Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

kikina

QUOTE(zen @ Feb 2 2006, 00:19) *
am avut o lucrare exact cum ziceti voi, doar ca nu se prea putea sta in casa.
aici s-a facut o structura independenta pe stalpi, adica s-a facut cam o alta casa care a inglobat-o pe cea veche.
ideea e ca te costa ca o casa noua, dar la final ai o casa ca si noua, folosind eventual ceva din zidurile vechi.
e o solutie cam de compromis, dar merge, daca nu vrei sa darami tot.
am atasat si niste poze, in care se vede structura veche si stalpii noi, turnati.

Multzam de poze!E ingrozitor ce vad,avand in vedere ca peretzii vechi sunt aproape zdrobitzi!Si spune-mi te rog,peretzii i-atzi mai intarit cu plasa de buzau sau au ramas asa?De stat in ea ai dreptate ca e exclus!Eu din cauza asta am renuntzat la a face structura independenta pe toata suprafatza,fac doar pe jumatate asta pentru ca imi permite forma este in forma de U!

QUOTE(kabul @ Feb 1 2006, 16:55) *
Peretii sunt din caramida, au grosimea de 20 cm. Nu am facut studiul geo (nici nu stiu unde exact sa ma duc sa fac asa ceva) doar a venit un arhitect care s-a uitat 5 min la casa, a luat 300 000 acu un an si a zis ca nu baga mana in foc ca va tine casa o mansarda fara sa fac subzidirea peretilor, si ca trebuie sa dau jos musai tavanul si sa ma mut din casa. da n-a masurat nimic, doar s-a uitat. a, si a zis ca trebuie sa fac subzidirea tuturor peretilor, adica si pe interior si pe exterior. Ce implica structura indepenedenta pe stalpi? Poti sa dai mai multe detalii? Eu caut o alternativa care sa nu implice parasirea casei pe parcursul lucrarilor.

Vorbeste cu un arhitect si-tzi recomanda un inginer geodez!pe mine m-a costat 3,5milioane studiu geo!Cat despre statul in casa,vorbesti cu o firma si vezi ca se poate face si pe bucatzi in cazul in care o lasi asa si refaci doar acoperisul!Va mutatzi jucariile dintr-o parte in alta!
criscos
Apropo de ... studiu geo (teren intravilan 500 mp)
Ma puteti ajuta si pe mine cu nr.tel., nume firma helpsmilie.gif pt studii geotehnice in Bucuresti si un pret ~ (asta ca sa nu dau mai mult decat trebuie)

Marmota
Măi peștișor , uite aici naughty.gif : http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=88888
criscos
QUOTE(Marmota @ Feb 2 2006, 14:52) *

kisstogether.gif
gugutata
referiotr la problema ta "kabul"...e nevoie de ceva investitzii...asta n'o potzi evita...dar...nu'i musai sa faci planseu din beton armat...se poate si din lemn...dar....peste planseul din lemn care'l ai acum...se poate folosi ca shi cofraj pt. o placa din beton...s'au mai facut astfel de lucrari...dar...nu e nevoie de'un arhitect pt. asta...io zic sa consultzi un inginer structurist...e mai avizat in astfel de situatzii...o alta solutzie ar fi realizarea unei fundatzii de jur imprejurul casei...pe contur....si realizarea unei diafragme de cca 20 cm din beton armat...adica sa inveleshti casa intr'un zid din b.a. ce sprijina pe o fundatzie....nu stiu cit de lata e casa, dar presupun ca are cam 4.5 m...shi e tip vagon....daca nu e mai lata de atit...potzi realiza o placa din b.a...fara stilpi si fara subzidiri....dar sa te mutzi din casa....cred ca va fi obligatoriu...dar pina atunci...ignora sfatu meu...shi cauta un expert MLPTL...te duci la inspectia in constructzii....acolo au liste cu inspectori...shi telefoanele lor...pt. 100 de E...faca o expertiza...shi recomanda...ce'i drept mai mult decit 300.000 lei....dar munceshte mai mult de 5 min
costi72
Salutare!
Sunt nou ca si "scriitor" dar urmaresc discutiile de mult timp.
Neavand insa despre ce sa scriu am fost doar pasiv.
Acum insa vreau sa ma apuc sa-mi fac si eu o casa in Pantelimon(de la 1 ianuarie oras).
Am apucat sa discut cu o "cunostiinta" despre proiect.
Omul mi-a spus ca la partea de proiectare sunt trei posibiliateti: PAC, PE si DDE.
DDE mi-a spus ca nu face si a ramas in discutie PAC-ul si PE-ul.
Neavand cunostinte in domeniu apelez la sfatul vostru: un proiect complet trebuie sa aiba si DDE? Se poate face OK si fara el? care e diferenta mare intre PE si DDE?

