Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

alx0

QUOTE(CRG @ Feb 10 2006, 11:52) *
2. Are un porotherm de 38 cm suficient de redusa permitivitate termica pentru a nu mai fi izolate la exterior?

4. Sa inteleg ca geamurile care contin argon reduc sensibil transferul termic? sau izoleaza doar fonic? chiar sunt curios..

Multumesc tuturor celor care ajuta pentru altruismul de care dati dovada.

2 porotherm 38cm = (caramida 25 + polistiren 5) x 0.83. Deci este mai slab izolant termic decat sanwichul propus deobicei de solutia pereti portanti. Daca mai pui si un 5cm de polistiren, se schimba chestiunea...

4. investitie inutila si mare.

la punctul 2 am facut un calcul pt un prieten aburit de o firma de constructii sa faca schimbarea intre cele 2 solutii de zidarie desi este ilegal, porothermul neavand in agrementul termic permisiunea sa fie folosit ca si caramida portanta. Nu zic ca nu e ok, dar legal nu ai voie.
Dana_H
Porothermul de 38 NU are agrement tehnic pentru a fi folosit drept caramida portanta? Poti te rog sa specifici motivele?

eddymutu7
Da normal atat Adnnan cat si inca vreo 2 colegi din breasla lui...smile.gif

Multam de raspunsuri dar

1.Am mai citit tot pe acest forum cum ca ar mai fi o firma la Iasi care se ocupa aproximativ cu acelas lucru ca amvic si sunt mai seriosi...ramane de vazut
Casele cu intersectii geometrice...asta imi este moftul din pacate,dator probabil si varstei !Am vazut prin buftea o casa a unui domn de la Antena1 :intersectii de forme geometrice cu un perete total din sticla?care este pontul,costurile,avantajele/dezavantajele etc a unui astfel de artificiu?'
Chestia cu concesionarea mi se pare cam mult sa astept 25 de ani ptr un teren de 500mp,chiar daca al valora ceva pe vremea aia dar asi vrea investitii pe termen scurt!si cat timp il concesionez ce as avea voie sa fac cu acest teren?presupun ca nu as putea construi pe el

Am vazut pe la o emisiune Tv un semineu de aproximativ 2m/1,5m care arata superb,am ramas impresionat,am cautat dar tot cu degeaba ptr ca nu am gasit decat seminee standart adica foarte mici
Tuliman
Cam care ar fi costurile pt bransare la gaze?
Am gasit un teren care se pare ca e la 1km de conducta cu gaze!!??
ursdacul
QUOTE(Dana_H @ Feb 10 2006, 12:31) *
Porothermul de 38 NU are agrement tehnic pentru a fi folosit drept caramida portanta? Poti te rog sa specifici motivele?

