Rodeo
17th August 2005, 14:39
Burvi, gaurile la caramida se pun totdeauna pe verticala. Eu unul nu am vazut niciodata altfel. Motivele existentei gaurilor care le pot deduce eu sunt:
- micsorarea masei caramizii (scade greutatea constructiei)
- cresterea eficientei termice prin existenta unor spatii cu aer (bun izolator, mareste inertia termica)
- creste izolarea fonica (un corp neomogen vibreaza altfel decat unul solid)
- mortarul care intra putin in gauri mareste rigiditatea fixarii (fixare mecanica nu numai prin adeziv)
Chestia cu placarea stalpilor cu caramida e interesanta, amanuntele ar fi binevenite. Si daca tot fotografiezi, pune si o poza cu un buiandrug Porotherm (macar pus in opera daca nu ai la indemana unul nemontat). Zen, scuze pentru bataia de cap. Dar se pare ca esti unul din putinii oameni din tara asta care tine la calitate si stie ce face. Sunt invidios pe banateni ca ei te pot angaja.
andy9
17th August 2005, 16:18
Apropos de izolare termica cu aer.
In orasul Trier/Germania (de langa Luxemburg) se afla prima cladire din lume cu "aer conditionat". Este vorba de bazilica lui Constantin. Este o cladire extraordinara ca si arhitectura si aici nu ma refer la aspect ci la iluzii optice, truc-uri etc. pentu a face cladirea mai impunatoare.
Ei bine aceasta cladire, care are acuma peste 1500 de ani este din caramida si sta bine merci. Sunt doua straturi, iar intre cele doua este un gol de aer, de jur imprejurul cladirii! Jos, la doua dintre laturi sunt niste cuptoare unde sclavii faceau focul iarna. Acesta circula intre cei doi pereti de garamida si tinea o temperatura constanta de peste 25 grade iarna.
Vara, prin acest "termosistem" era o racoare placuta. Practic "aer conditionat" era numit faptul ca variatia intre vara, iarna era foarte mica, iar temperatura se mentinea pe termen lung constanta.
Caramida este intacta si astazi. Este fascinant ce poti optine cu: ... caramida si .. aer.
De asemenea cladirea are niste geamuri care se compun din multe patratele. Cam 7 pe inaltime si 3-4 pe latime. Fiind mai multe randuri de geamuri, numarul geamurilor si implicit al patratelelor este acelasi dar scade sensibil dimensiunea acestora. Marimea din ce in ce mai mica da senzatia de inaltime, privitorul avand iluzia optica, cum ca geamurile sunt mai mici din cauza distantei/inaltimii. Practic cladirea "pare" mai inalta decat este ea de fapt.
Nu sunt inginer dar asemenea lucruri ma fascineaza.
zen
17th August 2005, 20:41
QUOTE(cybersamuray @ Aug 17 2005, 07:51)
cand se toarna nu e la nivelul zidului, ci cu vreo 5 sau 10 cm mai in interior, astfel incat sa vii cu placarea de polistiren la acelasi nivel cu zidul de caramida.\
am pus o poza sa vedeti mai bine, doar ca eu nu voi mai placa stalpii cu polistiren, ci au direct izolare cu porotherm.
ca sa mai explic si pentru "afoni", tot ceea ce este beton la vedere la o casa , se placheaza cu polistiren sau caramida, fiindca altfel ar face punte termica si ar mucegai tencuiala in acea zona.
zen
17th August 2005, 21:00
QUOTE(Rodeo @ Aug 17 2005, 14:39)
Chestia cu placarea stalpilor cu caramida e interesanta, amanuntele ar fi binevenite. Si daca tot fotografiezi, pune si o poza cu un buiandrug Porotherm (macar pus in opera daca nu ai la indemana unul nemontat). Zen, scuze pentru bataia de cap. Dar se pare ca esti unul din putinii oameni din tara asta care tine la calitate si stie ce face. Sunt invidios pe banateni ca ei te pot angaja.