Multumesc!
Valentingalati
Nu-ti trebuie usa exterioara la cam. centralei, in scimb iti trebuie suprafata vitrata 25 cm patrati pentru fiecare kw putere a centralei, camera trebuie sa aiba cel putin 18 m cubi, iar dimensionarea puterii centralei o poti face singur :volumul total de incalzit ( suprafata X inaltimea camerelor) X 30(35) W/ m cub =.... atentie este vorba doar de necesarul de putere doar ptr. incalzire. Pentru apa calda menajera mai ai in vedere cate bai, dusuri, lavoare ai in casa poti lua in calcul rapid, rezultatul variaza cu +/- 5% fata de calculele complicate, 8 litri/min ptr dus, 5 litri/min lavoar, 10litri/min cada baie toate pentru un consum simultan pe o perioada de 15 min, si-ti da un necesar de apa calda. Scazi 50% coeficientul de simultaneitate si vezi ce volum de apa calda ai nevoie.
Dar ca sa nu te mai chinui...la marimea casei pe care o ai , o centrala de 32 kw, cu acumulare( boiler incorporat) de 100 litri, cu tiraj fortat este super deajuns....
iti pot face o oferta daca doresti

blanc
Imi puteti spune cum se completeaza Anexa la Cererea pentru eliberarea Autorizatiei de Construire ?
Arhitectul este plecat din tara si am aflat ca o pot completa si eu.
Multumesc mult.
gugutata
QUOTE(costi72 @ Feb 3 2006, 00:45) *
Salutare!
Sunt nou ca si "scriitor" dar urmaresc discutiile de mult timp.
Neavand insa despre ce sa scriu am fost doar pasiv.
Acum insa vreau sa ma apuc sa-mi fac si eu o casa in Pantelimon(de la 1 ianuarie oras).
Am apucat sa discut cu o "cunostiinta" despre proiect.
Omul mi-a spus ca la partea de proiectare sunt trei posibiliateti: PAC, PE si DDE.
DDE mi-a spus ca nu face si a ramas in discutie PAC-ul si PE-ul.
Neavand cunostinte in domeniu apelez la sfatul vostru: un proiect complet trebuie sa aiba si DDE? Se poate face OK si fara el? care e diferenta mare intre PE si DDE?

Multumesc!

PAC=proiect autorizare construire si e suficient ca sa obtzii autorizatzia.
PE = proiect executzie si contzine shi DDE (detalii de executzie)...
O sa incerc sa inshirui toata documentatzie necesara pt. un PE astfel incit sa'l potzi intreba clar ce ofera shi ce nu.

P.E.'ul e alcatuit din 5 secialitatzi (arhitectura, rezistentza, instalatzii electrice, termice, sanitare)

ARHITECTURA: memoriu si cantitativ de lucrari
plan subsol, plan parter, plan etaj, plan invelitoare, sectiune 1, sectiune 2, fatada 1, fatada 2, fatada 3, fatada 4, tablou timplarie (toate la scara 1/50)
detaliu streasina, detaliu coama, detaliu invelitoare in cimp, detaliu subsol, detaliu peretzi exteriori, detaliu balcon(terasa, logie) si alte detalii dupa caz in functzie de complexitatea lucrarii (la scara 1/10 sau 1/5).

REZISTENTA: memoriu si cantitativ de lucrari.
plan sapatura, plan fundatzii, detalii fundatzii, plan subsol (cofraj), armare subsol, plan placa parter si armare, plan silpi si armare, plan planseu etaj 1 si armare + grinzi si armare....plan sarpanta (structura din lemn a invelitorii), si foarte multe detalii pt. fiecare, grinda si stilp in parte. Cred ca de la subsol pina la ultima placa peste etaj 1 sunt cam 20 de detalii de armare. Stilpii sunt desenatzi fiecare in parte din fundatzie pina la ultimu nivel. Toate aceste planse trebuie sa contina si extrasu' de armatura pe diametre a fierului ce'l foloseshti.

