Gaura perete beton - fara percutie

udragos

Doresc montarea unei hote de bucatarie cu evacuare in exterior .. gaura trebuie data intr-un perete de beton de ~25cm.
Am inteles ca exista posibilitatea gauririi fara percutie cu nu stiu ce discuri diamantate huh.gif
Aveti idee de o firma (Bucuresti sleep.gif ) care se ocupa de asa ceva? ... eu nu am reusit sa gasesc biggrin.gif
dorelcaransebes
exista asa numitii cilindri rotativi cu dintzi de carbid, uite aici o imagine, incearca sa inchiriezi pe o ora ori doua ore numai masina de gaurit cu atasamentul cilindric.

data
eu cred ca sunt diamantati si se foloseste si percutie
- Rares -
Nu se foloseste percutie.
Este vorba despre o freza imensa care se prinde pe perete printr-un surub (se da o gaura auxiliara pentru acesta). Freza are la capat o membrana de cauciuc unde se stropeste cu apa si de unde praful si apa sunt aspirate cu un fel de aspirator.

La final gaura arata ca in atasament.
Toata operatiunea m-a costat 150 RON acum vreo 4 luni. Nu stiu daca mai am nr de telefon al meseriasului.
data
QUOTE (- Rares - @ Aug 29 2008, 21:37) *
Este vorba despre o freza imensa care se prinde pe perete printr-un surub (se da o gaura auxiliara pentru acesta). Freza are la capat o membrana de cauciuc unde se stropeste cu apa si de unde praful si apa sunt aspirate cu un fel de aspirator.

Toata operatiunea m-a costat 150 RON acum vreo 4 luni. Nu stiu daca mai am nr de telefon al meseriasului.

in poza atasata anterior se vede clar ca in centru este un burghiu, nu un surub

in poza ta pare sa fie BCA, nu beton
dorelcaransebes
inchiriaza un drill cu cilindru cu capete de carbid ca in poza asta :
adi_master
cu o astfel de freza dai gara cat e freza(cilindrul) de lunga,250mm de beton e mult prea mult pt cat poate acea freza.
Am avut candva 3 freze pline de 100,120,150mm diametru cu care dadeam gauri pt guri de hota.Dupa o gaura in beton de 200mm lungime am aruncat si masina.

Neohori
Rares spune bine ce spune . La aparat ii spune carotiera iar scula purtatoare este cilindru de carotaj executat din otel special cu dinti de atac din diamant , vidia , carbura de siliciu sau bismut - depinde in ce doresti sa dai carota . Scula se monteaza fix atit pe perete cit si pe pardoseala cu picioare speciale , obligatoriu se leaga la o sursa de apa pentru racire din cauza frecarii imense pe care o executa , dar nici o grije ca nu face mizerie avind recuperator de "noroi" rezultat pe care il evacuiaza printr-un furtun la canal - de retinut apa si canalizare .
Dimensiunile gauri rezultate in mod curent variaza de la 'fi'32mm - 'fi'250mm iar lungimea este de 420mm , pentru diametre si lungimi mai mari trebuie contactate firme specializate dar nu cred ca este cazul .
numai bine
matzu_2003
cred ca tot metoda clasica este mult mai buna si mai eficienta

nu stiu ce s-ar  intampla la o placa din beton armat daca acea carota ar da peste fier beton.... iese praf si pulbere plus ca este mult mai scumpa din punct de vedere financiar acea carota,in comparatie cu un burghiu+dalta pentru realizarea acelei gauri

la un perete de bca,caramida cred ca ar merge fff bine dar la o placa din beton armat nu mai sunt asa de sigur

a-ti vazut si explicatia lui adi esti limitat de lungimea carotei.....numai cine a lucrat cu asa masina isi poate da cu parerea eu pana acum nu am lucrat dar nici nu as vrea sa incerc asa ceva .....

la un moment dat costa gaura hotei mai mult decat aparatul in sine biggrin.gif ce chestie

cand exercitam serviciu in romania executam o astfel de gaura in mai putin de o ora cu o bormasina rotopercutor cu 50ron(atata tot ca este deranjul mai mare cu bormasina decat cu acea masina)

udragos

Multumesc pentru raspuns(uri) rolleyes.gif uitasem de threadul asta. De gaura in beton tot am nevoie.

