Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

gugutata

poate te inspira planurile astea...respecta oarecum tema ta...mai putin faza cu garaju'...dar deschiderea casei e cam aceeasi....ma rog...alta solutzie gata facuta n'am
as xxl
QUOTE(cata_buty @ May 3 2006, 08:37) *
multumesc tuturor de incurajari si sfaturi...

Adancimea de fundare a fost de 1,6m si latimea santzului a fost de 70 cm(in proiect era de 55 dar nu a avut cupa potrivita...) Acum constructorul va turna "elevatia" care va avea 60cm in coltul cel mai de sus(stanga sus in poza) si 80cm in coltul cel mai de joc(dreapta jos) - a pus "balizele de nivel" - si latime de 30cm la zidurile exterioare si 25 cm la cele interioare.
Fier va pune numai in centuri, grinzi si stalpi - adica in partea de sus a elevatiei? Va folosi beton B 200.

Care este parerea voastra?

e totul ok.
trebuie sa stii ca otel se pune cam in tot betonul unei case, mai putin (uneori) blocul de fundare si placa peste cota 0. in rest, cam peste tot.

QUOTE(punktarkitecht @ May 3 2006, 08:46) *
ramin dator cu o bere cheers.gif si cu'n detaliu...sper sa fie corect de data asta death.gif cu mentiunea ca nu'mi apartine...e detaliu clasic pe care'l face ing. structurist cu care lucrez la o casa fara subsol...ceea ce am observat...e ca el armeaza mereu partea inferioara a fundatiei

nu e corect ... trotuarul nu are panta!

armatura in blocul de fundare apare ca necesitate in cazul unui pamant cu slabe caracteristici portante in diferite ipostaze si din diferite motive. am remarcat si eu, ca se obisnuieste montarea acelei armaturi, desi, din calcule nu ar fi foarte necesara. totusi, rau nu are cum sa faca, iar costul nu e foarte mare raportat la investitia toatala.

gugutata
offf...greu mai ieshti de multzumit wallbash.gif...daca erai verificator de proiecte pe rezistentza...i'ai fi pus la zid pe multzi death.gif
vimp
tnks @punktarkitecht, o sa mă ajute pentru ceva dimensionări schiţele tale şi eventual cu o restructurare-nu mă gândisem la soluţia cu hol între living şi bucătărie. Ca idee, soluţia la care am ajuns este dată şi de "situaţia pe teren' cât şi de alte opţini ale mele legate de "confort". Astfel, lăţimea terenului fiind de 15m nu voi putea avea o lăţime a casei mai mare de 12m. De asemenea, în zona cu pricina vânturile (şi ploile) bat cu predilecţie dinspre nord, drept pentru care am încercat ca spaţiul de locuit să il duc spre sudul construcţiei. Livingul obligatoriu va fi spre intrare.
as xxl
se poate spune ca am o fixatie cu trotuarele, dar asta a aparut dupa ce am avut cateva lucrari de consolidari, subzidiri si subfundari.
din experienta iti spun ca cele mai urate lucrari sunt cele de reparatii structurale.

spuneti-mi paranoic, dar eu sunt mai atent la modalitatile de indepartare a apei din fundatie decat la multe alte detalii.

si inca ceva: costa cu mult mai mult sa repari o fundatie destabilizata decat sa faci una noua. iar cauzele daunelor pot fi din cele mai ciudate.
de la un copac si pana la o bordura pusa aiurea. ca sa nu mai spun de absenta trotuarului smile.gif .
2xg
QUOTE(punktarkitecht @ May 3 2006, 10:46) *
ramin dator cu o bere cheers.gif si cu'n detaliu...sper sa fie corect de data asta death.gif cu mentiunea ca nu'mi apartine...e detaliu clasic pe care'l face ing. structurist cu care lucrez la o casa fara subsol...ceea ce am observat...e ca el armeaza mereu partea inferioara a fundatiei

Banui ca de la firma la care lucrezi scoti asemenea detalii aberante, ce sunt o sfidare la bunul simt.