INSTALATII SANITARE: memoriu si cantitativ de lucrari.
toate planurile cu traseele respective (apa calda, apa rece, canalizare), planul de camine prin curte si racordul acestora la retzeaua strazii (apa rece si canalizare, goluri ce trebuiesc lasate in fundatzii) + modul de alimentare de la C.T. (centrala termica).
Tot in acest proiet gaseshti ce diametre sa foloseshti la tzevi, din ce materiale si extrasul lor.

INSTALATII TERMICE: memoriu si cantitativ lucrari.
Ing. Termist calculeaza volumul de aer din casa, aria ferestrelor si compozitzia (inchiderilor) si dimensioneaza fiecare radiator in functzie de destinatzie (living, dormitor) si la sfirshit recomanda puterea C.T. astfel incit sa existe un echilibru'. Si normal ca in proiectul lui sunt toate planurile cu traseele respective, modul de amplasare al radiatoarelor, si modul de alcatuire al rezelei si nu in ultimul rind extrasul acestora si ce materiale sa foloseshti.

INSTALATII ELECTRICE: memoriu si cantitativ lucrari.
Toate planurile si traseele rezelei electrice unde sunt mentzionate (prize, aplice, plafoniere, intrerupatoare, iluminat fatzada, curte si altele), ce fel de materiale sa foloseshti, extrasul lor, puterea tabloului electric, puterea care o cere casa...so multe altele.

Cu aceasta documentatzie potzi negocia un contract cu o firma de constructzii. Adica, firma respectiva face o oferta de pretz pt. fiecare specialitate. Ea trebuie sa contzina cam 5-6 pag A4 pt. fiecare aspect in parte.
Aici ai sigurantza ca nu baga valori din burta astfel incit sa fii furat. Pe parcursul executziei pe linga manopera negociata, constructorul trebuie sa'tzi justifice cu facturi cantitatzile achizitzionate, sau le potzi cumpara tu la negru.
Noi la birou, avem un constructor care ne tot recomanda clientzi deoarece nu incheie contracte ce au la baza proiecte incomplete. S'a saturat de certuri si lucrari neterminate si tot felu' de neintzelegeri ce apar pe parcurs.
Deci, parerea mea e sa apelezi la serviciciile unui birou de proiectare (unbirou mic 3-5 angajatzi) care ofera tot ce'am scris mai sus. O sa ai mai putzina bataie de cap si o mai buna organizare si nu in ultimu' rind, crede'ma ca o sa economiseshti bani so n'o sa fii "furat".

Sa revin la "cunoscutu' tau. Cred ca situatzia e putzin "carpita". Si daca nu este capabil (sau nu vrea bataie de cap) sa'tzi ofere servicii complete (cam tot ce cere legea), atunci io ma abtzin de la concluzii. Oricum, sa nu te ambalezi, chibzuieshte cu atentzie, viziteaza mai multe birouri, discuta de principiu, fatzi o parere si ia o decizie.
edy2006

Salutare,

Am si eu o problema existentiala. Tocmai am luat de la arhitect proiectul de arhitectura si cel de rezistenta, precum o lista de antemasuratori de materiale. As vrea sa-mi fac o idee privind costurile de ridicare ale unei case la rosu dar nu am nici cea mai mica idee de cat ar putea costa materialele de constructii. Casa este un P+M, suprafata desfasurata 230mp (aprox 115mp pe nivel). Ma poate ajuta cineva cu ceva pretrui orientative pentru fier, beton ( ma refer aici la beton adus la cifa), BCA de 38 (pe mp), scandura si dulapi de lemn? Multumesc
Urdub@n
salut! eu am o amprenta la sol de 12 x 8 m (caasa avand parter +mansarda) constructia incepand din vara

Materiale am cumparat din 2005 pt ca le-am luat mai ieftin si nu isi pierd calitattea in cateva luni

Daca nu se considera reclama am luat asa: -BCA de la Verblok parca 40 m cubi cu 220 ron m-cub si cu transport ( cam 8 mil de la Bucuresti pana la Snagov +descarcare) daca vrei sa o depozitezi pe paleti ti s eopreste garantie pt fiecare palet pe care o recuperzi cand ii restitui

-scandura (numai stiu cati m ) am achizitionat-o in urma demoalrii unui platou de filmare smile.gif pot spune ca am avut noroc ca am luat-o la jumatate de pret si caliattea foarte buna ,scandura fiind foarte bine uscata

