zen
21st September 2006, 17:12
poze cu ziduri de piatra
Dana_H
22nd September 2006, 00:11
Reli, bafta si sa ne zici si noua cum e cu treaba aia cu finantarea. Eu oricum nu intru in criteriile lor
si sincer, ma straduiesc din rasputeri sa nu devin sarcastica cand aud de asa ceva...treaba asta cu subventia mi se pare la fel de basm de adormit copiii ca si ANL-ul, care poate stii cum a evoluat (sau mai bine zis in-voluat)
<offtopic> In general unde se baga statul se impute treaba
</offtopic>
Dokken
22nd September 2006, 14:03
Am si eu o belea. Este vorba de un balcon la casa. In momentul cand ploua, se prelinge apa pe acea zona rosie din desen. Cand am pus gresia pe jos nu mi-a dat prin minte nici mie si nici la mesteri ca sa puna bucata de gresia din margie putin in afara astfel incat sa creeze un fel picurator si apa sa nu se mai prelinga pe tencuiala..
Acum trebuie sa fac in asa fel incat sa remediez aceasta problema.
M-am gandit sa scot acea bucata de gresie din margine dar stiu ca e lipita prea bine de fundatie si in plus nu mai am nici bucati ramase de acelasi model si in comert nu mai gasesc..
Exista cumva un profil metalic cu picurator?
Astept orice solutie cat mai eficienta si mai practica..
Click pentru a vizualiza atașamentul
gugutata
22nd September 2006, 14:17
pai...dai jos gresia aia...si faci un "nas" din tencuiala...se mai numeste "picurator"...ceva asemanator ca'n detaliul atasat...chiar daca nu corespunde cu realitatea ta....dar se poate adapta....observ ca ai un prag mic...si la pragul respectiv trebuie "picurator" si sub placa mai este nevoie de inca unu'...vezi detaliul...cel putin tehnologic vorbind....alta solutie nu stiu acum!!!
turbo trabannt
22nd September 2006, 14:30
QUOTE(Dokken @ Sep 23 2006, 01:03)

Am si eu o belea. Este vorba de un balcon la casa. In momentul cand ploua, se prelinge apa pe acea zona rosie din desen. Cand am pus gresia pe jos nu mi-a dat prin minte nici mie si nici la mesteri ca sa puna bucata de gresia din margie putin in afara astfel incat sa creeze un fel picurator si apa sa nu se mai prelinga pe tencuiala..
Acum trebuie sa fac in asa fel incat sa remediez aceasta problema.
M-am gandit sa scot acea bucata de gresie din margine dar stiu ca e lipita prea bine de fundatie si in plus nu mai am nici bucati ramase de acelasi model si in comert nu mai gasesc..
Exista cumva un profil metalic cu picurator?
Astept orice solutie cat mai eficienta si mai practica..
Click pentru a vizualiza atașamentul
dokken nu stiu daca am inteles prea bine problema ta. incerc sa te ajut, sper sa nu fii inteles gresit.
stiu ca exista un picurator care se poata atasa la un profil metalic. am luat ceva de genul asta din praktiker. nu stiu daca se poate monta dupa montarea gresiei ca eu am montat inainte. pp ca se poate si lipi cu un adeziv zdravan.
tencuiala uda este cea sub gresie? imediat dupa ea? ma gandesc sa nu ai o infiltratie prin gresia aia de la balcon sau acolo unde balustrada forjata penetreaza probabil prin suruburi in beton.
sper ca te ajuta, desi nu sunt sigur ca am inteles deplin problema.
Dokken
22nd September 2006, 14:42
Da.. tencuiala uda este cea de sub gresie, chiar acea pata rosie.
Stiu cum ajunge apa sa se prelinga: cand am pus gresia (bucata de sub balustrada - unde e acel prag) nu a fost lipita sub un anumit unghi astfel incat apa sa curga in balcon, ci a fost pusa cu inclinatia tocmai inversa astfel incat apa sa curga spre exterior.
Chestia e ca se pune praful pe balustrada si cand ploua, apa se amesteca cu praful, curge de pe balustrada, ajunge pe gresie si o ia la vale catre exterior lasand dare pe tencuiala..
@punkt, multam pentru pentru pdf. Intr-adevar, apa s-a prelins si pe plafonul de sub balcon, tot din cauza ca nu avem picurator nici acolo...
Edy_son
22nd September 2006, 15:51
salut, si eu sunt interesat de cumpararea unui teren de 200 mp cu deschidere de 7 m insa am fost informat de un prieten ca nu o sa primesc autorizatia de constructie deoarece terenul nu are deschidere de minim 8 m..este adevarat?
gugutata
22nd September 2006, 15:59
QUOTE(Edy_son @ Sep 22 2006, 16:51)

