Problema Ruseasca se complica

clio2003

""Vor regreta tot restul vietii", a spus Sevarnadze, vorbind despre liderii rusi, intr-un interviu publicat de cotidianul nipon Asahi Shimbun.

"Acest lucru va duce la discutii pentru recunoasterea independentei Ceceniei si Daghestanului", doua republici ale Rusiei zguduite de insurgente separatiste. "

Ce spuneam azi dimineata insa am gasit numai sceptici huh.gif ...

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Int...#new_topic_form

Rusia a daramat prima caramida a unui domino care este precis si inevitabil, odata lansat!.. cool.gif in plus numai cometez...
... cine are cap sa gindeasca, cine e strut sa se ascunda cu capul in nisip, ... sa se ascunda bine mersi! dry.gif
tihomir
Asta e o prostie, Osetia de sud, Abhazia sau Kosovo au in spate Rusia, respectiv SUA, cecenia si Daghestanul nu au pe nimeni in spate (decat pe Ben Laden care poti sa nici nu-l numeri) iar Rusia le umfla mucii cand vrea si cum vrea si nimeni nu se baga asa cum au mai facut-o de 2 ori pana acum.

clio2003
Cecenii iau batut prin 94-96 pe rusii de acolo, si dupa acea au incasat-o mai tiriziu.... nu vor recunoaste independenta... dry.gif
rezultatul va fii doar unul: de lupta interna si pe o durata foarte mare de timp...cea ce nu va face decat sa slabeasca federatia, iar daca si occidentul le da o "mana de ajutor" prin inghetarea relatiilor economice, atunci rusia va fii nu mai mult decat un urs pe o insula pustie ... jerpelit si cu coatele goale... asta poate ajunge in timp.

Total izolata Rusia va fii in colaps in 10 ani...populatia rusa nu va accepta an asa scenariu...de izolare totala, si rusia spre asta se indrepta... occidentul are resurse financiare sa gaseasca gaz si petrol si din alta parte. Nu e rusia singurul detinator al energiei. va inselati daca credeti asta!

Cu astfel de decizii Rusia se indreapta spre izolare economica si razboaie interne in provincii, cool.gif .
.. pai oricum e exact cea ce le place rusilor sa faca .. sa se tot lupte acolo pe racoare!

Sa se tot incinga!Asta vor avea in viitor!
Un viitor fara Occident e un asfel de viitor pentru Rusia!
Un viitor al Occidentului cu o Rusie izolata e un viitor fara conflicte!
Resurse se gasesc si in alta parte, si oricum suntem in epoca energiei regenerabile....asa ca!
tihomir
rezultatul va fii doar unul: de lupta interna si pe o durata foarte mare de timp

Te inseli, in timpul razboiului populatia cecena s-a injumatatit, rebelii fie au fost ucisi fie s-au predat, a fost un dezastru pentru ceceni, cu tot armamentul furnizat de teroristi si cu unitatile de tuci si arabi care au luptat in Caucaz.

Total izolata Rusia va fii in colaps in 10 ani...populatia rusa nu va accepta an asa scenariu

Scenarii nene, Rusia nu are cum sa fie izolata economic, asta merge pentru tarile mici, in plus Europa nu isi permite asa ceva.
lpt1
QUOTE (clio2003 @ Aug 28 2008, 15:34) *
""Vor regreta tot restul vietii", a spus Sevarnadze, vorbind despre liderii rusi, intr-un interviu publicat de cotidianul nipon Asahi Shimbun.

Sevarnadze e un handicapat mintal condus de catre sionisti care conduc casa alba alis centrul ocultismului universal.
Sper sa-i bage rusi o ghiulea pe geam si sa stea in scaunul cu rotile pentru ca au murit oameni nevinovati din cauza lui si a celuilalt handicapat de la casa alba.

Pe bune acum, tu chiar mai crezi in povestile turnate de americani ? saracuțu de tine.
te pomeni ca poate inca mai crezi ca arabi au dat cu turnurile jos. tragic.
si cati ani ziceai ca ai ?
clio2003
CODE
in plus Europa nu isi permite asa ceva.

Ok, daca tu crezi ca Rusia daca e mai intinsa e si mai bogata sau are mai multi locuitori ... asa o fi... huh.gif

lpt1 , si din cauza rusilor cati au murit?
Au murit mai multi decit din cauza nazistilor sau a altor popoare, rusii au omoarat dealungul timpului mult mai multi!
Cauta in istorie si o sa intelegi dece rusii sunt asa agresivi! Asa au fost tot timpul!
tihomir
Ok, daca tu crezi ca Rusia daca e mai intinsa e si mai bogata sau are mai multi locuitori ... asa o fi...

