Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

adrian_stan00

QUOTE(zen @ Sep 8 2005, 21:48)
1.polistiren
2.sapi in jurul fundatiei, pui un tub de 160 de canalizare gaurit in santul creat, bineinteles pe un pat de balast si nisip, tuburi care vin captate in canalizare. atentie mare, pluvialele NU  au legatura cu drenajul.peste tubul de drenaj pui balast pana sus, dupa care pavaj.
3.nu e folie, ci sunt placile de cofraj de sub armatura. cofrajul a fost realizat cu placi, nu facut din astereala de lemn.
*

Multumesc mult Zen, daca se poate mai detaliat la punctul 1. E corect sa fac astfel:
Hidroizolez peretele de beton cu bitum topit, lipesc peste polistiren (expandat sau extrudat?), iar apoi vin cu membrana hidroizolatoare HDPE cu crampone.
Mai departe, la baza fundatiei pun tuburile de dren cum mi-ai explicat la punctul 2 si umplu peste cu balast?
Merci!
mihaelac
Zen, multumesc mult pentru raspunsurile tale de la "Sa construim o casa". Meriti chiar mai multe beri, nu una wink.gif . Poate vii prin Cluj sau trec eu prin... nu stiu de unde esti.

Am cam finalizat constructia la rosu (aproape), cu o gramada de peripetii.
Am facut contract cu o firma care la randul ei a angajat o echipa de muncitori de prin Bistrita - dezastru la calitate, oameni incredibil de murdari si neseriosi. Din acesta cauza in primul rand am si reziliat contractul inainte de finisaje.

Avantajele pe care le-am avut cu firma:
- avea inginer de santier care a ajutat mult;
- avea scule - mai mult nu prea mad.gif (betoniera, roaba etc.) - s-au stricat multe materiale (YTONG, lemn, si cam tot ce-au gasit muncitorii prin preajma) pentru ca firma nu avea echipament calumea
- am o factura si sper garantie pe lucrare.

Dezavantaje:
- am ramas cu observatiile ca nu se lucreaza bine, sunt oameni necalificati, etc. (n-am putut sa dau oamenii afara si sa aleg cu cine lucrez)
- am avut pierderi de materiale foarte mari
- am primit plasa la pret (dupa negocieri dure plasa a fost in jur de 5mil) - am pus preturile din contract cantitativ si n-au fost trecute toate lucrarile; prin urmare s-a ajuns la santaj - sau platesc suma x sau imi pune suprapreturi pe lucrari nespecificate in contract

Daca ar fi s-o iau de la capat, as angaja ingineri competenti care sa angajeze oameni si sa stea tot timpul pe santier - nu stiu cat de usor se pot gasi astfel de oameni, dar... nici n-o s-o iau de la capat degraba.

Ar mai fi multe de spus - experienta asta m-a imbatranit cred cu vreo 10 ani si am invatat o gramada... si tehnice si de viata.
cool.gif Spor la treaba celor care construiesc si sper sa va ajute oarecum mesajul meu.

IoanaB
Va rog, daca cumva e cineva care ma poate ajuta - trebuie facuta o hidroizolatie pentru fundatia casei dar nu stim ce fel de geomembrana sa alegem.
Sa fie lisa? sau din aceea cu bumbi (nu stiu cum se cheama). biggrin.gif
Am auzit ca trebuie pus si un geotextil, dar iarasi nu stim exact cum se pune - deasupra sau dedesubtul geomembranei (adica straturile sunt pamantul/geomembrana/getextil/fundatie?)

As aprecia foarte mult sfaturile voastre.
COSTIN_mentor
QUOTE(alinsteaua @ Aug 30 2005, 14:14)
Vad ca nu raspunde nimeni la intrebarea " Cu firma sau in regie proprie ??" si eu vreau sa-mi construiesc o casa si incep sa ma interesez,daca poate cineva sa ma ajute si sa-mi spuna de unde se pot lua materiale de constructie ieftine !!!!! de ex caramida,Ciment .....etc daca stiti nu tineti numai pt voi mad.gif
*

