Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

dan_tm

[quote name='Urdub@n' date='May 4 2006, 15:45' post='1475224']
hai sa-ti arat si eu niste poze "ciudate" cu fundatia casei mele in diverse etape :

Intrebare:armatura nu trebuie sa iasa din elevatie?Adica inainte de turnare sa fie jumatate in cofrag,jumatate afara (pentru a face "priza" cu placa)?Depinde de natura terenului?
Am avut o discutie cu niste constructori(firma) si au zis ca e obligatoriu...
allkarenin
Doresc si eu un model de garaj deschis. Ceva cu stalpi de caramida si lemn.

gugutata
QUOTE(zen @ May 4 2006, 23:00) *

zuper first.gif ....dar n'am vazut p'acolo ce'a hidroizolatie sub ziduri...ma rog...poate este...dar n'am "bunghito" smile.gif si am o intrebare...cum iese betonul ala atit de curat si mai ales alb ca si culoare...am vazut numeroase santiere si la unele betonul era gri inchis si foarte murdar ca si "substantza" iar altele erau din betoane curate, albe si presupun ca suprafetele fine si precise vin din cofrarea cu cap si atentzie si o vibrare pe masura....dar culoarea alb?....ce'i drept e pt. prima oara cind intreb!...pigment?!...n'are rost!...vre'o marca anume?!...chiar nu stiu
artiphyst
QUOTE(artiphyst @ Apr 28 2006, 14:53) *
Buna ziua la toata lumea,

As dori si eu un pic de ajutor din partea celor care se pricep la constructii si in special la hidroizolatii, se da urmatoarea problema o casa construita intre cele doua razboaie, cu un subsol mai inalt locuibil, la un perete (exterior) au aparut infiltartii de apa.
Am contactat o firma de constructii, au venit la fata locului au constatat problema si mi-au dat un pret, acesta este de 1200 Euro fara TVA. Peretele in cauza are o lungime de 4m cu o inaltime de 3m construit pe doua randuri de caramida, trebuie mentionat ca imobilul nu are fundatie.
Nu as vrea sa platesc mai mult decat face lucrarea dar nici mai putin.
Intrebarea mea este daca pretul este corect sau este un pic umflat?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am sa atasez si cateva poze cu problema.

Nu stie nimeni sa-mi raspunda si mie la intrebare. sad.gif
gugutata
referitor la pretz...e cam greutz sa stabilesti un onorariu pt. o lucrare de genu asta....in esentza...se inlatura tot pamintul din dreptul zidului respectiv....se iau toate masurile de precautzie si stabilizare al peretelui ( aici un ing. sa'si bage nasu' ca io nu stiu cum)...se hidroizoleaza intreaga suprafata de perete....se protejeaza hidroizlatia cu inca un stra de caramida clasica plina montata pe cant....si aici e partea nasoala....pt. aceasta caramida e necesara si o fundare.....corect ar fi....sa pelezi la serviciile unui expert MLPTL...care sa fac o expertiza si sa recomande una sau mai multe modalitatzi de a rezolva problema...tabloul cu expertzi il gasesti la Inspectoratul de Stat in Constructii...cu adresele si nr. de telefon...sau i'tzi pot recomanda io vre;o 2....dar pe private messege...ca sa nu fac publicitate gratuit...cu expertiza te duci la un inginer structurist...care face un mic proiectzel de organizare al lucrarilor....masuri de consolidare, masuri de stabilizare a lucrarilor....eventual ceva subzidiri ( care's greu de facut pe teren...dar necesare)...ideea e ca s'ar putea sa sapi groapa ca sa hidroizolezi....si sa existe ceva accidente....sau nu....altfel nu am cum sa te ajut...poat un ing. sa vina cu alte propuneri....stiu doar ca astfel de case nu au fundatie....sau au fundatie din caramida...practic un fel de continuare a zidurilor in sol....si asta e fundatie chiar daca nu'i din beton....ca si pretz?!...depinde de suprafata hidroizolata...de volumul de sol de inlaturat...de materialul folosit pt. protectia hidroizolatiei....preturi se dau, dar pe cantitatzi precise...sau poate trece prin dreptul peretelui vre'o alimentare cu apa....sparta...care picura discret....si ai in sol mereu apa...se intimpla destul de des...sau vreo canalizare...ma rog...pot fi cauze multiple
artiphyst
Merci pentru raspuns punktarkitecht, sincer nu ma asteptam sa fie asa de greu, peretele in cauza este cel din poza 2 (exterior) iar acele infiltartii sunt prezente numai pe colt, banuiesc ca principala cauza a infiltartiilor este burlanul de scurgere de la coltul casei.
Multumesc pentru raspuns, probabil ca o sa apelez la tine pentru recomandarea unui expert MLPTL.
Urdub@n
QUOTE(depe @ May 4 2006, 21:27) *
Pentru Urdub@n

