Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

cdan

Ne apropiem de adevar...daca mai va fi cald o sapt reusesc sa dau schelele jos...
ciuc
V-as ruga sa va dati cu parerea intr-o chestie:
Nu am incotro, nu voi termina, dar cum e mai bine sa las neterminata o izolatie exterioara cu polistiren de 5cm pe un perete exterior vertical (orientat spre vest)?
1) doar polistiren lipit cu adeziv si fixat cu dibluri (polistirenul supus intemperiilor)
2) polistiren lipit cu adeziv si fixat cu dibluri, dar si pusa plasa de fibra inglobata in adeziv (deci ramane pe-afara adezivul cu plasa, supus intemperiilor)
3) ca si 2, dar dat in plus si cu strat de glet de exterior (adica fara sa mai si dau cu vopseaua lavabila de exterior), deci gletul supus intemperiilor
Spun ca nu voi termina, pentru ca intentionez sa izolez numai o parte din perete (parterul, unde locuiesc, ca sa fiu deja izolat si econom iarna asta), si sa continui la primavara, inclusiv finisajul cu vopsea lavabila.
dati-va cu parerea, merci.

Dana_H
@ cdan: felicitari, esti departe smile.gif

O intrebare, de curiozitate: vopseaua lavabila colorata (in cazul tau galbena) e mai scumpa decat cea alba? Daca stii, bineinteles . Merci smile.gif
Evergreen
QUOTE(Dana_H @ Nov 10 2006, 13:59) *
... vopseaua lavabila colorata (in cazul tau galbena) e mai scumpa decat cea alba? Daca stii, bineinteles . Merci smile.gif

da, e mai scumpa cu pretul tubului de pigment biggrin.gif (10 -15 ronisori)
cdan
Nu e lavabila ci e BAUMIT texturata. Habar nu am daca e mai ieftina...
cocodum
Ptr. cdan,
intre etaj I si mansarda cum ai facut placa: beton sau lemn?
cdan
Parter si etaj: placa, etaj si mansda: lemn.

torindan
QUOTE(cdan @ Nov 10 2006, 16:40) *
Parter si etaj: placa, etaj si mansda: lemn.

Poti sa postezi o schita a casei (parter si etaj) si daca se poate dimensiuni la camere (dimensiuni, nu mp)
cdan
Parter si etaj.
cocodum

QUOTE(cdan @ Nov 10 2006, 18:18) *
Parter si etaj.

nu se vede prea bine; ai mai facut scari intre etaj - mansarda; daca da, doar din lemn se mai pot face?
multam..
Dana_H
@ Kosstel: am ramas datoare cu niste poze de la lambriurile de PVC. smile.gif Stiu ca nu-s stralucite, daca te intereseaza sa vezi casa cu ochii tai, da-mi un PM si iti indic adresa.

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

asta este una dintre cele 4 case, "decojita" deja.

Click pentru a vizualiza atașamentul

Casa din stanga este fosta lambrisata, acum revenita la tencuiala clasica ; cea din spate e inca lambrisata, din pacate atata am putut sa fac, cu gardul ala... huh.gif

Si pentru amatorii de chilipiruri in Bucuresti, bafta la negocieri laugh.gif (daca o mai fi actual...)

Click pentru a vizualiza atașamentul
cdan
@cocodum: scara este tot de beton si a fost construita dupa ce am inaltat fatada...m-a costat 2000 de euro in plus dar a trebuit sa taie lemenele din dreptul ei, sa faca o centura, etc pt ca sa sprijine scara. Acum este ca scara normala numai ca la mansarda nu poti sta in picioare pe toata suprafata. Am impartit mansarda in 3 spatii: unul de depozitare, unul de uscatorie si calcat RUFE si unul liber, de joaca iarna sau de dormit vizitatori. Va recomand sa aveti in vedere USCATORIA, este importanta...
CRG
Dragilor,

Am inceput si eu de vreo doua saptamani cautarile de teren. E o chestie.. ce sa mai zic. Cine a trecut prin asta stie foarte bine cate manevre sunt in spate, care sunt maharii locului, pe unde trec conductele magistrale, viitoarea centura sau viitoarea autostrada.. smile.gif

in fine

Am gasit un teren super misto si de perspectiva, dar cu utilitati la 350-400 metri departare. Eu nevrand sa construiesc decat peste ceva vreme, mi se potriveste.

Dar vreau sa negociez (cere aberant de mult) si atunci as avea nevoie sa ma ajutati cu niste costuri estimative:

1. metrul liniar de curent electric?

2. metrul liniar de gaze?

3. Eventual pietruirea unui metru liniar de drum de 6 m latime? Drumul exista deja dar e numai din pamant (zona agricola).

4. Eventual alte costuri necesare viabilizarii si trecerii in intravilan, in afara de PUZ, ca ala il face proprietarul.

Multumesc anticipat!

