Discutiile dintre doi colegi care au cunostinte in domeniu sunt binevenite. Nu am inteles de ce este nevoie sa se ajunga la acuzatii de incapaciti de tot felul. Unul stie mai mult, altul mai putin si uite asa un intreg ansamblu de informatii sunt utile pentru toti.
Doresc sa construiesc in cadrul actualei curti unde locuiesc un parter (livingul) si un etaj. S. tot= 70 mp. Exista toate facilictatile. ma intereseaza doar o echipa de meseriasi si nu o firma ale carei costuri ,,bat'' la acelasi unison de 300 E/mp. Am demarat hartiile proiect, cadastru, avize (vai si amar cate trebuiesc), declaratii notariale de la vecini etc. Foarte mult nu este de construit ca urmare a actualei arhitecturi.
As dori sa lucrez in regie proprie, insa cu meseriasi buni nu cu carpaci pe care sa-i dau afara dupa o saptamana. Am cumparat materialele: BCA, fier plasa de Buzau, tabla, urmeaza la timpul potrivit nisip, pietris, balastru, ciment etc.
Cunoasteti meseriasi pe undeva? Am inteles ca unii dintre voi deja ati construit, terminat, altii sunt la finisaje.
Ma gandesc si la termoizolatii cu polistiren expandat sau extrudat. cel extrudat are anumite proprietati in plus dar este si mult mai scump. 2.100.000 pachetul care acopera doar 5 mp. Expandat-ul 345.000 tot 5mp cel de ,,5".
Aveti idee cam cat ar fi manopera la ,,cheie" daca lucrezi in regie proprie? Eu am gasit pe ici pe colo cu 80-150 E/mp?
Multam fain.