E vorba de resurse energetice omule, de unde naiba mai ia toata europa gaze daca nu le mai cumpara de la rusi, imi zici si mie? Poate doar daca descopera o rezerva de gaze undeva in Europa dar nu prea e posibil pentru ca solul a fost cercetat si scanat deja. Daca exista o aleternativa crezi ca nu s-ar fi folosit de ea, crezi ca lor le convine sa bage atatea miliarde in Rusia? Dar nu au de ales.

Au murit mai multi decit din cauza nazistilor sau a altor popoare, rusii au omoarat dealungul timpului mult mai multi!

E o mica/mare diferenta, asa cum ai zis "din cauza nazistilor" si nu "din cauza nemtilor", trebuia sa zici "din cauza bolsevicilor" si nu "din cauza rusilor" pentru ca victimele bolsevicilor din Rusia au fost in primul rand....rusii. Rusia nu inseamna doar Stalin, Lenin (de fapt nici nu erau rusi respectivii) si gulag, Rusia inseamna si civilizatie, cultura si arta. Rusii au adus civilizatia si crestinismul in Siberia, cum traiau acele popoare acum 300 de ani si cum traiesc acum si nici macar nu a fost nevoie sa le extermine (cum au facut americanii cu bastinasii lor).

(THX)GogolometroEAW
QUOTE (tihomir @ Aug 28 2008, 17:13) *
E vorba de resurse energetice omule, de unde naiba mai ia toata europa gaze daca nu le mai cumpara de la rusi, imi zici si mie? Poate doar daca descopera o rezerva de gaze undeva in Europa dar nu prea e posibil pentru ca solul a fost cercetat si scanat deja. Daca exista o aleternativa crezi ca nu s-ar fi folosit de ea, crezi ca lor le convine sa bage atatea miliarde in Rusia? Dar nu au de ales.

E o mica/mare diferenta, asa cum ai zis "din cauza nazistilor" si nu "din cauza nemtilor", trebuia sa zici "din cauza bolsevicilor" si nu "din cauza rusilor" pentru ca victimele bolsevicilor din Rusia au fost in primul rand....rusii. Rusia nu inseamna doar Stalin, Lenin (de fapt nici nu erau rusi respectivii) si gulag, Rusia inseamna si civilizatie, cultura si arta. Rusii au adus civilizatia si crestinismul in Siberia, cum traiau acele popoare acum 300 de ani si cum traiesc acum si nici macar nu a fost nevoie sa le extermine (cum au facut americanii cu bastinasii lor).

Tihomire iti plac cazacii?Poti fi ortodox si fara Alexei al 2-lea. rolleyes.gif
clio2003
Nu cred ca-i plac dar nu cred ca vede in Rusia decat resurse energetice, nu si conflicte ...
sarac.lipit

acum ni-i dragă capra vecinului? Parcă am mulge-o noi... își vor rezolva problemele cum știu ei mai bine.
Și bine zis cu băștinoșii... numa' unii-s criminali...
ILoveMyBunny
am mai spus problema e mult mai simpla din punctul meu de vedere: rusii si-au revenit,americanii se duc de rapa,si de aceea isi cer drepturile asupra unor foste regiuni. Ostilitatile dintre est si vest au aparut la summitul NATO,cand se dorea intrarea 'sub umbrela' a ucrainei si georgiei. Rusii au inghitit destul de greu galusca cu balticii,nu cred ca mai voiau sa piarda inca alte doua state.
Razboiul rece a cam inceput,putem spera sa fie doar unul economic,sau macar cu arme conventionale
stalnet1
QUOTE (clio2003 @ Aug 28 2008, 14:45) *
Cecenii iau batut prin 94-96 pe rusii de acolo, si dupa acea au incasat-o mai tiriziu.... nu vor recunoaste independenta... dry.gif
rezultatul va fii doar unul: de lupta interna si pe o durata foarte mare de timp...cea ce nu va face decat sa slabeasca federatia, iar daca si occidentul le da o "mana de ajutor" prin inghetarea relatiilor economice, atunci rusia va fii nu mai mult decat un urs pe o insula pustie ... jerpelit si cu coatele goale... asta poate ajunge in timp.

Total izolata Rusia va fii in colaps in 10 ani...populatia rusa nu va accepta an asa scenariu...de izolare totala, si rusia spre asta se indrepta... occidentul are resurse financiare sa gaseasca gaz si petrol si din alta parte. Nu e rusia singurul detinator al energiei. va inselati daca credeti asta!

Cu astfel de decizii Rusia se indreapta spre izolare economica si razboaie interne in provincii, cool.gif .
.. pai oricum e exact cea ce le place rusilor sa faca .. sa se tot lupte acolo pe racoare!

Resurse se gasesc si in alta parte, si oricum suntem in epoca energiei regenerabile....asa ca!

