Campania "Viata are prioritate!" la altii
Pagini: 1, 2

sfantu.dracu

salut,

am gasit pe un site romanesc un ... sa-i zicem clip publicitar din segmentul celor din campania romaneasca "Viata are prioritate!". Cred ca acest clip este facut in Marea Britanie.
Totusi, daca sunteti putin mai slabi de inima nu va recomand sa-l vedeti, desi aceasta este ideea: de a te soca si de ati da de gandit despre cum o sa te comporti in trafic (sofer sau pieton).
Linku-ul il gasiti aici.
Va doresc tuturor deplasari fara incidente.

cu respect,
EU
sanddy1964
tari accidentele, ar trebui difuzate si la noi clipurile alea, mai ales ca muzica e placuta...Metallica,,,

ipstefan
penultimul dintre ele a fost si la noi in campania de acum 2 ani mi se pare
cel cu..dont drink and drive
angel3110
E incredibil clipul asta.....ar trebui facuta o campanie pe blog-uri,site-uri cu clipul asta .
ettyus
Crunt..... Dar romanul are o metoda infailibila de a ignora aceste reclame sadice : "egh mie nu mi se poate intampla asa ceva"...........
sfantu.dracu
QUOTE (ettyus @ Sep 3 2008, 20:05) *
Crunt..... Dar romanul are o metoda infailibila de a ignora aceste reclame sadice : "egh mie nu mi se poate intampla asa ceva"...........

cata dreptate ai ettyus.
eu nu ma consider un tip slab de inima, dar azi nu am putut vedea dintr-o bucata clipul.
deja la faza cu centura de siguranta mi s-a taiat si a trebuit sa iau o pauza de vreo 30 de minute ca sa pot continua vizionarea.
cred ca daca vedeam clipul asta ieri/azi noapte imi bagam picioarele in avansul pe care l-am dat pentru masina, dar asa doar ce o platisem integral cu aproape 2 ore inainte.
dar inca sunt mahnit. sad.gif
acum va las si va salut.
cosmin_miu
Atunci nu ai vazut tot.

http://www.youtube.com/watch?v=WiVefbS--QY Every K Over is a Killer

http://www.youtube.com/watch?v=1sLo5xeTzQ0 No Excuses

O sa revin si cu video-urile originale din compilatia ta ...si cu cateva legate de bautura !

NightShift
Filmuletele astea au doua neajunsuri. 1 - nu le vede toata lumea, si 2 - Nu este transmis la momentul potrivit. Ne uitam la ele si ne ingrozim. Bun, dar peste 3 saptamani efectul lor paleste, iar in 2 ani se uita (poate complet)

Uite, de exemplu, in loc de tablele acelea cu "viata are prioritate" puteau sa puna o tabla aditionala la fiecare intersectie cu calea ferata; o tablita aditionala pe care sa scrie "neasigurarea la calea ferata = 90 de zile suspendare permis... si asta este doar varianta light". Sau langa o restrictie de 40km/h sa scrie "incearca 90km/h, sa vezi cum ramai 3 luni pieton".

Altfel percepe omul probabilitatea de a lua amenda, si altfel probabilitatea de a fi implicat in vreun eveniment rutier. (parerea mea)
crst_g
oamenii invata abia din propriile lor greseli, mai ales in Romania. vorba cuiva de mai sus: in cateva zile deja e totul uitat.
DarkAngelBv

QUOTE (crst_g @ Sep 4 2008, 00:22) *
oamenii invata abia din propriile lor greseli, mai ales in Romania. vorba cuiva de mai sus: in cateva zile deja e totul uitat.

Ar fi bine daca ar invata, dar multi sunt "zmei" si nu se invata minte.
O sa aiva viata prioritate in romania cand o sa devina pavel stratan presedinte.
amandigi
QUOTE (NightShift @ Sep 3 2008, 23:44) *
Uite, de exemplu, in loc de tablele acelea cu "viata are prioritate" puteau sa puna o tabla aditionala la fiecare intersectie cu calea ferata; o tablita aditionala pe care sa scrie "neasigurarea la calea ferata = 90 de zile suspendare permis...

Sau poze cu accidente... E o trecere de cale freata intre Constanta si Babadag. E un drum european si trecerea nu e protejata de bariera sau semnale luminoase, numai de crucea Andrei. Ce m-a ingrozit era numarul de cruci in jurul trecerii. Fiti sigur ca si daca de obicei nu as opri la un astfel de loc (opresc intotdeauna la stop), vazand crucile as opri.
Aici se vede si nepasarea autoritatilor: de ce nu pun o bariera? De ce nu curata zona, fiindca din cauza vegetatiei crescute nu prea vezi nimic?
sfantu.dracu
salut,

revin cu inca un clip: aici.

cu respect,
EU
proxxxy
cati romani, dupa vizionarea clipurilor, vor merge cu 50kmh in localitate in loc de 90 (caz fericit)?
cei care obisnuiesc sa consume alcool inainte de a conduce vor fi sensibilizati de aceste reclame?
cei care nu poarta centura de obicei nu o vor face-o nici de acum incolo.

