Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

abancor

Tata are garaj de 10 ani si o vira acolo tot timpul, fara exceptie. Cind intra in curte intra direct in garaj, nu vad care e problema. Ala e locul unde sta masina, e ca si locul de parcare, nu e un loc unde o baga in situatii exceptionale. Vecinul la fel. Si eu voi face la fel. Sa nu mai zic ca am luat in calcul si posibilitatea de a face chiar garaj triplu.
kikina
QUOTE(reli @ Oct 2 2006, 14:15) *
Esti aproape gata! Ce suprafata are casa? Ti-ai facut un calcul sa vezi cat te-a costat pana acum?

Buna asta cu 'esti aproape gata!'Cheltuielile mari abea acum incep, la finisaje!Cel putin asa stiu poate gresesc!

reli
era vorba de constructie nu de cheltuieli
cdan
Casa are 75 mp talpa, parter plus 1 si o mansarda pe jumatate de casa.
Am notat totul si o sa postez insa nu in acest moment deoarece am in derulare cateva etape platite partial si nu ati intelege nimic.
Casa e facuta sa fie functionala, un pic mai mare ca la bloc, dar sper sa pun multa verdeata in curte.
Noroc am avut ca am cumparat terenul acum 2 ani si jumate in Mogosoaia, intr-o zona in care cand l-am dus pe tata acolo a zis ca el nu vine sa stea cu noi pe campul ala...care camp acum are gaze si electrica si vreo 16 case in diverse stadii de contructie. Am dat pe teren de 500 mpm 7000 Euro! Daca aveam bani, acum casa mi=as fi facut-o din alta parcela, pretul in zona e acum 40,000 euro aceeasi parcela.
E drept ca am dat si eu la gaze 46 milioane si la lumina 32 milioane...iar apa am din put facut la 23 m adancime.
Una peste alta, fara 100 mii euro, nu iese casa de 180 mp...si ma refer aici si la mobila si electrocasnice, adica la TOT, desigur fara asternuturi, vase de bucatarie si haine!

Va mai povestesc, acum sint nervos ca cei de la termopane m=au amanat o saptamana ca cica nu au baghete de al pt obloane la culoarea mahonului...
PS ZEN: am 3 bai si am fost la DeltaDesign sa aleg designul...am ales Cesarom in toate baile, au niste modele extra acum...am ales si lavoarele, etc...si ma voi duce la ei la un arhitect sa imi faca proiectl de amenajare al bailor, la final. Am nevoie sa ma ajute cineva PROFI la scenografia camerelor si de fapt a intregului volum interior, desigur nu pt glorie. Imi poti recomanda pe cineva, der nu foarte scump? DE ex la Delta o baie mi=o face cu 25 EURo + TVA. As vrea in camere pereti colorati diferit, forme de rigips pe tavane, etc...nu ma pricep sa le fac armonios, am nevoie de cineva de specialitate, ma poti indruma undeva?
cdan
Cat priveste finisajele, cheltuielile mari le-am avut pana acum...de ex o baie la finit ma duce undeva la 3000-3500 EURO cu tot...parchetul cu tot cu montaj si scara palacata cu lemn ma duce la 6000 EURO...
zen
QUOTE(cdan @ Oct 2 2006, 21:54) *
Casa are 75 mp talpa, parter plus 1 si o mansarda pe jumatate de casa.
Am notat totul si o sa postez insa nu in acest moment deoarece am in derulare cateva etape platite partial si nu ati intelege nimic.
Casa e facuta sa fie functionala, un pic mai mare ca la bloc, dar sper sa pun multa verdeata in curte.
Noroc am avut ca am cumparat terenul acum 2 ani si jumate in Mogosoaia, intr-o zona in care cand l-am dus pe tata acolo a zis ca el nu vine sa stea cu noi pe campul ala...care camp acum are gaze si electrica si vreo 16 case in diverse stadii de contructie. Am dat pe teren de 500 mpm 7000 Euro! Daca aveam bani, acum casa mi=as fi facut-o din alta parcela, pretul in zona e acum 40,000 euro aceeasi parcela.
E drept ca am dat si eu la gaze 46 milioane si la lumina 32 milioane...iar apa am din put facut la 23 m adancime.
Una peste alta, fara 100 mii euro, nu iese casa de 180 mp...si ma refer aici si la mobila si electrocasnice, adica la TOT, desigur fara asternuturi, vase de bucatarie si haine!

