Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

zen

nu are rost sa il atacati pe unul dintre putinii care e mai deschis la minte.
idee e ca voi nu va atacati ca arhitectii au tarife mari, ci ca fac de 20 de ori acelasi proiect si cer tarife mari.
inca o data , chiar daca visati sa va faceti singuri proiectul de casa, tot aveti nevoie de un profesionist care sa il finiseze si sa indrepte greselile inerente, ca sa nu pomenesc de stampile si alte alea.

dar, sfatul meu, daca tot vreti sa va exprimati nemultumirile fata de arhitecti, deschideti topic separat, iar aici lasati doar chestiile strict legate de construit case.
Marmota
@off topic biggrin.gif Cam multe punkt-e ! biggrin.gif Denotă nesiguranță. Dpă cum observi acuma sunt și psiho[pat]log ! biggrin.gif

blanc
Salutare,
Aveti idee cum se calculeaza taxa de autorizatie de constructie in Bucuresti ?
Am aflat ca taxa se plateste infunctie de:
1. valoarea declarata de proprietar
2. calculata de cei de la primarie cf unei legii
3. valoarea unui deviz intocmit de o firma de constructii.

Imi puteti spune care este varianta reala si cat ar costa taxa la un P + M cu amprenta de 74 mp in Bucuresti sector 3

Multumesc
gugutata
QUOTE(blanc @ Jan 27 2006, 10:32) *
Salutare,
Aveti idee cum se calculeaza taxa de autorizatie de constructie in Bucuresti ?
Am aflat ca taxa se plateste infunctie de:
1. valoarea declarata de proprietar
2. calculata de cei de la primarie cf unei legii
3. valoarea unui deviz intocmit de o firma de constructii.

Imi puteti spune care este varianta reala si cat ar costa taxa la un P + M cu amprenta de 74 mp in Bucuresti sector 3

Multumesc

nu chiar....cind se depune proiectul la primarie...in 2 exemplare...in proiect exista o pagina pe care e scrisa suprafata desfasurata a constructziei....sa luam un exemplu de 75 mp amprenta la sol+etajul de 75 + mansarda tot de 75 => 225 mp construitzi desfasuratzi...deci...conform normelor MLPTL un mp de constructzie nu poate costa la o locuintza mai putzin de 6.500.000 lei => casa din exemplu costa 1.462.500.000 lei (225 X 6.500.000)....taxa de autorizare este de 0.5 % din aceasta suma = 7.312.500 lei
Urdub@n
QUOTE(Tuliman @ Jan 26 2006, 19:13) *

iti multumesc mult @Tuliman pentru idei .M-am gandit la un proiect acum ramane sa ma gandesc cum sa fac acoperisul pentru acesta suprafata 12X8

Acum am probleme in "proiectarea" camerei centralei (nu am mai stat sa citesc peste cele 100 de pagini despre centrale termice) dar va intreb pe cei care ati construit : ati facut aceasta camera sau ati montat centralele in bucatarii holuri ?? eu as face aceasta camera din mai multe motive:

1)pentru o casa P+etaj mansardat de 180 mp am intels ca este o centrala destul de mare.. si ar da urat in bucatrie ,hol..

2) motive de siguranta :am intels ca se proiecteaza aceasta camera cu o usa in exterior care in caz de explozie "sare" in afara si in permanenta cu o priza de aerisire..

Camera vreau sa o fac incorporata in suprafata alocata baii de jos adica vreau baia de aproxim 6-8mp si camera centralei de 3-4 mp.Intrebare :este chiar obligatoriu sa fac usa pentru exterior??

Si inca ceva pentru instalatia electrica: ce tip imi recomandati si cum se poarta acum?? ingropata in zidarie sau aplicata pe aceasta?? poate nu toti peretii interiori o sa-i plachez cu rigips dar la cei placati o a treca instalatia in spatle acestora...dar ce fac cu peretii fara rigips??
Tuliman
QUOTE(Tuliman @ Jan 26 2006, 16:56) *
Ca si metoda de constructie, de ce nu se folosesc structurile/grinzile metalice in loc de beton armat? Nu cele tip Condem, subtiri, ma refer la grinzile metalice folosite in general pt construirea cladirilor inalte sau halelor industriale.

