Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

as xxl

QUOTE(vimp @ Jan 6 2006, 11:00) *
Salut. Am avut rabdare sa citesc tot ce e aici.
Am 500m2 de pamant pe care vreau sa imi fac si eu casuta de vis. Avand in vedere ca nici bani prea multi nu am (de fapt nu am nimic dar sunt optimist de felul meu) ma gandeam la varianta cu mansarda. Intrebarile care ma macina sunt :
1. Cu mansarda sau cu etaj complet?
2. Cu garaj inclus (o camera- doua - gen utilitare deasupra) sau garaj anexat?
Ce inseamna una si alta ca bani, dar si ca rezistenta, confort.... etc.
Multam fain pentru orice raspuns.

Intrebarile tale au un caracter mult prea general pentru a putea da niste raspunsuri obiective.
pentru fiecare optiune exista foarte multe argumente pro-contra. ca atare, nu cred sa existe asa ceva ca si "adevar". bazandu-ma doar pe experienta si bun simt, imi permit totusi sa ma pronunt, cu rezerva ca cele pe care ti le voi spune nu sunt alceva decat pareri subiective, ca atare supuse contestarii.

1. masarda nu este altceva decat un pod locuibil. un pod suprainaltat, cu o pardoseala si o structura a planseului proiectate pentru circulatie intensa. izolat, luminat si aerisit. neexistand in acest caz un pod, functia acestuia izolatoare prin insasi geometria constructiei, va trebui sa fie preluata de alte materiale. materiale de care nu ar fi fost nevoie neaparat in cazul unui pod clasic. sper sa nu fi fost foarte ambiguu.
ca si concluzie cred ca pot afirma ca, cu cat suprafata sectiunii (lungime x latime casa) e mai mare, cu atat economiile realizate in cazul mansardarii vor fi mai mari.

ca fapt difers, aici in italia s-a gasit o excelenta solutie de compromis. casele se realizeaza fiind proiectate pentru cel putin inca un nivel. dar marea majoritate se opresc in prima faza la parter turnand placa peste acesta si lasand mustatile de legatura pentru ulteriorii stalpi. asta cand sunt tineri si proaspat casatoriti. pe masura ce inainteaza in varsta si apar copiii, eventual si niste bani in plus, se ridica si urmatorul nivel.

pana la urma ce te impiedica sa faci si tu la fel ? sau sa lasi mustatile undeva ascunse, ori in zidarie, ori in structura de lemn?
e doar o sugestie ...

2. daca nu ei de gand sa mesteresti tot timpul la masina sau sa iti faci barca in garaj in timpul liber, sincer nu vad de ce l-ai face corp comun cu casa. daca tot spui ca nu dispui de foarte multe resurse financiare, iti cumperi unul prefabricat (doar sa nu ai cine stie ce matahala de masina si sa nu intre), torni o placa de beton cu un pic de panta si il plantezi acolo. evaluez undeva la 35-40 mil aceasta solutie. si in plus il poti si muta ulterior. sau o simpla constructie metalica.
totusi, daca primeaza confortul, cred ca nimic nu se compara sa cobori din masina si din cativa pasi sa si ajungi pe canapea ...

legat de mansardare, mai exista si solutia aceasta. priveste atent sectiunea.Click pentru a vizualiza atașamentul
vimp
@as_xxl : Multam de raspuns.
1. In principiu, la o mansarda, suprafata unei camere de mansarda ce e in contact direct cu exteriorul este mai mare decat in cazul etajarii. Din pdv-ul meu asta inseamna o investitie mai mare in izolatie si expunerea la unele riscuri legate de izolatie (condens, izolare fonica, iluminare naturala).
2. La vaianta cu garajul "inclus" ma gandeam ca deasupra se poate face o camera "de rezerva" si ceva spatiu depozitare (dressing room, store...), mai putin sensibile la nevoia de incalzire. Ideea este si de economie a spatiului, avand o suprafata mai mica de pamant

Claudiu888
Buna ziua tuturor!

Doresc sa stiu daca la locuinte construite pe cadre sunt folosite in mod uzual deschideri (grinzi) de lungime > 5m si daca un 25x40 s-ar putea preta situatiei (observatie: acum nu trebuie un calcul exact; am nevoie de la cei cu experienta doar de un raspuns cu caracter orientativ).

