elram
5th October 2006, 10:38
QUOTE(edihaller @ Oct 4 2006, 00:39)

In zonele segregate se vor sparge cu spit si ciocan, suprafetele in care agregatul nu este legat cu lapte de ciment , pana se ajunge la beton adevarat (adica se indeparteaza pietricelele nelegate cu lapte de ciment in masa de beton)
Dupa atingerea suprafetei dure de beton se pensuleaza cu lapte de ciment si se reconstituie forma, cu mortar de ciment si nisip , fara var.
Armaturile corodate se perie in prealabil.
Suprafetele reconstituite se mentin in mediu umed inca 4 zile ( se stropesc la intervale apropiate).
Multumesc mult pentru raspuns!
elram
5th October 2006, 10:57
QUOTE(Eomer @ Oct 4 2006, 20:45)

mersi fain...
si eu auzisem initial de preturi pana in 20.000..dar ce sa mai zic...preturile cresc peste noapte..
Eu am inceput constructia casei in septembrie. La inceputul lui septembrie am cumparat OB fi 8 cu 22 000 lei/kg (adus acasa fara a plati transport extra). O saptamana mai tarziu cu 23 000 lei/kg, iar inca o sapt mai tarziu cu 22980 lei/kg, iar la aceste doua curse am platit si transportul.
Parerea mea, fierul s-a scumpit in septembrie. De asemeni cheresteaua s-a scumpit. Am cumparat initial cu 4 100 000 lei/mc, iar la doua saptamani deja 4 200 000 lei/mc era oferta.
Mentionez ca preturile sunt valabile pentru zona Rosu-Chiajna-Chitila. Pentru alte zone nu ma pronunt. De asemeni nu am avut intelegere cu un anume depozit, pur si simplu cand a fost nevoie de fier am mers si am cumparat.
Daca e cineva pe forum care a acoperit deja casa cu tigla metalica Lindab, il rog frumos sa imi spuna cu ce firma a lucrat si daca a fost serioasa si o recomanda.
Terminus75
5th October 2006, 14:26
Salutare tuturor!
Din cate am observat cu tristete, dupa frunzarirea celor saptezeci si de pagini, casele din lemn nu sunt printre favoritele voastre. Exista doar cativa interesati mai mult sau mai putin nebagati in seama de restul..
Initial m-am gandit sa initiez un nou topic despre casele de lemn, pentru a le fi mai usor acestora sa obtina raspunsuri (sau macar sa incerce sa le obtina), dar presupun ca nu sunt singurul care s-a gandit la asta. Probabil exista o regula care spune ca tot ce priveste casele, de oricare ar fi ele, sa intre aici...
Scurtand introducerea, iata situatia mea: tocmai ce am cumparat un pamant in Otopeni pe care vreau sa construiesc anul viitor.
Care sunt "restrictiile":
- buget: max 70.000E
- suprafata utila 150mp
- vreau sa lucrez cu o firma (lipsa acuta de timp)
- sa ma pot muta in maxim jumatate de an de la inceperea constructiilor
- sa am cheltuieli de intretinere rezonabile (4-5 milioane/luna -medie anuala?!)
Pana acum am ajuns la concluzia ca varianta potrivita ar fi casa din lemn.
Alte pareri?
Multumesc pentru raspunsuri!
Radu
reli
5th October 2006, 15:27
Terminus, aici este un link catre subiectul care te intereseaza.
Nu esti singurul care vrea sa construiasca o astfel de casa, insa subiectul asta s-a axat mai mult pe constructia caselor de caramida/beton/BCA/BCU pentru ca cei care sunt profi pe acest topic au experienta in acest domeniu si nu in cel al constructiei caselor de lemn... nu cred ca se hazardeaza nimeni sa dea sfaturi atata timp cat nu a lucrat cu asa ceva...
Terminus75
5th October 2006, 16:14
Merci Reli!
Eomer
6th October 2006, 12:26
salutare..
sunt in stadiul dezvoltarii proiectului si m-ar interesa daca stiti ceva site-uri cu proiecte, dar nu cele americanesti...caci pe alea le-am luat bucata cu bucata..dar fara folos..
mutumesc mult de tot!
Dana_H
6th October 2006, 14:26
elram
6th October 2006, 15:48
QUOTE(Eomer @ Oct 6 2006, 13:26)

salutare..
sunt in stadiul dezvoltarii proiectului si m-ar interesa daca stiti ceva site-uri cu proiecte, dar nu cele americanesti...caci pe alea le-am luat bucata cu bucata..dar fara folos..
mutumesc mult de tot!
Uite aici cateva dragute: http://hanse-haus.de
radu c
7th October 2006, 07:52
Se poate prinde placa de rigips cumva direct pe caramida fara sa folosesti profile(lipita,cu dibluri,...etc)?
Multumesc.
as xxl
7th October 2006, 14:49
da se poate pune, cu doua conditii:
1. sa fie zidaria executata foarte bine
2. sa nu ai pretentii de perfectiune a suprafetei finite
rigipsul se pune pe zidarie cu adeziv de faianta prin "copci"
timisoreanul2005
7th October 2006, 15:15
QUOTE(radu c @ Oct 7 2006, 01:52)