- fier(1.5 tone) : plase tip "buzau" , bare metalice pentru fundatie si armaturi de diverse grosimi , cuie si sarma pentru legat . Am luat de la o firma Kaproni din ploiesti ,mi s-au parut ieftini si au transport inclus smile.gif www.kaproni.ro

-si tigla rosie (clasica) cea metalica nu mi s-a recomandat deoarece are o rezonanta mare in cazul unei ploi , dar si cea clasica are dezavantajul ca este foarte grea sad.gif
am cumparat de la http://www.holmann.ro/ tigla tip MARA foarte ieftin (cam 3500 ron pt tot acoperisul) plus transport

O sa mai urmeze in momentul constructiei:cimentul,hidroizolatiile pt. fundatie ...

*Cantitatile de materiale folosite o sa-ti faca arhitectul o lista : cati m de BCA , cate kg de fier , cati M-cubi de scandura,cat ciment cat pietris,nisip etc...

***Mai am o problema mare si de aceea apelez la voi : cimentul il recomandati sa-l aduc cu cifa sau sa-l prepar singur:) pentru o placa de 15 cm grosime si 96 de metri suprafata cat ma costa adus cu cifa??stie cineva??
COSTIN_mentor
QUOTE(Urdub@n @ Feb 5 2006, 12:47) *
*Cantitatile de materiale folosite o sa-ti faca arhitectul o lista : cati m de BCA , cate kg de fier , cati M-cubi de scandura,cat ciment cat pietris,nisip etc...
***Mai am o problema mare si de aceea apelez la voi : cimentul il recomandati sa-l aduc cu cifa sau sa-l prepar singur:) pentru o placa de 15 cm grosime si 96 de metri suprafata cat ma costa adus cu cifa??stie cineva??

1. Vroiai sa spui betonul , nu cimentul. Ti-as recomanda cu cifa, e bine ca la structura re rezistenta sa nu te zgarcesti.
2.Ref. la lista facuta de arhitect , trebuie sa ai putina grija : eu m-am luat dupa lista lui si am ramas cu 35% din cantitate ( probabil pt. ca nu s-a furat si nu s-a lucrat ca la stat ).
Urdub@n
1. Vroiai sa spui betonul , nu cimentul. Ti-as recomanda cu cifa, e bine ca la structura re rezistenta sa nu te zgarcesti.
2.Ref. la lista facuta de arhitect , trebuie sa ai putina grija : eu m-am luat dupa lista lui si am ramas cu 35% din cantitate ( probabil pt. ca nu s-a furat si nu s-a lucrat ca la stat ).

Sunt incepator in ale constuctiilor smile.gif si experimetez pe propia casa:) am folosit gresit termenul ciment ...

Betonul : pt. o placa de 100 de mp cat ma-r costa ???stiti firme,linkuri??? cum sunt sigur de calitatea betonului de la ei (ma gandesc ca nu stau langa ei la statia de betoane cand il prepara) asa preparat de mine stiu ce am pus si ce nisiip pietris....

Ma puteti ajuta cu o firma cu care ati mai lucrat??
furgim
Se poate construi o cladire P+3 etaje cu pereti portanti din caramida exterioara de 30 cm sarbeasca?

De ce se construieste asa de mult pe cadre de beton si nu se foloseste si portanta zidurilor din caramida?
uyd
Va salut .Cel mai probabil luna viitoare voi avea autorizatia de constructie pentru o casa P+M , 250 mp,in Sector 6,Bucuresti. Caut din vreme o firma de constructii pentru aceasta lucrare. Rog pe cei care si-au terminat de construit casa si au fost multumiti de seriozitatea si de felul cum a lucrat firma de c-tii sa mi-o recomande si mie.De asemenea orice alt sfat va fi bine apreciat.Multumesc mult.
zen
QUOTE(furgim @ Feb 8 2006, 11:15) *
Se poate construi o cladire P+3 etaje cu pereti portanti din caramida exterioara de 30 cm sarbeasca?