Multe multumiri smile.gif
Claudiu
zen
am ramas dator cu niste poze de cum se face recalibrarea unei scari turnate de beton.
dupa cum se vede in poza, se toarna sapa peste treptele de beton.
in poza cu ceva lichid pe treapta, se vede pe perete cum a fost trasat nivelul lor.acel lichid este amorsa care se da, ca sa faca priza sapa pe beton.
se toarna din 2 in 2 trepte, ca sa se poata urca pe scara in timpul lucrului.
dimensiunile sunt cam 28cm latime, 17 cm inaltime.
zen
poze cu mansarda, ca o imagine face cat o mie de cuvinte biggrin.gif

situatia specifica aici este:
-pod circulabil, nu mansarda (adica nu are ziduri exterioare)
-suprafata totala 116 mp
-grinzi la vedere
zen
QUOTE(mf @ Dec 28 2005, 21:27) *
@Addnann: iti multumesc, chestiunea cu terasa este deja pentru mine "un risc asumat" in sensul ca m-am hotarat sa merg pe aceasta varianta, dar vroiam sa aflu si de la altii ce ma asteapta mai exact. Incep sa cred ca nu este vorba de vreun risc, ci doar de mai multa migala in executie.
Intr-adevar, nu ma gandisem sa fac terasa circulabila, apreciez recomandarea.

acum am citit postul tau cu acoperisul drept si nu cu sarpante.
sfatul meu foarte strong este sa nu te lasi prostit de arhitect si sa ceri sarpanta.
nu ai idee ce prbleme de infiltratii vei avea cu rahaturile alea de terase, de la casele care sunt intersectii de cuburi, asa cum le place nespus arhitectilor nostri sa faca death.gif
or fi ele frumoase, dar dau f bine in zone unde nu ploua mult, la noi sunt criminale in exploatare.
modream
Am de renovat o casa... vreau sa schimb parchetul, ferestrele, adaugat incalzire cu centrala (tevi + calorifere peste tot), usi noi, zugravit/gresie/faianta.
Am un oarecare dubiu care ar fi ordinea de executie:
1) termopane
2) instalatia termica (centrala + tevi + calorifere)
3) usile interioare
4) zugravit/gresie/faianta
5) parchet
Ar fi OK ordinea asta ?
Sugestii ?

prafuit
QUOTE(modream @ Jan 18 2006, 14:23) *
Am de renovat o casa... vreau sa schimb parchetul, ferestrele, adaugat incalzire cu centrala (tevi + calorifere peste tot), usi noi, zugravit/gresie/faianta.
Am un oarecare dubiu care ar fi ordinea de executie:
1) termopane
2) instalatia termica (centrala + tevi + calorifere)
3) usile interioare
4) zugravit/gresie/faianta
5) parchet
Ar fi OK ordinea asta ?
Sugestii ?

1- termopane
2 - instalatii
3 - faianta/gresie
4- zugravit
5 - parchet
6 - usile interioare.

Si justificari: Pana nu izolezi casa (termopane) nu ai de ce sa faci incalzirea, dupa ce ai pus incalzirea pui faianta si gresia deoarece usile se aplica cu pervaze care acopera faianta si zugraveala. Odata ce ai pus faianta si gresia, zugravesti, pentru ca astfel ai terminat cu majoritatea lucrarilor murdare si care ar fi putut sa strice zugraveala. Dupa zugraveala vine parchetul desigur. Apoi finising touch tocurile usilor!!!!! Sa dai petreceri cat mai reusite acolo!
as xxl
daca tot faci totul de la zero, ma gandesc ca ai de gand sa montezi tubulatura instalatiei de incalzire ingropata.
si daca nu e foarte frig afara pentru a se lucra (sau montezi ceva folie de polietilena in golul gemurilor), ordinea este asta:
1. tubulatura instalatie incalzire (fara corpurile radiatoare), cu tot cu console de prindere
2.tencuieli glafuri ferestre (Daca prezinta abateri mari geometrice sau sparturi exterioare, daca nu e nevoie inverseaza 2 cu 3)
3. montare ferestre (cadrele din aluminiu sau pvc, fara sticla daca se poate. dezavantajul este ca cei care ti le monteaza vor mai trebui sa faca inca un drum si s-ar putea sa te coste ceva in plus)
4.gletuieli, cel putin in zonele in care vei avea faianta, dar exterior acesteia.
5.gresie, apoi faianta.
6. glet si zugraveli
7. parchet, plinta
8.usi interioare

mare atentie cu cotele la trecerea din camere cu pardosele diferite (reci/calde)
moro