salut, si eu sunt interesat de cumpararea unui teren de 200 mp cu deschidere de 7 m insa am fost informat de un prieten ca nu o sa primesc autorizatia de constructie deoarece terenul nu are deschidere de minim 8 m..este adevarat?
fii mai explicit!...pe 7 m deschidere se poate construi, dar depinde de vecinatati...ai calcan la limita de proprietate?...
in mod normal...pe terenurile care nu permit exercitarea regulamentului...se intocmesc documentatii PUD...trebuie sa dai mai multe detalii despre teren si despre vecinatati....conteaza!...daca ai scanat cadastru sau fa tu o schita....as putea fi mai exact!
Edy_son
22nd September 2006, 16:14
din pacate sunt cel mai novice in domeniu..singura inf. pe care am primt-o de la vanzator e asta "deschiderea la strada este de 7m liniari,in adancime 4 m revine la 6.30 in lungime de 26 m" terenul stiu ca este situat pe o strada din bucuresti..
MAP
22nd September 2006, 17:05
QUOTE(as xxl @ Sep 12 2006, 16:38)
structuristul acela ori e tampit, ori ti-a spus asa sa scape de tine.
................................................................................
........................................
ca si concluzie:
vrei sa dormi linistit?
ai doua variante: ori te duci la un inginer structurist, il platesti sa iti faca proiectul de rezistenta
ori bagi in toate elementele otel cu nemiluita. gasesti un proiect asemanator cu al tau si pui peste tot dublul la armatura.
simplu.
Pai as xxl, problema este de unde iei structuristul ala pe care sa il platesti si sa iti faca o structura corecta, cu cantitati de fier si ciment suficiente, dar si necesare[u]. Ca eu pe unde intreb, nu aud decat de structuri supradimensionate. Daca iti pune 3 tone de fier in plus, nu se intampla nimic, dar il platesti tu, beneficiarul. Iar el, structuristul, doarme linistit ca nu se darama casa, ca doar el a facut buncar antiatomic (pe banii tai, evident!!!). Si nici nu mai pierde timpul cu calcule... Deci, revin la intrebare: ti se da o structura; cum afli daca e supradimensionata? Stie cineva vreun structurist OK care sa poata spune peste semnatura si stampila altuia " Structura asta e supradimensionata! Trebuie facut asa..........!"
QUOTE(none @ Sep 19 2006, 19:44)

map, ceea ce scrii tu acolo e o utopie...si ti-o spune un inginer constructor.
Indraznesc sa reiau subiectul asta... Chiar nu a trecut nimeni printr-o situatie de genul asta?! Toti cei care ati facut structuri pentru voi sau pentru altii, ati facut ori o structura cu "otel cu nemiluita", ori ati avut un structurist care a calculat exact ce va trebuie, adica cele doua variante pomenite de as xxl!??! Nimeni n-a avut niciodata senzatia ca structuristul a mers pe metoda "zdarovnaia" pe banii clientului?!
none
22nd September 2006, 17:33
pe tine te-a speriat faptul ca ai prea mult fier. e ceva normal avand in vedere ca structura ta este pe cadre de beton si nu pe zidarie portanta cu stalpisori.
rapunsul la intrebarea ta nu-l vei gasi pe forum. in general, peste stampila unui inginer nu prea se baga altu.
as xxl
22nd September 2006, 18:47
map
eu vad situatia ta asa. ai un proiect si tie ti se pare ca este mult otel.
pasul1. te duci la un inginer cu experienta in executie sa iti dea o parere "la ochi". eventual la inca unul. daca amandoi iti spun ca e mult otel
2. scoti bani din buzunar, te duci la un alt structurist sa iti refaca proiectul de rezistenta.
ca idee, daca esti de pe langa Bucuresti sau te poti deplasa pana acolo, ia legatura cu un profesor de la catedra de beton de la Univ. de Constructii, roaga-l sa se uite el peste proeict, daca are timp, sau sa iti recomande pe cineva de incredere.
radu c
23rd September 2006, 00:41
QUOTE(MAP @ Sep 22 2006, 18:05)

