gugutata
2nd February 2006, 21:17
referiotr la problema ta "kabul"...e nevoie de ceva investitzii...asta n'o potzi evita...dar...nu'i musai sa faci planseu din beton armat...se poate si din lemn...dar....peste planseul din lemn care'l ai acum...se poate folosi ca shi cofraj pt. o placa din beton...s'au mai facut astfel de lucrari...dar...nu e nevoie de'un arhitect pt. asta...io zic sa consultzi un inginer structurist...e mai avizat in astfel de situatzii...o alta solutzie ar fi realizarea unei fundatzii de jur imprejurul casei...pe contur....si realizarea unei diafragme de cca 20 cm din beton armat...adica sa inveleshti casa intr'un zid din b.a. ce sprijina pe o fundatzie....nu stiu cit de lata e casa, dar presupun ca are cam 4.5 m...shi e tip vagon....daca nu e mai lata de atit...potzi realiza o placa din b.a...fara stilpi si fara subzidiri....dar sa te mutzi din casa....cred ca va fi obligatoriu...dar pina atunci...ignora sfatu meu...shi cauta un expert MLPTL...te duci la inspectia in constructzii....acolo au liste cu inspectori...shi telefoanele lor...pt. 100 de E...faca o expertiza...shi recomanda...ce'i drept mai mult decit 300.000 lei....dar munceshte mai mult de 5 min
costi72
3rd February 2006, 00:45
Salutare!
Sunt nou ca si "scriitor" dar urmaresc discutiile de mult timp.
Neavand insa despre ce sa scriu am fost doar pasiv.
Acum insa vreau sa ma apuc sa-mi fac si eu o casa in Pantelimon(de la 1 ianuarie oras).
Am apucat sa discut cu o "cunostiinta" despre proiect.
Omul mi-a spus ca la partea de proiectare sunt trei posibiliateti: PAC, PE si DDE.
DDE mi-a spus ca nu face si a ramas in discutie PAC-ul si PE-ul.
Neavand cunostinte in domeniu apelez la sfatul vostru: un proiect complet trebuie sa aiba si DDE? Se poate face OK si fara el? care e diferenta mare intre PE si DDE?
Multumesc!
blanc
3rd February 2006, 13:06
Imi puteti spune cum se completeaza Anexa la Cererea pentru eliberarea Autorizatiei de Construire ?
Arhitectul este plecat din tara si am aflat ca o pot completa si eu.
Multumesc mult.
edy2006
5th February 2006, 12:22
Salutare,
Am si eu o problema existentiala. Tocmai am luat de la arhitect proiectul de arhitectura si cel de rezistenta, precum o lista de antemasuratori de materiale. As vrea sa-mi fac o idee privind costurile de ridicare ale unei case la rosu dar nu am nici cea mai mica idee de cat ar putea costa materialele de constructii. Casa este un P+M, suprafata desfasurata 230mp (aprox 115mp pe nivel). Ma poate ajuta cineva cu ceva pretrui orientative pentru fier, beton ( ma refer aici la beton adus la cifa), BCA de 38 (pe mp), scandura si dulapi de lemn? Multumesc
furgim
8th February 2006, 11:15
Se poate construi o cladire P+3 etaje cu pereti portanti din caramida exterioara de 30 cm sarbeasca?
De ce se construieste asa de mult pe cadre de beton si nu se foloseste si portanta zidurilor din caramida?
uyd
8th February 2006, 16:08
Va salut .Cel mai probabil luna viitoare voi avea autorizatia de constructie pentru o casa P+M , 250 mp,in Sector 6,Bucuresti. Caut din vreme o firma de constructii pentru aceasta lucrare. Rog pe cei care si-au terminat de construit casa si au fost multumiti de seriozitatea si de felul cum a lucrat firma de c-tii sa mi-o recomande si mie.De asemenea orice alt sfat va fi bine apreciat.Multumesc mult.
as xxl
9th February 2006, 22:37
legat de acoperisuri
in principiu se poate discuta de doua solutii diverse constructive:
A. terasa
B. sarpanta
se poate face o intrega teorie, dar am sa ma rezum la a preciza diferentele majore, avantajele si dezavantajele fiecarui tip in parte.
A. terasa. aceasta nu este altceva decat un planseu din beton, protejat la exterior impotriva agentilor de mediu. cei mai importanti ar fi apa si caldura.
cum este alcatuita o terasa clasica, in sectiune, de jos in sus:
-beton, sapa de nivel (optional), termoizolatie, hidroizolatie
Principalul avantaj al solutie terasate este, economia si rapiditatea. Un arhitect probabil ca ar spune si esteticul, dar este o chestie profund subiectiva si influentata de moda.
Dezavantajul evident, o foarte mica toleranta asupra erorilor de proiectare si executie.
Apa meteorica este canalizata printr-un sistem de pante spre scurgeri, care pot fi interioare sau exterioare. Fiecare gura de scurgere este proiectata sa preia apa de pe o anumita suprafata.
B. sarpanta
este cea mai folosita si cea mai sigura metoda.
poate fi executata din lemn (cel mai des), metale - otel sau aluminiu, beton.
are ca elemente componete principare popi, clesti, capriori, pane, asterala sau sipca, tigla sau tabla sau alte variante. exista diverse solutii si variante ale acestui tip, dar, in general, elementele "capriori" se vor regasii in orice tip de abordare.
Dezavantaje: cost ceva mai ridicat, posibil durata mai mare de executie.
Avantaje: usurinta a intretinerii, toleranta mai mare in cazul erorilor de montaj sau executie, durata mai mare de viata, izolare termo-hidro- fonica sporita vis-a-vis de solutia terasa.
Ca recomandare personala, incercati pe cat posibil sa folositi solutia sarpanta. e o solutie verificata in timp, e o solutie cu bune rezultate, excelente daca ne gandim si facem comparatie cu terasele blocurilor comuniste.
Nu neg ca acum au aparut tot felul de materiale noi, care pot asigura si terasei bune calitati hidroiz. Problema apare datorita climei din Romania, mai exact zilelor cu cu cicluri dese inghet-dezget, zile in care este foarte posibil ca, in cazul teraselor, gurile de scurgere sa se obtureze si apa sa se stranga. iar apa, e apa. se va infiltra, va ingheta, va distruge termoizolatia, prin inghet va distruge si betonul si multe alte probleme.
sper ca v-am fost cat de cat de ajutor.
CRG
10th February 2006, 11:52
Uff, gata, am terminat de citit tot threadul.. 
Ca si domnul Cozac, sunt un adept al caselor pasive, si sunt sigur ca investitiile in economisirea energiei se vor amortiza mult mai repede decat credem noi in prezent..
Am mai multe "dileme":
1. Pentru Ro (Buc, in particular), cel mai atractiv in acest moment par a fi panourile solare de incalizire a apei calde menajere. Intrebarea mea este: cam ce durata de viata au aceste panouri? Si totodata cam cat ar costa intretinerea lor regulata?
2. Are un porotherm de 38 cm suficient de redusa permitivitate termica pentru a nu mai fi izolate la exterior?
3. Inca nu am tras o concluzie (sau poate n-am fost eu atent) cu privire la sistemele de incalzire si ce fel de pardoseala ar trebui folosita pentru asa ceva. Chiar se ridica praful, asa cum umbla vorba? Sau trebuie mers pe un sistem mixt in care sa se foloseasca si calorifere, dar de dimensiuni mai mici?
4. Sa inteleg ca geamurile care contin argon reduc sensibil transferul termic? sau izoleaza doar fonic? chiar sunt curios..
Multumesc tuturor celor care ajuta pentru altruismul de care dati dovada.