Am descoperit cu bucurie acest topic(mai greu a fost sa il parcurg pe tot),si ii felicit pe toti cei care dau sfaturi utile.O mentiune speciala pt. ZEN:din cate reiese din topic esti angrenat in multe lucrari de anvergura care iti rapesc o gramada(mare)de timp;de unde mai ai timp si nervi sa raspunzi(cu mult tact si intelegere,fara divagatii savante si inerentele rautati adresate de obicei novicilor) tuturor?Da-mi voie sa fug sa imi cumpar o palarie,ca sa am ce scoate in fata ta!
Nu stiu daca e topicul potrivit,dar as vrea sa atrag atentia asupra unor constructori absolut neseriosi din Timisoara.Vorbesc din proprie experienta[mi-am construit o casa in Dumbravita,a carei constructie a durat un an si sapte luni in loc de 9 luni(nu mai vorbesc de lucrari refacute si materiale pierdute)],asa caatentie mare:
-Aioanei Costel:firma Dari&Daci,construieste in zonele Dumbravita si Braytim
-Tudose Doru:West Building,Dumbravita
-Covaci Adrian:freelancer,trage tzepe una dupa alta(vorbaret,convingator,ia banii de materiale si dispare).
Sper ca aceasta lista(care poate creste cu ajutorul celor patiti) sa fie de ajutor.
In alta ordine de idei,ma bate gandul sa vand casa si sa imi construiesc alta cu ZEN!Ce zici ZEN?Cam ce pret intra in discutie la m.p.?
zen
QUOTE(moro @ Jan 18 2006, 20:55) *
Am descoperit cu bucurie acest topic(mai greu a fost sa il parcurg pe tot),si ii felicit pe toti cei care dau sfaturi utile.O mentiune speciala pt. ZEN:din cate reiese din topic esti angrenat in multe lucrari de anvergura care iti rapesc o gramada(mare)de timp;de unde mai ai timp si nervi sa raspunzi(cu mult tact si intelegere,fara divagatii savante si inerentele rautati adresate de obicei novicilor) tuturor?Da-mi voie sa fug sa imi cumpar o palarie,ca sa am ce scoate in fata ta!
Nu stiu daca e topicul potrivit,dar as vrea sa atrag atentia asupra unor constructori absolut neseriosi din Timisoara.Vorbesc din proprie experienta[mi-am construit o casa in Dumbravita,a carei constructie a durat un an si sapte luni in loc de 9 luni(nu mai vorbesc de lucrari refacute si materiale pierdute)],asa caatentie mare:
-Aioanei Costel:firma Dari&Daci,construieste in zonele Dumbravita si Braytim
-Tudose Doru:West Building,Dumbravita
-Covaci Adrian:freelancer,trage tzepe una dupa alta(vorbaret,convingator,ia banii de materiale si dispare).
Sper ca aceasta lista(care poate creste cu ajutorul celor patiti) sa fie de ajutor.
In alta ordine de idei,ma bate gandul sa vand casa si sa imi construiesc alta cu ZEN!Ce zici ZEN?Cam ce pret intra in discutie la m.p.?