De ce se construieste asa de mult pe cadre de beton si nu se foloseste si portanta zidurilor din caramida?

nu
porotherm unguresc - p+1
porotherm sarbesc - p+2
peste, numai in cadre sau structura mixta, cadre + pereti rezistenta, dar numai la p+2+m
oricum, faza cu porothermul sarbesc care e agrementat la p+2 e o mare magarie, e la fel ca cel unguresc
ursdacul
QUOTE(zen @ Feb 8 2006, 19:21) *
nu
porotherm unguresc - p+1
porotherm sarbesc - p+2
peste, numai in cadre sau structura mixta, cadre + pereti rezistenta, dar numai la p+2+m
oricum, faza cu porothermul sarbesc care e agrementat la p+2 e o mare magarie, e la fel ca cel unguresc

ATENTIE LA POROTHERM! TREBUIE SA FIE SEISMIC! TIPUL S; CHIAR SI LA CELE DIN HU SI YU TREBUIE URMARIT ACEST ASPECT
furgim
QUOTE(ursdacul @ Feb 8 2006, 21:01) *
ATENTIE LA POROTHERM! TREBUIE SA FIE SEISMIC! TIPUL S; CHIAR SI LA CELE DIN HU SI YU TREBUIE URMARIT ACEST ASPECT

Cum poti sa faci diferenta intre cel seismic si cel neseismic? Sunt cele cu nut /feder sau care?

QUOTE(zen @ Feb 8 2006, 19:21) *
nu
porotherm unguresc - p+1
porotherm sarbesc - p+2

Cum adica structura mixta in cazul unei constructii P+2+M? Poti construi pe pereti portanti P+2 cu poroterm sirbesc iar la mansarda trebuie sa faci cadre si zidurile sa fie numai de umplere? Cu ce se armeaza diferit cadrele fata de centuri? La centuri se pun 4 fire legate prin etrieri si se sprijina pe peretele portant. La cadre se fac grinzi unde se pune fier mai gros si parca 3 fire jos si 2 deasupra dar nu se sprijina pe nimic. Compenseaza grinda ce se pierde prin faptul ca nu se sprijina pe zid?
furgim
QUOTE(zen @ May 30 2005, 00:04) *
un exemplu direct: lucrez frecvent cu o firma mare, care au cea mai buna trupa de fatadisti din oras. sunt cei mai buni care ii cunosc eu, si cunosc destui.

ei bine, cei doi patroni ai firmei isi fac casa.

nu iti spune multe faptul ca niciunul din ei nu isi va placa cu polistiren casa?

Pentru Timisoara, pentru o constructie noua din poroterm sirbesc gros de 30 cm e nevoie de izolatie cu polistiren pe exterior?
as xxl
QUOTE(furgim @ Feb 8 2006, 21:47) *
Cum poti sa faci diferenta intre cel seismic si cel neseismic? Sunt cele cu nut /feder sau care?
Cum adica structura mixta in cazul unei constructii P+2+M? Poti construi pe pereti portanti P+2 cu poroterm sirbesc iar la mansarda trebuie sa faci cadre si zidurile sa fie numai de umplere? Cu ce se armeaza diferit cadrele fata de centuri? La centuri se pun 4 fire legate prin etrieri si se sprijina pe peretele portant. La cadre se fac grinzi unde se pune fier mai gros si parca 3 fire jos si 2 deasupra dar nu se sprijina pe nimic. Compenseaza grinda ce se pierde prin faptul ca nu se sprijina pe zid?

1. structura mixta = combinatie dintre o structura de rezista. cadre plus pereti structurali
2. ar fi culmea ... unde e incarcarea mai mare, tu vii cu pereti de caramida, si pui cadre pe incarcare mica. evident, nu, raspunsul e mai sus.
3. cadrele sunt calculate riguros pentru a oferi rezistenta intregii cladiri. centurile , in principiu, nu fac altceva decat sa stabilizeze zidaria. la "cadre" nu e o regula anume de armare. se armeaza functie de necesitatile rezultate din calcul.

QUOTE(Urdub@n @ Feb 6 2006, 14:56) *
Betonul : pt. o placa de 100 de mp cat ma-r costa ???stiti firme,linkuri??? cum sunt sigur de calitatea betonului de la ei (ma gandesc ca nu stau langa ei la statia de betoane cand il prepara) asa preparat de mine stiu ce am pus si ce nisiip pietris....

