Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

abuf

e adevarat ca intre caramida si rigips sau intre caramida si polistiren pot sa intre soareci si sa-fi faca, cuib? cursing.gif
none
QUOTE(abuf @ Nov 14 2006, 16:42) *
e adevarat ca intre caramida si rigips sau intre caramida si polistiren pot sa intre soareci si sa-fi faca, cuib? cursing.gif

presupun ca ai sa gasesti un motan sa-l tii pe langa casa.

fundatia mananca o groaza de bani!
invelitoarea mananca si mai multi bani! gandeste-te ca ai o suprafata dubla cu mai multe jgheaburi, burlane, coame, dolii... accesoriile sunt cele mai scumpe elemente ale unui acoperis.

kikina
QUOTE(abuf @ Nov 14 2006, 16:42) *

Da , daca nu ai fundatie de beton , intra !
ruler
Salut,
Imi poate spune cineva cat ar trebui sa fie un pret decent / mp la un proiect de arhitectura. (fara partea de rezistenta, strict partea de arhitectura) si daca se poate undeva in zona Cluj-Napoca intrucat banuiesc ca difera preturile si in functie de zone.
De asemenea ce servicii mai trebuie sa ofere arhitectul care face proiectul in tariful respectiv ?
Pret corect/decent pt. proiectul de rezistenta / mp.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
CRG
QUOTE(punkt @ Nov 14 2006, 13:39) *
nu e nimic accesibil in nord...sfintul DN1 cu ale lui "iluzii de mai bine"...apa la moara pt. necunoscatori si pt. buzunarele lu' domn jiji biggrin.gif. Un drum ambuteiat pt. "tot timpu'". Cu toate pasarelele si toate investitiile care se fac acolo tot un "dop" va ramine death.gif .
Ma rog...e trendy, acolo e lumea buna.
Am un santier la Tancabesti si fac drumuri saptaminale. Fac 3 ore pe drum dus intors si stau acolo 30 de min. E ingrozitor in orice zi la orice ora. Bine ca's MC Donaldsuri suficiente sa mai fac un pisu laugh.gif
E si o chestie de mentalitate...atita timp cit tot bucuresteanu' va minca pizza pe valea prohovei....succes si la mai bine peacefingers.gif.

Punkt, in afara de sud, am cutreierat toate zonele accesibile ca pret, deci periferice Bucurestiului. Singurul loc mai periat, fara colorati si civilizat este nordul.

Eu nu vreau sa-mi fac casa decat peste 5-6 ani. Cu putin noroc, la vremea aia o sa existe centura nord si autostrada Buc-Ploiesti.

Oricum discutia este deja inutila, am batut palma deja.. Am luat in singurul loc unde ma vad sa locuiesc, la un cost acceptabil (cel putin pentru mine wink.gif
Dana_H
@ Iocan: nu ma asculta, ca daca ma apuc sa istorisesc iti dau cosmaruri smile.gif Dar dupa ce am vazut in materie de preturi la fier beton si beton, chiar si o fundatie simpla te duce la ceva costuri.

Cat despre cele doua usi, le aveam deja in proiect si fara sa fie casa doar parter smile.gif

Da, o amenajare care sa separe oaresicum dormitoarele de zona de zi presupune unul sau mai multe holuri aditionale, cum zicea Evergreen. Pai atunci nu mai bine casa scarii, daca tot e vorba de spatiu pierdut ? biggrin.gif

Da, scara e locul favorit pentru "accidente", mai ales atunci cand nu e armata ... naughty.gif
alegros
QUOTE(CRG @ Nov 14 2006, 18:40) *
Punkt, in afara de sud, am cutreierat toate zonele accesibile ca pret, deci periferice Bucurestiului. Singurul loc mai periat, fara colorati si civilizat este nordul.

Eu nu vreau sa-mi fac casa decat peste 5-6 ani. Cu putin noroc, la vremea aia o sa existe centura nord si autostrada Buc-Ploiesti.