-multumesc de aprecieri
-asa cum am explicat unui user, incerc sa ajut pe nefericitii care, de multe ori, sunt victime sacrificale ale constructorilor tepari. in ultima vreme, am intalnit din ce in ce mai multi constructori seriosi, asa ca sunt sperante.din cate am vazut, au sosit pe forum ceva useri care vorbesc in foarte cunostinta de cauza, gen adnnan sau as xxl, asa ca aveti de unde sa alegeti sfaturi care va intereseaza.
-nu am firma de constructii, daca asta se intelege din topic. eu fac project management si consultanta, nu am angajati sau muncitori. avantajul meu este ca, pe lucrarile mele, am de 30 de ori pe zi problemele pe care le au userii pe forum, asa ca mi-e usor sa aleg, am o multime de material didactic biggrin.gif
-la casa, depinde ce fel, ce materiale, ce finisari, etc.
moro
QUOTE(zen @ Jan 18 2006, 21:24) *
-multumesc de aprecieri
-asa cum am explicat unui user, incerc sa ajut pe nefericitii care, de multe ori, sunt victime sacrificale ale constructorilor tepari. in ultima vreme, am intalnit din ce in ce mai multi constructori seriosi, asa ca sunt sperante.din cate am vazut, au sosit pe forum ceva useri care vorbesc in foarte cunostinta de cauza, gen adnnan sau as xxl, asa ca aveti de unde sa alegeti sfaturi care va intereseaza.
-nu am firma de constructii, daca asta se intelege din topic. eu fac project management si consultanta, nu am angajati sau muncitori. avantajul meu este ca, pe lucrarile mele, am de 30 de ori pe zi problemele pe care le au userii pe forum, asa ca mi-e usor sa aleg, am o multime de material didactic biggrin.gif
-la casa, depinde ce fel, ce materiale, ce finisari, etc.

Inca un raspuns echilibrat,tipic ZEN!Laudabil ca intr-o tara in care ne insinguram tot mai mult pe zi ce trece,mai exista altruisti care sa-si impartaseasca experienta cu ceilalti, total dezinteresat! Parafrazand o veche zicala:cine n-are Softpedia sa-si cumpere!
Cat despre propunerea mea cu casa,daca nu deranjez,o sa revin cu date mai concrete[oricum,este vorba de viitorul apropiat(cca.6 luni)].Toate cele bune,si mult succes in afaceri!
as xxl
QUOTE(zen @ Jan 18 2006, 20:24) *
.. din cate am vazut, au sosit pe forum ceva useri care vorbesc in foarte cunostinta de cauza, gen adnnan sau as xxl ...

o mica precizare. sunt aici, cam de pe prima pagina, ca sa ma exprim asa ...
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...ndpost&p=496455
o plecare in afara granitelor m-a privat ceva timp de accesul la internet. dar am revenit.

in rest, foarte multumesc. incerc pe cat posibil sa ajut si eu. taman pentru ca sunt in bransa, pentru ca, poate chiar mai mult decat voi, nu ii suport pe toti teparii si diversii "mesteri" (remarcati ghilimelele).
Ideea este ca imi iubesc meseria si ma scarbesc peste masura toti cei la care m-am referit.
Dar cum spuneam si intr-un alt post, va rog nu generalizati. Nu poti sa spui constructor si sa ai in minte numai imaginea salahorului zdrentzaros, beat sau mahmur, badaran si pretins atoatestiutor. Iar daca aceasta e imaginea pe care o are lumea, ei bine, voi incerca sa o schimb.

cu bine.
moro
QUOTE(as xxl @ Jan 18 2006, 22:24) *
Dar cum spuneam si intr-un alt post, va rog nu generalizati. Nu poti sa spui constructor si sa ai in minte numai imaginea salahorului zdrentzaros, beat sau mahmur, badaran si pretins atoatestiutor. Iar daca aceasta e imaginea pe care o are lumea, ei bine, voi incerca sa o schimb.

Sunt sigur ca o sa reusesti acest lucru! Iti doresc mult succes!
RALLYMAN
Pentru cei care se pricep cred ca ar fi important ca acest topic sa fie spart in mai multe ... care sa se ocupe fiecare in parte de :
- terenuri
- utilitati
- fundatii
- constructie "la rosu" (cu izolatii, durabilitate, etc.)
- finisaje (ieftine pina la foarte scumpe)
- imprejmuiri
- amenajari de gradini ( cu zarzavaturi sau fara ... lol )
- folosirea energiilor neconventionale ( "caldura" e din ce in ce mai scumpa ... )
- etc.
Toate cu solutiile tehnice si legislative aferente, firme, regie proprie, "negru" ...
Cred ca e nevoie sa se infiinteze un thread numai de "Constructii imobiliare"
Rog administratorii sa faca acest lucru ... doar santem in anul in care trebuie sa recuperam handicapul intre noi si UE cat mai repede ... daca se poate ....
as xxl
perfect de acord.