DOAR CEL DIN UNGARIA: 38 S
mihaicozac
ma bucur ca sunt si altii care apreciaza avantajele caselor pasive. In citiva ani va fi oricum obligatorie prin proiectare atingerea unui standard ridicat de izolatie, avantajos din toate punctele de vedere.Zilele trecute cei de le Distrigaz anuntau ca gazul s-ar putea scumpi de 3 ori in urmatorii ani (o imbecilitate dupa parerea mea, ar fi mai convenabila dupa aceea incalzirea electrica), dar este posibil ca dupa aceea sa il scumpeasca numai de 2 ori si romanul fraier se bucura ca a iesit mai ieftin. In Germania de ex. gazul nu se plateste la mc ci la capacitate calorica exprimata in kWh, contorul avind un sistem de masurare a concentratiei de CH4
la intrare, si probabil ca daca ar fi implementat si la noi am plati numai jumatate din tarife, la cite impuritati vin pe teava. Acum citeva zile injuram flacara rosie la virf de la aragaz, semn clar de concentratie redusa de metan in amestec.
@CRG: panourile solare pt. apa calda sunt cel mai simplu si eficace mod de a economisi gazele pe timp de vara, iar Bucurestiul este avantajat din acest punct de vedere, si sudul tarii in general, fata de restul tarii.Parerea mea este sa completezi folosirea lor cu o termoizolatie cit mai buna, nu vei regreta!! Daca conducta de gaze este mai departe de citeva sute de metri, cu aceleasi costuri se poate instala o pompa de caldura, daca ai teren suficient, adica cca 1,5mp pt. ficare mp de suprafata incalzita, si va furniza mai multa energie termica decit gazul la costuri de exploatare egale.
A fost o expozitie de instalatii saptamina trecuta in Cluj, si am vazut multe firme care ofera sisteme complete de apa calda menajera cu panouri solare, aproape exclusiv importuri.Cel mai mult m-au dezamagit insa preturile cerute, cei mai ieftini fiind undeva la peste 50% peste preturile normale din Germania, iar cind le-am aratat citeva oferte de afara, au inceput sa dea din colt in colt ca ei platesc transport, taxe vamale, promovare, etc., insa si ei la cumpara mai jos decit badea Vasile la magazin...
In fine, piata inca nu e maturizata. Eu la altceva ma gindeam, si anume ca daca toti romanii ar folosi vara panouri solare pt. apa calda, productia interna de gaz de peste vara s-ar putea stoca pt. folosinta pe timpul iernii, si am scapa de datoriile catre rusi. Dar ar pierde cineva comisioanele de import probabil...
Inca o idee care ar merita dezvoltata: fermele private de centrale eoliene. Adica mai multi utilizatori aduna fonduri pt. ridicarea unei centrale eoliene de capacitate medie sau mare, plasata intr-o zona favorabila, de regula zone submontane, in afara localitatilor, unde terenul costa mai nimic, iar energia electrica obtinuta o folosesc in comun, dupa reguli stabilite dinainte, surplusul putind fi comercializat cu usurinta. Deja exista si la noi o piata de certificate verzi. La instalatii mari, de peste 500kW, costurile se amortizeaza in cca 10-12 ani, astfel incit cel ce isi monteaza o pompa de caldura are dupa un timp caldura absolut gratis!!!.
Stiu ca am deviat de la subiectul thread-ului, dar consider ca sa construiesti o casa este mai mult decit ridicatul si finisatul. Confortul este dat si de modul in care iti procuri utilitatile, iar unei case cu consum redus energetic sau chiar autosuficiente ii creste valoarea de piata mai mult in timp.Stirea de zilele trecute cu casele acelea de rromi din Tg-Jiu care aveau facturi la gaze de zeci de milioane de lei este cel mai bun indemn de gindi inainte de a construi.
zen
QUOTE(Dana_H @ Feb 10 2006, 12:31) *

din experienta proprie, va spun ca are agrement de p+1, ca zidarie portanta. peste, nu mai are agrement.
a fost astavara o nebunie, fiindca il vindeau ca agrementat la p+2, dar se pare ca au fisurat ceva cladiri prin buc, la inaltimea asta, asa ca s-a retras agrementarea.

QUOTE(eddymutu7 @ Feb 10 2006, 13:39) *
Da normal atat Adnnan cat si inca vreo 2 colegi din breasla lui...smile.gif
Multam de raspunsuri dar

1.Am mai citit tot pe acest forum cum ca ar mai fi o firma la Iasi care se ocupa aproximativ cu acelas lucru ca amvic si sunt mai seriosi...ramane de vazut
Casele cu intersectii geometrice...asta imi este moftul din pacate,dator probabil si varstei !Am vazut prin buftea o casa a unui domn de la Antena1 :intersectii de forme geometrice cu un perete total din sticla?care este pontul,costurile,avantajele/dezavantajele etc a unui astfel de artificiu?'
Chestia cu concesionarea mi se pare cam mult sa astept 25 de ani ptr un teren de 500mp,chiar daca al valora ceva pe vremea aia dar asi vrea investitii pe termen scurt!si cat timp il concesionez ce as avea voie sa fac cu acest teren?presupun ca nu as putea construi pe el

Am vazut pe la o emisiune Tv un semineu de aproximativ 2m/1,5m care arata superb,am ramas impresionat,am cautat dar tot cu degeaba ptr ca nu am gasit decat seminee standart adica foarte mici

bineinteles ca poti construi pe el.
apropo, ai acelasi salariu cu domnul de la antena 1, sa poti plati factura la incalzire?

xymzar
Va spun la modul cel mai serios ca am intrat in panica, cum draq sa fac casuta mea in care o sa stau la pensie.
Ca sa glumesc un pic:Porotherm 38 (mai mare nu exista smile.gif) cu polistiren de 10 pe exterior mai pun si pe interior tot de 10 cu vata minerala si gipscarton poate scade factura la gaze.
Am impresia ca vor creste costurile la tot ce inseamna combustibili conventionali, cat o sa fie peste 20-25 de ani?