Se poate prinde placa de rigips cumva direct pe caramida fara sa folosesti profile(lipita,cu dibluri,...etc)?
Multumesc.
se poate pune dar foloseste un ciment de lipire de tipul DURABOND nu folosi ghips ori material de finisaj placi Rigips, de ce ? pentru ca in DURABOND nu are efect reversibil la contactul cu apa ( vapori de apa ) pe cind celalalt are, adica daca se umezeste isi revine la forma de pasta si se desprind placile mai ales daca sint suprafete mari. Cel mai bine totusi e sa pui bare de separare si sa pui inainte de asta o foaie de bitumen subtire pe perete ( ca sa opreasca condensul de pe vid sa treaca la placa ). Mult noroc si ne spui ce ai hotarit pina la urma.
taranul
7th October 2006, 17:48
@radu c
Se poate aplica rigips direct pe perete fara nici o problema cu ajutorul unui adeziv special RIFIX. Nu iti recomand sa folosesti adeziv pentru faianta sau alte minuni.
Si poti sa obtii planeitate fara nici o problema. Trebuie rabdare si putina indemanare.
Pentru mai multe lamuriri, uita-te aici
gugutata
8th October 2006, 08:40
QUOTE(Eomer @ Oct 6 2006, 13:26)

salutare..
mutumesc mult de tot!
Te'as sfatui sa nu te inspiri din literatura internauta, cu siguranta nu vei obtine un raspuns.
Un proiect de casa reflecta nevoia ta individuala, a familiei, a terenului, a limitarii bugetare. Intocmeste'ti o tema precisa si curteaza mai multe birouri de proiectare, pina obtii un rezultat multumitor.
Tema sa contina diferitele functii ale unei case si suprafetele lor utile, diverse orientari pe care le doresti, eventual ceva atasamente cu fotografii ale unor case care ti'au placut, dar ale caror planuri nu le'ai putut integra pe terenul tau.
Exprima'ti clar intentia in acest sens si justifica'ti nevoile!
Si un arhitect, daca are suficient bun simt, adapteaza satisfacator toate constantele impuse de tine prin tema de proiectare. Nu te grabi!!!
Daca un birou de proiectare te taxeaza in prealabil pt. generarea unei solutii...evita'i.
Nu te limita doar la hirtogareala pt. avize si autorizatii...cauta sa'ti negociezi un proiect complet de executie.
as xxl
8th October 2006, 14:20
QUOTE(taranul @ Oct 7 2006, 16:48)