problema este ca vorbind la nivel de forum, vis-a-vis de acest subiect, utlizatorii se impart in doua mari categorii clar distincte: cei pe care ii intereseaza foarte mult si cei carora nu le pasa absolut deloc.

iar cei cu adevarat interesati sunt f.f. putini raportat la numarul total de utilizatori ai forumului. ca atare nu cred ca se va lua in consideratie.

iar daca, prin intamplare, vre-unul cu puteri de moderare citeste pe aici, il rog sa imi scoata warn-ul primit cu aceasta ocazie:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...ndpost&p=607478

nu am incercat decat sa exclud mascaricii si toti bagatorii de seama care ar fi transformat acest subiect in altceva decat este acum.
16 pagini fara offtopic ... cred ca este un record absolut pe orice forum din romania.
mf
QUOTE(mf @ Dec 26 2005, 23:41) *
Riscurile unei case in terase ... Ce riscuri vedeti aici? Ma refer la orice fel de risc: etansari, materiale etc.

QUOTE(Addnann @ Dec 28 2005, 12:43) *
Risc e si la sarpanta daca e executata prost. Nu se numeste deci risc executia proasta. Vei suporta ceva costuri in plus la executie pentru ca ...

QUOTE(zen @ Jan 16 2006, 21:57) *
sfatul meu foarte strong este sa nu te lasi prostit de arhitect si sa ceri sarpanta.

Multumesc pentru sfaturi, mai ales ca ele sunt in spiritul vietii noastre: niciodata doar un singur raspuns/optiune clara confusedsmiley.png
Cred ca nu voi mai face schimbari in plan si, stiind dinainte care sunt riscurile, voi incerca sa minimizez posibilele consecinte negative.
zen
QUOTE(as xxl @ Jan 18 2006, 22:24) *
o mica precizare. sunt aici, cam de pe prima pagina, ca sa ma exprim asa ...
o plecare in afara granitelor m-a privat ceva timp de accesul la internet. dar am revenit.

era un eufemism, voiam sa spun ca sunteti unii care dati sfaturi bune, nu va dati cu parerea despre cum credeti voi ca se face un lucru, in teorie. biggrin.gif
cel mai tare ma enerveaza cei care sfatuiesc fiindca asa au auzit ei ca se face.
dupa mine, e mult mai sanatos sa spui nu stiu, acolo unde nu te pricepi.
asa ca, "veterane", scuze biggrin.gif
Marmota
Salut,
Inainte de toate as vrea sa spun (scris) ca urmaresc de mult timp acest topic.
De ceva timp (2 ani) ma bate gandul sa-mi fac si eu o casa. Am cumparat doar terenul si voi face demersuri pentru a realiza trecerea in intravilan construibil.

In vederea obtinerii autorizatiei de constructie trebuie sa fac rost - printre altele - si de un proiect. Faza ca am fost de mai multe ori pe la RomExpo si am vazut casa realizata de Condem pe structura metalica (este de fapt un "duplex" cu o amprenta la sol de 14m x 10m care include de fapt 2 case - in oglinda - care au un perete comun). Am gasit casa (nu "duplexul" !) ca fiind mai mult decat suficienta pentru mine (noi in fapt), adica 7m x 10 m. Ideea este ca doresc sa o realizez din cadre din beton si boltari/BCA/BCU/caramizi (daca m-am exprimat eronat va rog sa ma corectati , eu neavand pregatire de specialitate, fiind un "amator" in domeniu).
Proiectul as vrea sa-l fac eu folosind un software specializat pe acest segment dar programele gasite pana in prezent fie nu aveau un demo pentru Windows sau o versiune pentru studenti de Windows (ex. ArchiCAD), fie demo-ul era puternic limitat (ex. ChiefArchitect), fie mi s-a parut a fi mai mult pentru amenajari decat pentru arhitectuta (ex. FloorPlan 3D).

In final am luat demo-ul de FloorPlan (functional 15 zile) si am facut asa ceva (doar compartimentare ca sa zic asa, fara floricele: aspecte de amenajare interioara):
parter -> Click pentru a vizualiza atașamentul
etaj -> Click pentru a vizualiza atașamentul

Forma este simpla - dreptunghi - , iar la parter exista un hol la intrare, o baia mica, bucataria + living-ul care este soatiul cel mai mare de la parter (plus scarile de acces la etaj smile.gif ). La etaj structura este de tip vagon - e ok pentru mine - cu holul, 3 dormitoare si 2 bai, dintre care un dormitor matrimonial.