o sa pun o poza cu buiandrugul, dar dupa concediu
nu fi asa invidios pe banateni, ca sunt cam scump
. oricum , multumesc
ca sa lamuresc lumea, eu nu sunt constructor. pozele care le vedeti sunt de la o lucrare cu , zic eu, cea mai buna firma de constructii si finisaje care am vazut-o in romania pana acum.
lucrarea e o vila cu 7 apartamente.
o sa va public, pe masura ce se finiseaza, ca sa vedeti cum trebuie lucrat la standarde occidentale, fiindca finisarile sunt numai cu tehnologie adevarata.
caesar_sw
23rd August 2005, 14:39
Intrebare pt cei avizati
Se da un acoperis:
Se pun barne de lemn (de 10 cm) peste care vine un pal "special", peste care se pune folie, niste sipci, peste care vine tabla tip Lindab. Sipcile sunt practit niste lanteti de vreo 2 cm grosime.
Vi se are ok pana aici? Ar mai trebui ceva ?
Intreb pt ca nu ma pricep si vreau sa stiu daca e ok, si daca e nevoie sa ma iau de constructor, daca nu cumva lipseste ceva ...
Scuzati exprimarea neprofesionista.
Multumesc.
burvi2001
23rd August 2005, 14:41
Lipseste izolatia, ceva gen vata de sticla...
RALLYMAN
23rd August 2005, 22:00
RALLYMAN
23rd August 2005, 22:25
Si acum intrebare intrebatoare ...
Vreau sa construiesc un gard din beton de 5-7 cm grosime cu postament de 20 cm grosime si 40 cm inaltime ( 20 in pamant ca fundatie si 20 afara ca baza a gardului) ... armarea gardului se face cu plasa sudata de 4mm cu ochiuri de 100x100mm (plasa de Buzau) si din 2,5 in 2,5m vor fi inserati stalpi de beton armat (spalieri de vie) fara ca acestia sa se vada (vor fi incorporati) ... inaltimea gardului de la suprafata pamantului va fi de 1,8 - 2 m (inca nu m-am decis) ...
Dorinta mea este ca gardul sa iasa din turnare cat mai neted ca sa nu mai fie nevoie de tencuiala (la 108 m liniari si 2 m inaltime este o cheltuiala babana) si vreau ca betonul cand il torn sa fie si colorat in masa ca sa nu mai fie nevoie de vopsit (asa cum sant pavelele) ...
Stie cineva cu ce pot colora betonul in masa ? Un colorant durabil in timp si ieftin ... ca trebuie mult ( sa colorez vreo 18-20 m cubi de beton)
Stie cineva cum pot turna betonul in cofrag fara sa faca "bule" si fara sa folosesc vibrator care e scump si de imprumutat nu stiu de unde ?
Ma gandeam sa-l torn foarte moale (aproape lichid) si cineva sa "vibreze" cofragul cu un ciocan ...
... oare e bine ?
Astept raspuns de la meseriasi si de la cei cu experienta ...
RALLYMAN
23rd August 2005, 22:37
Vreau si eu o reteta de beton care sa fie mai "sticlos" (adica sa nu se starame usor) si sa poata fi turnat mai subtire (vezi postulde mai sus ) ...
caesar_sw
24th August 2005, 14:12
QUOTE(RALLYMAN @ Aug 23 2005, 22:00)
Multumesc,
cred ca la linkul asta te refereai http://www.pinecologhomes.com/Pagina%.
Din cate vad eu acolo peste randul de capriori mai vine un rand de grinzi..pentru aerisire mi se pare destul de complicat.
Astereala la mine se foloseste "pal special" nu l-am vazut inca...acolo carton..
Zen, la asa ceva nu te pricepi? vreau un sfat te rog.
RALLYMAN
24th August 2005, 16:54
"Palul special" este OSB ... cu o siguranta de 99% ...
Symba
24th August 2005, 17:06
Buna breme la toti!