Oricum discutia este deja inutila, am batut palma deja.. Am luat in singurul loc unde ma vad sa locuiesc, la un cost acceptabil (cel putin pentru mine wink.gif

Cu putin noroc peste 5 ani zona aia se va umple si ea de colorati, cei drept mai "spalati" cu ghiuluri pe degete si merturi la poarta coolspeak.gif cunosc asemenea personaje care intentioneaza sa se stabileasca in zona tocmai pentru ca e considerata o zona reprezentativa pt. oamenii avuti...fara rautate si mai cunosc si persoane care au renuntat la construirea unei case in zona si si-au vandut terenul din celelalte motive care nu face atractiva locuirea in zona (panza freatica ridicata, aglomeratie, infrastructura slaba, sistematizare la fel, praf, preturi mari, etc)

Iocan
QUOTE(Dana_H @ Nov 14 2006, 19:38) *
Dar dupa ce am vazut in materie de preturi la fier beton si beton, chiar si o fundatie simpla te duce la ceva costuri.
Dacă nu e încărcată cu etaj, fundația poate fi mai "subțirică". Cît despre prețuri, cred că încă nu ți-ai amenajat baia, ca să vezi cît de ieftină e fundația.
Dana_H
Cu o deosebire majora: la baie te poti multumi si cu finisaje medii, nu-ti trebe musai jacuzzi, mai poti face economii...la fundatie e mai greu. smile.gif
gugutata

QUOTE(Iocan @ Nov 14 2006, 23:31) *
Dacă nu e încărcată cu etaj, fundația poate fi mai "subțirică". Cît despre prețuri, cred că încă nu ți-ai amenajat baia, ca să vezi cît de ieftină e fundația.

crede'ma ca si io's pro case pe parter...daca e sa'mi fac o casa, atunci pe parter va fi cu siguranta...cit despre fundatie, ea nu poate fi mai "subtirica" de 45 cm din simplul motiv ca nu se poate sapa "santu'" mai ingust...cel putin asa ma convinge pe mine ing'ul cu care lucrez cursing.gif ... fundatiile sunt aceleasi la case pe parter si cu etaj tongue.gif (in conditii geo bune) si strict "zidarie portanta"
Eomer
salutare..

am si o intrebare la cei avizati
care ar fi avantajele unui plafon(parter/mansarda) de lemn comparativ cu cel de beton. Arhitectul ma indruma spre cel de lemn datorita in primul rand pretului (undeva cu 40% mai ieftin) si duratei de executie.
M-i s-a spus ca problema fonica poate fi rezolvata usor cu o folie de protectie, in timp ce posibilul "balanganit" se rezolva din dimensiunile grinzilor (<5m).
Pot sa apara alte dezavantaje majore?

Dati-mi va rog un sfat..

Multumesc mult de tot
gugutata
pai cred ca te'a sfatuit bine....intre grinzile planseului care se pun la un pas de 50 sau 60 cm se infunda cu vata minerala. Grinda are 10 , 12 sau 15 cm.
Intradosul planseului se inchide direct cu gips carton, sau daca vrei....OSB + gips carton....
Pe partea superioara a grinzilor se bate scindura (sau OSB) + folie + parchet....in zona bailor se toarna sapa armata + gresie....si mai ales hidroizolatie sub sapa care urca pe pereti aprox 15 cm....umple rosturile cu chit iar la intersectia dintre pereti si pardoseala baga silicon....realizeaza panta catre sifon...nu cred ca am omis ceva...(ai nevoie de un sac de "autofiletante" tongue.gif )

Folia pe care sta parchetul sau dusumeaua poate fi de grosimi considerabile (aprox 1 cm) pt. o mai buna izolare fonica....exista "N" tipuri

Vata minerala dintre grinzi sa fie "grea"....cu rol fonoabsorbant....nume de materiale nu stiu sa'ti recomand...

Singura "problema" este o posibila inundatie la etaj....

Daca mergi pe planseu din lemn atunci si scara e din lemn...cred ca merge si pe structura metalica....
Iocan
QUOTE(punkt @ Nov 15 2006, 09:54) *
Pe partea superioara a grinzilor se bate scindura (sau OSB) + folie + parchet....in zona bailor se toarna sapa armata + gresie....si mai ales hidroizolatie sub sapa care urca pe pereti aprox 15 cm....