QUOTE(as xxl @ Sep 12 2006, 16:38)
structuristul acela ori e tampit, ori ti-a spus asa sa scape de tine.
................................................................................
........................................
ca si concluzie:
vrei sa dormi linistit?
ai doua variante: ori te duci la un inginer structurist, il platesti sa iti faca proiectul de rezistenta
ori bagi in toate elementele otel cu nemiluita. gasesti un proiect asemanator cu al tau si pui peste tot dublul la armatura.
simplu.
Pai as xxl, problema este de unde iei structuristul ala pe care sa il platesti si sa iti faca o structura corecta, cu cantitati de fier si ciment suficiente, dar si necesare[u]. Ca eu pe unde intreb, nu aud decat de structuri supradimensionate. Daca iti pune 3 tone de fier in plus, nu se intampla nimic, dar il platesti tu, beneficiarul. Iar el, structuristul, doarme linistit ca nu se darama casa, ca doar el a facut buncar antiatomic (pe banii tai, evident!!!). Si nici nu mai pierde timpul cu calcule... Deci, revin la intrebare: ti se da o structura; cum afli daca e supradimensionata? Stie cineva vreun structurist OK care sa poata spune peste semnatura si stampila altuia " Structura asta e supradimensionata! Trebuie facut asa..........!"
Indraznesc sa reiau subiectul asta... Chiar nu a trecut nimeni printr-o situatie de genul asta?! Toti cei care ati facut structuri pentru voi sau pentru altii, ati facut ori o structura cu "otel cu nemiluita", ori ati avut un structurist care a calculat exact ce va trebuie, adica cele doua variante pomenite de as xxl!??! Nimeni n-a avut niciodata senzatia ca structuristul a mers pe metoda "zdarovnaia" pe banii clientului?!
Eu am aceiasi problema.Am verificat proiectul la 3 verificatori care mi-au spus acelasi lucru 'proiectul este suprastructurat'.Intrun final am ajuns la un expert care mi-a spus ca la placi(avand 2 spatii deschise de dimensiuni diferite)sigur una din ele este prea putin sau prea mult armata,pt ca erau armate la fel.Acelasi lucru si despre grinzi in functie de deschideri aveam aceiasi armatura(lucru anormal).Structuristul a justificat acest lucru prin faptul ca au aparut recent niste norme care nu permit sa scada sub un anumit procent de calcul pentru armare(spre exemplu scara mea este ptoiectata sa reziste la incarcatura maxima in timpul unui cutremur,armare de fi 12,stalpi la structura pe cadre nu pot fi mai mici de 30cm).Acum astept sa refaca proiectul.Ca o concluzie expertul mi-a spus ca procentul beton/fier trebuie sa fie 120-150kg fier la 1mc beton.Oare informatiile pe care la am sunt corecte???
MAP
24th September 2006, 08:37
QUOTE(as xxl @ Sep 22 2006, 19:47)

map
eu vad situatia ta asa. ai un proiect si tie ti se pare ca este mult otel.
pasul1. te duci la un inginer cu experienta in executie sa iti dea o parere "la ochi". eventual la inca unul. daca amandoi iti spun ca e mult otel
2. scoti bani din buzunar, te duci la un alt structurist sa iti refaca proiectul de rezistenta.
ca idee, daca esti de pe langa Bucuresti sau te poti deplasa pana acolo, ia legatura cu un profesor de la catedra de beton de la Univ. de Constructii, roaga-l sa se uite el peste proeict, daca are timp, sau sa iti recomande pe cineva de incredere.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Pasul 1 l-am cam facut. S-a uitat un constructor si s-a cam inchinat. Am sa incerc sa mai gasesc unul zilele astea. Sar in ochi talpa de 80 la fundatie, grinzi de 60, fier de 14... Sa vedem cat de repede gasesc un alt constructor. Nu prea am cunostinte la Constructii, dar o sa incerc sa ma interesez. Poti sa-mi recomanzi vreun nume, ca mi-ar mai usor, poate-i gasesc vreun mail sau telefon, decat sa ma duc direct sa fac cioc-cioc la o usa si sa intreb "ba, care faci ba p-acilea contraexpertize de structura?!"
.
none, stiu ca in general corb la corb nu-si scoate ochii, dar... nici nu poti sta cu mainile in san pe miile tale de euro in plus.
radu c, te rog, cine este expertul care "a indraznit" sa tulbure socoteala unui confrate. Ca m-ar interesa si pe mine!
multumiri anticipate
radu c
24th September 2006, 20:20
QUOTE(radu c @ Sep 23 2006, 01:41)

