pentru prima oara va contrazic
rigipsul nu crapa la imbinaturi pentru ca nu este pus pe doua randuri
tavane de rigips am montat, fara nici o exagerare, peste 3 mii de metri patrati. numai acum doi ani am pus tavane in toate clasele la doua scoli, deci cam stiu ce vorbesc.
sa o luam in ordine. sunt trei tipuri de imbinari ale placii de rigips (vorbesc de tavane, nu de arcade, nise, bolti sau alte fantezii)
deci.
1 imbinarile in lung, pe fuga placii de rigips. aste-s cele mai simple.
se pune plasa autoadeziva ca armatura si se finiseaza prin umplerea fugii cu glet special de rost dat in doua-trei maini
2. imbinarile cap la cap. placile se cresteaza la 45 de grade se umple spatiul format cu material (gletul de care vorbeam).
se lasa se se usuce partial (sa intre in priza ipsosul, sa "traga") apoi se pune banda si se da o alta mana de ipsos. dupa ce se usuca si aceasta (o zi ) se da a treia mana
3. imbinarile cu peretele. se lasa rost intre placa si perete de aprox 1/2 cm. rostul se umple cu ipsos, se da ipsos si pe perete si pe tavan apoi se pune acea hartie cu doua benzi de tabla. ( e bine sa se puna si plasa, apoi banda de hartie)
in afara de cele scrise, profilele CD60 se pun pe doua randuri, primul rand cel pe care se prind placile la 60 cm interax, al doilea rand, perpendicular pe primul, la 80 cm interax.
cele doua randuri se prind intre ele cu elemente de incrucisare, randul de sus se prinde de tavan sau placa cu bride sau tije reglabile.
pe tot conturul camerei se pun profile UV30.
pentru cine are drum, poate vizita scoala de la Stefan-Voda (intre Drajna si Calarasi)
toate tavanele sunt montate de echipa mea. daca vedeti vre-o crapatura (sunt aprox 450 mp de tavane) sunt dispus sa va dau bere echivalentul greutatii voastre

inca ceva. nu folositi hartia abraziva pentru finisare. prin neatentie se poate rupe plasa de armare, mai ales cea de la imbinare cap la cap.
daca este meseiasul priceput poate scoate o fata perfecta doar cu fierul de glet
daca, totusi se finiseaza cu hartie abraziva, asigurati-va ca stratul de ipsos este suficient de gros incat sa nu sse ajunga la plasa.
finisarea la colt NU se face niciodata cu gletiera metalica. doar cu din aceea de PVC si pe cat posibil nu in lung.
toate aceste recomandari nu le-am gasit numai in manuale ci sunt testate si aplicate de mine.
LE: rog carcotasii sa nu ma frece la urechi faze ... se numeste gips-carton nu rigips. eu lucrez pe santier si pe santier se numeste exact asa rigips. indiferent ca e facut de Rigips, Lafarge si cine o mai fi.
am scris asa din graba. trebuie sa ma incalt cu adidasii si ma duc sa xeroxez ceva repede.