Pe partea superioară a grinzilor am pus dulapi de 5cm cu rost de 1-2cm între ei și peste aceștia am pus PFL, apoi parchetul. Grinzile au prostul obicei de a se torsiona în timp și trebuie neapărat rigidizate cu dulapi.
În zona băilor am folosit un sandwich format din carton, nisip, polistiren extrudat (2 straturi). Apoi am aplicat hidroizolația. Aceasta a fost o pastă ca iaurtul (nu-i mai rețin numele). Cutia cu hidroizolația a venit împreună cu o bandă de cauciuc pe care am aplicat-o de jur împrejur, acolo unde se întîlnește peretele cu podeaua. După ce s-a întărit pasta aceea, am pus gresia. Patul de nisip preia toate deformările grinzilor. Dacă nu se folosește un strat elastic, există riscul ca gresia să crape sau chiar să sară, deoarece lemnul lucrează permanent. Am văzut cîteva dezastre acolo unde s-a folosit șapă armată turnată direct peste grinzile de lemn. Eu am rezerve asupra acestei soluții. Dar pentru lucrări cu buget mic, merge...
drumaru
QUOTE(punkt @ Nov 14 2006, 13:39) *
nu e nimic accesibil in nord...sfintul DN1 cu ale lui "iluzii de mai bine"...apa la moara pt. necunoscatori si pt. buzunarele lu' domn jiji biggrin.gif. Un drum ambuteiat pt. "tot timpu'". Cu toate pasarelele si toate investitiile care se fac acolo tot un "dop" va ramine death.gif .
Ma rog...e trendy, acolo e lumea buna.
Am un santier la Tancabesti si fac drumuri saptaminale. Fac 3 ore pe drum dus intors si stau acolo 30 de min. E ingrozitor in orice zi la orice ora. Bine ca's MC Donaldsuri suficiente sa mai fac un pisu laugh.gif
E si o chestie de mentalitate...atita timp cit tot bucuresteanu' va minca pizza pe valea prohovei....succes si la mai bine peacefingers.gif.

Cind se va face autostrada (si se va face, mai devreme sau mai tirziu, e in cursul firesc al lucrurilor), nu va mai fi chiar asa aglomerat.
gugutata
QUOTE(drumaru @ Nov 15 2006, 11:18) *
Cind se va face autostrada (si se va face, mai devreme sau mai tirziu, e in cursul firesc al lucrurilor), nu va mai fi chiar asa aglomerat.

sa speram....desi am mari indoieli.... mad.gif

QUOTE(Iocan @ Nov 15 2006, 10:52) *
Pe partea superioară a grinzilor am pus dulapi de 5cm cu rost de 1-2cm între ei și peste aceștia am pus PFL, apoi parchetul. Grinzile au prostul obicei de a se torsiona în timp și trebuie neapărat rigidizate cu dulapi.
În zona băilor am folosit un sandwich format din carton, nisip, polistiren extrudat (2 straturi). Apoi am aplicat hidroizolația. Aceasta a fost o pastă ca iaurtul (nu-i mai rețin numele). Cutia cu hidroizolația a venit împreună cu o bandă de cauciuc pe care am aplicat-o de jur împrejur, acolo unde se întîlnește peretele cu podeaua. După ce s-a întărit pasta aceea, am pus gresia. Patul de nisip preia toate deformările grinzilor. Dacă nu se folosește un strat elastic, există riscul ca gresia să crape sau chiar să sară, deoarece lemnul lucrează permanent. Am văzut cîteva dezastre acolo unde s-a folosit șapă armată turnată direct peste grinzile de lemn. Eu am rezerve asupra acestei soluții. Dar pentru lucrări cu buget mic, merge...

sanatos tun solutia cu dulapi...(dulapi pe grinzi)...sapa armata de 5-6 cm se comporta ca o placa de beton...nu vad ce ar fi eronat....un plan rigid....chiar daca lemnul este mai elastic, tocmai asta'i motivu' pt. care se armeaza....lemnul lucreaza sub placa, placa ramine rigida, deci nu exista motiv sa "frece" gresia si sa "pocneasca"....este vb. de un "frecus" de ordinul milimetrilor....

sapa armata nu se toarna direct peste grinzile din lemn....ea se toarna pe OSB sau pe scindurile ce sprijina la rindul lor pe grinzi...