Inca una:
- stiu ca s-a mai discutat la un moment-dat, dar nu am mai gasit: merge lasata o fundatie descoperita peste iarna si sa se reia la un moment-dat constructia?
Daca esti in situatia de a cumpara un teren care are deja fundatie turnata, doar fundatia, fostul proprietar s-a oprit aici, poti folosi fundatia respectiva? Daca da, ce trebuie verificat, in ce conditii?
Multumesc
Marmota
Proprietarul are autorizatie de constructie ?!

blanc
"conform normelor MLPTL un mp de constructzie nu poate costa la o locuintza mai putzin de 6.500.000 lei"

Multumesc de informatie dar imi poti spune unde gasesc pe net aceste norme ?
gugutata
QUOTE(blanc @ Jan 27 2006, 15:29) *
"conform normelor MLPTL un mp de constructzie nu poate costa la o locuintza mai putzin de 6.500.000 lei"

Multumesc de informatie dar imi poti spune unde gasesc pe net aceste norme ?

intra pe siturile primariilor de sector....cauta nr. de telefon de la secretariat si cere cu serviciul de urbanism...mai mult nu te pot ajuta din simplu motiv ca io personal nu depun PAC'uri....
Tuliman

QUOTE(Marmota @ Jan 27 2006, 15:05) *
Proprietarul are autorizatie de constructie ?!

Daca era pt mine, da, are pt P+2
as xxl
QUOTE(Tuliman @ Jan 27 2006, 14:20) *
Inca una:
- stiu ca s-a mai discutat la un moment-dat, dar nu am mai gasit: merge lasata o fundatie descoperita peste iarna si sa se reia la un moment-dat constructia?
Daca esti in situatia de a cumpara un teren care are deja fundatie turnata, doar fundatia, fostul proprietar s-a oprit aici, poti folosi fundatia respectiva? Daca da, ce trebuie verificat, in ce conditii?
Multumesc

1. Da.
2. Da. duci proiectul fostului proprietar la un arhitect si il rogi fie sa iti adapteze casa ta pentru respectiva fundatie, fie sa faca un alt proiect pentru a se potrivi pe fundatia respectiva.
Sau, mai simplu, modifici (daca vrei) proiectul fostului proprietar pe gustul tau.
virgil67
fara sa fac reclama neaparat, proiectul meu m-a costat fix 400 euro, cu pretul de 2 euro/mp construibil, cu tot cu onorariul pentru inginerul care a facut partea de structuri de rezistenta
in fine era vorba de comuna glina, nu de bucuresti, dar totusi, eu zic ca a fost rezonabil
altceva as vrea sa va intreb acum, exista diverse opinii, majoritatea prietenilor imi recomanda in interior zugraveala clasica si in exterior izolare cu polistiren, dupa care se pune o plasa si un strat de glet
Alte voci zic ca sa bag rigips pe interior, cu o izolatie de vata minerala...
PS am lucrat cu boltari...
multumesc anticipat
Cristist50
Am o intrebare vis-a-vis de noi metode de constructie. A folosit cineva caramida isorast? Va intreb deoarece ma bate gandul sa fac un experiment.
Eu am fost la Campulung unde este un reprezentant si am fost placut impresionat de calitatea materialelor plus modul de constructie (gen lego).

Ceva pareri?

Edit: Nu vreau reclama ci doar o parere!!
as xxl
QUOTE(virgil67 @ Jan 28 2006, 20:18) *
fara sa fac reclama neaparat, proiectul meu m-a costat fix 400 euro, cu pretul de 2 euro/mp construibil, cu tot cu onorariul pentru inginerul care a facut partea de structuri de rezistenta
in fine era vorba de comuna glina, nu de bucuresti, dar totusi, eu zic ca a fost rezonabil
altceva as vrea sa va intreb acum, exista diverse opinii, majoritatea prietenilor imi recomanda in interior zugraveala clasica si in exterior izolare cu polistiren, dupa care se pune o plasa si un strat de glet
Alte voci zic ca sa bag rigips pe interior, cu o izolatie de vata minerala...
PS am lucrat cu boltari...
multumesc anticipat

teromizolatia este cel mai eficienta la exterior.
daca nu ai facut inca tencuiala in interior iti recomand urmatoarele:
-izolatie exterioara din polistiren.
-izolatie interioara din vata minerala, cu placile de rigips aplicate direct peste boltari (fara tencuiala). totusi, peste boltari ar fi bine sa arunci un "strop" pentru a astupa toate orificiile, din motive de igiena.
virgil67
QUOTE(as xxl @ Jan 28 2006, 23:23) *
teromizolatia este cel mai eficienta la exterior.
daca nu ai facut inca tencuiala in interior iti recomand urmatoarele:
-izolatie exterioara din polistiren.
-izolatie interioara din vata minerala, cu placile de rigips aplicate direct peste boltari (fara tencuiala). totusi, peste boltari ar fi bine sa arunci un "strop" pentru a astupa toate orificiile, din motive de igiena.

