Pentru cei ce se ocupa cu depanarea masinilor de spalat

costy_ytsoc

Am o masina de spalat automata daewoo dwf 851x la care a ruginit arcul de la un amortizor iar acum s-a descentrat cuva si face urat la stoarcere.
Problema e ca nu prea reusesc sa gasesc amortizorul respectiv;am inteles ca sunt perechi fata/spate;la mine cel defect e din fata.
Pun si o poza cu unul din spate(cele din fata sunt greu de accesat) pt exemplificare.
Poate are cineva asa ceva, ca la firmele de specialitate nu gasesc(la cei care mi-au raspuns)
paulvanorton
daca acel ansamblul amortizor este format dintr-o tija si un arc si nu de un amortizor cu gaz sau ulei,
il demontezi(grija mare *),curati si apoi dupa o gresare corespunzatoare il montezi inapoi.
din imagine vad ca este un arc pe o tija.nu cred ca oxidarea a dus la pierderea proprietatilor elastice.
acesta isi face treaba insa produce zgomot.
verifica si care e sursa umezelii de pe el.

* arcul este tensionat in locasul din bazin.
eliberarea brusca poate avea urmari neplacute.

costy_ytsoc

Este un amortizor mai primitiv decat tija si arcul;problema e ca arcul respectiv nu cred ca se mai poate salva.
paulvanorton
primitiv ne...primitiv cel amortizor,trebuie vazuta o eventuala reconditionare a acestuia.
costy_ytsoc
QUOTE (paulvanorton @ Aug 28 2008, 14:50) *
primitiv ne...primitiv cel amortizor,trebuie vazuta o eventuala reconditionare a acestuia.

pai reconditionarea arcului cred ca iese din discutie din moment ce rugina a mancat din material astfel modificand elasticitatea arcului.
Speranta mea e sa gasesc daca nu nou,macar unul de la o masina nereparabila.
costy_ytsoc
nimeni nu stie unde as putea gasi?
KINDERU56
incearaca la iei sar putea sa ai nococ http://www.micadan.ro/domeniuactiv.html

costy_ytsoc
QUOTE (KINDERU56 @ Sep 3 2008, 19:46) *
incearaca la iei sar putea sa ai nococ http://www.micadan.ro/domeniuactiv.html

mersi,mi-au raspuns rapid,insa nu au piese pt daewoo(se pare ca toata lumea fuge de marca asta)
costy_ytsoc
inca n-am gasit
orlandobarbulescu

Eu l-am reconditionat pe al meu. Desfacerea lui e mai grea. Trebuie sa desfaci placa cu partea electronica si sa desfaci suruburile nucii de plastic. Scoti afara si cauiti in targuri arcuri. Asa l-am schimbat pe al meu acum merge unsa.
Tijele le am acum din inox. Bafta!
costy_ytsoc
QUOTE (orlandobarbulescu @ Sep 10 2008, 09:40) *
Eu l-am reconditionat pe al meu. Desfacerea lui e mai grea. Trebuie sa desfaci placa cu partea electronica si sa desfaci suruburile nucii de plastic. Scoti afara si cauiti in targuri arcuri. Asa l-am schimbat pe al meu acum merge unsa.
Tijele le am acum din inox. Bafta!

multumesc de raspuns,cautatul arcului mi se pare si mai greu pt ca nu sunt in bucuresti(si nici nu stiu targurile pe unde sa caut)
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.