Cat te-a costat aproximativ fundatia si ce suprafata are?

are 92 de mp :in pamant s-a sapat de 70 de cm si afara s-a cofrat de 50cm si mai vine o placa turnata pestede vreo 10 cm ....

o sa revin cu o lista de preturi mai exacta !! precizez ca betonul a fost facut la fata locului ....

QUOTE(as xxl @ May 4 2006, 22:10) *
urdub@n: placa se toarna pana la cota centurii, nu peste.
m-am uitat atent la pozele tale, dar nu am remarcat nicaieri canalizarea.
ce faci, spargi dupa ?

nu am facut o poza cu teva de scurgere si cea de alimentare dar am o poza in care se vede teva de alimentare ..(s-a sapat cam mult pentru ca a fost nevoie sa se sparga , s-a uitat introducerea ei in prima faza:D)

si mai intreba cineva intr-un post anterior prin ce armatura se leaga plasa de la palca de peste fundatie cu fundatia : la mine singurele elemente de legatura(fier beton) au fost "mustatile" de la fierul lasat pentru stalpi , de acestea s-a legat plasa de buzau.

adi_p8
Exista undeva in legislatie o distanta minima obligatorie intre doua constructii ? Sau depinde de zona, constructie, etc. Si daca intre cele 2 constructii exista un gard ce distanta se respecta, intre constructie si gard sau intre cele 2 constructii ?
Daca exista o asemenea distanta as dori sa-mi precizati si sursa.

va multumesc
zen
QUOTE(punktarkitecht @ May 5 2006, 10:00) *
zuper first.gif ....dar n'am vazut p'acolo ce'a hidroizolatie sub ziduri...ma rog...poate este...dar n'am "bunghito" smile.gif si am o intrebare...cum iese betonul ala atit de curat si mai ales alb ca si culoare...am vazut numeroase santiere si la unele betonul era gri inchis si foarte murdar ca si "substantza" iar altele erau din betoane curate, albe si presupun ca suprafetele fine si precise vin din cofrarea cu cap si atentzie si o vibrare pe masura....dar culoarea alb?....ce'i drept e pt. prima oara cind intreb!...pigment?!...n'are rost!...vre'o marca anume?!...chiar nu stiu

-cofraje metalice
-beton de la statie nemteasca, adica bun
-hidroizolatia, e, o sa dau un detaliu..

asta e standardul de sus, pt cei ce vor sa vada o chestie profi.
axell_15

salut! sunt novice. Mi-am cumparat o casa construita acum 40 ani.
Peretii sunt de caramida , tencuita cu pamant si pleava. Au 29 cm. Arata bine , sunt drepti. Ce solutii am pentru ai finisa la interior worthy.gif ?
multumesc
gugutata
QUOTE(adi_p8 @ May 5 2006, 14:24) *
Exista undeva in legislatie o distanta minima obligatorie intre doua constructii ? Sau depinde de zona, constructie, etc. Si daca intre cele 2 constructii exista un gard ce distanta se respecta, intre constructie si gard sau intre cele 2 constructii ?
Daca exista o asemenea distanta as dori sa-mi precizati si sursa.