Scuze ptr offt opic
Prophet
In primul rand as vrea sa ma scuzati pentru off-topic, dar am zis ca mai bine nu mai fac un thread cu aceasta problema...

Sa le luam pe rand. Stau in Oradea. Parintii mei au ridicat o casa(subsol/parter/mansarda). Casa e acoperita, geamuri puse, zugravit doar o mica parte. Practic mai trebuie doar tencuit, pus parchet/gresie/obiecte sanitare si ceva mobila. Apartamentul in care momentan stam se afla oarecum la periferia orasului, are 3 camere, zona linistita, etajul 1 pret aproximativ 35000E. Din vanzarea acestui apartament urmeaza sa se finalizeze casa.
Bun, din 2007 vorba vine, ne ia si pe noi in Euro death.gif. Acuma vine marea intrebare : apartamentul asta se va merita sa fie vandut acuma sau dupa ? Banuiesc ca in prima faza se vor scumpi produsele de prima necesitate - paine-alimente-energie-caldura - dar cum ramane cu imobiliarele - la inceput vor scadea preturile ?

Ce ar fi cel mai inteligent lucru de facut ?

Multumesc pentru intelegere !
cybersamuray

pina la urma pt un p+2 ce folosesc ??? porotherm 38 sau porotherm 38 S ??? huh.gif
Urdub@n
QUOTE(Prophet @ Feb 11 2006, 01:27) *
In primul rand as vrea sa ma scuzati pentru off-topic, dar am zis ca mai bine nu mai fac un thread cu aceasta problema...

Sa le luam pe rand. Stau in Oradea. Parintii mei au ridicat o casa(subsol/parter/mansarda). Casa e acoperita, geamuri puse, zugravit doar o mica parte. Practic mai trebuie doar tencuit, pus parchet/gresie/obiecte sanitare si ceva mobila. Apartamentul in care momentan stam se afla oarecum la periferia orasului, are 3 camere, zona linistita, etajul 1 pret aproximativ 35000E. Din vanzarea acestui apartament urmeaza sa se finalizeze casa.
Bun, din 2007 vorba vine, ne ia si pe noi in Euro death.gif. Acuma vine marea intrebare : apartamentul asta se va merita sa fie vandut acuma sau dupa ? Banuiesc ca in prima faza se vor scumpi produsele de prima necesitate - paine-alimente-energie-caldura - dar cum ramane cu imobiliarele - la inceput vor scadea preturile ?

in ziua de azi majoritatea oamenilor cu un nivel de trai peste mediu fug de aglomeratia urbana (galagie,poluare,etc.) si se orienteaza spre casele la curte in afara oraselor. Si cred ca cea mai buna solutie ar fi sa vinzi aprtamentul de pe acum ,si sa-ti finalizezi casa....

Este doar o parere
mihaicozac
dupa ce ungurii au intrat in EU prima data s-au scumpit alimentele si taxele, asa ca in prima faza nimanui nu i-a mai ars de construit. Ca urmare piata imobiliara a scazut usor, de aceea se importa caramida de la ei, e mai ieftina ca nu are desfacere suficienta.Au luat-o putin in freza si cei care au speculat pe cresterea valorii imobiliare cumparind terenuri in ideea revinderii in profit dupa aderare. La fel s-a intimplat si in Polonia, si cred ca ceva asemanator va fi si la noi.
zen
QUOTE(Prophet @ Feb 11 2006, 01:27) *

eu sfatuiesc calduros pe toti cei cu apartamente vechi, care nu sunt in zone f bune, sa vanda.

QUOTE(cybersamuray @ Feb 11 2006, 07:45) *
pina la urma pt un p+2 ce folosesc ??? porotherm 38 sau porotherm 38 S ??? huh.gif

la p+2 folosesti fie structura pe cadre, fie porotherm sarbesc, care e agrementat p+2.
cel unguresc nu e in regula.
ca solutie gasita de proiectantul de rezistenta, se poate camasui parterul cu o plasa de otel, peste care se tencuie, ca sa poti folosi si porothermul la p+2
eddymutu7
Si cam in ce consta aceasta `concesionare`
*cum se obtine si in ce conditii?