Cea mai buna metoda sa te lasi de 'cascadorii' este sa vezi un accident grav si sa te pui in locul soferului.
Din pacate Romania inca este printre cele mai nesigure tari, dpdv al accidentelor rutiere sad.gif
- Rares -
Un alt clip cutremurator: http://www.youtube.com/watch?v=s1BK7Tiy8n0...feature=related
wizake
QUOTE (NightShift @ Sep 3 2008, 23:44) *
Filmuletele astea au doua neajunsuri. 1 - nu le vede toata lumea, si 2 - Nu este transmis la momentul potrivit. Ne uitam la ele si ne ingrozim. Bun, dar peste 3 saptamani efectul lor paleste, iar in 2 ani se uita (poate complet)

eu le-as pune sa ruleze pe ecranele alea mari, publicitare din intersectii.

on topic: Expect the unexpected
DarkAngelBv
QUOTE (proxxxy @ Sep 4 2008, 11:22) *
cati romani, dupa vizionarea clipurilor, vor merge cu 50kmh in localitate in loc de 90 (caz fericit)?
cei care obisnuiesc sa consume alcool inainte de a conduce vor fi sensibilizati de aceste reclame?
cei care nu poarta centura de obicei nu o vor face-o nici de acum incolo.

Cea mai buna metoda sa te lasi de 'cascadorii' este sa vezi un accident grav si sa te pui in locul soferului.
Din pacate Romania inca este printre cele mai nesigure tari, dpdv al accidentelor rutiere sad.gif

1. Probabil nu multi, dar cu siguranta cei care mai si gandesc umpic, vor constientiza la ce riscuri se expun, atat ei cat si persoanele din jurul lor.
2. Eu nu port centura de obicei, dar am fost inspirat sa o port cand am avut accident, si sunt constient ca e singurul lucru ce m-a salvat, pentru ca altfel eram proiectat prin parbriz
3. Ori sa vezi si sa te pui in locul soferului ori sa o patesti smile.gif
4. Intr-adevar, Romania este printre cele mai nesigure din mai multe cauze: Drumuri de rahat, ce te obliga sa intri pe contrasens in unele cazuri; "Soferi" (chestii cu permis in buzunar care cred ca soseaua e numai a lor); "Italieni"(a se citi capsunari cu masini inchiriate), care se dau in schema pe sosele sa arate ce tare e masina "lor".

Si lista poate continua.
Bine zicea cineva pe forum ca romania nu se schimba decat cu o noua rev***tie, dar cine sa o faca? laugh.gif
NightShift
QUOTE (amandigi @ Sep 4 2008, 10:40) *
E o trecere de cale freata intre Constanta si Babadag. E un drum european si trecerea nu e protejata de bariera sau semnale luminoase

Da, o stiu. Exista chiar si un grup de doua cruci identice, din marmura alba.

Ca fapt divers: stii cu ce viteza am trecut penultima oara peste sinele alea, ziua in amiaza mare, cu nevasta si 2 copii in masina ?
... Cam cu 100km/h fiindca evident, nu am vazut-o. Doar ulterior am realizat ca am trecut peste o linie ferata. scared.gif
test_driver
Daca spuneti de trecerea dintr=o padure, nu mai stiu cum se cheama, acea linie de cale ferata nu mai este in uz de mult. Eu o vedeam mereu si incetineam sa ma asigur, acolo nu mai sunt decat boscheti si copaci crescuti intre linii, si stiu si din surse sigure ca e inchisa. Alta trecere nesemnalizata nu mai stiu in zona aia. Si parca nu mai e nici una oricum.

Cat despre clipuri... cei ce conduc ca in acele clipuri nu vor invata niciodata nimic de nicaieri, ei sunt zmei, eu nici nu ma ingrozesc cand le vad, stiu ca sunt regizate, si oricum, nu ma apropii nici de departe de un asemenea nivel de inconstienta la volan.
xtremdriving
QUOTE (test_driver @ Sep 30 2008, 00:58) *
Cat despre clipuri... cei ce conduc ca in acele clipuri nu vor invata niciodata nimic de nicaieri, ei sunt zmei, eu nici nu ma ingrozesc cand le vad, stiu ca sunt regizate, si oricum, nu ma apropii nici de departe de un asemenea nivel de inconstienta la volan.