va multumesc

este codul civil....in primul rind....iar in orase sunt PUG...planuri urbanistice generale...care reglementeaza situatzia pe zone...sau pe strazi...in general...pompierii te obliga la 3 m intre imprejmuire si casa....e una din distante care trebuie mereu respectata...mai putin la ansamblurile insiruite...alteori...daca la limita de propr. este vre'un calcan (perete fara ferestre)...ce'i din primarie te obliga sa'tzi faci casa lipita de ce'a a vecinului....alteori...trebuie sa te aliniezi cu un front al strazii....chiar din strada...sau poate sa te retragi 2-3-5 m...depinde....cel mai clar...obtzii un certif de urbanism...si afli adevarul smile.gif...e simplu...nu'i o regula stabilita...depinde de zona
zen
QUOTE(punktarkitecht @ May 5 2006, 15:44) *
este codul civil....in primul rind....iar in orase sunt PUG...planuri urbanistice generale...care reglementeaza situatzia pe zone...sau pe strazi...in general...pompierii te obliga la 3 m intre imprejmuire si casa....e una din distante care trebuie mereu respectata...mai putin la ansamblurile insiruite...alteori...daca la limita de propr. este vre'un calcan (perete fara ferestre)...ce'i din primarie te obliga sa'tzi faci casa lipita de ce'a a vecinului....alteori...trebuie sa te aliniezi cu un front al strazii....chiar din strada...sau poate sa te retragi 2-3-5 m...depinde....cel mai clar...obtzii un certif de urbanism...si afli adevarul smile.gif...e simplu...nu'i o regula stabilita...depinde de zona

arki, invata sa scrii mai organizat, dai sfaturi ok, dar greu de citit biggrin.gif
in tm, functioneaza cam asa:
-in fata, functie de celelalte case, poti face la max 6 m de frontul stradal, cugard nu mai inalt de 2,10 si , pe cat posibil, sa se vada prin el
-lateralele, pe liniae proprietate, daca nu ai geamuri, la 190 daca ai
-in spate, la minim 6 m de limita

ce zice ark e adevarat, certif de urbanism e sfant, pe 2 strazi alaturate pot functiona 2 regulamente diferite, functie de cat de idioti au fost cei care au facut puz-ul sau ce interese avea vreun consilier de primarie death.gif
cybersamuray
QUOTE(zen @ Aug 17 2005, 21:41) *
cand se toarna nu e la nivelul zidului, ci cu vreo 5 sau 10 cm mai in interior, astfel incat sa vii cu placarea de polistiren la acelasi nivel cu zidul de caramida.\
am pus o poza sa vedeti mai bine, doar ca eu nu voi mai placa stalpii cu polistiren, ci au direct izolare cu porotherm.
ca sa mai explic si pentru "afoni", tot ceea ce este beton la vedere la o casa , se placheaza cu polistiren sau caramida, fiindca altfel ar face punte termica si ar mucegai tencuiala in acea zona.

si in cazul asta de cat faci stalpul ??, de 28 ???
se poate placa cu BCA ??
kikina
Am o problema!Am scos urabanismul si la aviz Electrica ma blochez de ce?!!!Pai,eu am cumparat casa de 2 ani si exact pe coltzul unde vreau sa fac mansarda mai exact in L-ul respectiv trec fire Electrica de la un stalp care este in coltzul garajului meu!Firele trec spre vecinul meu din stanga!Intrebarea mea este au voie sa treaca deasupra proprietatzii mele cu firele la joasa inaltzime?Daca stie cineva ce pot sa fac,va rog astept raspuns! Cum se numeste autoritatea care controleaza Electrica,ca astia clar au luat spaga!Ar fi trebuit sa le puna stalp in fatza dar....costa si ia sa le punem la prosti firele deasupra,ca sunt prosti!!!Ma revolta toata treaba asta!Bafta!
Vially
Se da terenul din atasament. Imi puteti spune la ce sa ma astept ca distante minime fata de garduri ? Stiu ca pentru siguranta se cere un certificat de urbanism, dar pana voi obtine asa ceva, trebuie sa imi fac o idee daca e bun de ceva sau nu smile.gif

Acum ceva detalii: Pe latura de 12 metri este un drum lat de 5-6m, cu piatra de rau, "drumul principal". Pe latura de 40 din dreapta este un drum de servitute lat de 4m, care duce la terenul invecinat cu latura de 19m. In spatiul lasat de froma L a terenului este o alta casa.

Daca aveti idee de limitele minime pe care ar trebui sa le mentin fata de gard, va rog postati. Ma intereseaza sa stiu daca nu cumva este prea ingust terenul, pentru ca daca ma vor pune sa las cate 3 m de la gard, raman doar cu 6 m latime pt casa, ceea ce e prea putin. Merci.

P.S. Scuze pt calitatea desenului. Masurile sunt exprimate in m.
mecemeu
Salutare,

Am si eu o intrebare cu privire la acoperis. Voi face o casa P+M si nu stiu ce solutie sa adopt pentru acoperis:
1. placi ondulate bituminate tip Onduline
2. sindrila bituminoasa
3. tabla tip Lindab.

