Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

zen

QUOTE(papy @ Jan 20 2006, 20:30) *
Salut !
am si eu niste intrebari...

1. pt zen: poate te gandesti la ideea de a scrie de o carte sau de a sa publica intr-o revista! ce sti tu (si poti shara ) ar putea fi accesat de mult mai multa lume ...

2. niste intrebari la obiectul forumului:
- mi-am cumparat o casuta de tara. vreau sa ma apuc de renovarea ei. trebuie sa ma apuc cat mai repede. am vorbit cu muncitorii s incepa de prin mijlocul lui februarie. renovarea este doar in interior ( sapa, tencuit pereti, refacut tavan , samd .... credeti ca o sa am probleme sa nu se usuce bine sapa sau sa ramana umezeala in casa si dupa vara daca ma apuc pe vremurile astea ?

- casa are si o fosa septica dar care apartine dar tevile sunt trase la ea dintr-o alta incinta. vreau sa-mi fac ca tot omu' baie in casa nu altundeva. probleme:
- nu stiu cam ce adancime are o fosa
- pana la fosa am cam 25m (am estimat eu ...). ma gandeam ce panta mi-ar trebui ca sa nu am probleme cu infundatul tevii...
pls. help
astept opinii asap ca ma preseaza rau timpul.

multumesc anticipat!

-in reviste apar deja biggrin.gif
-in casa nu vei putea face nimic daca nu e incalzit. daca e, tb doar sa mai deschizi geamurile din cand in cand
-panta la canalizare cred ca e cam 1 cm la 1 m, dar nu mai sunt sigur. fa tu calculele
-de ce nu verifici adancimea fosei?
daca ai si o fantama pe langa fosa, om te-ai facut biggrin.gif
papy
merci frumos de raspuns!

tu esti chiar tot timpul pe forum !
ce revista ? ca poate ajunge si la mitici si ma mai inspir din ea ...

de deschis geamurile m-am gandit .... m-am mai gandit sa fac foc ( sunt 2 sobe cu lemne in casa) dar sa vedem cum o sa fie ca se anunta a fi racoare in zona ...

cat despre fantana sigur ca am biggrin.gif
e la 25m de fosa insa ... partea buna este ca nu stiu daca in susul sau in josul apei.... asa ca inca nu-mi fac probleme biggrin.gif

ps. gandeste-te si la o carte ... sau enciclopedie ... !

Marmota
Legat de http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1184451 cu ce informatii a puteti ajuta ?!
zen
QUOTE(Marmota @ Jan 20 2006, 22:47) *
Legat de http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=1184451 cu ce informatii a puteti ajuta ?!

am o intrebare: daca ai un dinte cariat, tot singura il repari?
una e sa faci o schita de cum ai vrea sa iti imparti casa, alta e sa faci un proiect de casa.
fa prima, lasa profesionistii sa faca a doua.
de curiozitate, stii ce spatiu tb sa ai stg-dr la wc? nu de alta, dar asa iti stabilesti cotele de instalatii..

QUOTE(papy @ Jan 20 2006, 22:04) *
merci frumos de raspuns!

tu esti chiar tot timpul pe forum !
ce revista ? ca poate ajunge si la mitici si ma mai inspir din ea ...

de deschis geamurile m-am gandit .... m-am mai gandit sa fac foc ( sunt 2 sobe cu lemne in casa) dar sa vedem cum o sa fie ca se anunta a fi racoare in zona ...

cat despre fantana sigur ca am biggrin.gif
e la 25m de fosa insa ... partea buna este ca nu stiu daca in susul sau in josul apei.... asa ca inca nu-mi fac probleme biggrin.gif
ps. gandeste-te si la o carte ... sau enciclopedie ... !

-o sa fie ff frig sapt viitoare, nu stiu in febr
- daca bei din fantana aia, poti sa o uiti. oricum, e putin, la 25 m distanta, mai ales ca nu cred ca are mai mult de 15 m adancime

ps:revista e nationala, iar pana sa scriu o enciclopedie mai am f multe de invatat.
am norocul sa lucrez cu firme f bune si f profesioniste, fac lucrari mari, asa ca invat ceva nou in fiecare zi.
de aia pot sa imi dau cu parerea, ca invat de la niste supermeseriasi in domeniu, iar eu la randul meu invat pe altii.
Marmota
QUOTE(zen @ Jan 20 2006, 23:54) *
am o intrebare: daca ai un dinte cariat, tot singura il repari?
una e sa faci o schita de cum ai vrea sa iti imparti casa, alta e sa faci un proiect de casa.
...