Cel mai greu in ziua de azi e sa gasesti oameni seriosi . Eu m-am apucat anul trecut (prin mai 2004) sa ridic o casa in regie proprie. probleme apar tot timpul .Am auzit de cazuri care au facut cu firme si tot sunt probleme ,fie de termen fie de calitatea lucrarii .
Ideea este ca cu o firma pretul este f. mare , normal ca in princpiu toti vrem sa avem o garantie la lucrare dar depinde daca chiar se merita diferenta de bani ?
De exemplu , cazul meu constructie p+2e+pod+subsol partial , suprafata ocupata pe pamant 170m , in regie proprie , la rosu, manopera m-a ajuns la
500 000 000 (cu zidarie inclusa), in comparatie cu pretul cerut de o firma serioasa, mare, cu factura care mi-a cerut 2 100 000 000 usor negociabil , care nu avea inclusa zidaria , doar structura de rezistenta , cu materialele lor , daca as mai fii adaugat si zidaria ajungeam la minim 3 000 000 000 .O alta firma mi-a cerut 4 100 000 000 la rosu cu zidarie si materiale incluse .Costurile materialelor m-au ajuns la 1 700 000 000 .
avantaj pt. firme : treaba merge mult mai repede , spre deosebire de regie proprie unde merge mult mai incet ( ba nu sunt bani, ba sunt bani si mesteri neseriosi ) .
Ideea ca prima echipa ( cu care am ridicat casa la rosu ) am fost cat de multumit de ei , dar au fost putin neseriosi la sfarsit si in plus a mers treaba f. incet.
death.gif
A doua echipa teroare , cu care am facut finisarile la fatada si tencuielile interioare ,
mult mai mult stress si minciuni in fiecare zi ( ii dau si numele ca sa va feriti de el STAN HORIA , originar de prin Buzau, momentan se invarte pe litoral ) . death.gif
Ce sa mai zicem ca in perioada asta sunt f. ocupati si te tot amana cu lucrarile , ba unii vin si iau avnas de la mai multe lucrari si ii incurca pe mai multi .
Oricum in regie proprie sau cu firma tb. sa stea cineva cu ei pt. tb. sa le zici tot timpu' ce sa faca si sa fii atent la ce fac pentru ca's banii tai si pe ei ii doare undeva.
Referitor la dirigentele de santier , a fost cat de treaba d.pd,v al banilor , dar ma rog se astepta ca eu sa-i verific pe ei mai mult.
Treaba perfecta nu iese niciodata .
In momentul de fata tot astept mai multi "mesteri" sa vina pt. gleturi .

Life is life.
Radasca
1. ce avantaje/dezavantaje are o casa din lemn (p+m) fatza de una din zidarie?

2. vreau garaj: sa il fac sub casa ca pe un fel de demisol - respectiv casa va fi mai inalta sau sa il fac langa casa, ca pe orice camera?
zen
QUOTE(Radasca @ Sep 15 2005, 17:04)
1. ce avantaje/dezavantaje are o casa din lemn (p+m) fatza de una din zidarie?

2. vreau garaj: sa il fac sub casa ca pe un fel de demisol - respectiv casa va fi mai inalta sau sa il fac langa casa, ca pe orice camera?
*

1.sub casa costa minim 10 000 eiro
2.langa casa, un carport , maxim 2000 euro
Radasca
1. imi poti spune de ce garajul sub casa costa asa de mult?
2. despre casele de lemn nu ai nimic de comentat? naughty.gif

adrian_stan00
As avea rugamintea sa-mi oferiti un sfat: cum e mai eficient sa fac termoizolatia peste subsol: cu polistiren expandat sub planseu sau cu polistiren extrudat peste planseu?
Precizez ca intentionez sa imbrac tot subsolul pe exterior cu polistiren extrudat, peste hidroizolatia de bitum topit.

Va multumesc.
zen
QUOTE(adrian_stan00 @ Sep 16 2005, 09:04)
As avea rugamintea sa-mi oferiti un sfat: cum e mai eficient sa fac termoizolatia peste subsol: cu polistiren expandat sub planseu sau cu polistiren extrudat peste planseu?
Precizez ca intentionez sa imbrac tot subsolul pe exterior cu polistiren extrudat, peste hidroizolatia de bitum topit.

Va multumesc.
*

polistiren de 3, minim, sub sapa. adica peste demisol, evident biggrin.gif
zen

QUOTE(Radasca @ Sep 16 2005, 06:55)
1. imi poti spune de ce garajul sub casa costa asa de mult?
2. despre casele de lemn nu ai nimic de comentat?  naughty.gif
*

1.fiindca trebuie fundatie, hidroizolatie, etc
2.am o parere proasta. daca ar costa 40% din pretul unei case de caramida, inca as mai zice ca da, dar costa aproape la fel, ceea ce mi se pare aberant.
si o intrebare: daca vrei sa modifici impartirea intr-o casa de lemn, cum faci?

dar, ca sa previn eventualele strigate indignate, e parerea mea proprie si personala.
andy9
Apropos Zen.

Ce poti sa imi spui de o casa care ramane la rosu peste iarna? Cat de riscant este? Caramida asa neprotejata sufera?
Mai mult de atat, ce se intampla daca sta zapada pe o placa peste parter o iarna. Ce se poate intampla. Toata lumea avertizeaza dar nu cunosc fizic care sunt riscurile.
Poti sa imi dai parearea ta?