Si peretii exterior `totali` din sticla?
Despre podeaua de mai jos?ce parere aveti,am mai vazut in niste poze(pe care nu le mai am din pacate)
o pardoseala/piscina daca pot sa spun ceva,unun gol de circa o,2om/h umplut cu apa si cu o iluminare destul de frumoasa,acoperita deasupra cu ceva(ce o fi acel ceva?) pe care se circula no problem,si asta arata destul de frumos,poate ca e o idee tampita dar daca cineva cunoaste ceva detalii...?!
vimp
QUOTE(mihaicozac @ Feb 11 2006, 12:32) *
dupa ce ungurii au intrat in EU prima data s-au scumpit alimentele si taxele, asa ca in prima faza nimanui nu i-a mai ars de construit. Ca urmare piata imobiliara a scazut usor, de aceea se importa caramida de la ei, e mai ieftina ca nu are desfacere suficienta.Au luat-o putin in freza si cei care au speculat pe cresterea valorii imobiliare cumparind terenuri in ideea revinderii in profit dupa aderare. La fel s-a intimplat si in Polonia, si cred ca ceva asemanator va fi si la noi.

Este cumva off-topic discutia, treaba asta cu imobiliarele la unguri este adevarata (a fost un reportaj la TV) sunt o multime de vile/case construite inainte de aderare, care acum stau degeaba.
In alta ordine de idei, oricum ar fi, o casa este o casa, nu se compara cu viata de la bloc (daca aia poate fi numita viata....).
Si ca sa nu fiu total off-topic, stie cineva ceva de SINDRILELE BITUMINOASE? Sunt o alternativa buna (nu neaparat ca pret) la tabla (asa zisa tigla metalica) sau tigla clasica?
dawson
Salutare la toata lumea!
As avea si eu cateva intrebari daca poate cineva sa imi raspunda, va rog:
1. Care este perioada de garantie care trebuie acordata de o firma cand construieste?
2. Cam ce trebuie sa contina un contract de construire la "rosu" a unei case.
3. Am un deviz de la arhitect si unul de la o firma de constructii. Arhitectul de exemplu a pus in deviz cu 8 mc mai multa caramida... Pe cine sa mai cred in cazul in care constructorul ar fi acela care s-ar fi pacalit daca ar fi pus mai putin ? Mentionez ca arhitectul nu are nici o legatura cu constructorul si am vrut sa fac un test neoferindu-i constructorului devizul de la arhitect.
Va multumesc.
zen
QUOTE(dawson @ Feb 13 2006, 01:04) *
Salutare la toata lumea!
As avea si eu cateva intrebari daca poate cineva sa imi raspunda, va rog:
1. Care este perioada de garantie care trebuie acordata de o firma cand construieste?
2. Cam ce trebuie sa contina un contract de construire la "rosu" a unei case.
3. Am un deviz de la arhitect si unul de la o firma de constructii. Arhitectul de exemplu a pus in deviz cu 8 mc mai multa caramida... Pe cine sa mai cred in cazul in care constructorul ar fi acela care s-ar fi pacalit daca ar fi pus mai putin ? Mentionez ca arhitectul nu are nici o legatura cu constructorul si am vrut sa fac un test neoferindu-i constructorului devizul de la arhitect.
Va multumesc.

1.la structura-10 ani, la finisari si instalatii 1 an
2.deviz, pret, termen, penalitati de ambele parti, respectarea proiectului atasat.
3.o firma serioasa NICIODATA nu va face un pret bazat pe estimarile arhitectului. de regula, sunt facute din burta si superficiale, nu te poti baza pe ele. firma isi face propriile antemasuratori.ca sa nu te pacalesti, inchei contractul in sistem pausal, adica pretul este fix si nu se admit modificari. reversul medaliei este ca nici tu nu vei face modificari in proiect, pe durata executiei, iar asta inseamna sa ai un proiect bine facut si, mai ales , bine studiat de tine.
dawson
Zen iti multumesc mult... stiam eu ceva .. in oferta mi se propune o garantie de 2 ani... pai sa ma scuze firma dar fac o casa cu amicii mei de bere, tot 2 ani o sa ma tina.... Ca un raspuns intr-adevar nu vreau sa modific absolut nimic... am studiat destul inainte ca sa ma hotarasc ce proiect sa aleg. Mersi mult inca odata. nici nu mai continui cu intrebarile pe baza contractului oferit ca din start chestia asta m-a facut sa simt neseriozitatea firmei. O alta intrebare ar fi te rog cum sa arate contractul mai exact... sa cer un fel de lista a materialelor exact pe lucrari? Aici ma refer la atat beton, fier de nu stiu care etc.. la fundatie.... + manopera plus etc... si tot asa la fel la parter, mansarda, acoperis? Intreb ca oferta de la firma a fost preturi pe etape ( fundatie, parter, etc..) dar la materiale era per total. Adica nu stiam cat beton intra la fundatie, cat la parter si asa mai departe. Are cineva un exemplu de contract ?
Multumesc inca odata..
as xxl
contractul de executie este una. tu trebuie sa ceri ca la acest contract sa ti se ataseze in anexa si un deviz de executie defalcat pe stadii de lucru care sa aiba atasate si extrasul de resurse - man, mat, uti, tra - adica manopera, materiale, utilaje, transport.
shobi
QUOTE(as xxl @ May 13 2005, 23:20) *
nu am absolut deloc experienta in ceea ce priveste constructia unei case integral din lemn.
dar, daca te ajuta am sa iti prezint succint cateva din caracteristicile lemnului, asa cum le mai tin eu minte din cursuri.