Dar parca tot sa chem pe cineva. M-am chinuit sa dau gaura in beton cu burghiu de 12/16 pentru trecut cabluri dintr-o parte a apartamentului in cealalta, la cele doua gauri proud.gif pe care le-am dat am nimerit in fier .. a trebuit sa dau pe langa. Chinuiala mare (neavand casti ... sa nu mai zic de zgomot).

Chiar mai zilele trecute am inlocuit o fereastra cu toc de lemn cu un termopan smile.gif. Doar ce vin baietzii de la montaj vezeli, asa si pe dincolo, cum ca ei au scule profesionale si burghie de marca. Nu se apuca bine sa dea prima gaura, hop si un burghiu bun de aruncat deadtongue.gif

QUOTE (- Rares - @ Aug 29 2008, 21:37) *

Poate totusi dai de numarul respectivului ? w00t.gif

In bucatarie - unde trebuie data gaura - am faianta ... cred ca daca se da gaura cu masina cu percutie nu o sa fie o priveliste prea placuta la final laugh.gif

Nu cunoasteti nici o firma care sa se ocupe de asa ceva ?

worthy.gif

Neohori
QUOTE (matzu_2003 @ Aug 31 2008, 00:12) *
nu stiu ce s-ar  intampla la o placa din beton armat daca acea carota ar da peste fier beton.... iese praf si pulbere plus ca este mult mai scumpa din punct de vedere financiar acea carota,in comparatie cu un burghiu+dalta pentru realizarea acelei gauri
la un perete de bca,caramida cred ca ar merge fff bine dar la o placa din beton armat nu mai sunt asa de sigur

Metoda clasica produce mult zgomot , vibratii mari , gaura rezultata este mai mare decit cea din desen.
Insertia de atac din fata cilindrului are o duritate foarte mare - 10 - pe scara duritatilor si maximum de pe acea scara . Daca da de armatura ... pur si simplu o taie ca pe oricare alt material fara sa se chinuie prea mult , cilindrul cu insertie de diamant este special proiectat pentru beton armat .
La pereti de bca nu prea merita sa platesti o carotiera datorita rezistentei mici pe care o are bca , 25N/cm patrat (Newton) fata de 300N/cm patrat a betonului armat , cu o surubelnita si un bonfaier daca ai ambitie intri la vecinul biggrin.gif . La pereti de caramida iar este eficienta metoda datorita faptului ca nu produce vibrarea peretelui si nu risti la constructii vechi sa dai jos jumate de perete pentru o gaura la hota .
Intradevar este o metoda mai putin cunoscuta in sfera home , mai scumpa dar foarte exacta , rapida si fara prea mare tam tam . Este putin cunoscuta pentru ca meseriasii nu o adopta din cauza pretului urias de achizitie a sculei in sine , o instalatie performanta de firma cu cilindrii pt toate situatiile depaseste jumatate de miliard ... de aici si pretul mare / gaura . Daca ai nevoie de randament atunci o cumperi , de exemplu nu-l vad bine pe omul care da intr-o zi 30 gauri fi 50 pentru trecerea de nivel intre etaje la teava de gaz cu un ciocan rotopercutor si asta fara mare galagie, fara mizerie si praf de la etajul 10 pina la parter.
numai bine
vasyvasy
@Neohori: stii firme care sa poata da gauri de hota in felul asta? Daca este considerata reclama, se poate si pe PM... Multumesc
dorelcaransebes
am dat o gaura in weekendul asta chiar la un beneficiar, am inchiriat drillul de la Home Depot pentru 4 ore cu 40 de dolari si cilindrul de 5 inch diametru cu 30 de dolari in total a venit cu taxe cu tot in jur de 80 de dolari, trebuie sa iti spun ca e foarte grea scula si trebuie tinuta sdravan in mana.

