee,
as dori sa obtin in Bucuresti

1. placi de gipscarton de 3m lungime, indiferent marca, exclus LAFARGE.

2. banda de hartie pentru acoperit rosturile. HARTIE, nu fibra de sticla. Exista role de 150m de banda de hartie groasa cam cat 3 coli de scris normale.

3. pasta speciala pentru lipit banda pe imbinarile de gipscarton. Atentie, am nevoie de o pasta care nu se intareste pana nu este intinsa pe perete, cu alte cuvinte, o pasta care se mentine semilichida chiar saptamani, in absenta aerului. Pasta se prepara dintr-un praf+apa, dar exista si gata preparata la galeti, exact ca vopseaua lavabila.

4. profile OMEGA

5. profile L

http://www.pladytensur.com/IMG/acces/pasta...ntas_manual.jpg

http://www.knauf.com.ar/img/masilla_knauf.jpg

Am sa sun la Knauf, dar mie mi se pare ca ce vand ei in toata lumea, in Romania nu exista.

Astazi clientul meu mi-a adus o pasta adeziva de lipit gipscarton, care la primul sac s-a uscat dupa 4-5 ore, iar la urmatorul sac la 20 de minute. Mantionez ca sacii erau identici, de la Knauf, cu portocaliu parca. Iar pasta pentru lipit banda pe rosturi, s-a intarit la 30 minute, binenteles, fara sa apuc sa o intind.

matzu_2003
QUOTE (kykobaw @ Sep 7 2008, 23:50) *
Buna seara,

Daca cineva are idee,
as dori sa obtin in Bucuresti

1. placi de gipscarton de 3m lungime, indiferent marca, exclus LAFARGE.

2. banda de hartie pentru acoperit rosturile. HARTIE, nu fibra de sticla. Exista role de 150m de banda de hartie groasa cam cat 3 coli de scris normale.

3. pasta speciala pentru lipit banda pe imbinarile de gipscarton. Atentie, am nevoie de o pasta care nu se intareste pana nu este intinsa pe perete, cu alte cuvinte, o pasta care se mentine semilichida chiar saptamani, in absenta aerului. Pasta se prepara dintr-un praf+apa, dar exista si gata preparata la galeti, exact ca vopseaua lavabila.

4. profile OMEGA

5. profile L

http://www.pladytensur.com/IMG/acces/pasta...ntas_manual.jpg

http://www.knauf.com.ar/img/masilla_knauf.jpg

Am sa sun la Knauf, dar mie mi se pare ca ce vand ei in toata lumea, in Romania nu exista.

Astazi clientul meu mi-a adus o pasta adeziva de lipit gipscarton, care la primul sac s-a uscat dupa 4-5 ore, iar la urmatorul sac la 20 de minute. Mantionez ca sacii erau identici, de la Knauf, cu portocaliu parca. Iar pasta pentru lipit banda pe rosturi, s-a intarit la 30 minute, binenteles, fara sa apuc sa o intind.

cea ce vrei ai sa gasesti la lafarge cu toate ca nu iti plac.....dar au o gama mai diversificata de profile metalice ca ceilalti competitori

placi de 3m am lucrat....si am dat comanda dar la rigips .....dar mi s-au parut mai bune placile de la lafarge la chituit.....la taiat nu prea se prezinta bine ca tot tinpul trebuie sa le ajustezi din rindea pentru ca raman denivelari destul de mari....in schimn cele de la rigips sunt ok la taiat....foarte putin trebuiesc ajustate....deci daca ai comanda destul de serioara orice producator iti poate distribui ceea ce ceri....stiu asta pentru ca,cand lucram in ro. aveam lucrari care lucram pe comenzi de la fabrica mai ales cu placi.....acea comanda la rigips pe care am facut-o acum vreo 6 ani avea in jur de 1200mp de placa la 3m R.F.I.   .......si nu au fost probleme chiar ne-au adus si materialul la lucrare

banda de hartie gasesti cu siguranta pentru ca este o  gama variata de benzi de hartie si plasa fibra 

pasta speciala tot lafarge are asa ceva la galeti exact ca in state....este pentru strat final de finisare are cateva ore pana se usuca ....pentru umplere ceva rapid este P15 cu priza la 15 min....iar un glet de finisare a placilor tot la fel foarte bun este P35 cu priza de 35 min.....cat despre super rigips nu imi prea placea sa lucrez cu el......

pentru lipit placile de gips poti folosi P120 tot de la lafarge.....

matzu_2003
profile omega ......ufff nu cred ca ai sa gasesti in romania ......dar ca sa afolosesti profile omega trebuie sa ai peretele perfect construit din caramida,bca,boltari.....ceea ce cred ca nu prea ai sa gasesti in romania asa ceva...........intereseaza-te la firmele producatoare ca poate fac la comanda asa ceva profile ......dar dc nu iti plac cei de la lafarge? materialele binenteles!!!!

multa bafta si rabdare in continuare......

kykobaw
QUOTE (matzu_2003 @ Sep 8 2008, 01:54) *
profile omega ......ufff nu cred ca ai sa gasesti in romania ......dar ca sa afolosesti profile omega trebuie sa ai peretele perfect construit din caramida,bca,boltari.....ceea ce cred ca nu prea ai sa gasesti in romania asa ceva...........intereseaza-te la firmele producatoare ca poate fac la comanda asa ceva profile ......dar dc nu iti plac cei de la lafarge? materialele binenteles!!!!