Multumesc pentru sfat.
Dar , repet, ce sfaturi poti sa-mi dai ... legat de 621 ?!
Tuliman
Am cautat pe net, nu am reusit insa prea mare lucru, imi poate spune cineva unde pot gasi proiecte pentru o casa? Un site, ceva...?
Multumesc
Dana_H
http://www.planuri-case.ro/

Tuliman
Saru' mana, am gasit un proiect f aproape de ceea ce caut pe pagina asta smile.gif
Tuliman
Inca o intrebare: cam cat e de greu sa treci un teren in intravilan? Merita cumparat un teren extravilan, mai ieftin, dupa care sa-l treci in intravilan?
mihaicozac

Programe de proiectare pt. case sunt o gramada.
Eu am folosit pina acuma PunchPro!, 3DArchitecturalHomeDesign si TraumHaus 6 de la nemti.
Nici unul nu este potrivit insa 100% pt. proiectarea din Romania pt. ca nu respecta standardele
noastre referitoare la solutii constructive, programele americane avind in plus si handicapul de a oferi
cotele in toli, iar la conversie iti ies cote ciudate, gen 6,2438m sau alte aberatii care puse cap la cap iti ofera erori de executie garantate.Cel mai aproape de realitatea nationala mi s-a parut a fi TraumHaus numai ca nu toata lumea inghite stilul de constructii german.Toate softurile sunt deficitare la capitolul detalii de executie, in schimb abunda oferta de accesorii pt. decoratiuni interioare, ceea ce tradeaza intentia creatorilor de a oferi doar un produs cu care sa faci ceva mai mult decit sa visezi cu ochii deschisi, adica sa si poti admira in 3D viitoarea casa, sa intri virtual inauntru sa iti dechizi usa de la baie inainte de a fi sapat macar un metru de fundatie.Pe scurt, lucruri de luat ochii fraierilor care intra prima data intr-un cabinet de arhitectura si doresc senzatii tari.
Adevarata munca de proiectare se face la plansa de arhitect cu ochii mintii, viziune tridimensionala si MULTA EXPERIENTA in spate.De aceea recomand celor care vor sa construiasca sa nu mearga mai departe de citeva schite pe o foaie cu forma si marimea viitoarei constructii, restul il face cel mai bine proiectantul. biggrin.gif
kikina
Salutare tuturor!Am cumparat o casa si as vrea s-o renovez!Multzi imi spun s-o demolez sa fac alta, usor de spus dar aici stau!Este in forma de U spatele casei e pe hotar!Am o problema cu vecinii din spate,au cotetze lipite de casa mea si mi-au intrat soareci cursing.gif !in vara ma apuc de renovare si nu stiu cum ar trebui sa izolez pardoseala ca polistirenul e paradisul soarecilor!Am auzit ca intai se pune nisip apoi carton,polistiren,sapa e corect?Daca putetzi sa-mi datzi un sfat mi-ar fi de mare folos ca de mester 'stie tot' m-am acrit!
gugutata
QUOTE(kikina @ Jan 23 2006, 09:54) *
Salutare tuturor!Am cumparat o casa si as vrea s-o renovez!Multzi imi spun s-o demolez sa fac alta, usor de spus dar aici stau!Este in forma de U spatele casei e pe hotar!Am o problema cu vecinii din spate,au cotetze lipite de casa mea si mi-au intrat soareci cursing.gif !in vara ma apuc de renovare si nu stiu cum ar trebui sa izolez pardoseala ca polistirenul e paradisul soarecilor!Am auzit ca intai se pune nisip apoi carton,polistiren,sapa e corect?Daca putetzi sa-mi datzi un sfat mi-ar fi de mare folos ca de mester 'stie tot' m-am acrit!

pai...oarecum simplu'...pamint tasat + pietris + polistiren extrudat (e mai scump, da'i rezistent la umezeala) + placa din beton armat (o armare slaba cu plasa de buzau) 10 cm + sapa 5 cm + pardoseala...si nici mama soarecilor nu trece prin beton...asta la planseu...cu zidaria e alta poveste...poate'i bine sa mai dai niste detalii...
COSTIN_mentor
QUOTE(Marmota @ Jan 20 2006, 23:09) *
Multumesc pentru sfat.
Dar , repet, ce sfaturi poti sa-mi dai ... legat de 621 ?!

sincer (dpdv al unuai care a trecut prin astea ): proiectul nu-l poti face tu . nu ai decat doua variante :
- un arhitect cu sau fara drept de stampila
sau
- un mester care sa-ti spuna ca el nu are nevoie de proiect , de diriginte de santier care sa il verifice , ca el a ridicat nu stiu cate case.
sugestia mea : varianta 1 si apoi de chinui cu "mesterii" in regie proprie .