In clipurile alea sunt greseli de "pilotaj" de-a dreptul aberante. Daca conduci in halul ala, chiar nu ai ce cauta pe sosele. Viteza nu e buna, mai ales in oras. Si afara deoarece nu avem autostrazi, oricand se poate intampla ca un nenorocit sa vrea sa depaseasca intr-un moment delicat. Eu tot timpul trag cu coada ochiuli si pe partea dreapta - mi-a intrat in reflex - ca sa am oarecum pregatita o portita printre copaci sa zbor in porumb decat sa intru intr-un tir. Sper totusi sa nu fie nevoie niciodata. Eu as face o organizatie care sa lupte cu sistemul dry.gif si, asa cum UE vrea sa introduca la motociclete permise de conducere in functie de experienta, asa as baga si la masini. ai 100 000? bun, treci la examen. daca il iei, ai voie sa mergi cu masini mai mari de 150 cp. ai 10 000? inca nu ai voie sa conduci o masina mai tare de 60 cp. ai 50 000? ok, treci la 80 cp. sau, doar pe testate sa poata lua mai repede un permis care sa ii dea acces la o masina puternica. si APLICATA legea!
sfantu.dracu
salut!

Dar cum poti contoriza (in momentul asta) km efectuati de fiecare?
Dupa masina proprie? Poate ca nu esti singurul care o conduce. Si poate ca mai conduci in paralel si alte masini; de servici, ale prietenilor sau poate chiar detii mai multe masini personale.
Pe partea cealalta nici nu se poate spune ca un sofer experimentat e unul care are carnetul de X ani si fara antecedente (majore). Poate are carnet de 10 ani, dar nu a condus decat in timpul scolii (eu cunosc asemenea cazuri, cred ca si voi).
Asa ca ... singura varianat ar fi ca fiecare permis de conducere sa fie de tip electronic, iar masina sa aiba un alt dispozitiv care sa identifice acel permis si sa scrie pe el cati km a parcurs in total detinatorul permisului.
Dar, din nou, apare o problema: daca eu mi-am facut cei X km pentru a putea conduce o masina mai puternica, ce ma impiedica sa nu folosesc permisul unui apropiat ca sa-si faca si el "norma"? Asta ar insemna un nou dispozitiv de tip video care sa te inregistreze. Daca inregistrarea se face doar foto (pentru ca necesita spatiu de stocare mai mic), fotografierea trebuie sa se faca la momente de timp aleatoare pentru a nu se putea shimba soferii imediat dupa identificare. Daca inregistrarea este de tip film atunci inregistrarea se poate face in tot timpul deplasarii sau, la fel, aleatoriu pentru catva timp. Intrebarea principala in acest caz este: unde se va stoca toata aceasta informatie? Pe dispozitivele electronice ale masinii sigur nu, pentru ca, asa cum am mai spus, un sofer poate utiliza mai multe masini in paralel sau isi schimba masina. Raspuns: Toate datele vor fi stocate pe permis. In acest caz: ce tip de memorie trebuie sa aiba acest permis, cat de mare, care este greutatea maxima pe care o poate avea ca sa nu jeneze purtatorul, ce se intampla daca acest permis electronic se defecteaza... etc?

Concluzie: Imi permit sa fiu sceptic deocamdata cu privire la o implementare de catre UE a acestui mod de a permite utilizarea motocicletelor de catre conducatorii auto sau a unor masini puternice.

Cu respect,
EU
test_driver
Ar mai fi si o alta problema, Probabil ca 50% din populatia EU, nu poate sa-si schimbe la fiecare 10 000 km masina de la 60 la 80 la 100 si tot asa de cai putere. Eu as face gargara, probabil de unu singur ca in Romania daca-i dai omului un colt de paine si o casa de paie e fericit, de aia si suntem asa calcati in picioare de cei de sus. Ideea ar fi buna, dar cu subventii majore de la stat in achizitionarea masinii ceea ce este practic imposibil. Sau ar fii posibil intr-un stat comunist dar cu o opulatie cu un nivel de inteligenta super dezvoltat si o conducere corecta. O dictatura comunista perfecta ar putea face asta. Dar capitalismul nu.
sfantu.dracu
salut!

Ideea e cai dreptul sa treci pe o masina mai puternica, nu obligativitatea.
Dar oricum va exista frustarea daca nu iti poti permite una.
Sau pe cele mai putin puternice le "lasi mostenire" la prospetii soferi si tu preiei una mai puternica de la cei cu vechime mai mare. (asta intr-un sistem comunist, cum ai spus tu). Dar problema merge mai departe, deoarece constructori ar trebui sa faca mai multe masini puternice, iar pe celelalte sa le updateze/schimba in totalitate la o anumita perioada de timp pentru a respecta standardele de siguranta. Crezi ca vor fi de acord constructorii cu asa ceva? Eu nu. Si nici nu e probail sa se intample asta vreodata.