oricum ideea cu "pat de nisip" e geniala....
Iocan
QUOTE(punkt @ Nov 15 2006, 11:26) *
...sapa armata de 5-6 cm se comporta ca o placa de beton...nu vad ce ar fi eronat....un plan rigid....chiar daca lemnul este mai elastic, tocmai asta'i motivu' pt. care se armeaza....lemnul lucreaza sub placa, placa ramine rigida, deci nu exista motiv sa "frece" gresia si sa "pocneasca"....este vb. de un "frecus" de ordinul milimetrilor....
Totul este perfect pînă ajunge (în mod accidental) ceva umezeală la lemn. Atunci sare gresia ca pop-cornul. Am văzut 2 cazuri.
CRG
QUOTE(alegros @ Nov 14 2006, 21:41) *
Cu putin noroc peste 5 ani zona aia se va umple si ea de colorati, cei drept mai "spalati" cu ghiuluri pe degete si merturi la poarta coolspeak.gif cunosc asemenea personaje care intentioneaza sa se stabileasca in zona tocmai pentru ca e considerata o zona reprezentativa pt. oamenii avuti...fara rautate si mai cunosc si persoane care au renuntat la construirea unei case in zona si si-au vandut terenul din celelalte motive care nu face atractiva locuirea in zona (panza freatica ridicata, aglomeratie, infrastructura slaba, sistematizare la fel, praf, preturi mari, etc)

acri rau, strugurii aia.. or fi turcesti.. coolspeak.gif
alegros
QUOTE(CRG @ Nov 15 2006, 12:36) *
acri rau, strugurii aia.. or fi turcesti.. coolspeak.gif

Te inseli amarnic... console.gif
cdan
Am inchis-o definitiv. Usile le-am facut din termopan ca am citit pe aici ca alea metalice transpira... Geamuri antiefractie peste tot, 2 usi care se deschid numai dinauntru si cu pastile care se sparg la incercare de efractie si o usa de intrare care are si oblon metalic. Toate gemurile si usile au obloane metalice. Plus sistem de alarma ci PIRuri si 3 (trei) goarne+monitorizare+3 spoturi luminoase de 300W cu senzor de infrarosu.
PS Sint disperat de hoti, daca nu ar fi pericol pt mine as pune si gard electric. Ma gandesc la 4 camere de luat imagini cu infrarosu...
Pana pe 15 dec termin TOT pe afara, cu trotuar, cu izolare si tencuiala si vopsit soclu, cu pus statia de epurare si drenajul, daca ma ajuta un pic si timpul...Imi ramane la anul interiorul de tencuit, electrica, apa/incalzire, sapa autonivelanta, gled si pot sa ma gandesc la design interior - incepand cu Martie.
CE PUTIN II TREBUIE UNUI OM CA SA IL FACI FERICIT! Eu mai am PUTIN!
Intrebare: in aut de construire este 1 an in care sa construiesti cu posibilitate de prelungire pe inca unul, asta se face automat sau ma tb sa fac vreun demers?
Apropo, voi avea si un acvariu cu cel putin 2 PUNKT si 2 discus sau scalari...
crocop
@cdan: Felicitari. Ce inseamna "pastile care se sparg", ce mecanism e asta? PIR e acronim pentru ce?

Am o intrebare, pentru cine are timp si se pricepe sa raspunda: coliba mea, in contructie, are la etaj in zonele in care va fi parchet urmatoarele straturi de pardoseala, de jos in sus: placa beton, sapa normala, sapa autonivelanta. Parchetul se va pune pe OSB. Un mester imi spune ca-i musai sa fie intre OSB si autonivelanta o folie de plastic anumita, ca sa nu treaca umezeala din sapa in parchet (?). Din momentul in care s-a pomenit cuvantul umezeala inclin partial (instinctual) sa-i dau dreptate, din cauza ca ma simt las in fata fenomenului respectiv, dar onest nu imi dau seama de rationament. La parter este montat rigips pe schelet metalic pe tavan, pus conform regulilor, precum si verde. Ei bine, care-i spilul (ce face umezeala de ajunge in parchet, parintii ei stie etc.)?

De asemenea, daca cineva imi poate recomanda niscaiva adezivi potriviti pentru OSB, sapa, parchet (bambus), eventual folie in caz ca e intr-adevar necesara.

Stima si respectul intotdeauna arigato.gif
ruginel
Am auzit zilele trecute ceva ce m-a cam speriat, factura de gaze pentru o vila normala (sa zicem 120 m locuibili) a ajuns anul trecut in iarna pe la 20-25 de milioane.Intreb si eu ca omu' care sta de-o viata la bloc :poate fi atat de mult ? death.gif
Daca incalzesti casa doar dimineata 2 -3 ore si seara 4-5 ore (in rest esti pe la servici) cat gaz poti sa consumi ?
Ce solutii de incalzire "se mai poarta" in afara de sistemul clasic pe gaz ?
O alternativa mai economica ? ohmy.gif
Evergreen
te minte (asta daca nu era cu rezervor in curte)
mai mult de 6-8 mil cind e ger crunt nu trebuie sa treaca (iar in timpul zilei centrala sta pe minim)
zen
QUOTE(crocop @ Nov 16 2006, 09:45) *
@cdan: Felicitari. Ce inseamna "pastile care se sparg", ce mecanism e asta? PIR e acronim pentru ce?