lemnul are o rezistenta relativa comparabila cu cea a otelului. adica daca ar fi sa faci un raport rezistenta/masa, ai iesi cam la fel.

efecte nocive asupra lemnului:

- animale : furnici, carii, etc. pot fi combatute prin tratarea acestuia
- vegetale : ciperci, mucegaiurim, etc. idem

e bine de tinut minte ca lemnul putrezeste doar in conditii de alternanta a starilor uscat-umed. odata declansat procesul de putrezire, acesta este ireversibil si progresiv. astfel un lemn la care a inceput aces proces trebui imediat indepartat si inlocuit din structura.

conductivitatea termica si fonica a lemnului este scazuta, el fiind un foarte bun izolator.

lemnul, chiar si tratat este combustibil. din cate stiu toate tratamentela anti-foc nu au decat efectul de intarziere a ignitiei.

oriunde lemnul este incastrat in materiale care absorb/retin umezeala (fundatii, calcane, centuri acesta trebuie protejat la putrezire. aceasta protectie se face cu substante speciale (vezi traversele de cale ferata). bune rezultate mai da si bitumul diluat cu motorina.

ca idee, am vazut case facute de meseriasi de multa vreme morti la care lemnaraia se prezenta foarte bine. curiozitatea m-a indemnat sa studiez cauza si am observat ca lemnul, in zonele de contact cu zidaria fusese ars .

la un curs, am aflat cum ca cladirea "Casa Armatei" - cea de pe calea Victoriei, sta bine mersi si acum la peste 100 de ani de la ridicarea ei pe fundatie din talpici din lemn de salcam. si asta te cam pune pe ganduri, nu?

parerea mea:
daca vrei casa de vacanta, merita sa incerci. pentru casa destinata traiului de zi cu zi ... hmmm

stiu ca a trecut mult timp de la postu asta ...
intre timp, au aparut ceva probleme la casa (de lemn) si anume : carii death.gif
nu e problema mare ... a aparut intr-un stalp de pridvor o mica gaura facuta de carii ...
asa ca v-as ruga frumos daca aveti idee cu ce se trateaza ... eventual niste link-uri ...

btw, in engleza cum se zice ? wood cavities ? huh.gif
zen
QUOTE(dawson @ Feb 13 2006, 07:11) *
Zen iti multumesc mult... stiam eu ceva .. in oferta mi se propune o garantie de 2 ani... pai sa ma scuze firma dar fac o casa cu amicii mei de bere, tot 2 ani o sa ma tina.... Ca un raspuns intr-adevar nu vreau sa modific absolut nimic... am studiat destul inainte ca sa ma hotarasc ce proiect sa aleg. Mersi mult inca odata. nici nu mai continui cu intrebarile pe baza contractului oferit ca din start chestia asta m-a facut sa simt neseriozitatea firmei. O alta intrebare ar fi te rog cum sa arate contractul mai exact... sa cer un fel de lista a materialelor exact pe lucrari? Aici ma refer la atat beton, fier de nu stiu care etc.. la fundatie.... + manopera plus etc... si tot asa la fel la parter, mansarda, acoperis? Intreb ca oferta de la firma a fost preturi pe etape ( fundatie, parter, etc..) dar la materiale era per total. Adica nu stiam cat beton intra la fundatie, cat la parter si asa mai departe. Are cineva un exemplu de contract ?
Multumesc inca odata..