Avantaje si dezavantaje pentru fiecare dintre ele?

Nu stiu decat la tabla ca e cam zgomotoasa in timpul ploilor si ca o data la 5 ani cam trebuie sa te sui pe casa sa revopsesti zonele in care incepe sa lucreze rugina. Despre celelalte doua produse nu stiu mai nimic. Auzisem ceva zvonuri despre azbociment ca ar fi toxic. Oare produsele bituminoase sunt de fapt acelasi lucru cu azbocimentul dar cu alta denumire ?

Multumiri anticipate
collingray
Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul in care vreau sa fac anveloparea unei case de lemn cu polistiren expandat se poate folosi tot mortar adeziv(pentru lipire placilor) sau este vreun adeziv special. worthy.gif
zen
QUOTE(mecemeu @ May 6 2006, 17:50) *
Salutare,

Am si eu o intrebare cu privire la acoperis. Voi face o casa P+M si nu stiu ce solutie sa adopt pentru acoperis:
2. sindrila bituminoasa
3. tabla tip Lindab.

Avantaje si dezavantaje pentru fiecare dintre ele?

Nu stiu decat la tabla ca e cam zgomotoasa in timpul ploilor si ca o data la 5 ani cam trebuie sa te sui pe casa sa revopsesti zonele in care incepe sa lucreze rugina. Despre celelalte doua produse nu stiu mai nimic. Auzisem ceva zvonuri despre azbociment ca ar fi toxic. Oare produsele bituminoase sunt de fapt acelasi lucru cu azbocimentul dar cu alta denumire ?

Multumiri anticipate

asa merge pe lindab, totusi

QUOTE(collingray @ May 6 2006, 20:48) *
Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul in care vreau sa fac anveloparea unei case de lemn cu polistiren expandat se poate folosi tot mortar adeziv(pentru lipire placilor) sau este vreun adeziv special. worthy.gif

e adeziv flexibil, din cate stiu eu
virgil67
o intrebare de neofit
se poate pune vata minerala sau vata de sticla sub tencuiala (fara palci de rigips)? ce ar presupune asta? plasa, un alt invelis protector?
Am auzit ca se poate dar nu stiu cum....
collingray
e adeziv flexibil, din cate stiu eu
[/quote]
kisstogether.gif Si mie asa mi-au spus meseriasii,dar am gasit undeva pe net Manualul Knauf si acolo spunea ca Termosistemul Knauf nu se aplica pe straturi suport din lemn (sau panouri aglomerate din fibre/aschii de lemn), mase plastice sau metalice si atunci am zis sa intreb mai ales ca am gasit pe acest forum multe idei pertinente si care m-au ajutat sa nu mai par chiar asa de profan in ochii meseriasilor. blink.gif
luxxian
Salutare!

Recunosc ca nu am citit toate paginile acestui topic (vreau sa termin diseara), dar as avea 2 intrebari , poate cineva binevoitor poate sa imi raspunda.. smile.gif :
La ce suprafata de casa (parter + 1 etaj) ar trebui sa ma gandesc , ca sa ma incadrez in suma de max. 50.000 EUR, cu finisaje cu tot?
Am cumparat ceva pamant, si as vrea sa stabilesc suprafata maxima pe care o pot face de banii astia, pentru ca nici nu as vrea ca sa fie casa prea mica, dar nici sa nu stau o gramada de ani in constructie in lipsa de bani.
Si inca o intrebare as mai avea ( nu am gasit raspuns in primele 15 pagini) : sunt ceva probleme mai deosebite cu constructiile in panta? Panta nu e asa mare, aprox 10 grade sa zic.
Poate cineva sa imi recomande un proiectant bun din Cluj? smile.gif
vimp
QUOTE(luxxian @ May 7 2006, 10:51) *
Salutare!
Recunosc ca nu am citit toate paginile acestui topic (vreau sa termin diseara), dar as avea 2 intrebari , poate cineva binevoitor poate sa imi raspunda.. smile.gif :
La ce suprafata de casa (parter + 1 etaj) ar trebui sa ma gandesc , ca sa ma incadrez in suma de max. 50.000 EUR, cu finisaje cu tot?
Am cumparat ceva pamant, si as vrea sa stabilesc suprafata maxima pe care o pot face de banii astia, pentru ca nici nu as vrea ca sa fie casa prea mica, dar nici sa nu stau o gramada de ani in constructie in lipsa de bani.
Si inca o intrebare as mai avea ( nu am gasit raspuns in primele 15 pagini) : sunt ceva probleme mai deosebite cu constructiile in panta? Panta nu e asa mare, aprox 10 grade sa zic.
Poate cineva sa imi recomande un proiectant bun din Cluj? smile.gif