Eu am o intrebare.
Sunt din Basarabia si la noi ca material de constructie se folosesc blocuri de piatra calcaroasa cu dimensiunea 18x18x38 cm cu greutatea ~ 25kg bucata.
Se foloseste atit la pereti exteriori (grosime 40 cm cu tencuiala) cyt si la interiori (20 cm). Peretii exteriori sunt portanti, fara intariri suplimentare pina la P+4 etage,
cu brye de beton armat pyna la 9 etage.
Particularii (P+1; P+2) folosesc acest material in 99 la 100 din cazuri.
Peretii se tencuiesc direct pe piatra, apoi urmeaza vopsea, tapete sau mai stiu eu ce acolo, adica dupa dorinta.
Pret mai redus decyt Porotherm, mai redus shi decyt blocurile BCU/BCA,
Calitati termoizolante cam la nivel BCU (despre Porotherm nu stiu) datorita structurii poroase a calcarului, rezistenta la lovituri mai mare de cyteva ori fata de BCU/BCA, mai mare decyt majoritatea caramizilor.
Una din parti negative ar fi greutatea mai ridicata a materialului, shi faptul ca uneori (in dependenta de mester) peretii nu se primesc tocmai netezi.
peste o zi doua revin cu niste poze a meterialului shi constructiilor din el.
Intrebare:
Un asemenea produs ar fi intrebat pe piata de materiala de constructii din Romania?
Adica mesterii ar folosi asha ceva in lucru?
Cei care construiesc ar vrea ca saca lor sa fie din asha ceva?
RALLYMAN
24th August 2005, 18:47
Cat costa piatra asta la voi in Basarabia (cu TVA si fara) ?
Se gaseste asa multa acolo ?
Se poate importa ?
Este produsa in Moldova ?
Se poate obtine Certificat de origine RM ?
Cat este TVA-ul in Moldova ?
Luke
24th August 2005, 22:05
De cateva zile tot citesc despre BCU mai ales despre ideea cofrarii zidului si turnarii direct in cofraj. Evident ca am intrebari:
1. Se poate pune si polistirenul in cofraj astfel incat sa adere direct fara sa mai fie necesar adeziv si altele? Eventual un polistiren cu riduri ceva pe interior sa fie priza mai buna.
2.N-am vazut nici o casa la care sa se faca asa (bcu cofrat). Sunt probleme sau nu am umblat eu destul de mult?
Merci.
RALLYMAN
24th August 2005, 22:12
Vezi link-urile puse de mine ... si BCU este un material mai nou si romanul este refractar la nou ...
Symba
25th August 2005, 08:26
QUOTE(RALLYMAN @ Aug 24 2005, 18:47)
Cat costa piatra asta la voi in Basarabia (cu TVA si fara) ?
Se gaseste asa multa acolo ?
Se poate importa ?
Este produsa in Moldova ?
Se poate obtine Certificat de origine RM ?
Cat este TVA-ul in Moldova ?
La noi la mina costa cam 25 EUR/m. cub (360 MDL) cu TVA.
Este f. multa, in mai multe localitati, chiar si lynga capitala avem mina de asha ceva.
Asta shi este intrebarea mea are rost de importat catre voi?
Eu doresc sa export catre voi dar nu sunt sigur ca se va vinde (nu vreau sa vin pe urmainapoi cu ea).
Se extrage (adica produce) in Moldova, la cerere se ofera certificate, facturi shi alte doc-uri ce sunt nevoie, TVA=20%.
dacuburebista
25th August 2005, 08:45
QUOTE(Luke @ Aug 24 2005, 22:05)
De cateva zile tot citesc despre BCU mai ales despre ideea cofrarii zidului si turnarii direct in cofraj. Evident ca am intrebari:
1. Se poate pune si polistirenul in cofraj astfel incat sa adere direct fara sa mai fie necesar adeziv si altele? Eventual un polistiren cu riduri ceva pe interior sa fie priza mai buna.
