Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

turbo trabannt

QUOTE(divizia4 @ Oct 11 2006, 05:02) *
Pentru cei care au cunostinte in domeniu : am un teren care este la ora actuala extravilan(se afla in spatele unui teren intravilan=casa) si reprezenta gradina proprietarului. Am fost la primarie si acum fac planul parcelar al terenului.
Intrebare : se faze mai decurg pana la posibilitatea de a construi o casa pe acest teren tinand cont ca terenul extravilan are 2600mp si eu am cumparat doar 1000mp.
Merci

un cadastrist cred ca te lamureste. astia are "relatii" naughty.gif
Alizeu
Salut

Am si eu o intrebare..pavelele decolorate se pot reimprospata la culoare prin vreo metoda sau exzista vreo tehnica anume de intretinere a lor ?
Multumesc anticipat la cei ce-mi vor raspnunde .

turbo trabannt
QUOTE(Alizeu @ Oct 11 2006, 20:34) *
Salut

Am si eu o intrebare..pavelele decolorate se pot reimprospata la culoare prin vreo metoda sau exzista vreo tehnica anume de intretinere a lor ?
Multumesc anticipat la cei ce-mi vor raspnunde .

din ce sunt pavelele?
daca sunt din beton , eu unul cel putin nu stiu nici o metoda alta decat revopsitul cu pensula. se mai poate aplica un strat protector dar costa destul de mult si am impresia ca devine lucios dupa si nu prea e bine iarna.

fyi, pavelele de beton se ard in cuptor fiind in prealabil amestecate in masa lor cu colorantul . culoarea se ia la suprafata dar sub este la fel.
Vially
Multumesc pentru raspunsuri. Am vorbit deja cu un arhitect si vom face ceva calcule pe un proiect, pentru a vedea ce si cum cu preturile. Voi reveni cu informatiile pe care le-am aflat, pentru ca vreau si eu sa contribui cu ceva aici, prea e folositor tot ce se discuta. Pana atunci insa voi citi in continuare cu mare atentie ce se discuta pe aici, multumind totodata tuturor ce isi bat capul cu problemele noastre smile.gif. Va salut.
abancor
Are cineva idee de unde se poate cumpara piatra cubica? Multumesc!
reli
Daca construiesc 2 case una langa alta (pe 2 loturi vecine) as putea sa folosesc acelasi diriginte de santier? In mod normal ar trebui sa platesc la firma de constructii pentru o singura organizare de santier sau pentru 2? La ce alte lucruri mai pot face economie?
gugutata
pt. cei interesati de'o viata mai simpla, fara batai de cap AICI sa stiti cum se pune uneori problema.

Dana_H
Si ceva vederi de la "cazemata" (copyright - un prieten smile.gif )

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

In prima poza se vede si radierul, ultima e o vedere "de sus" (nivel placa parter).

dry.gif Nu au cofrat foarte grijuliu, fapt pentru care acum or sa munceasca extra pentru a curata suprafetele in vederea hidroizolatiei peretilor. Treaba lor...

P.S. salutari colegilor de serviciu care mai arunca un ochi pe-aci, nu stiam ca lumea virtuala e asa mica... biggrin.gif
gugutata
QUOTE(Dana_H @ Oct 12 2006, 14:50) *
Nu au cofrat foarte grijuliu, fapt pentru care acum or sa munceasca extra pentru a curata suprafetele in vederea hidroizolatiei peretilor. Treaba lor...

cred ca au cofrat excelent, ramasitele alea din beton care apar intre scinduri nu's o problema, se curata.
adica, diafragmele sunt drepte, betonu' pare bine vibrat (cel mai important). suprafetele sunt plane, fara "burti","devieri" si alte inegalitati.

o mica problema!!!, observ ca o parte a casei este deja "turnata", iar alta parte a casei, inca nici nu s'a cofrat. De obicei cind se toarna o structura in doua faze, sau chiar mai multe(din economie de cofraj), in locul unde se face legatura intre betonul intarit si cel proaspat turnat(umed), se "buceardeaza". Poate termenul nu este corect, dar suprafata betonului intarit trebuie sa fie "rugoasa". Poate dirigintele, sau echipa, stiu asta.

cam atit, succes cu restu' photo.gif, pina la coama, mai e cale lunga.
Dana_H

Daaa, le-a zis dirigintele. N-au murit de fericire, dar...nu au de ales naughty.gif
Evergreen
QUOTE(reli @ Oct 12 2006, 12:09) *
Daca construiesc 2 case una langa alta (pe 2 loturi vecine) as putea sa folosesc acelasi diriginte de santier? In mod normal ar trebui sa platesc la firma de constructii pentru o singura organizare de santier sau pentru 2? La ce alte lucruri mai pot face economie?