Va mai povestesc, acum sint nervos ca cei de la termopane m=au amanat o saptamana ca cica nu au baghete de al pt obloane la culoarea mahonului...
PS ZEN: am 3 bai si am fost la DeltaDesign sa aleg designul...am ales Cesarom in toate baile, au niste modele extra acum...am ales si lavoarele, etc...si ma voi duce la ei la un arhitect sa imi faca proiectl de amenajare al bailor, la final. Am nevoie sa ma ajute cineva PROFI la scenografia camerelor si de fapt a intregului volum interior, desigur nu pt glorie. Imi poti recomanda pe cineva, der nu foarte scump? DE ex la Delta o baie mi=o face cu 25 EURo + TVA. As vrea in camere pereti colorati diferit, forme de rigips pe tavane, etc...nu ma pricep sa le fac armonios, am nevoie de cineva de specialitate, ma poti indruma undeva?

ai facut o afacere de afacere, bravo.
cu recomandarile, greu, mai ales ca nu cunsoc pe nimeni in buc.
dar o baie cu 25 euro e pomana curata.
reli
Am si eu o intrebare: se gasesc la noi materiale pentru fatada ca cea din poza? Seamana cu niste obloane, am impresia ca e ori din lemn ori din plastic si se foloseste foarte mult la casele americane.

S-ar putea aplica peste caramida oare? Este scump? Ar putea tine loc de izolatie (polistiren)?

Click pentru a vizualiza atașamentul

timisoreanul2005
QUOTE(reli @ Oct 3 2006, 12:49) *
Am si eu o intrebare: se gasesc la noi materiale pentru fatada ca cea din poza? Seamana cu niste obloane, am impresia ca e ori din lemn ori din plastic si se foloseste foarte mult la casele americane.

S-ar putea aplica peste caramida oare? Este scump? Ar putea tine loc de izolatie (polistiren)?

Caramida e mai trainica si mai buna, in America se folosesc la casele ieftine
se numeste "Siding" e facut din Aluminiu ori din PVC. oricum arata ieftin si nu tine cald deloc
e doar aparatoare de ploaie, tencuieste tu casa cu baumit si o sa fie mult mai bine.
Dana_H
Reli, la o strada de mine sunt vreo 4 case cu chestia asta.Anul asta in vara dadeau jos 'coaja' de pe una din ele si puneau (daca am vazut eu bine) vata minerala...banuiesc ca nu de bine or face-o huh.gif
reli

mie imi placea cum arata, cel putin in poze... unsure.gif

Oricum casa din caramida o fac, dar ma gandeam sa o "decorez" asa...

Baumit-ul asta ce e de e atat de laudat pe aici? Tencuiala? Arata mai bine, se comporta mai bine, sau cum? Are cineva o poza cu o casa tencuita cu Baumit?

dana, si coaja nu au mai pus-o la loc? Poate vroiau doar sa puna vata sub fatada, sa izoleze mai bine... desi nu prea cred naughty.gif
cdan
@reli: eu de la baumit am toata fatada si crede-ma ca am tras de adezivul dintre perete si expandat si s-a rupt BCUul si nu adezivul si nici polistirenul...atunci am vazut ca a meritat sa dau 164 de milioane pe fatada la finit - materialele de la Baumit! Intr-o saptamana iti spun impresia si despre tencuiala...
elram
Buna,

sunt noua pe forum si am o problema, sper ca cineva mai cu experienta sa ma poata ajuta cu un sfat. Am in constructie o casa in regie proprie si momentan am o problema foarte grava as zice eu. La turnarea stalpilor si placii intre parter si mansarda, stalpii au iesit foarte urat. Principala cauza a fost betonul foarte gros din cifa (B250), nevibrarea betonului si de asemeni o batere precara a cofragului fiecarui stalp. Stalpii rezultati prezinta gauri mari, se vede fierul fi 14 si etrierii si prezinta pietricele la vedere pe portiuni mari.

Cum se mai poate indrepta acum? Ma sfatuiti sa ii dau complet jos sau sa ii gauresc cu bormasina si sa aplic "camasuirea" acestora. In ce exact consta aceasta camasuire ?

O alta problema, la o saptamana de la turnare seful echipei doreste sa urce materialele pe placa, inclusiv betoniera pentru prepararea mortarului. Sa il las sa faca asa ceva?
reli
elram, eu nu pot sa iti dau sfaturi pentru ca nu ma pricep, insa iti pot spune clar ca dupa experienta cu stalpii constructorul acela nu ar mai fi avut ce sa caute langa casa mea, daramite sa ii mai si permit sa continue lucrarea nono.gif
elram
QUOTE(reli @ Oct 3 2006, 22:50) *
elram, eu nu pot sa iti dau sfaturi pentru ca nu ma pricep, insa iti pot spune clar ca dupa experienta cu stalpii constructorul acela nu ar mai fi avut ce sa caute langa casa mea, daramite sa ii mai si permit sa continue lucrarea nono.gif