garantia de 10 ani este explicita in codul civil. ei nici macar nu stiu ca o dau prin default, asa ca explica-le asta. undeva, prin posturile mele, e si articolul respectiv.
contractul nu e mare filozofie, se face o oferta bazata pe cantitati si preturi la materiale/manopera.
ce poti face tu este sa compari cantitatile lor cu ale tale si sa negociezi acolo unde e diferenta.
in rest, fiecare are preturile lui la manopera.
si inca o chestie: o firma cu adevarat serioasa nu lucreaza cu materialul clientului, ci numai cu al lor. de ce? fiindca nu pot da garantie 2 ani pe finisari, cand tu folosesti placa Lafarge sau tubulatura din turcia, la instalatii.
evident ca platesti calitatea, dar , daca vrei sa faci o chestie profi, lucrezi cu profi.
dan_tm
Am si eu o intrebare.
Un prieten are 1200mp in Timisoara-Sacalaz pe care si-a inceput o casa(a turnat fundatia).Acum a parcelat acest teren si eu am cumparat jumatate.Intrebarea este:pot folosi studiul geo pe care l-a facut inainte de parcelare?
Rodeo
In engleza, la ceva asemanator cu cariul ii zice wood-borers. Poate o fi acelasi daunator, poate nu. Mai studiaza.
georgescuadrn
Salut

A)
situatie> casa BCA, zid 30.
problema> termoizolatie
intrebari>
1. daca este nevoie de termoizolatie (mai corect spus daca renteaza cheltuiala cu termoizolatia la BCA de 30)
2. cum este mai bine sa fie facuta termoizolatia (interior sau exterior)
3. izolatia de exterior se face cu polistiren expandat sau extrudat
4. un link sau pe scurt care este tehnologia la termoizolatie exterior (eventual solutii despre care aveti pareri bune)

cool.gif
situatie> pereti interiori 20
problema> tencuiala
intrebari>
1. tencuiala uscata (asa am inteles ca se cheama) cu Rigips este ok? (rezistenta, costuri etc)
2. daca este ok sa o lipesc pe perete pur si simplu (fara structuri metalice dedesubt si fara izolatie termica, in ideea ca izolatia termica o sa fie pe exterior)
3. ceva detalii despre tehnologie (daca se da glet peste sau direct lavabila)

multumesc mult
gugutata
nu's deacord cu tine ZEN...referitor la oferta constructorului...nu cred ca el e chiar "obiectiv" cind face cantitativul de lucrari...intradevar ai dreptate cind proiectantul ofera "uneori" cantitatzi din burta...dar nu generaliza...intr'o relatzie beneficiar-proiectant-constructor....constructorul e "tentat" de cele mai multe ori sa infloreasca cele cantitatzi din simplu' motiv ca urmareshte cishtiguri mai mari....a devenit o traditzie asta...shi cel mai mult oamenii se tem de diversele furturi...fie ca fura angajatzii pe shantier, fara shtirea constructorului....fie fura el pe hirtie....cel mai putzin de cishtigat are proiectantul, iar asta'i o certitudine. ca sa'tzi dau un exemplu destul de concludent...softul pe care'l folosesc in proiectare (arhitectura) are module de calcul de materiale...shi crede'ma nu gresheshte...se adaoga la valorile obtzinute 5% pierderi...asha e normativu'....shi personal nu s'a plins nimeni pina acum de precizia lui.
...am observat ca generalizezi intr'un mod foarte "acid" solutziile in terasa vs sarpanta...intradevar...pe undeva ai dreptate...dar tu compari tehnologia de acum 20 de ani...a blocurilor socialiste, cu solutziile de moment...shi mai compari manopera calificata cu acei salahori pe jumatate ametzitzi de alcool cind executa diversele straturi ale unei terase...dar shtii cum e...in constructzii se pricep totzi...fiecare arhitectura...cubica, intersectzii de volume sau arhitectura clasica...ishi are locul ei shi e destinata unui anumit fel de a trai....atit la case cit shi la alte tipuri de constructzii...cele doua atasamente (imagini) reprezinta 2 case...poate cele mai cunoscute in lume in breasla noastra...sunt in terasa amindoua...una e in frantza...ce'a alba, si cealalta in SUA...la munte...zone cu clima temperata...zapada...ploi si altele...crede'ma...sunt functzionale shi acum...sunt de dimensiuni rezonabile...nimic imposibil...si ca o curiozitate...au cam 70 de ani vechime...surprinzator...dar asha e.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.