QUOTE(Tuliman @ Jan 22 2006, 14:11) *
Inca o intrebare: cam cat e de greu sa treci un teren in intravilan? Merita cumparat un teren extravilan, mai ieftin, dupa care sa-l treci in intravilan?

e cam scump.
cybersamuray
stie cineva de unde pot lua caramizi porotherm 38 unguresti ???
un nr de telefon, ceva ?
night_elm
QUOTE(Tuliman @ Jan 22 2006, 14:11) *

parca stiu ca s-a mai reglementat situatia si costurile nu mai sunt asa de mari pentru trecerea in intravilan, dar nu stiu foarte exact. solutia pe care am adoptat-o eu in urma cu 3 ani a fost aceea de a-l ruga pe vanzator sa treaca el terenul in intravilan, el avand facilitati la plata ca prim proprietar.
jonelip
si eu am citit si rascitit aceste pagini.
acum sa intreb si eu:cati dintre cei care construiesc au respectat proiectul.nu ma refer la materiale ci la design.
dupa ce ati inceput sa ridicati nu vi sa parut ca i n realitate nu arata asha bine nu stiu ce chestie.
daca nu ati respectat si ati facut modificarile care v-au placut ce se va intampla cu proiectul originar?
trebuie aduse modificari si in acele hartoage?adik trebuie alergat iar cu hartiile?
sper ca am fost coerenta.

(cazul nostru: pe un perete exterior pe care aveam si usa de la intrare si o usa+geam care dadea inspre terasa. acum lipseste usa de la terasa --cine a "supravegheat" a considerat ca nu "da" bine de la strada death.gif -- si a ramas doar un ametit de gemuletz plus usa de la intrare. dupa toata tevatura acum ma gandesc ca mai bine va arata cu o singura usa mare si lata din 2 parti (canate cred ca se numesc) care sa fie si ptr terasa si ptr intrat in casa.)
zen
QUOTE(jonelip @ Jan 23 2006, 20:41) *
si eu am citit si rascitit aceste pagini.
acum sa intreb si eu:cati dintre cei care construiesc au respectat proiectul.nu ma refer la materiale ci la design.
dupa ce ati inceput sa ridicati nu vi sa parut ca i n realitate nu arata asha bine nu stiu ce chestie.
daca nu ati respectat si ati facut modificarile care v-au placut ce se va intampla cu proiectul originar?
trebuie aduse modificari si in acele hartoage?adik trebuie alergat iar cu hartiile?
sper ca am fost coerenta.
(cazul nostru: pe un perete exterior pe care aveam si usa de la intrare si o usa+geam care dadea inspre terasa. acum lipseste usa de la terasa --cine a "supravegheat" a considerat ca nu "da" bine de la strada death.gif -- si a ramas doar un ametit de gemuletz plus usa de la intrare. dupa toata tevatura acum ma gandesc ca mai bine va arata cu o singura usa mare si lata din 2 parti (canate cred ca se numesc) care sa fie si ptr terasa si ptr intrat in casa.)

99% din clienti modifica ceva la proiect.
mare parte o fac de capul lor si iese un rahat.
cei care o fac asistati si indrumati, imbunatatesc proiectul si il fac exact pe nevoile lor.
de aia eu tot recomand sa lucrati cu cineva care sta cu voi pe toata durata constructiei si amenajarilor.
jonelip
"de aia eu tot recomand sa lucrati cu cineva care sta cu voi pe toata durata constructiei si amenajarilor."
ai dreptate zen dar...si aici e un dar f greu gasesti.
nu cred ca are rost sa zic ca stiu si care au angajat firma si acum isi da cu pumni in cap.
noi am fost "norocosi" am schimbat doar 3 echipe si nu ni s-a furat materialele.