Merci
alda
Am si eu doua intrebari pentru cei care se pricep
1. Am inceput lucrul la o casa. Inainte de ploile din Bucuresti era turnata fundatia. Urma ca golurile dintre peretii fundatiei sa fie umplute cu pamant, pamantul sa fie tasat si sa fie turnata placa. Va rog sa-mi spuneti cum poate afecta apa acumulata in zona viitoarea constructie
2. Am niste prieteni care-si construiesc si ei casa. Sunt si ei la nivel de fundatie. Mesterul lor spune ca le poate termina casa pana in prima jumatate a lunii decembrie. Casa urmeaza sa fie construita pe sistem grinzi, cu caramida. Este posibil un astfel de ritm? Este posibil sa construiesti o casa de caramida intr-o perioada atat de scurta?

Multumesc
COSTIN_mentor
in functie de cati oameni lucreaza ,de cat de mare este depinde si cand se termina lucrarea. da este posibil ,dar mesterii in ziua de azi zic multe ca sa te prinda , termenele in general nu se prea respecta .
Re.f la 1. nu e nici o problema , gandeste ca acelasi lucru se intampla tot timpul cand ploua si pamantul din exterior e imbibat cu apa .
xcalinp
[quote=mihaelac,Sep 9 2005, 14:44]
Am cam finalizat constructia la rosu (aproape), cu o gramada de peripetii.
Am facut contract cu o firma care la randul ei a angajat o echipa de muncitori de prin Bistrita - dezastru la calitate, oameni incredibil de murdari si neseriosi. Din acesta cauza in primul rand am si reziliat contractul inainte de finisaje.

draga doamna,

as dori sa stiu si eu numele sefului de echipa din bistrita care te-a dezamagit. eu, in primavara, vreau sa-mi incep casa la rosu si am fost indrumat sa angajez echipe ce au lucrat prin cluj. Acuma, eu am gasit o echipa condusa de un inginer constructor care construieste prin bistrita si-mi par ok. Dar am zis ca merita sa mai adun niste oferte (mai ales ca mai am timp pina in primavara) a.i. sa pot fi convins ca am ales bine.

a, eu in bistrita construiesc.
zen
QUOTE(andy9 @ Sep 21 2005, 07:41)
Apropos Zen.

Ce poti sa imi spui de o casa care ramane la rosu peste iarna? Cat de riscant este? Caramida asa neprotejata sufera?
Mai mult de atat, ce se intampla daca sta zapada pe o placa peste parter o iarna. Ce se poate intampla. Toata lumea avertizeaza dar nu cunosc fizic care sunt riscurile.
Poti sa imi dai parearea ta?

Merci
*

daca nu ploua si ingheata imediat, nu prea e o mare problema, daca e acoperita casa.
daca nu, e mai nasol, mai ales daca sta apa si gheata pe placa.
fizic, cand intra apa prin crapaturi, in mom in care ingheata se dilata si crapa tot ce prinde in cale.
sunt multi care le lasa in rosu peste iarna, dar acoperite si, posibil, cu geamurile puse.
alda
Costin Mentor a scris:
Re.f la 1. nu e nici o problema , gandeste ca acelasi lucru se intampla tot timpul cand ploua si pamantul din exterior e imbibat cu apa

Mai am (cred) o problema. Am fost astazi la casa si am vazut ca in jurul fundatiei este o balta (practic nu m-am putut apropia de fundatia, apa avea vreo 30 cm). Intre peretii fundatiei exista deasemenea apa (balteste). Terenul pe care se construieste casa (vreo 500 mp) este mai jos decat cele ale terenurilor din jur. De asta presupun ca in timp ce la ceilalti nu se vedea urma de balta, in jurul fundatiei mele se adunase de-o balta. Revin cu intrebarea si il rog si pe Zen sa-mi raspunda. Cum afecteaza asta viitoarea constructie?
tenache
Salutare,
am citit cu mare interes toate mesajele. Tot cautind pe net solutii pentru construirea unei case am dat peste un sistem care foloseste schelet metalic imbracat cu diverse materiale pentru izolatie. Se numeste PROTEKTOR si detalii se pot gasi la http://www.saniterm.ro/content/detalii_tehnologice.htm. Este ceva de incredere ? A vazut cineva o casa astfel construita ?
zen
QUOTE(alda @ Sep 24 2005, 20:14)
Costin Mentor a scris:
Re.f la 1. nu e nici o problema , gandeste ca acelasi lucru se intampla tot timpul cand ploua si pamantul din exterior e imbibat cu apa