Eu am aceiasi problema.Am verificat proiectul la 3 verificatori care mi-au spus acelasi lucru 'proiectul este suprastructurat'.Intrun final am ajuns la un expert care mi-a spus ca la placi(avand 2 spatii deschise de dimensiuni diferite)sigur una din ele este prea putin sau prea mult armata,pt ca erau armate la fel.Acelasi lucru si despre grinzi in functie de deschideri aveam aceiasi armatura(lucru anormal).Structuristul a justificat acest lucru prin faptul ca au aparut recent niste norme care nu permit sa scada sub un anumit procent de calcul pentru armare(spre exemplu scara mea este ptoiectata sa reziste la incarcatura maxima in timpul unui cutremur,armare de fi 12,stalpi la structura pe cadre nu pot fi mai mici de 30cm).Acum astept sa refaca proiectul.Ca o concluzie expertul mi-a spus ca procentul beton/fier trebuie sa fie 120-150kg fier la 1mc beton.Oare informatiile pe care la am sunt corecte???
oricarui verificator poti sa-i ceri sa-ti calculeze o parte a casei,dar am mai scris o structura OK trebuie sa aiba 120-150kg fier/1mc beton.Daca vrei suna-ma.
gugutata
24th September 2006, 22:02
QUOTE(MAP @ Sep 24 2006, 09:37)

none, stiu ca in general corb la corb nu-si scoate ochii, dar... nici nu poti sta cu mainile in san pe miile tale de euro in plus.
radu c, te rog, cine este expertul care "a indraznit" sa tulbure socoteala unui confrate. Ca m-ar interesa si pe mine!
multumiri anticipate
rolul expertilor MLPAT , este sa verifice corectitudinea structurii de rezistenta...repet, supradimensionarea acesteia nu este greseala...este risipa...
Cind un expert verifica o documentatie, el face un referat unde'si justifica decizia...vb. strict in termeni legali.
Verificarea documentatiei este obligatorie prin lege la faza PAC (autorizarea constructiei), si acolo se verifica doar fundatia, nu si restul structurii!
Expertii sunt independenti...ii obliga legea...asta'i rolul lor "sa tulbure socoteala unui confrate"...deci...apeleaza la un expert cu incredere...pt. asta exista....
Expertul poate reface notele de calcul si poate face un "raport de expertiza" sau un "referat" prin care justifica supradimesnionarea solutiei proiectate initial....si are autoritatea sa "suprascrie" peste decizia inginerului care a proiectat initial...si sa recomande alte solutii....
o structura OK trebuie sa aiba 120-150kg fier/1mc beton este un raport de "verificare....raportul respectiv verifica doar daca cantitatea de fier este suficienta pt. metrajul cubic de beton....atit...nimic mai mult....
Raportul respectiv NU justifica supradimensionarea!!!!
La o constructie de dimeniuni mici, nu se justifica atita "tevatura"...regulile mai sus mentionate se aplica in mod traditional, la constructii de dimensiuni mari....
la constructii mici se rezolva la mica intelegere....atit cu proiectantu', prin "dispozitii de santier" sau cu dirigintele, care'i atestat. In mod normal dirigintele nu are compententa sa schimbe datele proiectului, dar, experienta lui poate fi un motiv suficient!
N'are rost "reproiectarea"...se pot da, doar dispozitii de santier scrise", cu un atasament desenat. Atit...
Icelemon
25th September 2006, 16:39
Salutare tuturor
Sincer sa fiu, as vrea sa am timpul si rabdarea de a citit toate posturile de pana acum
am citit primele 16 pagini si am aflat destul de multe
Am o intrebare careia nu i-am gasit pana acum un raspuns concret.
Este vorba de incalzirea electrica prin pardoseala.
Am gasit site-uri cu firme de profil din tara si strainatate
1 2 3 4 ... si lista ar putea continua
Cine poseda o asemenea instalatie sau cine o monteaza, poate imi da si mie cateva detalii despre manopera, timp de lucru, consum de curent al instalatiei, aprox., etc.
am cautat pe net ... dar Google nu mi-a gasit nici o discutie pe nici un forum despre asa ceva
Apreciez interesul si aportul celor care dau informatii utile si astept si eu ceva in sensul asta
multumesc anticipat si cer scuze pt ca dau buzna in acest topic
radu c
25th September 2006, 20:14
o structura OK trebuie sa aiba 120-150kg fier/1mc beton
Cu tot respectul,acest lucru la spus un expert nu un verificator.Si adevarat verificatorul trebuie sa vada latura legala a problemei dar acelasi expert mi-a spus faptul ca daca ii ceri si platesti poate verifica si o eventuala supradimensionare.
wub
26th September 2006, 16:10
Am inceput incet incet sa conturez impreuna cu un arhitect o casa din caramida portanta. La o suprafata de aproximativ 80 de metri pe etaj
au rezultat 21 de stalpi la parter si 19 la etaj. Mie mi se par putin cam multi. Atasez un plan de parter. Stalpii vor fi de 30x30.
E cat de cat ok ?
Si mai am o intrebare: care este raportul kg/ metru la fier beton de diferite dimensiuni ?
as xxl
26th September 2006, 20:18
mi se par cativa stalpi in plus, mai exact patru, dar nu iti pot spune care pana nu "botezi" axele bine.
alegros
29th September 2006, 08:36
Salut baieti! Poate sa-mi spuna cineva care are sau a fost intr-o casa care are livingul cu "gol" si care comunica cu etajul si care este construit in totalitate din termopan (sau aproape):
- vara este prezent efectul de sera?
-vara cald, iarna frig (prin comparatie cu pereti de caramida evident ca da, insa ma intereseaza daca este o diferenta foarte mare care sa necesite o instalatie de incalzire mai puternica sau suplimentara gen incalzire prin pardoseala)
Va rog, am nevoie de niste raspunsuri urgente si avizate pt. ca sunt in faza de alegere a proiectului de casa, arhitectul prezentandu-mi un astfel de proiect care mi-a placut enorm dar nu stiu cat este de practic din punctele de vedere prezentate anterior si nu stiu ce sa fac, practic sunt blocat pana nu obtin niste raspunsuri!
eddymutu7
29th September 2006, 09:35
cand este mai indicat sa construiesti o piscina?inainte in timpul sau dupa finalizarea casei propriu-zise?
zen
29th September 2006, 13:50
QUOTE(alegros @ Sep 29 2006, 09:36)