Ma puteti ajuta cu o firma cu care ati mai lucrat??

inmultesti grosimea placii in metri cu suprafata
presupunand 13 cm rezulta 0,13 x 100 = 13 mc
suna si tu pe la granitul bucuresti, prefab calarasi, etc si vezi care mai sunt preturile la metru cub, plus tariful pentru transport.
din cate stiu eu in jur de 2,5 3 mil lei. dar nu am mai verificat de mult.
zen
QUOTE(furgim @ Feb 8 2006, 22:12) *
Pentru Timisoara, pentru o constructie noua din poroterm sirbesc gros de 30 cm e nevoie de izolatie cu polistiren pe exterior?

da, absolut.
daca e de 38 cm, merge si fara.
eddymutu7
Va salut

RESPECT ptr toti cei care incerca sa ne ajute pe noi `incepatorii` in materie de construtii
Am terminat acum de citit acest thread(pacat cu cearta de pe ultimele pagini)...si mi se pare cel mai important (dat fiind faptul ce vad in Top300,si nu numai)
Tin sa multumesc unor useri precum Zen sau axl xxx si alti care se pripce in ale constructiilor...

Asi avea si eu niste intrebari.:

1.Sa mai pus probleama (cred ca este o tema foarte importanta) si anume AMVIC: as fi extrem de recunoscator daca asi afla parerea atat a lui Zen ( coolspeak.gif ) ,cat si a voastra worthy.gif

2.Sa mai discutat si depsre asta insa nu mam lamurit...un asptect al acoperisului NU in forma de `V`
ci drepte(casa formata din mai multe cuburi sau dreptunghiuri) nu stiu exact cum se numesc acele acoperisuri...mi se par foarte atragatoare aceste case care denota un aer de eleganta

3.Am mai vazut case construite in spatele blocului chiar nici la 2 metri...ma intreb cum este posbil?

4.Asi vrea sa achizitionez(sau sa incerc) un teren care este in posessia primariei momentan.cum este oisbil?

5.Zen la cum te pricep d`nta la constructii ma intreb cum arata casuta ta?:)daca esti dragut sa pui macar o poza din exterior

6Seminee:am vazut tot felul de seminee standard...dar mar interesa ceva mai mare decat ce am vazut pana acum...cu rol mai mult estetic

Multumesc anticipat...si chiar faceti treaba buna cu acest thread biggrin.gif
as xxl
legat de acoperisuri
in principiu se poate discuta de doua solutii diverse constructive:
A. terasa
B. sarpanta

se poate face o intrega teorie, dar am sa ma rezum la a preciza diferentele majore, avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte.

A. terasa. aceasta nu este altceva decat un planseu din beton, protejat la exterior impotriva agentilor de mediu. cei mai importanti ar fi apa si caldura.
cum este alcatuita o terasa clasica, in sectiune, de jos in sus:
-beton, sapa de nivel (optional), termoizolatie, hidroizolatie
Principalul avantaj al solutie terasate este, economia si rapiditatea. Un arhitect probabil ca ar spune si esteticul, dar este o chestie profund subiectiva si influentata de moda.
Dezavantajul evident, o foarte mica toleranta asupra erorilor de proiectare si executie.

Apa meteorica este canalizata printr-un sistem de pante spre scurgeri, care pot fi interioare sau exterioare. Fiecare gura de scurgere este proiectata sa preia apa de pe o anumita suprafata.

B. sarpanta
este cea mai folosita si cea mai sigura metoda.
poate fi executata din lemn (cel mai des), metale - otel sau aluminiu, beton.

are ca elemente componete principare popi, clesti, capriori, pane, asterala sau sipca, tigla sau tabla sau alte variante. exista diverse solutii si variante ale acestui tip, dar, in general, elementele "capriori" se vor regasii in orice tip de abordare.
Dezavantaje: cost ceva mai ridicat, posibil durata mai mare de executie.
Avantaje: usurinta a intretinerii, toleranta mai mare in cazul erorilor de montaj sau executie, durata mai mare de viata, izolare termo-hidro- fonica sporita vis-a-vis de solutia terasa.

