multumesc de aprecieri, parerea mea e ca se pricep multi la constructii, dintre cei care posteaza, doar ca nu vorbesc asa mult ca mine
am mai scris asta de cateva ori, la rosu pretul va fi cam 150-170 euro/mp, iar la cheie depinde de finisari, cam 350-400 euro/mp
am sa va acord insa un pic de consultanta gratuita, daca tot vreti sa faceti o pensiune.
in mom asta fac pm la vreo 3, cu finantare sapard, unde actele trebuie sa fie foarte bine facute.
pe langa constructie, va trebui sa pui in bugetare racordurile la utilitati, care sunt mari sanse sa coste multisor. la o pensiune de 300 mp(in care nu veti putea avea mai mult de 6 camere, daca e facuta cu resturant jos), estimez cam 10 kw de necesar, depinzand de sculele de bucatarie,cu restul fiind mai usor.
de asemenea, un capitol foarte des neglijat si extrem de scump este amenajarea curtii si, mai ales, gardul. la o casa de munte, cu diferente de pannta, poate sa coste destul de mult.
la urma, cand se va termina constructia, vor incepe cheltuielile pentru amenajare si dotare, care vor mai fi intre 5000-15000, functie de cat de luxoasa va fi.
deci, la o suprafata de 300 mp, ca sa incepi sa functionezi, trebuie sa bugetezi un minim de 175000 euro.
la astea, mai adaug o necunoscuta. daca nu exista statie de betoane in predeal, va fi cu costuri ceva mai mari constructia, pe langa faptul ca transportul materialer e mai scump decat intr-un oras.
la toate preturile de mai sus se adauga tva, apropo