@radu c
Se poate aplica rigips direct pe perete fara nici o problema cu ajutorul unui adeziv special RIFIX. Nu iti recomand sa folosesti adeziv pentru faianta sau alte minuni.
Si poti sa obtii planeitate fara nici o problema. Trebuie rabdare si putina indemanare.
Pentru mai multe lamuriri, uita-te
aici
tarane, toate recomandarile pe care le fac aici, le fac pe baza experientei mele. nu vorbesc despre ce nu am facut si doar presupun cum se face.
e normal ca fiecare producator sa isi recomanda produsele sale, dar lasa-ma sa facem un mic exercitiu de logica impreuna:
- daca Ceresit recomanda ca domeniu de utilizare a adezivului CM11, pe suport din placi de gips-carton, de ce nu ar merge invers? adica daca pot lipi faianta pe rigips, de ce nu as putea lipi rigips pe caramida ?
nu stiu cat de dibaci este cel care a intrebat, dar iti pot spune ca ai nevoie de un meserias destul de priceput pentru a scoate un perete, mai ales daca este mai lung de 5-6 metri, la standardul meu "multumitor".
in nici un caz nu recomand sa fie executata aceasta operatie de cineva care nu a mai avut de-a face cu munca in amenajari interioare.
cliffy
8th October 2006, 15:38
Are cineva idee ce fel de cablu trebuie pentru racordarea la reteau electrica de 220. Eventual niste preturi orientative si pe unde s-ar gasi. Multumesc.
Evergreen
8th October 2006, 16:46
vorbeste cu firme abilitate electrica pentru ca ei iti vor face bransamentul si iti vor dimensiona cablul in functie de ce putere ai nevoie
cliffy
8th October 2006, 16:50
Pai sa zicem ca eu vreau doar sa imi cumpar cablu (pentru o casa am inteles ca undeva <= 10KvA), pentru ca acum am posibilitatea sa-l ingrop (e facut santul) si ulterior sa imi fac bransamentul la reteaua electrica.
Evergreen
8th October 2006, 17:06
icme ecab bucuresti, cablul rominesc ploiesti si mai sint dar nu imi vin acu in minte
inca o data sfatul meu e sa apelezi la firma deoarece si aici ai nevoie de proiect si poate iti va zice ca nu ai cablul care trebuie ....si la pariu ca nu ii pui "pamblica" de avertizare....
cliffy
8th October 2006, 17:10
Ai dreptate cu proiectul... dar in santul ala mai sunt cablurile electrice de la alte doua proprietati si de aia ziceam sa il ingrop si eu in acelasi sant, tocmai in ideea sa nu fie probleme ulterioare. Nu stiu ce reprezinta pamblica respectiva...
Evergreen
8th October 2006, 17:14
aia se pune la tot ce e retea si e ingropata, pentru a se evita deteriorarea acesteia si se pune la cca 30 cm mai sus de aceasta...e contra cazmalelor, excavatoarelor...etc
la tevi de pvc sau alt material plastic asta are si un fir metalic in ideea ca respectivii care lucreaza au detector de metale si vad care e traseul
in functie de retea panglica are culori diverse
cliffy
8th October 2006, 17:24
Mersi frumos. Am inteles ce e cu pamblica respectiva si intr-adevar nu are nici unul asa ceva. O sa incerc sa vorbesc cu vreo firma, partea proasta ca nu prea am bani decat de cablu care am inteles ca e un pic sub 10 RON metrul si eu am nevoie de vreo 150 m.
taranul
8th October 2006, 17:54
@ as xxl
Si eu fac recomandarile doar pe baza experientei acumulte in lucrari cu rigips si tavane suspendate. Lucrari efectuate pe parcursul a 7 ani.
Si exercitii de logica nu are rost sa facem aici pentru ca nu isi au locul.
Ca idee pentru tine si pentru altii, este f bine si indicat sa respectam procesele tehnologice si indicatiile producatorului atunci cand efectuam o lucrare sau construim o casa.
Altfel ne chemam "urechisti" si nu meseriasi.
Pentru ca nu dorim ca peste cativa ani sa trebuiasca sa reluam totul de la zero pentru ca asa am crezut noi la momentul respectiv, sau sau pentru ca asa ne-a sfatuit un om de bine.
Din cauza asta e f important sa respectam indicatiile producatorului.
reli
9th October 2006, 18:50
Astazi un coleg mi-a spus ca exista posibilitatea utilizarii pompelor de caldura care folosesc temperatura solului si incalzesc casa + apa (pot fi folosite si pentru racirea casei in timpul verii). Cica economiile ar fi substantiale, iar o persoana de la firma respectiva i-a facut un calcul si ar fi avut nevoie de o instalatie de vreo 5000 E pentru casa lui si a vecinului. Conform site-ului firmei, economiile ar fi de 70% in timpul iernii si de 80-90% in timpul verii.
Ma bate gandul sa incerc si eu o solutie de genul asta, mai ales ca o sa se tot scumpeasca gazul si am de gand sa folosesc instalatia pentru 2 case (a mea si a parintilor). Voi ce stiti de sistemul asta, il foloseste cineva, ati vazut la cineva?
Am inteles ca foloseste energie electrica, dar oare cata energie? E mai rentabil oare decat sa folosesti gaz? Sistemul pare foarte interesant, dar parca nici nu imi vine sa experimentez cu 5-6000 de euro...
turbo trabannt
9th October 2006, 18:58
@ reli: gandeste-te in cat timp amortizezi aia 5000 de euro in conditiile in care economia ar fi iarna de 70% la o factura de 3-4 milioane /luna a 3 luni .
eu ma cam indoiesc de asa randament super . la ce adancime se sapa? sau e orizontala? cati m liniari de instalatie? curentul de pompa de circulare e luat in calcul la economie?
din umilele mele cunostiinte stiu ca niciodata un sistem de pompa de caldura singur nu va face fata la gerurile din romania. iti va trebui si o centrala clasica ,se foloseste in general la climate mai temperate gen meediteranene.
daca stii altceva posteaza poate e ceva mai nou de care nu am aflat sunt curios.
Evergreen
9th October 2006, 19:11
search "pompe de caldura" pe cel mai bun prieten al omului dupa ciine (google) si gasiti destule informatii
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.