dorelcaransebes

Te rog a folosii ''mm'' si ''m'' in posturile tele,si nu inch
dorelcaransebes
ma scuzatzi deci diamterul gaurii a fost de 5 inch ~ 127 milimetrii
si uite asta este scula pe care am inchiriat-o vad ca se vande in jur de 700 de dolari, cred ca e o idee de business bun sa faci gauri din astea in beton pentru beneficiari la cerere... multa lume are nevoie si este o nevoie constanta de a da gauri din cauza ca lumea remodeleaza bucatariile muta dulapurile si aparatele deci tot timpul e necesar asa ceva.
aeon
pe doua scule din astea, cu genti cu tot, a dat fratele meu 20 eur in austria, intr-un targ, vara trecuta
una era in perfecta stare, cealalta avea capul stricat (s-a reparat cu ajutorul unor bile de rulment de bicicleta biggrin.gif)

adevarat, sunt fenomenale, cu dalta inclusa a spart pereti de beton fara probleme
dezavantaj: papa multa vaselina sad.gif

- Rares -

nu stiu ce s-ar intampla la o placa din beton armat daca acea carota ar da peste fier beton.... iese praf si pulbere plus ca este mult mai scumpa din punct de vedere financiar acea carota,in comparatie cu un burghiu+dalta pentru realizarea acelei gauri

...

La mine nu a fost cazul, dar din ce am discutat cu meseriasul, jucaria respectiva poate taia betonul si armataura ca pe unt smile.gif De fapt asta este specializarea ei biggrin.gif
Cilindrul acela are dinti din diamant (daca am inteles eu bine) si este stropit tot timpul cu jet de apa rece. Apa respectiva, impreuna cu praful sunt captate de un aspirator special.

La mine a durat mai mult montatul sculelor (10-15 minute) decat munca propriu-zisa (2-3 minute). Totul fara zgomot si fara praf.
Asa este, esti limitat de lungimea tubului respectiv (care are aproximativ 45cm biggrin.gif )

udragos, daca nu este prea tarziu am sa incerc sa fac rost de numar pana maine cel tarziu.
nrlarry
QUOTE (- Rares - @ Sep 8 2008, 16:18) *
[...]udragos, daca nu este prea tarziu am sa incerc sa fac rost de numar pana maine cel tarziu.

Ti-am lasat si eu un PM.
Multumesc anticipat!
dummy_

a-ti vazut si explicatia lui adi esti limitat de lungimea carotei.....numai cine a lucrat cu asa masina isi poate da cu parerea eu pana acum nu am lucrat dar nici nu as vrea sa incerc asa ceva .....

la un moment dat costa gaura hotei mai mult decat aparatul in sine biggrin.gif ce chestie

cand exercitam serviciu in romania executam o astfel de gaura in mai putin de o ora cu o bormasina rotopercutor cu 50ron(atata tot ca este deranjul mai mare cu bormasina decat cu acea masina)

buna , tin sa te contrazic in acest domeniu , doarece am o experienta in lucrari de carotat , sunt beneficiarul unui sistem de carotat de la Rems , o masina de carotat ce poate executa gauri pana la diametru de 250 mm , si a catorva freze , si a unui suport ptr fixat masina de carotat , tot sistemul costa ff mult peste 100 mil , si inca nu este conplect dar cu timpul va fii , ce sa iti spun , intradevar dureaza mai mult montarea sistemului decat gaura in sine , am executat gauri in bca , caramida , fundatii de beton , plansee , iar cu privire la existenta fierului beton , no prob pur si sinplu il taie , dar daca se poate il evit , fiinca in acest mod pastilele diamantate se tocesc mai repede iar pretul de achizitie al unei freze ex fi 125 e de 13 mil , precizez ca sistemul de carotat il folosesc in uz personal la lucrarile le care le am in domenil instalatilor tehnico-sanitare , incalziri centrale etc , deorece economisesc timp , ex o gaura intro fundatie de 400 mm cu un beton de calitate b 300 cu ajutorul unui ciocan rotopercutor sds max in functie de pozitia gaurii timpul de executie este de 1-1,5 ore pentru o persoana , iar cu freza maxim 12-15 min , gaura este curata iar inclinatia o poti stabili dinainte
dummy_
CITAT (iomardante @ 27th October 2009, 18:37) *
Salut! Raspunsul vostru e RECLAMĂ

incearca carotele de la rems , din ce am vazut din clipurile video postate cu carote Hilti cele de la Rems au avans mai mare la gaurire
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.