PS: cine cauta terenuri in nord, poate ne aliem la o parcela mai generoasa.. smile.gif
gugutata
QUOTE(CRG @ Nov 13 2006, 17:36) *
PS: cine cauta terenuri in nord, poate ne aliem la o parcela mai generoasa.. smile.gif

si tu vrei in nord?! laugh.gif magnificul nord...vezi ASTA
CRG
Neeah.. Io vreau sa imbatranesc 10 ani timp de 2 ani cat o sa dureze facutul casei smile.gif

Tot incearca lumea sa-mi iau la cheie si io nu ma invatz minte.

Am zis nord, da unde e si accesibil. In Corbeanca preturile variaza intre 35 si 85, sunt inca "pe coclauri" smile.gif
gugutata
QUOTE(CRG @ Nov 14 2006, 13:14) *
Am zis nord, da unde e si accesibil. In Corbeanca preturile variaza intre 35 si 85, sunt inca "pe coclauri" smile.gif

nu e nimic accesibil in nord...sfintul DN1 cu ale lui "iluzii de mai bine"...apa la moara pt. necunoscatori si pt. buzunarele lu' domn jiji biggrin.gif. Un drum ambuteiat pt. "tot timpu'". Cu toate pasarelele si toate investitiile care se fac acolo tot un "dop" va ramine death.gif .
Ma rog...e trendy, acolo e lumea buna.
Am un santier la Tancabesti si fac drumuri saptaminale. Fac 3 ore pe drum dus intors si stau acolo 30 de min. E ingrozitor in orice zi la orice ora. Bine ca's MC Donaldsuri suficiente sa mai fac un pisu laugh.gif
E si o chestie de mentalitate...atita timp cit tot bucuresteanu' va minca pizza pe valea prohovei....succes si la mai bine peacefingers.gif.
Iocan
QUOTE(punkt @ Nov 7 2006, 17:32) *
casele pe parter sunt cele mai scumpe:
1) o suprafata mare de fundare
2) suprafata mare de invelitoare
3) suprafata mare de teren. La o suprafata construita de 150 mp, rezulta cam 120-125 mp utili. Pt. o casa e cam putin (depinde de nevoi si pretentii).
Oare, treaba asta cu casa neaparat cu etaj nu este un automatism de gîndire?
1) fundația nu este unul dintre cele mai scumpe elemente ale casei. Ba chiar aș spune că este dintre cele mai ieftine.
2) nici învelitoarea nu este chiar așa de scumpă ca să fie un criteriu de KO.
punctele 1 și 2 sînt net surclasate de prețul finisajelor.
3) acesta este singurul factor de constrîngere. Cine are un teren mic, nu are de ales, trebuie să se întindă în sus.

Acum, hai să enumăr cîteva avantaje ale casei fără etaj, (că așa e frumos, să știm atît avantajele, cît și dezavantajele).
1) scara și casa scării dispar și eliberează un spațiu util apreciabil.
2) scădem prețul scării din total costuri. Iar acest preț este mare.
3) construcția scării este întotdeauna lucru lu dracu' în casa popii. Aproximativ jumătate din scările pe care le-am văzut sînt fie greșit executate, fie proiectate antiergonomic, fie gigantice față de nevoile reale, fie prea înghesuite, de trebuie să urci mobila la etaj pe fereastră.
4) scara provoacă cele mai multe accidente în casă
5) acum sîntem toți tineri și frumoși. Ce se va alege de efortul nostru de a construi o casă după ce îmbătrînim? Urcatul scărilor va fi un efort apreciabil iar coborîtul lor o aventură. Dar ce ne facem dacă ne îmbolnăvim și nu mai putem urca scările deloc? Unde facem baie? Dormim în living? Rugăm nepoții să ne care în brațe?
6) la o casă cu etaj, cînd dăm drumul la încălzire, întotdeauna parterul este prea rece și etajul este prea cald, din cauza casei scării, pe unde se ridică aerul încălzit, de la parter.
7) la renovarea exteriorului nu este nevoie de schele gigent. E deajuns doar o scară.
8) în zonele seismice, probabil o casă fără etaj este mai sigură. Dpdv al evacuării, în mod cert este mai sigură.

cam atîta îmi vine în minte la repezeală.
Dana_H
Iocane, cel putin la punctul 1) te contrazice je... biggrin.gif

5) De ce presupui c-o sa fim toti semi-paralitici?? dry.gif Daca nu mai faci miscare nici cat sa urci niste amarate de scari, vai si-amar...

Restul sunt argumente, nu neg. Numai ca separarea zonei de dormit de aia de primit musafiri intr-o casa pe un singur nivel presupune ceva eforturi de design si poate o suprafata mai mare a casei.
Iocan
QUOTE(Dana_H @ Nov 14 2006, 13:50) *
Iocane, cel putin la punctul 1) te contrazice je... biggrin.gif
1)Ascult!
Iar pentru punctul 5), să dea Domnul să fim sănătoși. Dar dacă nu vom fi??