deci mai sunt si altii care schimba.
la noi nu s-a schimbat structura ci designul.
cealalta intrebare era: ce e de facut acum?din punct de vedere legal mai trebuie facut ceva?

si inca o intrebare ptr cei care si-au pus deja geamurile.
si-a pus cineva tamplarie din lemn stratificat cu geam termopan?
daca da - cum se comporta?
nu vreau sa deschid discutia despre termopane, am citit aproape tot ce s-a scris pe aici despre asta.
Dana_H
Discuta cu arhitectul care ti-a facut proiectul. In principiu, daca nu e de structura, ar trebui sa nu-ti faca mizerii aia de la disciplina in constructii, dar cel mai bine sa-l intrebi pe arhitect.
zen
QUOTE(jonelip @ Jan 24 2006, 10:15) *
"de aia eu tot recomand sa lucrati cu cineva care sta cu voi pe toata durata constructiei si amenajarilor."
ai dreptate zen dar...si aici e un dar f greu gasesti.
nu cred ca are rost sa zic ca stiu si care au angajat firma si acum isi da cu pumni in cap.
noi am fost "norocosi" am schimbat doar 3 echipe si nu ni s-a furat materialele.

deci mai sunt si altii care schimba.
la noi nu s-a schimbat structura ci designul.
cealalta intrebare era: ce e de facut acum?din punct de vedere legal mai trebuie facut ceva?

si inca o intrebare ptr cei care si-au pus deja geamurile.
si-a pus cineva tamplarie din lemn stratificat cu geam termopan?
daca da - cum se comporta?
nu vreau sa deschid discutia despre termopane, am citit aproape tot ce s-a scris pe aici despre asta.

-nici nu puteti schimba structura prea usor, ca nu se baga nici un constructor intreg la minte sa o faca.
-la design se pricepe tot poporul, asa ca fiecare face cum crede el mai bine
-singura chestie mai complicata e daca schimbati fatada principala, desi si acolo mai merge fara probleme in buc
-eu am tamplarie din lemn stratificat si se comporta f bine. nu stiu ce firme aveti in buc, eu lucrez cu unii din beius, ff buni, care au inceput sa monteze si in buc
jonelip
in constanta.mai exact eforie.
o sa fac o vizita la cei care fac tamplaria asta stratificata.astept sa se incalzeasca ca e tocmai la navodari.
ce ma pune pe ganduri e ca au zic ca ei usuca in cuptoare.poate e ok si nu stiu eu.
nu ma pricep.pretul mi se pare aproape ok.

multumesc mult de raspunsuri.
kikina
QUOTE(jonelip @ Jan 24 2006, 23:45) *
in constanta.mai exact eforie.
o sa fac o vizita la cei care fac tamplaria asta stratificata.astept sa se incalzeasca ca e tocmai la navodari.
ce ma pune pe ganduri e ca au zic ca ei usuca in cuptoare.poate e ok si nu stiu eu.
nu ma pricep.pretul mi se pare aproape ok.
multumesc mult de raspunsuri.

Ce pot sa spun eu de tamplaria stratificata e ca arata tare bine,dar tot in Constantza stau si nu-i indicata din cauza aerului sarat!Au prieteni de-ai mei in statziuni si s-au facut de toata minunea!O carutza de bani,au aratat super initzial,dar acum dupa un an sunt jale mare! A fost o exp.de mat.constructzii inclusiv termopane de toate soiurile la Sala Sporturilor si un tip din Baia Mare(sa-i de D-zeu sanatate) care prezenta tamplarie stratificata m-a sfatuit ca-i mai bine sa uit!A avut dreptate!Mai sunt si oameni adevaratzi in Romania!Ma impresionat mai mult ca el avea tot interesul sa-mi vanda,iar eu eram in prostatzie si aratau atat de bine ca as fi facut comandada!Cu toate astea a insistat ca nu-i bine sa le iau!Sper sa va fie de folos sfaturile mele!Bafta!
jonelip
ai dreptate.
uite ca nu m-am gandit la aerul sarat.
si la eforie e crunt, intr-o parte e marea in partea cealalta e techirghiolul.
cheloo emil
Salut... un site al firmei Ceravolo Construttore din Ploiesti . Va fi construit un cartier de vile pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti . Pentru mai multe detalii : htttp://www.ceravolo-construttore.ro
kikina
Cam cat ajunge un proiect ma refer cati euroi pe MP!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.