Vii cu trei lazi de bere catre mine si te lamuresc de ce nu mai trebuie sa-i dati bani inginerului vostru (eu i-as cere bani la cata paguba produce), de ce sa nu bagi de 5 ori mai multa armatura in fundatii (poate o fi vazut pe la garduri sau la alte lucrari mari la care si-a adus aportul naughty.gif, caci oricum fundatia din desen numai elastica nu e), care e rolul unei centuri, de ce sa nu torni beton cu 50 % mai scump (B200), de ce se face zidaria exterioara excentrica fata de axul fundatiei, de ce nu trebuie tratat cu sictir o hidroizolatie si unde trebuie pusa, caci pana la urma clientul plateste cheers.gif
vimp
QUOTE(2xg @ May 3 2006, 17:57) *
de ce sa nu bagi de 5 ori mai multa armatura in fundatii, care e rolul unei centuri, de ce sa nu torni beton cu 50 % mai scump (B200), de ce se face zidaria exterioara excentrica fata de axul fundatiei, de ce nu trebuie tratat cu sictir o hidroizolatie si unde trebuie pusa, caci pana la urma clientul plateste cheers.gif

Hmmm, cred ca am da si noi o bere, cei nestiutori de pe aici, sa ne spui cate putin din cele de mai sus. Da pe scurt, sa nu ne prindem urechile.
PS. Sa ne zici unde trimitem berea, daca.....

2xg
QUOTE(vimp @ May 3 2006, 19:09) *
Hmmm, cred ca am da si noi o bere, cei nestiutori de pe aici, sa ne spui cate putin din cele de mai sus. Da pe scurt, sa nu ne prindem urechile.
PS. Sa ne zici unde trimitem berea, daca.....

Pe scurt:
armatura de la partea inferioara a fundatiei e degeaba, sectiunea are o rigiditate enorma
centura este element de rezemare, deci fi8 la greuceanu
B100 (4 saci de ciment la mc) e prea suficient pentru pentru fundatii din beton simplu
cu restul nu mai e asa simplu caci se poate interpreta gresit

Cat despre berica, e suficient sa beti una si in cinstea mea cheers.gif
vimp
Multam @2xg de raspuns. N-o sa uit de berea aia. Din pdv meu, ca nestiutor, mi se pare elementul cheie fundatie la o casa, plus structura de rezistenta. Am vazut o casa unde au fost probleme datorita fundatiei prost facute (pe un teren "slab"), pur si a inceput sa se indoaie un colt al casei. Si un caz legat de structura de rezistente, proiectantul (proiectantii?) au pus in proiect un stalp de rezistenta pe mijlocul unui geam. Constructorii au zis ca "domnle nici nu trebe" si ca atare au lasat livingul de 6x4,5m fara grinda pe mijloc, in conditiile in care casa respectiva este pe poroterm. Si deasupra sunt 2 dormitoare. De asta va ceream sfatul vizavi de acesti stalpi/grinzi in unul din posturile mele anterioare.
depe

Intrebare :

Daca fac fundatia casei in toamna aceasta iar casa anul viitor este vreo problema ?
De ce ar trebui sa tin cont?