Buuuuun.
Ideeea e - repet - ca vreau sa fac eu proiectul (sau cat ai mult din el) cu ajutorul unui program specializat.
Intrebarea mea - deocamdata - este pe care sa-l folosesc (si de unde). Asta ar presupune existenta unei versiune demo/trial pe net pe care sa o pot dowload-a. Eventual unul cu documentatie in romanda console.gif daca se poate, nu uitati ca nu sunt arhitect.

PS: Microsoft Visio se pune ?!
as xxl
incerc sa integ ce vrei tu ...
sa iti faci singur planurile de executie ale unei pe baza carora sa iti iei aprobarile de constructie, aceasta e ideea ???
scuza-ma dar se fac ani buni de studiu pe la arhitectura si constructii pentru asta. printre altele, cred ca asta e o problema majora a romaniei, mai precis a cetatenilor ei: ne pricepem la toate. fotbal si politica, iar de curand si constructii.
sincer iti spun, te admir pentru ambitie si nu tin neaparat sa fiu rautacios, dar esti sigur ca nu te inhami la ceva care iti este peste puteri?
spuneam pe prima pagina:
...atat pentru beneficiar cat si pentru executant. ca idee, in ordinea importantei: plan fundare, sectiuni fundatie, plan armare fundatie, plan instalatii sanitare fundatie, plan parter+etaj, plan armare placi, plan armare stalpi, stalpisori, buiandrugi, centuri, scari, etc. plus planuri electrice, sanitare.etc. ideea e ca sunt o gramada ...

hai sa presupunem ca le vei face. pentru a obtine autorizatia de constructie, tot vei mai avea nevoie de trei lucruri: semnatura si stampila de arhitect, inginer structurist, verificator proiect. pe astea de unde le iei ?!
ca sa nu mai vorbesc de studiu geotehnic si altele.

iar ca sa concluzionez: de ce nu te duci la un arhitect sau firma de proiectare ii faci o schita cu ce vrei tu sa iasa si ii lasi pe ei sa se ocupe? uite, daca vrei, da-mi un PM si iti dau eu numarul de telefon al unei firme din Bucuresti care se ocupa cu asa ceva. (nu, nu sunt eu smile.gif )

legat de programele care se folosec: arhicad cel mai mult si autocad (da, stiu nu asta cauti). tu vrei ceva free. nu stiu.

nu ca te-as verifica, doar te intreb: spui ca vrei o structura in cadre. explica-mi si mie cum ai de gand sa rezolvi problema canalizarii bailor de la etaj. traseul lor mai exact. interior, exterior, inglobat in perete ?
Marmota
[quote name='as xxl' post='1184418' date='Jan 20 2006, 02:23']
incerc sa integ ce vrei tu ...
sa iti faci singur planurile de executie ale unei pe baza carora sa iti iei aprobarile de constructie, aceasta e ideea ???
[/quote]
Da, adica cred ca da scratchchin.gif ... Stiu ca nu e simplu, dar tocmai de aia vreau sa folosesc si un software specializat pe arhitectura (nu ceva general cum ar fi Autocad). Imi e suficient si un demo/trial de 15/30 de zile. Pentru ArchiCAD nu am gasit pe net cursing.gif . Poate ai un link ... desi am facut ceva "sapaturi " cu nea gogu care nu a gasit nimic (ba da, a gasit ceva pt. Mac cursing.gif).
Cu riscul de a produce zambete specialistilor, intreb si eu "ca tot omu'" cat de greu/simplu e Nemetschek Allplan ? notangel.gif

...spuneam pe prima pagina:

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...ndpost&p=496455 ....
[/quote]
Citit smile.gif ,
dar nu cred ca sunt obligatorii toate acestea pentru o casa care urmeaza a fi construita practic in mediul rural. Corecteaza-ma daca gresesc.
Am gasit aceste planuri: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=90388#

TOTUSI spune-mi si mie te rog daca strict pentru obtinerea autorizatiei acele/acestea 3 planuri sunt suficente (se exclud diversele avize, samd) ?