Lafarge- material prost

Am lucrat cu placi Lafarge si nici nu poti sa le cari unul singur. cum o indoi putin cum s-a rupt. Nu stiu cum fac miezul de gips dar e prost.

Omega imi trebuie ptr tavane. am tavane drepte si inaltime mica, omega e cea mai buna solutie.

L- pentru diverse . Aici se foloseste U30 cam asa ii spune, dar muncesti mai mult cu el si risipesti material aiurea. In loc sa faci o taietura ca sa il indoi, faci 2.

O sa ma interesez de pasta aia, si de hartie. Banda de fibra nu ma intereseaza, stiu ca exista am vazut de multe feluri dar:

1. plasa de fibra, groasa, e nashpa ptr ca are nevoie de 5 maini ca sa iasa bine.

2. Mai e o banda fina forte subtire care nu tine nimic, o pui degeaba, e prea fina se rupe cand tragi spaclul pe ea.

Dupa cum vad in tzara asta toate materialele sunt facute special ca sa pierzi timp mult cu ele...

smile.gif)
adi_master
QUOTE (kykobaw @ Sep 8 2008, 15:49) *
Lafarge- material prost

Omega imi trebuie ptr tavane. am tavane drepte si inaltime mica, omega e cea mai buna solutie.

L- pentru diverse .

1) De ce nu folosesti CD-uri prinse direct cu diblu fara guler sau cu brida atlantis!?
2)Daca ai rabdare,tai o latura la un ud-30 si ai ''L''
Profilele destinate te usuca de bani.
kykobaw
QUOTE (adi_master @ Sep 8 2008, 16:20) *
1) De ce nu folosesti CD-uri prinse direct cu diblu fara guler sau cu brida atlantis!?
2)Daca ai rabdare,tai o latura la un ud-30 si ai ''L''
Profilele destinate te usuca de bani.

1. nu inteleg, poti sa-mi faci o schitza? Desen?

2. L nu e nici un profil destinat
pentru perimetral la tavane si mai ales la curburi e sfant.

QUOTE (matzu_2003 @ Sep 8 2008, 01:54) *

Deci tu cand ai plecat din Calarasi?
ZECA
QUOTE (kykobaw @ Sep 8 2008, 20:01) *

Deci tu cand ai plecat din Calarasi?

Uite unu c dreptatea de partea lui- profilul L e unul dintre care cel mai mult foloseste la mine.
In rest ma fratilor eu nu mai inteleg de pe unde scrie fiecare???

adi_master
QUOTE (kykobaw @ Sep 8 2008, 20:01) *

1)cd-ul il lipesti de tavan(in prealabil faci gauri de 6 in profil)semnezi,gauresti,bagi diblurile,asezi profilul pe pozitie,infiletezi suruburile.Sau trasezi pe tavan cu ata de trasat,montezi bride fixe,prinzi cd-ul la valoarea ce-a mai mica(2mm fata de tavan)
2)Ai perimetral UD 30!!care face acelasi lucru.
matzu_2003
mutati topicul pe procedee pentru ca deja am dat-o in procedee de lucru..... biggrin.gif

si vorba prietenului meu adi cand i-am explicat ca aici in state nu au accesorii multe pentru profilele metalice mi-a raspuns sec ....cererea si oferta....daca nu este cerere de profile omega de ce sa le mai fabrice biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif lucrul acesta se intampla in romania in momentul de fata cu profilele omega si L

iar despre placile de la lafarge asta am spus si eu ca parca zici ca nu este materialul malaxat se rup foarte prost in schimb la chituit se comporta mult mai bine ca cele de la rigips.....

pentru kykobaw eu am facut cateva drumuri de state si acum am vreo 2 ani consecutiv aici stati.....

kykobaw

QUOTE (adi_master @ Sep 8 2008, 20:31) *
1)cd-ul il lipesti de tavan(in prealabil faci gauri de 6 in profil)semnezi,gauresti,bagi diblurile,asezi profilul pe pozitie,infiletezi suruburile.Sau trasezi pe tavan cu ata de trasat,montezi bride fixe,prinzi cd-ul la valoarea ce-a mai mica(2mm fata de tavan)
2)Ai perimetral UD 30!!care face acelasi lucru.

Acum inteleg ce spui,
dar e munca multa.

Cu OMEGA il pun pe tavan, iau pistolul impusc 8 cuie si e gata.
nu dureaza 1 minut la un profil, daca ajung la tavan. Daca trebuie scara sau schela, ceva mai mult.
Cu metoda ta intarzii minim de 4 ori mai mult.

Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.