ceas cu leduri

ionutbyly

Cine are schema unui ceas electronic cu 59 leduri sub forma circulara. biggrin.gif
mister_rf
scheme de ceas cu dispunerea circulara a minutelor si orelor, de exemplu aici
http://ourworld.compuserve.com/homepages/B...htm#60clock.gif
Singura problema este ca ceasul accepta la intrare semnal de tact din retea si se utilizeaza la 60Hz, deci pentru adaptarea la noi (cu 50Hz la priza) sau folosesti un oscilator separat sau se reproiecteaza divizorul de intrare.
Click pentru a vizualiza atașamentul

adaptarea la 50Hz

ionutbyly
Cine imi poate face cablajul pentru aceasta schema -ceas cu 60 leduri- ce se afla pe
http://ourworld.compuserve.com/homepages/B...htm#60clock.gif.
adresa mea de mail este ionutbyly@yahoo.com sau id mess ionutbyly.

Multumesc

releu2008

P.S. ionutbyby, vezi ca nu se poate vizualiza link-ul web ? Si pune mana si invata si doar asa gasca de aici te poate ajuta. PCBArtist, Express PCB si Eagle, sunt doar cateva din programele free utile pentru ce vrei tu sa faci. Multe succese tinere.
crriss
Exact.

atata timp cat nu postezi schema unui convertizor de sudura pe care altii abia asteapta sa o copieze (nu ca ar fi in stare sa faca ceva mai departe cu schema), nu astepta sa te ajute altii. sunt programe de pcb design foarte usor de invatat, intuitive, in cateva ore te prinzi cum sa lucrezi cu ele si in cateva zile poti sa spui ca ai deja experienta.
incearca sa folosesti varianta demo a unui soft destul de folosit in domeniu, ca si usurinta de a le invata, ar fi in ordinea asta: OrCAD, Altium, P-CAD, PADS, nu de alta dar daca acuma o faci din pasiune, mai tarziu e probabil sa o faci ca meserie. cu softuri simple si free pe net nu se lucreaza decat la nivel de amator.

P.S. apuca-te singur si daca te-ai agatat undeva te ajut.
mister_rf
@ionutbyly
In primul rand cauta sa pastrezi discutiile deja deschise pe o tema in acelasi topic.
Vezi ca schema respectiva nu este completa, acolo este prezentata o parte din logica de functionare, in total sunt cel putin 14 circuite integrate necesare la realizarea ceasului respectiv.
Iar in situatia data eu cred ca este mai simplu de realizat montajul pe un cablaj de test.
Circuitele se pot monta pe socluri iar legaturile se vor face cu fire izolate subtiri.
Exista diferite tipuri de circuite imprimate de test.
De exemplu

PS: ce cauta exemplul convertorului de sudura aici? rolleyes.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.