de acord
nu sunt de specialitate, evident altfel nu mai intrebam. Totusi, un alt amic care a trecut de faza asta, zicea ca a preferat pe itnerior tencuiala clasica pentru ca peretele sa "respire" (adica polistiren pe o parte si placi de rigips pe alta l-ar face "sandwich")... Eu nu va contrazic pe niciunul, doar imi pun problema , oricum pana inspre martie nud emarez lucrarile, am timp sa ma consult...
multumesc oricum pentru raspuns
as xxl
daca citesti prin primele pagini ale acestui subiect vei vedea ca eu nu sunt foarte entuziasmat de folosirea polistirenului ca termoizolatie. mai ales la o casa noua. dar, dat fiind faptul ca ai o zidarie cu un coeficient de permitivitate termica foarte mare, cu alte cuvinte PROASTA, e imperios necesara o termoizolatie.

rigipsul in compinatie cu vata minerala in nici un caz nu se poate spune ca impiedica "respirarea peretelui". ti-am recomandat sa pui SI aceasta izolatie la interior pentru ca, daca nu ai tencuit inca, vei ajunge la un pret sensibil egal cu o tencuiala clasica+glet, avand in plus si o termoizolatie.
virgil67
ok multumesc mult pentru ambele raspunsuri, am sa tin cont
Myryam
QUOTE(bbrz @ Dec 13 2005, 15:31) *
Asta (poze) este o casa cu structura din lemn.
Am inceput lucrarile la fundatie in iulie, iar din septembrie a venit firma cu panourile prefabricate.
Cele mai mari probleme le-am avut la fundatie din cauza "meseriasilor" care numai meseriasi nu au fost.
Casa in stadiul de fata (ultimele poze) m-a costat fara fundatie 17.500 EURO + 9.800 RON acoperisul.
Fundatia a costat in jur de 5.000 EURO.

Casa este excelenta.Cu ce firma ai construit-o?Te rog mai da niste amanunte:suprafata teren,eventual pretul,locatia.Ai avut utilitati?Tragand linia finala,cu finisaje,etc.,cam la cat estimezi cheltuielile?Si nu in ultimul rand,in cat timp ti-au ansamblat meseriasii casa?
Pun atatea intrebari fiindca m-ar interesa si pe mine o casa de lemn.Deocamdata nu avem terenul si nici nu suntem hotarati:lemn sau caramida?
Am citit tot ce s-a scris aici si oscilez intre o casa de porotherm si una de lemn.Am avea un buget de maxim 100000 euro si pentru casa(as vrea maxim 140 mp locuibili,cu mansarda) si pt teren.Un teren care sa ma multumeasca as gasi in 20000 euro,deci raman 80000 pt casa.Initial ne-am gandit sa cumparam una gata facuta,dar ma tem sa n-o vad jos la primul cutremur,asa ca mai bine vedem cu ochii nostri ce si cum.Ce m-ati sfatui sa fac cu banii astia?
zen
QUOTE(Myryam @ Jan 29 2006, 21:46) *
Casa este excelenta.Cu ce firma ai construit-o?Te rog mai da niste amanunte:suprafata teren,eventual pretul,locatia.Ai avut utilitati?Tragand linia finala,cu finisaje,etc.,cam la cat estimezi cheltuielile?Si nu in ultimul rand,in cat timp ti-au ansamblat meseriasii casa?
Pun atatea intrebari fiindca m-ar interesa si pe mine o casa de lemn.Deocamdata nu avem terenul si nici nu suntem hotarati:lemn sau caramida?
Am citit tot ce s-a scris aici si oscilez intre o casa de porotherm si una de lemn.Am avea un buget de maxim 100000 euro si pentru casa(as vrea maxim 140 mp locuibili,cu mansarda) si pt teren.Un teren care sa ma multumeasca as gasi in 20000 euro,deci raman 80000 pt casa.Initial ne-am gandit sa cumparam una gata facuta,dar ma tem sa n-o vad jos la primul cutremur,asa ca mai bine vedem cu ochii nostri ce si cum.Ce m-ati sfatui sa fac cu banii astia?