QUOTE(Dana_H @ Nov 14 2006, 13:50) *
Numai ca separarea zonei de dormit de aia de primit musafiri intr-o casa pe un singur nivel presupune ceva eforturi de design si poate o suprafata mai mare a casei.
Două intrări de afară pot rezolva elegant problema.
gugutata
Un plan de casa doar pe parter. Oarecum bine rezolvat. 14.8 X 14.4. Pt. asa o casa ai nevoie de un teren de 20 X 30. Astfel de ternuri se gasesc in zonele "proaspat" dezvoltate. In oras sunt "iluzii".
Iocan
Scara duce în pivniţă?
gugutata
in pod...zona centrala a podului este mare (inalta)...si acolo isi manifestasera dorinta de a face un spatiu util oarecum tehnic, depozitari si uscatorie. Dupa cum se vede nu prea's spatii pt. depozitari....in pod cu ele.
Evergreen
@Iocan - permite-mi sa nu fiu de acord cu ce zici laugh.gif

casa scarii poate fi separata de restul casei cu usi (am 3 usi si 2 ferestre aici si un calorifer paralitic pt atmosfera)
poti folosi spatiul pierdut in proportie de 30 40% pe nivel

scara nu e asa de scumpa, in orice caz nu e mai scumpa decit o fundatie (care e cea mai scumpa "piesa" din joc)

daca mergi atent nu patesti nimic pe scara (ce e drept era sa cad, dar asta cind saream 3 4 trepte)
cind o sa imbatrinesc si o sa fiu sclerozat or sa ma puna sa semnez ca cedez casa si dupa asta ma duc la azil unde or sa imi dea tircoale numai surori medicale de-alea sexoase w00t.gif

si la o casa pe parter poti sa delimitezi f bine zonele wink.gif hol, baie, living, birou, bucatarie, camara si un hol din care ai alte bai si dormitoare (asa vad eu o casa de genul asta)

schele gigant? sint acum o droaie de schele de 3 lei usoare si rapid de montat, pt ca nu sint prea multi care isi renoveaza singuri casele platesc asa ceva in ambele cazuri si nu conteaza ca e P sau P+1
alegros
Salut baieti! revin la voi cu o intrebare:
V-am spus mai demult ca mi-am cumparat in Dobroiesti un teren de 645 mp pe care intentionez sa-mi construiesc o casa si acum sunt la faza de obtinere a avizelor necesare pentru autorizatia de constructie. Insa mai intai, terenul care este intravilan trebuie scos din circuitul agricol, intrebarea mea este: sa scot doar suprafata de teren care va fi amprenta casei cca.150 mp sau toata suprafata de teren de 645 mp? pentru ca am inteles ca impozitul pe terenul scos din circuitul agricol este mult si semnificativ mai mare decat cel existent in circuitul agricol.
O alta problema ar fi ca in cazul in care scot doar 150 trebuie sa solicit primariei un alt CU pentru ca pe cel deja obtinut figureaza scoaterea din circuit a 645 mp...dar daca trebuie adica daca impozitul anual pe care ar trebui sa-l platesc pentru toata suprafata de teren este simtitor mai mare decat pentru 150 atunci o fac si pe asta... coolspeak.gif ...voi ce ziceti?
Iocan
QUOTE(Evergreen @ Nov 14 2006, 14:14) *
@Iocan - permite-mi sa nu fiu de acord cu ce zici laugh.gif

casa scarii poate fi separata de restul casei cu usi (am 3 usi si 2 ferestre aici si un calorifer paralitic pt atmosfera)
poti folosi spatiul pierdut in proportie de 30 40% pe nivel
Este cam neplăcut să închizi și să deschizi uși o viață întreagă.

scara nu e asa de scumpa, in orice caz nu e mai scumpa decit o fundatie (care e cea mai scumpa "piesa" din joc)
Dacă îți plachezi fundația cu marmură și îi pui balustrade de inox, atunci ai dreptate.

daca mergi atent nu patesti nimic pe scara (ce e drept era sa cad, dar asta cind saream 3 4 trepte)
Deci se confirmă că scara e generatoare de accidente.

cind o sa imbatrinesc si o sa fiu sclerozat or sa ma puna sa semnez ca cedez casa si dupa asta ma duc la azil unde or sa imi dea tircoale numai surori medicale de-alea sexoase w00t.gif
O să ai parte de surori medicale de-alea ca gorilele și o să te gîndești la ce ți-am scris.

schele gigant? sint acum o droaie de schele de 3 lei usoare si rapid de montat, pt ca nu sint prea multi care isi renoveaza singuri casele platesc asa ceva in ambele cazuri si nu conteaza ca e P sau P+1
Cu un trafalet și o coadă telescopică, zugrăvești singur, fluierînd.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.