Salut baieti! Poate sa-mi spuna cineva care are sau a fost intr-o casa care are livingul cu "gol" si care comunica cu etajul si care este construit in totalitate din termopan (sau aproape):
- vara este prezent efectul de sera?
-vara cald, iarna frig (prin comparatie cu pereti de caramida evident ca da, insa ma intereseaza daca este o diferenta foarte mare care sa necesite o instalatie de incalzire mai puternica sau suplimentara gen incalzire prin pardoseala)
Va rog, am nevoie de niste raspunsuri urgente si avizate pt. ca sunt in faza de alegere a proiectului de casa, arhitectul prezentandu-mi un astfel de proiect care mi-a placut enorm dar nu stiu cat este de practic din punctele de vedere prezentate anterior si nu stiu ce sa fac, practic sunt blocat pana nu obtin niste raspunsuri!
o sa mori de cal vara sau de frig iarna.
si o sa platesti de te rupi si incalzirea, si curentul pt clima.
bafta la indeplinirea viselor de casa din miami in romania.
blanc
29th September 2006, 14:12
Am aflat in ultima perioada ca sunt probleme cu calitatea cimentului la saci ambalati de firme producatoare cunoscute. Va intreb ce se poate face ca rezistenta la compresiune la 28 zile sa fie cea corespunzatoare clasei betonului, bineinteles in afara de cresterea cantitatii de ciment ?
alegros
29th September 2006, 14:42
QUOTE(zen @ Sep 29 2006, 14:50)

o sa mori de cal vara sau de frig iarna.
si o sa platesti de te rupi si incalzirea, si curentul pt clima.
bafta la indeplinirea viselor de casa din miami in romania.
Multumesc Zen
...daca mi-o spunea altcineva poate mai stateam pe ganduri...asa ca o sa caut ceva mai pt. Romania chiar daca nu ma incanta deloc ideea..
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.