Cel mai bun rol

dacoroman2310

Care considerati ca este cea mai buna,cea mai convingatoare,cea mai impresionanta interpretare a unui actor?

Mai sunt destule filme bune pe care nu le-am vazut,dar pentru mine :"defintely" Dustin Hoffman...in Rain Man.
Alte roluri care mi-au placut mult:Al Pacino(Scent of a Women),Robert de Niro(Raging Bull) si George Clooney in Syriana.

Dintre actrite... Gwyneth Paltrow in Proof dar am vazut destul de putine dintre casitgatoarele marilor premii.

PS:Cat pe ce sa-l uit pe Brad Pitt...in Troy rolleyes.gif
Andreas1
Pe mine m-a impresionat Johnny Depp in Pirates of the Caribbean. Si in Sweeney Todd mi-a placut cum a jucat.
Cred ca si Jack Nicholson trebuie mentionat in topic-ul asta. Dupa parerea mea, cel mai bine a jucat in One Flew Over the Cuckoo's Nest. Mai mentionez aici ca mi-a placut cum a jucat si in As good as it gets.

Edit: ca tot veni vorba de Jack Nicholson...nu vi se pare ca Bob Crane seamana foarte foarte bine cu domnul Nicholson? smile.gif

dacoroman2310
QUOTE (Andreas1 @ Sep 7 2008, 13:47) *
Pe mine m-a impresionat Johnny Depp in Pirates of the Caribbean. Si in Sweeney Todd mi-a placut cum a jucat.
Cred ca si Jack Nicholson trebuie mentionat in topic-ul asta. Dupa parerea mea, cel mai bine a jucat in One Flew Over the Cuckoo's Nest. Mai mentionez aici ca mi-a placut cum a jucat si in As good as it gets.

Edit: ca tot veni vorba de Jack Nicholson...nu vi se pare ca Bob Crane seamana foarte foarte bine cu domnul Nicholson? smile.gif

De J.Depp mi-a placut foarte mult in Pirates... mai ales in primul film iar de J. Nicholson nu mi-a placut niciodata.(atat de mult incat sa imi explic cele 13 nominalizari la Oscar inclusiv 3 premii...nothing special).
m1nun3
Heath Ledger: The Joker - Batman: The Dark Knight. La fel de buna a fost si interpretarea sa din Brokeback Mountain. Ca actor imi mai place Nicolas Cage cu ale sale filme Lord of War si 8mm si multe altele.

QUOTE (Andreas1 @ Sep 7 2008, 13:47) *
Pe mine m-a impresionat Johnny Depp

De Johnny Depp nici numai zic, este un actor de exceptie, in schimb dupa cum spunea dacoroman2310 ca ia placut Brad Pitt, eu in schimb nu pot sa-l sufar, mult prea mediatizat, chiar daca filmul Troy a fost foarte bun
dacoroman2310
QUOTE (m1nun3 @ Sep 7 2008, 15:04) *
De Johnny Depp nici numai zic, este un actor de exceptie, in schimb dupa cum spunea dacoroman2310 ca ia placut Brad Pitt, eu in schimb nu pot sa-l sufar, mult prea mediatizat, chiar daca filmul Troy a fost foarte bun

Scuza-ma, dar nu te-ai prins...PS-ul meu era de fapt o gluma,o ironie,o aluzie la prestatia jalnica a lui Pitt din acel film dezamagitor. smile.gif
m1nun3
QUOTE (dacoroman2310 @ Sep 7 2008, 15:51) *
Scuza-ma, dar nu te-ai prins...PS-ul meu era de fapt o gluma,o ironie,o aluzie la prestatia jalnica a lui Pitt din acel film dezamagitor. smile.gif

Ma gandeam si eu ca ceva nu este in regula smile.gif, daca iti plac actori precum Dustin Hoffman, Al Pacino sau Robert de Niro este aproape imposibil sa te mai uiti la acea papusa masculina laugh.gif
exorcistul
Robert De Niro a jucat fabulos in Awakenings. Merita neaparat vazut.