casa de caramida.
eu am sub "mana" o casa de lemn, e frumoasa, dar nu mi-as face, fiindca nu as putea sa o revand decat f greu.
nu poti face modificari, trebuie sa executi totul f bine si foarte atenta la norme, cei care le fac in ro nu sunt prea meseriasi, asa ca..
la 80.000, iti faci lejer o casa de caramida.
daca citesti , insa, topicul, o sa vezi ca , in astia 80.000, trebuie sa mai stea si arhitectul, avizele, primaria, inspectoratul in constructii, curtea, gardul , utilitatile, etc.. biggrin.gif
virgil67
In plus conteaza enorm cine munceste, sa fie intr-adevar meseriasi, si cine ii supravegheaza, sa nu apara suprize
Este evident ca atunci cand esti acolo, se trage tare, iar cand pleci dupa materiale se ia o pauza
Traim in romania worthy.gif
Myryam
QUOTE(zen @ Jan 29 2006, 21:52) *
casa de caramida.
eu am sub "mana" o casa de lemn, e frumoasa, dar nu mi-as face, fiindca nu as putea sa o revand decat f greu.
nu poti face modificari, trebuie sa executi totul f bine si foarte atenta la norme, cei care le fac in ro nu sunt prea meseriasi, asa ca..
la 80.000, iti faci lejer o casa de caramida.
daca citesti , insa, topicul, o sa vezi ca , in astia 80.000, trebuie sa mai stea si arhitectul, avizele, primaria, inspectoratul in constructii, curtea, gardul , utilitatile, etc.. biggrin.gif

De asta as prefera lemn,mi-e groaza de tot ceea ce presupune o constructie de caramida,plus ca dureaza mai mult timp sa o construiesti.Ma atrage casa de lemn in primul rand fiindca se construieste mult mai repede,fara atata harmalaie si alergat pe la laboratoare cu probe de ciment,etc.,etc.;in plus mi se pare mai "calda" si mai sanatoasa.Am studiat un pic piata,dar sun destul de multe firme,nu prea stiu ce sa aleg.
Referitor la modificari,nu ma deranjeaza ca nu se pot face.Acum locuim intr-un bloc de placi,e acelasi lucru,nu se poate darama nimic,nu se poate adauga nimic.
madalina_gh
QUOTE(Myryam @ Jan 29 2006, 23:22) *
De asta as prefera lemn,mi-e groaza de tot ceea ce presupune o constructie de caramida,plus ca dureaza mai mult timp sa o construiesti.Ma atrage casa de lemn in primul rand fiindca se construieste mult mai repede,fara atata harmalaie si alergat pe la laboratoare cu probe de ciment,etc.,etc.;in plus mi se pare mai "calda" si mai sanatoasa.Am studiat un pic piata,dar sun destul de multe firme,nu prea stiu ce sa aleg.
Referitor la modificari,nu ma deranjeaza ca nu se pot face.Acum locuim intr-un bloc de placi,e acelasi lucru,nu se poate darama nimic,nu se poate adauga nimic.

Daca a bani nu trebuie sa iti bati capul cu muncitorii (stiu ce inseamna, am facut casa anul acesta in regie proprie ), platesti o firma si iti da casa la cheie sau la rosu, depinde cum stai cu bani. Cred ca e mai bine sa faci casa din caramida economica, nu este mare diferenta ca timp de lucru daca firma este serioasa.
vimp
La o casa cu mansarda cum trebuie sa fie orientate (in general, facand abstractie de cum bate vantul) pantele unui acoperis in doua ape : nord-sud sau est-vest. Multam.
empaler2
Salut!
Ca majoritatea celor de pe aici, si eu ma chinui de ceva timp sa gasesc o solutie cat mai echilibrata financiar ca sa ridic o casa.
Am gasit o firma (Amvic) care mi-a facut o oferta pentru o casa de 100-110 mp. Ei au proiectul -standardizat-, vin cu toate calculele- probabil ca sunt gata facute- si ridica casa cu un sistem de cofraje din polistiren in care toarna beton. Pretul lor este in jur de 20-25.000 euro, bani in care intra si ferestrele si invelitoarea de acoperis. Problema este ca nu sunt de specialitate, si nu stiu cum e sistemul asta de cofraje. Ei spun ca e f.bun si rezistent in timp.
Practic, vin cu niste cofraje pe care le asambleaza in situ,si toarna betonul in ele. Exceptand fundatia, o casa de 100 mp se ridica in 2 saptamani.
Daca stie cineva cate ceva, va rog sa ma ajutati, fiindca sunt in dilema..
vimp
Vezi http://www.austrocasa.ro
Sunt curios si eu daca s-a construit pe undeva si stie cineva cum se prezinta treaba asta.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.