Ai dreptate ... spre aceasta decizie ma indrept si eu, oricat de dureroasa este sad.gif(. Problema a aparut azi si nu am vrut sa reactionez sub influenta primului impuls.
edihaller
QUOTE(elram @ Oct 3 2006, 22:34) *
Buna,

sunt noua pe forum si am o problema, sper ca cineva mai cu experienta sa ma poata ajuta cu un sfat. Am in constructie o casa in regie proprie si momentan am o problema foarte grava as zice eu. La turnarea stalpilor si placii intre parter si mansarda, stalpii au iesit foarte urat. Principala cauza a fost betonul foarte gros din cifa (B250), nevibrarea betonului si de asemeni o batere precara a cofragului fiecarui stalp. Stalpii rezultati prezinta gauri mari, se vede fierul fi 14 si etrierii si prezinta pietricele la vedere pe portiuni mari.

Cum se mai poate indrepta acum? Ma sfatuiti sa ii dau complet jos sau sa ii gauresc cu bormasina si sa aplic "camasuirea" acestora. In ce exact consta aceasta camasuire ?

O alta problema, la o saptamana de la turnare seful echipei doreste sa urce materialele pe placa, inclusiv betoniera pentru prepararea mortarului. Sa il las sa faca asa ceva?

In zonele segregate se vor sparge cu spit si ciocan, suprafetele in care agregatul nu este legat cu lapte de ciment , pana se ajunge la beton adevarat (adica se indeparteaza pietricelele nelegate cu lapte de ciment in masa de beton)
Dupa atingerea suprafetei dure de beton se pensuleaza cu lapte de ciment si se reconstituie forma, cu mortar de ciment si nisip , fara var.
Armaturile corodate se perie in prealabil.
Suprafetele reconstituite se mentin in mediu umed inca 4 zile ( se stropesc la intervale apropiate).
turbo trabannt
QUOTE(reli @ Oct 4 2006, 05:49) *

tine loc fix de tencuiala. nu de polistiren. intreaba-te daca gasesti meseriasi care stiu sa faca asta. la carrefour e o casa expusa cu siding si sa vezi lufturi acolo. romanul inca nu stie sa puna asta ca lumea.
wub
QUOTE(reli @ Oct 3 2006, 19:49) *

Da, chair acum 2 saptamani am vazut intr-o oferta, dar nu mai striu daca era Brico sau Praktic !

Nu se folosesc la izolatii ci doar e o metoda iftina de a acoperi fatada. Se depune praf pe ele dar se pot spala cu jet.
cdan
Vedeti ca inca mai e promotie la aqua-biotec, statie de epurare, la 2000 de EU cu TVA inclus pt 6 persoane max. DIn 9 oferte este de departe cea mai buna!
ciprianv
Intrebare, intrebatoare.
Care a facut sau si-a facut o casa din lemn. Se merita sa investesti in ea sau mai bine mai pui cate mii bune si ti-o faci din caramida sau bca? mellow.gif
kamikz
Ciao la toata lumea

am lipsit o vreme pentru ca sunt pe teren. Si la propriu si la figurat.
Am promis acu ceva vreme ca am sa postez niste imagini cu bolti/arcade cladite din caramida/pietre fara arc (grinda) de sustinere din beton. Pozele sunt facute la cetatea devei, constructie vecheeeee.

N-joy!
aionaro
QUOTE(wub @ Oct 4 2006, 11:50) *
Da, chair acum 2 saptamani am vazut intr-o oferta, dar nu mai striu daca era Brico sau Praktic !

Nu se folosesc la izolatii ci doar e o metoda iftina de a acoperi fatada. Se depune praf pe ele dar se pot spala cu jet.

probabil ca sunt din PVC
Eomer
salutare...
am in gand sa ma apuc de o casa anul viitor. M-am apucat sa strang ceva materiale. Am o oferta de la cineva de fier beton cu 22.000 lei / kg. El se jura ca e ieftin. Stii care e pretul pietei?
Dana_H
La banii astia, daca ai cantitate mare, te tocmesti cu o firma serioasa sa ti-l si fasoneze si sa ti-l si transporte. In vara era intre 17,000 si 20,000 / kg. Am vazut prin septembrie si capiati care vindeau cu 24,000 deadtongue.gif
Eomer
mersi fain...
si eu auzisem initial de preturi pana in 20.000..dar ce sa mai zic...preturile cresc peste noapte..
Dana_H
Cu placere. smile.gif Acu' n-o lua litera de lege, cam asa erau prin august, cand mi-a trebuit mie...desi dupa 15 august a fost chiar o ieftinire. Cine stie ce o mai veni iarna asta... huh.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.