Mai am (cred) o problema. Am fost astazi la casa si am vazut ca in jurul fundatiei este o balta (practic nu m-am putut apropia de fundatia, apa avea vreo 30 cm). Intre peretii fundatiei exista deasemenea apa (balteste). Terenul pe care se construieste casa (vreo 500 mp) este mai jos decat cele ale terenurilor din jur. De asta presupun ca in timp ce la ceilalti nu se vedea urma de balta, in jurul fundatiei mele se adunase de-o balta. Revin cu intrebarea si il rog si pe Zen sa-mi raspunda. Cum afecteaza asta viitoarea constructie?
*

din pacate, asta e cam nasol.nu atat ca iti afecteaza fundatia, cat ca iti ca intra apa in pivnita, daca ai vreuna. trebuia sa iti ridici cota 0 mai sus, la nivelul celorlalte, dupa care, cand faceai curtea, aduceai pamant si ridicai nivelul.
apa e cea mai nasoala chestie la o casa, de aia se tot fac hidroizolatii si drenaje si trotuare, sa se indeparteze de casa.
alda
multumesc pentru raspuns Zen
Din fericire nu am pivnita. Din pacate, spui ca apa afecteaza fundatia. E foarte grav? E ceva de facut acum? In Bucureti ploua in continuare
zen
QUOTE(alda @ Sep 25 2005, 09:26)
multumesc pentru raspuns Zen
Din fericire nu am pivnita. Din pacate, spui ca apa afecteaza fundatia. E foarte grav? E ceva de facut acum? In Bucureti ploua in continuare
*

nu o sa iti pice casa, daca de asta ti-e frica.dar se afaneaza pamantul de sub fundatie si nu e indicat, pe langa faptul ca iti ramane apa prin betoanele alea.
spera si tu ca nu va ingheta cu toata apa aia prin fundatie.
cybersamuray
ce parere aveti de o "fundatie izolata cu cuzineti" ??? e buna de ceva sau se darima casa la primul vint mai puternic ???
laurentiu1112
[

am doua mari intrebari:
1.usi interioare(fara praguri) din lemn sau pvc? am inteles ca lemnul in timp "lucreaza" si apar probleme mai ales ca am geamuri termopan. eu inclin spre pvc (cu imitatie lemn)
2.vreau sa fac incalzire prin pardoseala dar nu vreau ca in living si dormitoare sa pun gresie, ci parchet. stiu ca lemnul este termoizolant, totusi nu este posibila aceasta combinatie?

Salut !
Incerc sa te ajut .
1.Lemnul este mai sanatos chiar daca sufera variatii de forma (volum) in timp. Oricum nu atat cat sa le vezi tu (vizibile) .
2.In fisa parchetului laminat nu se precizeaza nimic de incalzirea in pardoseala , deci nu-l recomand , dar la cel triplu stratificat acest lucru se poate face cu succes.

as mai avea si alte intrebari legate de hidroizolatie, dar le las pe mai tarziu...
...astept provocarea !
caesar_sw
Cand se toarna shapa se baga si tevile pt calorifere pe sub ea?Mi se pare cam riscant..din ce material sa fie ca sa poti fi sigur ca n-o sa ai probleme in decursul anilor.Si daca ..ai probleme ce faci distrugi podeaua ca sa repari..practic iti bagi joc de pardoseala si de tot. Nu e mai safe metoda clasica cu ele pe langa perete???

Cu peretii despartitori din rigips la baie nu sunt prb ??? Am vazut ca asa se lucreaza cam peste tot.

CE izoatie fonica are un perete despartitor din rigips captusit cu vata?
(parerea mea ca aproape de 0)

Tevile de la baie , se trag prin acesti pereti ...la tine de estetica , dar solutia asta nu e un pic nesigura...in sensul ca daca ai prb ce faci??
P.S am vazut ca tevile folosite sunt pvc ..pexal nu-mi dau seama f. exact oricum...nu mi-au inspirat incredere.

Multam de raspunsuri. peacefingers.gif
COSTIN_mentor
Intrebare : Sunt in urmatoarea faza : intr-o constructie noua este tencuit, dat cu tinci peretii verticali , plafonul (tavanul) este din placi de rigips . Au venit zugravii , s-au apucat de gletuit peretii verticali cu glet de ipsos, apoi eugroglet si la sfarsit atlas. Intrebarea este : pe tavan nu se da deloc cu glet dintre acela de finisaj ?
Cate zile trebuie lasat ca sa se usuce gletul inainte de a se da cu lavabil ? photo.gif
zen
QUOTE(COSTIN_mentor @ Oct 8 2005, 18:33)
Intrebare : Sunt in urmatoarea faza : intr-o constructie noua este tencuit, dat cu tinci peretii verticali , plafonul (tavanul) este din placi de rigips . Au venit zugravii , s-au apucat de gletuit peretii verticali cu glet de ipsos, apoi eugroglet si la sfarsit atlas. Intrebarea este : pe tavan nu se da deloc cu glet dintre acela de finisaj ?
Cate zile trebuie lasat ca sa se usuce gletul inainte de a se da cu lavabil ? photo.gif
*

trebuie sa puna banda la imbinari, sa chituie, sa slefuiasca, sa gletuie, sa dea grund, dupa care lavabil.
pe tavan, adica.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.