kkLM
Oh, asta da intrebare grea!
Mie imi este foarte greu sa desemnez un invingator clar, am multi actori si multe filme care ma incanta de fiecare data cand ii/le privesc.
Iubesc puterea nebuniei lui Jack Nicholson (e incredibil cat de bine poate sa imbrace orice nebunie - psihopat, criminal, obsedat, mascarici, sot, amant, mizantrop, pensionar - in hainele unui om obisnuit) si a lui Robert de Niro, figura clasica de putere, de om care isi urmareste scopurile pana la capat indiferent de costuri; nu am vazut rol prost facut de Al Pacino (chiar si in Simone e excelent); Anthony Hopkins - unul din cei mai completi actori: roluri de gentleman sau de criminal de rand, imparat sau servitor sunt la fel de usoare si jucate cu acceasi gratie; Tom Hanks - nu-mi place in mod deosebit insa capacitatea lui de a adopta cele mai dificile roluri il face o un actor cu un joc de prima mana; Kevin Spacey - unul din preferatii mei, am un singur cuvant ca sa il descriu: genial, de la rolurile pe care si le alege pana la jocul unor caractere urate de toata lumea; femeile, din fericire, ma impresioneaza prin alte lucruri decat prin jocul lor insa nu pot s-o ignor pe Michelle Pfeiffer.
Si acum filmul/ele in care au impresionat cel mai puternic:
Jack Nicholson: As good as it gets (film+interpretare) si The Postman Always Rings Twice (interpretarea face filmul);
Robert de Niro: Cape Fear si Taxi Driver, Once Upon a Time in America sau Godfather (film+interpretare);
Al Pacino: The Merchant of Venice (interpretare) si Scent of a Woman (film+interpretare);
Anthony Hopkins: The Human Stain si Hanibal Lecter (interpretare, foarte greu de ales doar un film) si Legends of the Fall (film+interpretare);
Tom Hanks: Philadelphia si Forest Gump (film+interpretare) si Terminal (interpretare);
Kevin Spacey: cele pentru care a luat si oscar, American Beauty si The Usual Suspects (Life of David Gale... ar trebui sa scriu macar 10-15 titluri dar m-am rezumat la 2);
Michelle Pfeifer: Dangerous Minds (film+interpretare) si Story of Us (interpretare; un film prost insa monologul anterior sfarsitului face sa merite vazut).
Si cam asta ar fi un rezumat foarte scurt al celor mai bune roluri, imi este imposibil sa zic care e cel mai bun biggrin.gif!
eddie91tm
De la începutul filmelor cu sunet, au existat în fiecare generație câțiva actori(puțini, îi puteai număra pe degete) extrem de talentați. Generația mea preferată este cea a lui Marlon Brando, iar din toată generația lui, cea mai genială și de neegalat interpretare este chiar cea a lui Marlon Brando din filmul „The Godfather”. Da, în opinia mea, acela este apogeul răposatului actor și cea mai bună performanță actoricească masculină din toate timpurile.
La performanțe actoricești feminine, generația Katharinei Hepburn este, indubitabil, cea mai bună, pentru că din această generație fac parte un număr destul de mare de actrițe foarte talentate. Vârfurile de lance ale acestei generații sunt nume cu rezonanță care nu vor fii uitate niciodată de cinefilii împătimiți, dar dintre toate aceste mari talente, eu o aleg pe Katharine Hepburn pentru interpretarea din filmul „Guess Who's Coming to Dinner”, o interpretare care îți taie răsuflarea și îți poate produce o reacție afectivă de o mare intensitate.
bronxxx

Denzel Washington a k a Alonzo in "Training Day"
m3th0dman
Marlon Brando - Nașul în Godfather
Jack Nicholoson - Jack Torrance în The Shining
Al Pacino - Scarface
lawrence38
Vincent D'Onofrio - Full Metal Jacket
Dustin Hoffman - Rainman
Cary Grant - North By Northwest
Marlon Brando - The Godfather
Adrien Brody - The Pianist

5 dintre rolurile preferate..mi-e foarte greu sa aleg unul anume, mai ales ca Jack Nicholson e unul dintre actorii preferati dar avand in vedere ca intrebarea e cel mai bun rol si nu "cea mai buna performanta intr-un rol", cred ca cei de mai sus m-au convins cel mai tare, incepand cu D'Onofrio, care merita un Oscar pe deplin...numai privirea aia de pe WC si tot merita un Oscar first.gif
dmx85
1.Al Pacino - Scarface
2.Marlon Brando - The Godfather

.....................

Edward Norton - American History X, The Score
De Niro - Once Upon A Time In America, Godfather 2
Russel Crowe - Gladiator, LA Confidential
Denzel Washington - Training Day, American Gangster
Tom Hanks - Road To Perdition, The Terminal, Forrest Gump
Tim Roth - Hoodlum
Chris Tucker - Friday
unudoi
Meryl Streep in Sophie's Choice. Aprecierile de genul "best female performance in film history" nu mi se par exagerate.
Andreas1
Aia mari stiu cum sa joace, aia ne plac pentru ca-s meseriasi. Au experienta deci stiu cu ce se mananca actoria.

Da` dintre cati actori super duper buni sunt pe lumea asta si dintre putinii pe care i-am vazut, cel mai mult mi-a placut Jonathan Lipnicki in rolul lui Ray Boyd din Jerry Maguire .
Absolut adorabil a fost! Natural, caraghios, tandru...ce mai, o scumpete de copil. smile.gif

EoliThic007
Roberto Benigni in La vita e bella
Heath Ledger in The Dark Knight
Joe Pesci in Goodfellas
Michael Clarke Duncan in The Green Mile
Edward Norton in American History X
Jim Carrey in -Liar Liar,The Truman Show,Bruce Almighty,The Number 23
Morgan Freeman in The Shawshank Redemption
Nicolas Cage in Lord of War
Amza Pellea in Nea Marin miliardar
Gheorghe Dinica in -Filantropica,Revansa
Dem Radulescu,Puiu Calinescu,Toma Caragiu,Jean Constantin in seria B.D
Razvan Vasilescu in -Balanta,Prea târziu
si ma opresc aici.. laugh.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.