Pentru suma asta poti sa iti faci si cel mult 100m2 si cel mult 300m2. Depinde de cum si cu cine faci: ce solutie constructiva adopti (bca+cadre, chirpic+cadre, porotherm, lemn masiv, osb etc), ce finisaje vrei (de ex la parchet te poate costa intre 18RON/m2 pana la >80RON/m2, la fel si gresia/fainanta-fara manopera) si daca lcrezi cu firma sau regie proprie sau mixt. In banii astia intra si racordurile la gaz, canalizare, electrica? Cand zici finisaje te gandesti si la centrala, gard, alei....etc?
Si depinde si de preturile zonei la constructori si la materiale.
2xg
Salutare,

2. sindrila bituminoasa
3. tabla tip Lindab.

De tigla nu ai auzit? E solutia optima chiar daca e mai scumpa.

QUOTE(collingray @ May 6 2006, 20:48) *

iti recomand vata minerala, lasa peretii sa respire.

QUOTE(virgil67 @ May 6 2006, 21:46) *
o intrebare de neofit
se poate pune vata minerala sau vata de sticla sub tencuiala (fara palci de rigips)? ce ar presupune asta? plasa, un alt invelis protector?
Am auzit ca se poate dar nu stiu cum....

ca sa poti tencui, ai nevoie de un suport rigid
gugutata
QUOTE(Vially @ May 6 2006, 17:14) *
Se da terenul din atasament. Imi puteti spune la ce sa ma astept ca distante minime fata de garduri ? Stiu ca pentru siguranta se cere un certificat de urbanism, dar pana voi obtine asa ceva, trebuie sa imi fac o idee daca e bun de ceva sau nu smile.gif

Acum ceva detalii: Pe latura de 12 metri este un drum lat de 5-6m, cu piatra de rau, "drumul principal". Pe latura de 40 din dreapta este un drum de servitute lat de 4m, care duce la terenul invecinat cu latura de 19m. In spatiul lasat de froma L a terenului este o alta casa.

Daca aveti idee de limitele minime pe care ar trebui sa le mentin fata de gard, va rog postati. Ma intereseaza sa stiu daca nu cumva este prea ingust terenul, pentru ca daca ma vor pune sa las cate 3 m de la gard, raman doar cu 6 m latime pt casa, ceea ce e prea putin. Merci.

P.S. Scuze pt calitatea desenului. Masurile sunt exprimate in m.

Spui ca in spatiul lasat in forma de L este inca o casa...din asta intzeleg ca la limita ta de propr. cu vecinul se afla "spatele" casei lui...cel mai probabil un calcan (perete fara ferestre)...atunci...cred io, ca cei de la primarie te vor obliga sa "ascunzi" acest calcan cu viitoare ta casa...adica sa construiesti si tu alipit la casa vecinului...atunci...este cel mai bun lucru cu putintza...vezi atasamentul...si suprafata hasurata ar fi edificabilul cel mai probabil, adica aria maxima pe care vei putea construi....si rezulta astfel o casa cu deschiderea de 9m pe 23 m...suficient din toate punctele de vedere ca arhitectul sa se desfasoare destul de comod cu organizarea in plan...vezi atasamentul...dar...depinde de cit de lunga este casa vecinului tau...tot atit de lunga o poti face si pe a ta....m'am retras vre'o 7 m de ls drumul principal in ideea ca vrei sa ai o curte pt. auto cu acces din drumul principal
vimp
Salutare,

2. sindrila bituminoasa
3. tabla tip Lindab.

Inainte casele la tara se acopereau cu sindrile de lemn. Cu tratamentele de rigoare (traditionale) un asemenea acoperis avea durata de viata chiar si de peste 50 de ani. De ce s-a renuntat la acest sistem; cele noi (tigla, tabla, bituminoase, azbest...) cam cat au durata de viata si ce intretineri trebuiesc facute?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.