2.N-am vazut nici o casa la care sa se faca asa (bcu cofrat). Sunt probleme sau nu am umblat eu destul de mult?
Merci.
1 da
2 plimba-te prin damaroiaia....
geopalade
25th August 2005, 15:58
QUOTE(dacuburebista @ Aug 25 2005, 08:45)
1 da
2 plimba-te prin damaroiaia....
Si prin Giulesti la fel gasesti case pe care le construieste Energico (de fapt tot ei fac si cofrajele de polistiren doar ca sunt nasoale, adica e materialul sfarimicios).
Luke
26th August 2005, 12:15
Sunt nasoale (sfaramicioase) cofrajele sau BCU-ul?
QUOTE(geopalade @ Aug 25 2005, 15:58)
Si prin Giulesti la fel gasesti case pe care le construieste Energico (de fapt tot ei fac si cofrajele de polistiren doar ca sunt nasoale, adica e materialul sfarimicios).
geopalade
26th August 2005, 17:09
QUOTE(Luke @ Aug 26 2005, 12:15)
Sunt nasoale (sfaramicioase) cofrajele sau BCU-ul?
Cofrajele din polistiren sunt sfarimicioase. Ideea e f misto dar din pacate nu se respecta tehnologia de la fabricarea cofrajelor din polistiren.
siven01
26th August 2005, 17:32
Zen , din poze reiese ca esti intr-o faza avansata cu constructia .Am rugamintea ,daca ai timp ,sa-mi dai si mie ceva detalii ref .la faza turnarii placii peste umplutura si tasarea acesteia( umpluturii)
Yahoo msg ,am Id : siven01
zen
28th August 2005, 20:37
QUOTE(siven01 @ Aug 26 2005, 17:32)
Zen , din poze reiese ca esti intr-o faza avansata cu constructia .Am rugamintea ,daca ai timp ,sa-mi dai si mie ceva detalii ref .la faza turnarii placii peste umplutura si tasarea acesteia( umpluturii)
Yahoo msg ,am Id : siven01
intreaba pe forum, sa pot raspunde tot pe forum, ca sa foloseasca cat mai multa lume raspunsurile.
IoanaB
28th August 2005, 20:50
Pentru cei care au lucrat in regie proprie - intrebare:
Ati angajat muncitorii oficial? Adica cu contracte de munca intre persoana fizica - angajator si muncitori, platit impozite, depus declaratii , facut instructaj de protectia muncii si tot tacamul?
Casa pe care o renovam noi acum este intr-o zona destul de circulata si nu vrem sa avem probleme.
zen
28th August 2005, 21:02
QUOTE(caesar_sw @ Aug 23 2005, 14:39)
Intrebare pt cei avizati
Se da un acoperis:
Se pun barne de lemn (de 10 cm) peste care vine un pal "special", peste care se pune folie, niste sipci, peste care vine tabla tip Lindab. Sipcile sunt practit niste lanteti de vreo 2 cm grosime.
Vi se are ok pana aici? Ar mai trebui ceva ?
Intreb pt ca nu ma pricep si vreau sa stiu daca e ok, si daca e nevoie sa ma iau de constructor, daca nu cumva lipseste ceva ...
Scuzati exprimarea neprofesionista.
Multumesc.
e ok, lasa constructorul sa lucreze
palul ala special e osb, are dreptate cel care a mai zis asta. nu inteleg insa de ce nu pune astereala de lemn?
zen
28th August 2005, 21:05
QUOTE(IoanaB @ Aug 28 2005, 20:50)
Pentru cei care au lucrat in regie proprie - intrebare:
Ati angajat muncitorii oficial? Adica cu contracte de munca intre persoana fizica - angajator si muncitori, platit impozite, depus declaratii , facut instructaj de protectia muncii si tot tacamul?
Casa pe care o renovam noi acum este intr-o zona destul de circulata si nu vrem sa avem probleme.
io nu am auzit de nimeni care sa faca asa ceva in regie proprie.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.