Ca recomandare personala, incercati pe cat posibil sa folositi solutia sarpanta. e o solutie verificata in timp, e o solutie cu bune rezultate, excelente daca ne gandim si facem comparatie cu terasele blocurilor comuniste.
Nu neg ca acum au aparut tot felul de materiale noi, care pot asigura si terasei bune calitati hidroiz. Problema apare datorita climei din Romania, mai exact zilelor cu cu cicluri dese inghet-dezget, zile in care este foarte posibil ca, in cazul teraselor, gurile de scurgere sa se obtureze si apa sa se stranga. iar apa, e apa. se va infiltra, va ingheta, va distruge termoizolatia, prin inghet va distruge si betonul si multe alte probleme.

sper ca v-am fost cat de cat de ajutor.
zen
QUOTE(eddymutu7 @ Feb 9 2006, 21:21) *
Va salut
RESPECT ptr toti cei care incerca sa ne ajute pe noi `incepatorii` in materie de construtii
Am terminat acum de citit acest thread(pacat cu cearta de pe ultimele pagini)...si mi se pare cel mai important (dat fiind faptul ce vad in Top300,si nu numai)
Tin sa multumesc unor useri precum Zen sau axl xxx si alti care se pripce in ale constructiilor...

Asi avea si eu niste intrebari.:

1.Sa mai pus probleama (cred ca este o tema foarte importanta) si anume AMVIC: as fi extrem de recunoscator daca asi afla parerea atat a lui Zen ( coolspeak.gif ) ,cat si a voastra worthy.gif

2.Sa mai discutat si depsre asta insa nu mam lamurit...un asptect al acoperisului NU in forma de `V`
ci drepte(casa formata din mai multe cuburi sau dreptunghiuri) nu stiu exact cum se numesc acele acoperisuri...mi se par foarte atragatoare aceste case care denota un aer de eleganta

3.Am mai vazut case construite in spatele blocului chiar nici la 2 metri...ma intreb cum este posbil?

4.Asi vrea sa achizitionez(sau sa incerc) un teren care este in posessia primariei momentan.cum este oisbil?

5.Zen la cum te pricep d`nta la constructii ma intreb cum arata casuta ta?:)daca esti dragut sa pui macar o poza din exterior

6Seminee:am vazut tot felul de seminee standard...dar mar interesa ceva mai mare decat ce am vazut pana acum...cu rol mai mult estetic
Multumesc anticipat...si chiar faceti treaba buna cu acest thread biggrin.gif

1.nu am vazut , nu am folosit sistemul amvic.daca imi ceri o parere personala, dar neavizata, e de neincredere.
2.ceea ce iti plac tie sunt casele "intersectii de volume". eu am o teorie destul de personalizata asupra lor:
-sunt foarte frumoase la miami sau in zone unde ploua putin
-asa cum sunt facute casele astea, peste 10 ani nu vor mai avea valoare de piata:ferestre mari=incalzire scumpa rau, terase=hidroizolatie care tb refacuta la 5 sau 6 ani, balustrade de inox care sunt culmea prostiei romanesti, etc
3.poate ar trebui sa intrebi primariile respective. sau sa il cauti de vile pe cel de la urbanism death.gif
4.concesionare.apoi il cumperi dupa 25 de ani.
5.casa mea e rustica, nu are polistiren pe fatada, are termopane de lemn cu sticla cu argon, acoperis cu tigla. biggrin.gif
6.ceea ce ai vazut sunt focare de semineu standard, ornamentele le poti face si pe desen, daca vrei. al meu asa e facut.

ps:vezi ca ai uitat de adnann, la capitolul meseriasi biggrin.gif
CRG
Uff, gata, am terminat de citit tot threadul.. smile.gif

Ca si domnul Cozac, sunt un adept al caselor pasive, si sunt sigur ca investitiile in economisirea energiei se vor amortiza mult mai repede decat credem noi in prezent..

Am mai multe "dileme":

1. Pentru Ro (Buc, in particular), cel mai atractiv in acest moment par a fi panourile solare de incalizire a apei calde menajere. Intrebarea mea este: cam ce durata de viata au aceste panouri? Si totodata cam cat ar costa intretinerea lor regulata?

2. Are un porotherm de 38 cm suficient de redusa permitivitate termica pentru a nu mai fi izolate la exterior?

3. Inca nu am tras o concluzie (sau poate n-am fost eu atent) cu privire la sistemele de incalzire si ce fel de pardoseala ar trebui folosita pentru asa ceva. Chiar se ridica praful, asa cum umbla vorba? Sau trebuie mers pe un sistem mixt in care sa se foloseasca si calorifere, dar de dimensiuni mai mici?

4. Sa inteleg ca geamurile care contin argon reduc sensibil transferul termic? sau izoleaza doar fonic? chiar sunt curios..

Multumesc tuturor celor care ajuta pentru altruismul de care dati dovada.
Reclama
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus

Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.