Man ..daca nu cumva esti vre-un prezicator pune mina pe carti sau daca tot ai tastatura sub nas...exploateaza-i corect posibilitatile
"Resurse se gasesc si in alta parte, si oricum suntem in epoca energiei regenerabile....asa ca!"
Si daca tocmai asta e motivul?
clio2003
stalnet1, resurse pentru europa vor fii prin Nabuco, si daca acest proiect nu e inca realizat nu cred ca o atitudine de capitulare este necesara,
proiectul asta sau altul vor fii la baza alimentarii europei cu energie, oricum UE vroia sa scape de contractele cu Rusia pentru energie de
dinainte de conflict, pentru ca erau paguboase , asa ca acum ca nu o sa mai dea gazu` sau o sa-l dea mai scump e o kestiune de timp, relativa.

Si daca adevarata miza a razboiului din Caucaz sunt resursele, nu cred ca Rusia va castiga. Asa poate ni se pare noua, ca suntem o tara micutza si normal ca un asel de colos ne terorizeaza, si ne creaza ideea ca sunt buricul pamantului.
Din cauza asta rusii au o astfel de atitudine, pentru ca popoarele din jur sau tot inchinat la rusi.

In schimb daca vei face o analiza mai amanuntita a istoriei de formare, si a modului cum acum e organizata, vei vedea ca rusia centrala, cea adevarata, nu este asa de puternica. Rusia sa exins asa mult pentru ca are teriorii pe care nici o alta natie nu le-a dorit .. incepianda din provicia Taymirya, Yacutia, etc... iar daca desparti acele provincii de rusia, vei vedea ca ramane o treime ca teritoriu.

Rusia e asa mare pentru ca mai mult de jumatate din teritoriu e foarte ostil, si nu a fost de interes pentru nici un alt popor.
Insa e gresit sa judeci puterea unei natiuni doar prin dimensiune...

http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Karelia
http://en.wikipedia.org/wiki/Tatarstan
http://en.wikipedia.org/wiki/Bashkortostan
http://tr.wikipedia.org/wiki/Da%C4%9F%C4%B1stan
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cecenia
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ingu%C5%9Fetia

Astea sunt 6 republici care eu deja aceasta forma si care vor putea acum sa ceara independenta totala si recunoasterea ca state independente de rusia....
Si sunt doar citeva...care nu vor avea granite doar cu rusia...smile.gif

Republici care au cultura si limba proprie si nu au nici o treaba cu rusia... doar ca au fost ocupati ... ph34r.gif
tihomir
Republici care au cultura si limba proprie si nu au nici o treaba cu rusia... doar ca au fost ocupati

Si care au 50% populatie rusofona, ma lasi cu republicile alea? Cica populatia din Bashkortostan:

According to the 2002 Census the ‘national composition’ was • Russian 36.32% • Bashkir 29.76% • Tatar 24.14% • Chuvash 2.86% • Mari 2.58% • Ukrainian 1.35% • Mordovian 0.63% • Udmurt 0.55% • Belarusians 0.42% • Armenian 0.21% • German 0.20% • Uzbek 0.13% • Azeri 0.12% • Kryashen 0.11% • Kazakh 0.10% • Tajik 0.07% • Jewish 0.06%

eddingro
QUOTE (clio2003 @ Aug 28 2008, 15:45) *

Populația rusă este (după 70 de ani de spălare pe creier) tot în stare de izolare completă. Cel puțin mental. Discursurile, penibile de altfel, ale lui Dmitry Medvedev, populației ruse sunt adresate. Și populația rusă le înțelege perfect. În același penibil și izolare mentală sunt, din păcate, și generalii ruși.

Întrebarea este:

œTotal izolata Rusia va fii in colaps in 10 ani... deținătorii capitalului rus (că nu le pot zice capitaliști) vor accepta așa un scenariu?...de izolare totala, si rusia spre asta se indrepta...œ
clio2003
QUOTE (eddingro @ Aug 30 2008, 09:06) *
.. deținătorii capitalului rus (că nu le pot zice capitaliști) vor accepta așa un scenariu?...de izolare totala, si rusia spre asta se indrepta...œ

Probabil peacefingers.gif ...cea ce va duce la reconsiderarea pozitiei rusiei? nu crezi? sau crezi ca rusii ii vor incaleca pe europeni si vor ignora total ce latra americanii ?

vedem ce o sa fie ...dar nu cred ca europenii se vor mai lasa mult incalecati ... poate momentan cand nu avem conducta proprie ...
Dan_yo
QUOTE (tihomir @ Aug 28 2008, 16:13) *
Rusii au adus civilizatia si crestinismul in Siberia, cum traiau acele popoare acum 300 de ani si cum traiesc acum si nici macar nu a fost nevoie sa le extermine (cum au facut americanii cu bastinasii lor).

Am o senzație acută că le-au adus civilizație acolo,cum și în restul teritoriilor ocupate(Printre care și noi).Nu a fost nevoie să le extermine,dar rusificarea s-a produs constant,și intens.Mie chiar mi-e greu să cred că rușii ar fi făcut ceva în folosul celor din siberia.Zic și eu,nu dau cu parul.

Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.