Cu respect,
EU
MAK
Totul consta in examenul psihologic.
Esti incepator pina in 1-2 ani ? bun, maxim 75 Cp, dupa asta dai un examen psihologic, prin care sa se observe daca esti destul de copt la minte pt a putea conduce masini puternice.
Nu lipsa de experienta la volan face victime, poate sa fie un sofer fara experienta , dar sa fie constient de ce a ce stie si sa nu sara calu, sau invers, altul sa aiba experienta cat doua generatii si s-o faca lata tocmai ca sa bazat prea mult pe asta.
Dar la noi se stie, carnet de doua saptamini, masina puternica, fite in creier, accident 100% garantat, deci nici experienta, nici copt la minte, dar cu masina puternica si zmeu pe deasupra.
Super Chief
E aproape intre dificil si imposibil de relizat asa ceva dar ar fi o treaba buna. Discutasem cu un prieten mai demult o treaba care ar putea sa fie catusi de putin "inteligenta" : toate masinile sa fie echipate cu un dispozitiv cu fanta gen bancomat iar permisele sa aiba un chip cu contacte ca o cartela de telefon. Smecheria consta in ajustarea parametrilor in care ai voie sa te 'joci' cu masina in functie de experienta acumulata adica se poate scrie pe chip km acumulati, amenzi, avertismente si alte boacane cu care te stii per general iar daca esti incepator sau ai permisul suspendat iar un bun prieten isi pune permisul lui la bataie sa se faca cu consecinte grave gen suspendari pe durate mai mari de 5 ani, sa-ti scada din nivelurile la care ai ajuns plus mai multe ca sa-ti mai scada din dorinta de a face "bine".
akajohn
examenul de orice natura este nerelevant... suplimentar este la altitudinea doctorului sa spuna daca esti sau nu copt la minte... deci nu as merge pe examene ci mai degraba as baga reguli clare legate de vechime sau kilometrii parcursi... si apropos, e destul de simplu de verificat vechimea, pur si simplu se pot da placute de inmatriculare colorate diferit in functie de vechimea soferului care inmatriculeaza masina... deci, daca ai 1 an vechime si-ti inamtriculezi masina automat placa sa aiba margini galbene si automat sa se incadreze in limitele stabilite pentru putere... Acum o sa-mi spuneti ca masinile se pot imprumuta... Desigur insa cel ce imprumuta o masina ia asupra sa obligatia de a verifica respectarea legii din punctul de vedere al puterii maxim admise si automat este si el in culpa in cazul in care cel care ii foloseste masina face un accident sau este verificat de politie... Astfel nu o sa mai dea nimeni masina oricui... Daca eu am masina de 150 CP si mi-o cere unul care nu are dreptul de a conduce asa ceva mi se pare normal ca odata ce eu i-am dat masina sa fiu in culpa... E cel mai simplu asa si nu o sa mai vedem toti pustii astia teribilisti sinucigandu-se in fata noastra...

QUOTE (Super Chief @ Oct 19 2008, 13:09) *
E aproape intre dificil si imposibil de relizat asa ceva dar ar fi o treaba buna. Discutasem cu un prieten mai demult o treaba care ar putea sa fie catusi de putin "inteligenta" : toate masinile sa fie echipate cu un dispozitiv cu fanta gen bancomat iar permisele sa aiba un chip cu contacte ca o cartela de telefon. Smecheria consta in ajustarea parametrilor in care ai voie sa te 'joci' cu masina in functie de experienta acumulata adica se poate scrie pe chip km acumulati, amenzi, avertismente si alte boacane cu care te stii per general iar daca esti incepator sau ai permisul suspendat iar un bun prieten isi pune permisul lui la bataie sa se faca cu consecinte grave gen suspendari pe durate mai mari de 5 ani, sa-ti scada din nivelurile la care ai ajuns plus mai multe ca sa-ti mai scada din dorinta de a face "bine".

asta e cea mai realista posibilitate si deja se verifica introducerea ei... varianta avansata implica si conectivitatea masinii la baze de date online unde actualizeaza datele despre tine... o alta varianta implica si cheia masinii care inmaazineaza informatii (deja disponibila azi) dar ceva mai multe lucruri decat acum, de exemplu viteza maxima, viteza medie, modul de accelerare, modul de franare, etc....
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.