Multumesc
gugutata
aici nu'tzi dau dreptate!...dealungul timpului am lucrat cu 6 ingineri structuristi (aprox 7 ani)...si este pt. prima oara cind cineva de profesie are de obiectat....detaliile de mai sus sunt corecte intr'u totul....sunt semnate si verificate de verificatori autorizatzi MLPTL....Edy cu care lucrez acum...este maestru'...are lucrari foarte mari realizate, inclusiv P+12...ere un master, dar ce'i drept pe zidarie portanta...si chiar daca uneori e precaut, nu'tzi dau dreptate....pina la urma cred ca ieshti cam superifical....personal, chiar daca's tinar...am proiectat aprox 50 de cladiri...din care vre'o 7 sunt reprezentative (mai mari de 1000 de mpsi max 7800 mp)...nu's structurist, dar am vazut proiecte de rezistenta si modul lor de a fi puse in opera...daca tu (2xg) crezi ca detaliul de mai sus este exagerat....scuza'ma...dar nu cred ca o sa'tzi mai ascult sfatul...as xxl este foarte logic in argumente si credibil...dar tu(2xg) nu aduci argumente....tu critici si mai si jicnesti inutil...cred ca e cazul sa mai renuntzi la "balcanisme" sau cum se spune "la futui masa"...cit despre bere...mai mult de un Burger la Qpack nu meritzi....! boxing.gif poate e corect din partea ta (2xg) sa publici si tu schite sau fotografii cu lucrari personale...cum ar fi corect din punctul tau de vedere!...mai vedem
gabyte
Salutare la toata lumea,

Nu prea am timp de forumuri dar am intrat din intamplare si eu pe aici si am urmarit cat de cat discutiile.
Am vazut deasemenea pozele puse de cata buty cu fundatia aia.

Mi se pare f ciudata realizarea fundatiei respective, am vazut si eu santiere, dar sa torni fundatia unei case printre mormane de pamant si iarba n-am mai vazut.

Ma intreb cum toarna placa parterului peste iarba aia. Trebuie pus un strat de pietris, hidroizolatie si eventual un polistiren extrudat ceva. Ce o sa-i mai creasca iarba pe sub casa. Sau se apuca acum sa inlature stratul vegetal, dupa turnarea fundatiei?

Eu sunt adeptul lucrului curat, drept si ordonat, ceea ce haosul fundatiei asteia nu prea e, vezi contururile dezordonate, variatiile pe inaltime, etc.
Urdub@n
hai sa-ti arat si eu niste poze "ciudate" cu fundatia casei mele in diverse etape :

-intai se traseaza fundatia si se sapa
-se cofreaza(eu am folosit scanduri nu panouri cum se poarta acum)
-se confectioneaza fierul beton si este introdus in cofraj
-se toarna din 3 etape (asa am facut eu) prima turnare pana la nivelul pamantului pe urma se toarna in cofraj si pe urma se toarna prima placa a casei cota "zero" o sa revin cu poze...
-in poze se mai vede cum a fost pus pietris pe pamantul batatorit cu "mai-ul" pe urma se aplica folia +polistriren(ooptional) si pe urma fierul beton eu am folosit plasa de "buzau"

mai revin cu poze in diverse etape....

precizez ca fundatia asta s-a realizat in 2 sapt de pe 15 aprilie pana pe 1mai...

am uitat sa precizez : inainte de turnarea fundatiei sa se aiba in vedere parerea unui instalator pentru a se introduce tevile de evacuare si alimetare cu apa pentru a nu se mai sparge betonul dupa turnare......(munca in plus...sad.gif)
gugutata
super corect smile.gif...macar ai decopertat stratul vegetal...sunt deacord...dar si sapatura a fost una precisa...uite o lucrare asemenatoare...una din fotografii e' de la alt santier
Urdub@n
QUOTE(punktarkitecht @ May 4 2006, 15:47) *
super corect smile.gif...macar ai decopertat stratul vegetal...sunt deacord...dar si sapatura a fost una precisa...uite o lucrare asemenatoare...

super corect smile.gif...macar ai decopertat stratul vegetal...sunt deacord...dar si sapatura a fost una precisa...uite o lucrare asemenatoare...

S-a lucrat mai "curat" la tine dar si eu sunt multumit de cea aiesit la mine....

Eu lucrez in regie propie si daca nu stai cu "gura" pe muncitori" nu prea rezolvi nimic...
gabyte
Da domne' corect, bravo, asa se face, sapatura ca lumea, cofraje si armatura corespunzatoare,
fara strat vegetal, pietris compactat, toate operatiunile facute in ordinea corecta.