... tot vei mai avea nevoie de trei lucruri: semnatura si stampila de arhitect, inginer structurist, verificator proiect. pe astea de unde le iei ?!
ca sa nu mai vorbesc de studiu geotehnic si altele ...
[/quote]
Ai pus punctul pe i !

Nu cred - totusi - ca va fi o problema pt. asta.
Suma pe care o avem disponibila pentru asta este de aprox. 20000 euroi. Deci nu foarte mult. Trebuie sa "strang cureaua" ca sa pot face cat mai mult.

Suma pe care o avem disponibila pentru asta este de aprox. 20000 euroi. Deci nu foarte mult. Trebuie sa "strang cureaua" ca sa pot face cat mai mult.

... iar ca sa concluzionez: de ce nu te duci la un arhitect sau firma de proiectare ii faci o schita cu ce vrei tu sa iasa si ii lasi pe ei sa se ocupe? uite, daca vrei, da-mi un PM si iti dau eu numarul de telefon al unei firme din Bucuresti care se ocupa cu asa ceva. (nu, nu sunt eu smile.gif )
[/quote]
Avand in vedere cele prezentate mai sus , la cat evaluezi (aproximatie grosiera) costurile de proiectare ?

... legat de programele care se folosec: arhicad cel mai mult si autocad (da, stiu nu asta cauti). tu vrei ceva free ...
[/quote]
Nu-mi trebuie free. Chiar si demo/trial 15/30 de zile.

... nu ca te-as verifica, doar te intreb: spui ca vrei o structura in cadre. explica-mi si mie cum ai de gand sa rezolvi problema canalizarii bailor de la etaj. traseul lor mai exact. interior, exterior, inglobat in perete ? ...
[/quote]
Intrebare de 10 puncte. Asta m-am intrebat si eu ... Ai pus puntul de i . Din nou . Poate imi dai niste sugestii. Mai precis, problema este la baia de la dormitorul matrimonial (de la etaj). Prima baie de la etaj este situata relativ "desupra" baii de la parter.

Multumesc anticipat tuturor celor care vin cu sugentii.
Marmota
Apropo de armaturi: are cineva un manual, o carte, ceva fisiere/documentatie privitor la modul de fasonare pentru fier beton/otel beton/modul de realizare a armaturilor ...

Nea gogu nu a gasit nimic altceva decat anunturi de vanzare cumparare.
as xxl
da. catedra de betoane UTCB. sau biblioteca facultatii. biggrin.gif

dar ca sa iti arat ca sunt baiat bun, iti dau un sfat: treci pe la orice anticariat din Bucuresti si ai sa iti umpli un portbagaj de Logan.
Marmota
Multzam. Asa am sa fac biggrin.gif. Dar , sincere sa fiu, nu cred ca voi gasi ceva accesibil pentru nivelul "cunostintelor" mele din constructii. biggrin.gif

Ce sugentii legate de postul 621 ai/aveti ?!
papy
Salut !
am si eu niste intrebari...

1. pt zen: poate te gandesti la ideea de a scrie de o carte sau de a sa publica intr-o revista! ce sti tu (si poti shara ) ar putea fi accesat de mult mai multa lume ...

2. niste intrebari la obiectul forumului:
- mi-am cumparat o casuta de tara. vreau sa ma apuc de renovarea ei. trebuie sa ma apuc cat mai repede. am vorbit cu muncitorii s incepa de prin mijlocul lui februarie. renovarea este doar in interior ( sapa, tencuit pereti, refacut tavan , samd .... credeti ca o sa am probleme sa nu se usuce bine sapa sau sa ramana umezeala in casa si dupa vara daca ma apuc pe vremurile astea ?

- casa are si o fosa septica dar care apartine dar tevile sunt trase la ea dintr-o alta incinta. vreau sa-mi fac ca tot omu' baie in casa nu altundeva. probleme:
- nu stiu cam ce adancime are o fosa
- pana la fosa am cam 25m (am estimat eu ...). ma gandeam ce panta mi-ar trebui ca sa nu am probleme cu infundatul tevii...

pls. help
astept opinii asap ca ma preseaza rau timpul.

multumesc anticipat!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.