DA
plata pentru o org.
la ce incearca sa te taxeze dublu biggrin.gif

Contractul de executie a lucrarilor e facut pt 2 case cu acelasi beneficiar (mai mult sau mai putin..) pe un isngur teren

De exemplu nu poate sa iti ia transportul a 3 tevi de apa cu un papuc X 2 cind poate pune 6 tevi pe acelasi papuc, in aceeasi cursa, asta e un exemplu timpit tocmai ca sa nu ii zici ca ii dai banii de manopera doar pe o casa biggrin.gif

PS daca vrei sa mearga treaba repede ai novoie de 2 echipe care vor lucra in paralel,,,,daca nu lucreaza decalat si termenul de executie se lungeste
reli
multam! worthy.gif

daca ma apuc de constructie in martie-aprilie cu ambele case (vor avea fiecare in jur de 150 mp) pot sa sper ca vor fi gata pana in octombrie?
Evergreen
QUOTE(reli @ Oct 12 2006, 21:06) *
multam! worthy.gif

daca ma apuc de constructie in martie-aprilie cu ambele case (vor avea fiecare in jur de 150 mp) pot sa sper ca vor fi gata pana in octombrie?

depinde de cei cu care lucrezi naughty.gif
Vially
S-ar putea sa fiu pe dinafara, dar mai bine intreb, sunt convins ca raspunsul e folositor nu numai mie. Referitor la buceardarea jumatatii de casa deja turnate in cazul lui Dana, nu ar fi fost normal ca tot zidul de beton sa fie turnat de la cap la coada ? Sau nu este posibil tehnic asa ceva ?
Evergreen
QUOTE(Vially @ Oct 12 2006, 23:56) *
S-ar putea sa fiu pe dinafara, dar mai bine intreb, sunt convins ca raspunsul e folositor nu numai mie. Referitor la buceardarea jumatatii de casa deja turnate in cazul lui Dana, nu ar fi fost normal ca tot zidul de beton sa fie turnat de la cap la coada ? Sau nu este posibil tehnic asa ceva ?

la teorie asa zice, sa torni continuu betonul, dar se admite si metoda asta (gindeste-te numai la baraje unde totul s-a turnat in ploturi)
este posibil, dar la alte costuri, putin mai mari. Propritareasa sa ne zica cit e diferenta smile.gif
Dana_H
In plus: la pompa.

In minus: se mai economiseste la lemnul de cofrag.

De fapt, nici macar nu stiu daca e in plus la pompa (poate doar transportul, calarea si decalarea, ca in rest poate plateam stationare mai mult... biggrin.gif ) O sa fac o socoteala saptamana viitoare si va zic, desi NU cred ca pompa ma va duce la peste 20 de milioane, cat m-ar mai fi dus niste mc de scandura in plus (apropos, am negociat cu constructorul sa suporte 50% din costul scandurii si o ia el dupa ce termin, nu vreau sa o pun la acoperis desi stiu ca se obisnuieste - prefer sa aduc lemn uscat ca lumea de la Suceava wink.gif )
kikina
QUOTE(punkt @ Oct 10 2006, 17:15) *
proiectul care insoteste documentatia de autorizatie este format din urmatoarele piese:
-arhitectura (complet)
-rezistenta (doar fundatii)
-instalatii electrice (schema functionala si memoriu)
-instal sanitare (idem)
-instal termice (idem)

mai sus este mentionata doar partea proiectata...la toate astea se adaoga avize, legalizari, declaratii, C.U. si alte maruntisuri, cerere de autorizare, anexa la cerere.

Vezi AICI

Un dosar de autorizare trebuie sa contina toate avizele specificate de C.U. in original (la unele primarii).
Nu primesc dosarul prin registratura, daca lipseste vre'un aviz. Doar daca le scapa, desi ma indoiesc smile.gif. Au ochi de vultur.

Documentatia pt. santier e alta poveste. Ceva mai stufoasa deadtongue.gif
Subscriu. Fa un proiect. Din proiect rezulta cantitati de materiale. Vezi cit costa materiale respective (mc beton, tone fier, mc caramida....etc). Daca spui ca manopera poate fi neglijata, in sensul ca lucreaza la ea si oameni ce nu trebuiesc platiti.

Ca un indiciu, manopera unei case este 1/3 din pretul total. Si poti anticipa niste costuri. Cam relative smile.gif, dar te apropii de adevar.