Am o intrebare, pentru cine are timp si se pricepe sa raspunda: coliba mea, in contructie, are la etaj in zonele in care va fi parchet urmatoarele straturi de pardoseala, de jos in sus: placa beton, sapa normala, sapa autonivelanta. Parchetul se va pune pe OSB. Un mester imi spune ca-i musai sa fie intre OSB si autonivelanta o folie de plastic anumita, ca sa nu treaca umezeala din sapa in parchet (?). Din momentul in care s-a pomenit cuvantul umezeala inclin partial (instinctual) sa-i dau dreptate, din cauza ca ma simt las in fata fenomenului respectiv, dar onest nu imi dau seama de rationament. La parter este montat rigips pe schelet metalic pe tavan, pus conform regulilor, precum si verde. Ei bine, care-i spilul (ce face umezeala de ajunge in parchet, parintii ei stie etc.)?

De asemenea, daca cineva imi poate recomanda niscaiva adezivi potriviti pentru OSB, sapa, parchet (bambus), eventual folie in caz ca e intr-adevar necesara.

Stima si respectul intotdeauna arigato.gif

aia cu osb-ul a fost candva.
acu se pune:placa de beton, sapa, sapa autonivelanta, rasina speciala, adeziv bicomponent, parchet.
cipaul
QUOTE(ruginel @ Nov 16 2006, 18:30) *
Am auzit zilele trecute ceva ce m-a cam speriat, factura de gaze pentru o vila normala (sa zicem 120 m locuibili) a ajuns anul trecut in iarna pe la 20-25 de milioane.Intreb si eu ca omu' care sta de-o viata la bloc :poate fi atat de mult ? death.gif
Daca incalzesti casa doar dimineata 2 -3 ore si seara 4-5 ore (in rest esti pe la servici) cat gaz poti sa consumi ?
Ce solutii de incalzire "se mai poarta" in afara de sistemul clasic pe gaz ?
O alternativa mai economica ? ohmy.gif

Putin probabil. Eventual daca vila era sa zicem in Miercurea Ciuc, afara mai mult -30 C, inauntru +30 C, pereti extraordinar de prosti s.a.m.d.
Exemplu de comsum: doar pt. incalzire cca. 700 m3(+cca 100 m3 apa calda si gatit), deci 5.5 mil. lei anul trecut, casa 240 m2, temperatura 20-22 grd. C, casa de caramida 38 cm + izolatie polistiren 8 cm (pe suprafata mai mica polistiren de 5 cm), geamuri jumatate termopan slab si jumate ferestre lemn duble.
Consumul anterior izolarii cu polistiren cca. 1050-1100 m3 gaz pt. incalzire (plus 100 m3 apa calda, gatit).
Ceea mai ieftina solutie este de departe ceea pe lemne daca nu stai intr-o zona cu lemn foarte scump. Poti iesi la 1/3 sau 1/2 din pretul incalzirii cu gaz. peacefingers.gif
crocop
QUOTE(zen @ Nov 17 2006, 05:26) *
aia cu osb-ul a fost candva.
acu se pune:placa de beton, sapa, sapa autonivelanta, rasina speciala, adeziv bicomponent, parchet.

Multam zen pentru raspuns, ramai un lord arigato.gif
Heh...heh... undeva, candva... adica aproximativ la coordonatele spatio-temporale date de ast link ?
Bun, deci tehnica avanseaza iar unii au acces la informatii mai mult decat altii, lucruri conforme cu realitatea.
Exersandu-ne imaginatia insa, sa presupunem ca, dintre acei care si-au insusit informatiile puse la dispozitie de surse credibile in trecut, cativa (putini) au incheiat deja pardoseala in bai si alte zone similare, la un nivel mai inalt decat cel al autonivelantei din ariile unde va fi parchet, cu exact grosimea unui sandwich de adeziv cu OSB jos si parchet sus. Vreo sugestie pentru imbunatatirea calitatii vietii celor in situatiile ipotetice, de probabilitate neinsemnata, amintite?

De asemenea, referitor la adezivi si rasini, cateva franturi de informatie care ar face posibila identificarea produselor pe care experienta le recomanda?

Toate cele bune...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.