Bafta
gugutata
sa nu uitzi de hidroizolatie peste centuri...betonul absoarbe umezeala din sol prin capilaritate, ea se ridica in timp si ajunge prin ziduri...e neplacut in timp...ma rog...si mie m'i s'a atras atentia mai sus death.gif
2xg
QUOTE(punktarkitecht @ May 4 2006, 09:55) *
aici nu'tzi dau dreptate!...dealungul timpului am lucrat cu 6 ingineri structuristi (aprox 7 ani)...si este pt. prima oara cind cineva de profesie are de obiectat....detaliile de mai sus sunt corecte intr'u totul....sunt semnate si verificate de verificatori autorizatzi MLPTL....Edy cu care lucrez acum...este maestru'...are lucrari foarte mari realizate, inclusiv P+12...ere un master, dar ce'i drept pe zidarie portanta...si chiar daca uneori e precaut, nu'tzi dau dreptate....pina la urma cred ca ieshti cam superifical....personal, chiar daca's tinar...am proiectat aprox 50 de cladiri...din care vre'o 7 sunt reprezentative (mai mari de 1000 de mpsi max 7800 mp)...nu's structurist, dar am vazut proiecte de rezistenta si modul lor de a fi puse in opera...daca tu (2xg) crezi ca detaliul de mai sus este exagerat....scuza'ma...dar nu cred ca o sa'tzi mai ascult sfatul...as xxl este foarte logic in argumente si credibil...dar tu(2xg) nu aduci argumente....tu critici si mai si jicnesti inutil...cred ca e cazul sa mai renuntzi la "balcanisme" sau cum se spune "la futui masa"...cit despre bere...mai mult de un Burger la Qpack nu meritzi....! boxing.gif poate e corect din partea ta (2xg) sa publici si tu schite sau fotografii cu lucrari personale...cum ar fi corect din punctul tau de vedere!...mai vedem

Concluzionez: ori mai invatati, ori va lasati de meserie. Nu posta toate aberatiile; iti recomand sa stergi poza 2 din postul 964, sa nu te faci de cacao.
depe
Pentru Urdub@n

Cat te-a costat aproximativ fundatia si ce suprafata are?
as xxl
urdub@n: placa se toarna pana la cota centurii, nu peste.
m-am uitat atent la pozele tale, dar nu am remarcat nicaieri canalizarea.
ce faci, spargi dupa ?
cata_buty
in proiectul meu nu este plasa de buzau pentru placa de la parter....
cata_buty
QUOTE(zen @ May 4 2006, 23:00) *

multumesc...
Interesante si edificatoare pozele astea!

de luni o sa incep cofrarea elevatiei si turnarea ei. O sa va tin la curent cu noile dileme... biggrin.gif
dan_tm
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[quote name='vimp' date='May 3 2006, 12:03' post='1471304']
Planific si eu (mai demult smile.gif) sa/mi fac o casă, viața la bloc nu e de noi. Intre timp incerc să îmi fac un necesar de spațiu și ușor să ajung la o schiță, să știu cu ce voi merge la arhitect-structurist-etc.
Camere pe care le consider necesare:

Poate te ajuta pozele astea.Eu vreau sa incep anul asta asa ceva(am mai modificat cate ceva pentru a se potrivi mai bine cu ce am eu nevoie).
dan_tm
[quote name='Urdub@n' date='May 4 2006, 15:45' post='1475224']
hai sa-ti arat si eu niste poze "ciudate" cu fundatia casei mele in diverse etape :

Intrebare:armatura nu trebuie sa iasa din elevatie?Adica inainte de turnare sa fie jumatate in cofrag,jumatate afara (pentru a face "priza" cu placa)?Depinde de natura terenului?
Am avut o discutie cu niste constructori(firma) si au zis ca e obligatoriu...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.