Eventual, ceri o oferta de pret de la o firma de constructii (doar pt. rosu), in baza proiectului.

Multam Punkt ! Sincer, speram sa-i smecheresc avand in vedere ca la noi pana in luna mai proiectu' de instalatii
nu se cerea ! Oricum, ca intotdeauna ei ne smecheresc pe noi ! mad.gif
alex80
QUOTE(Evergreen @ Oct 10 2006, 14:44) *
pai de asta am zis ca la el poate sa ii crape tevile..sobele sint intacte biggrin.gif
btw am vriut si eu sa pun antigel glicol si au zis ca nu e bine pentru centrala (gaze) recte pompa...mai ziceau ca se fac si gaze... si creste presiunea in instalatie....confusedsmiley.png

multumesc de sfaturi la toata lumea..ma refeream intr-adevar la o centrala pe lemne cu calorifere.
casa fiind locuinta permanenta, poate o saptamana cat sunt plecat gasesc un dorel mai responsabil sa puna 2 lemne pe foc, daca nu, golesc instalatia naughty.gif

in alta ordine de idei, ca vad ca e lumea interesata de preturi, stiu doua cazuri de prieteni care si-au ridicat case de 100mp construiti la sol (P+M) anul asta si au iesit amandoi la aprox 30000 euro in rosu, inclusiv acoperisul. Lucrarile au fost facute in regie proprie, cu echipe diferite, iar ponderea costurilor a fost cea vehiculata pe aici de 30% din costul total.
La firme au primit oferte pentru aceeasi lucrare intre 45-55 mii euro.
Dana_H
Actualizare la treaba cu pompa: costa in plus 15*9 = 135 RON (transportul, 15 RON/km), calarea (instalarea) - 35 RON/pompa si spalarea - 35 RON/pompa. Deci in total cam 205 RON, mai putin de juma de mc de lemn... biggrin.gif . Pomparea si chiria pompei oricum se calculeaza la tura urmatoare, deci aici nu exista dferente.

Pentru cei care vor lua betonul de la statie, ochii-n patru pe facturi, vorba ceea, cine nu munceste, nu greseste : am descoperit brusc ca pompa facuse dublul numarului de kilometri fata de automalaxoare (18 km fata de 9 cat ar fi trebuit). O greseala, s-a corectat... notangel.gif
Mitruț Beleartu
da tu nu ai facut un contract la inceput? n-ai negociat cu furnizorul de betoane?

la ditamai cantitatea de beton ar trebui sa ai macar vreo 10% reducere plus alte bunataturi.
Dana_H
Ba da coane (voi va inmultiti prin spori ?! laugh.gif ), am negociat. Dar,dupa cum ziceam, cine nu munceste... biggrin.gif
Eomer
salutare,

stie careva care este pretul pietei la:

1. mc de capriori si grinzi
2. mc de scandura de cofraje.

Mersi fain
Dana_H
Scandura de cofraje e intre 400 si 480 RON / mc, depinde de unde iei deadtongue.gif La celelalte nu am ajuns inca smile.gif
MAP
URGENT!!! w00t.gif

Va rog frumos, stie cineva ce greutate de zapada/mp de acoperis se ia in calcul cand se proiecteaza structura? Sau daca nu stiti din normativ, poate v-a spus vreodata arhitectul sau constructorul "Uite, casa asta e calculata sa reziste cu X Kg de zapada pe fiecare metru patrat de acoperis". Trebuie sa stiu f. urgent. De asemenea, daca stie cineva care este normativul (Nr.. denumire, an, indicativ) care este in vigoare in momentul acesta.

Multumesc anticipat fffff mult pt orice info! worthy.gif
as xxl
din cate imi aduc aminte, zapada se aproximeaza ca avand 0,8 din greutatea apei, de unde rezulta 1 mc zapada aprox 800 kilograme.

functie de zona climatica in care esti, cauti nivelul de calcul.
apoi, functie de tipul invelitorii, de panta sarpantei va rezulta o o forta verticala pe mp. o combini cu cea din vant, greutate proprie sarpanta si invelitoare, iti da o forta totala.
aceasta forta o repartizezi pe capriori iar apoi o descompui vectorial in forta perpendiculara (cea care te intereseaza cel mai mult) si forta axiala.

dupa ce ai aflat forta perpendiculara o introduci in calculul de moment si forta taietoare si daca depaseste rezistenta maxima, ai urmatoarele variante:
- indesesti capriorii
- le maresti diamensiunile
- mai adaugi unul sau mai multe raduri de pane.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.