Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

Evergreen

regulile sint facute sa fie incalcate..nu?? si aia care se "pricep" zic bine asta, poate chiar din proprie experienta
daca iti faci o terasa o sa vezi ca apa de ploaie va veni spre casa....aleile de linga se vor departa si vor fi inclinate in directia inversa...etc.
daca iti place asa, atunci e ok, nu lasa casa sa se aseze.
alex1410
Salut,

de curand (cam o luna) am inceput constructia unei case: sapat, fundatie, ziduri, placa, etaj in final; si am ajuns la turnatul stalpilor pentru placa. Fondurile au fost restranse si nu am ales o firma de constructii, am luat direct muncitori si totul sa facut manual pana acum dar am ajund in momentul in care ma gandesc cu groaza la placa (Planseul de beton dintre etaje,nu stiu exact denumirea tehnica), din calculele mele o sa intre cam 8 Mc de beton si trebuie turnati dintr-o bucata sad.gif, din cate am vazut la restul lucrarii e ffgreu de turnat atata beton deodata si mai trebuie si ridicat sus.

Ma gandesc din ce in ce mai serios sa aduc o cifa de beton(sau chiar 2, nu stiu exact cantitatea pe care o are) si o pompa pentru a turna placa dar nu am nici cea mai mica idee cam cat costa.

Ma poate ajuta cineva cu niste preturi?

Evergreen
QUOTE(alex1410 @ Sep 18 2006, 14:41) *
Ma poate ajuta cineva cu niste preturi?

Mergi la statia de betoane cea mai apropiata si acolo iti vor spune cit te costa betonul, cit e transportul, cit beton cara masinile lor si cit te costa o pompa pt beton.
gugutata
QUOTE(ruginel @ Sep 17 2006, 23:14) *
O intrebare pentru cunoscatori.
Am tot primit sfaturi sa las casa sa se aseze peste iarna.
Despre ce e vorba ?
E o regula in constructia casei sau doar o idee a unora care "se pricep".

1) pai! in primul rind casa se taseaza citiva cm dupa finalizare...este neglijabil acest aspect...dar fenomenul exista...ea se taseaza chiar si in timpul executiei...deci...e bine ca amenajarea curtii sa o faci la citeva luni dupa ce ai teminat de zidit...din acest motiv este indicat ca sa zidesti perimetral la acelasi nivel, ca sa existe presiuni oarecum egale...

2) dupa zidit, tencuit, gletuit, zugravit...etc...toate categoriile de lucrari ce necesita "apa"...casa e bine sa stea la ventilat o perioada...se intimpla destul de des, la casele noi, unde te muti imediat (in toamna)...si iarna ai cantitati mari de apa care condenseaza in zonele mai reci...si te trezesti cu cantitati mari de apa....foarte neplacut...acealsi fenomen se regaseste si la apartamentele proaspat renovate in perioadele mai reci (toamna, iarna)...se depun vapori la ferestre si alte zone....

sfatul meu, e sa lasi casa la ventilat dupa montajul ferestrelor....cu cit mai mult cu atit mai bine....totusi...."peste iarna" e cam multicel cred io....e vb. de citeva saptamini....parerea mea peacefingers.gif
Dana_H
@ Alex1410: ai niste preturi de betoane / pompe

aici

(sunt singurii care au avut bunul-simt sa puna preturile online death.gif )

In rest, cum zicea Evergreen, du-te la cea mai apropiata statie de betoane, ca sa nu te usuce transportul, care e per km. La cantitatea pe care o ai tu marja de negociere prea mare nu ai, deci diferentele de pret nu vor fi majore.
reli
Eu vreau sa cumpar un teren in Branesti - o sa cer si certificatul de urbanism, nu cumpar nimic pana nu sunt sigura ca pot construi acolo, nu am bani de aruncat pe fereastra!

Ideal ar fi, intr-adevar, sa imi permit sa cumpar terenul acum si sa vand apartamentul mai tarziu, insa din pacate nu dispun de banii necesari iar daca mai aman, nu o sa pot incepe lucrarile la casa in primavara, cum mi-am planificat, pentru ca nu o sa fie gata proiectul si nu o sa am timp sa obtin toate avizele necesare pentru autorizatia de constructie... aoleu ce complicat, si inca nu m-am apucat de nimic!

Dana_H, am citit cea mai mare parte a subiectului (am ajuns la pagina 44, o sa termin astazi, sper smile.gif), dar in regie proprie nu ma incumet sa fac nimic pentru ca sunt habarnista si nu vreau sa imi pice casa in cap! Stiu, firmele sunt mai scumpe, unele cer preturi astronomice, dar o sa iau oferte de la mai multe si sper sa ajung la o intelegere cu vreuna din ele...
gugutata
QUOTE(reli @ Sep 18 2006, 16:09) *
Eu vreau sa cumpar un teren in Branesti - o sa cer si certificatul de urbanism, nu cumpar nimic pana nu sunt sigura ca pot construi acolo, nu am bani de aruncat pe fereastra!

Ideal ar fi, intr-adevar, sa imi permit sa cumpar terenul acum si sa vand apartamentul mai tarziu, insa din pacate nu dispun de banii necesari iar daca mai aman, nu o sa pot incepe lucrarile la casa in primavara, cum mi-am planificat, pentru ca nu o sa fie gata proiectul si nu o sa am timp sa obtin toate avizele necesare pentru autorizatia de constructie... aoleu ce complicat, si inca nu m-am apucat de nimic!

in Ilfov e mai simplu...exista Biroul de Acord Unic in cadru' Consiliului Judetean Ilfov...adica, se avizeaza tot intr'un singur loc, in baza avizelor, automat se emite ACORDUL UNIC...iar autorizatia este doar o rutina pe care o face primaria Branesti...in mod normal...de la depunederea documentatiei pt. acord unic si pina la autorizatia pe care o ai in mina...nu trebuie sa treaca 1 luna...in momentul in care ai acordul unic, autorizatia se scrie de pe o zi pe alta...

Vezi aici, te poate lumina...! peacefingers.gif

Dana_H
@ reli: si eu sunt la fel. Dar un diriginte de santier bun poate - contra a niste sute de EUR - sa salveze multi bani. In fine, alegerea e a ta, poate o sa ne zici si noua cum se vor desfasura "ostilitatile" smile.gif

Un sfat: daca ai o cunostinta / prieten inginer constructor, roaga-l sa se uite atent peste ofertele firmelor. Majoritatea "omit" parti importante din etapele constructiei, dupa care incepe circul... deadtongue.gif
kamikz
Mersi Zen!

Chiar ieri am fost la cetatea Devei, unde exista citeva exemple bune numai de documentat in materie de constructii din lemn+caramida+piatra+mortar. Am sa postez niste imagini dupa ce ajung acasa.
MAP

QUOTE(as xxl @ Sep 12 2006, 16:38) *
structuristul acela ori e tampit, ori ti-a spus asa sa scape de tine.
................................................................................
........................................
ca si concluzie:
vrei sa dormi linistit?
ai doua variante: ori te duci la un inginer structurist, il platesti sa iti faca proiectul de rezistenta
ori bagi in toate elementele otel cu nemiluita. gasesti un proiect asemanator cu al tau si pui peste tot dublul la armatura.
simplu.

Pai as xxl, problema este de unde iei structuristul ala pe care sa il platesti si sa iti faca o structura corecta, cu cantitati de fier si ciment suficiente, dar si necesare[u]. Ca eu pe unde intreb, nu aud decat de structuri supradimensionate. Daca iti pune 3 tone de fier in plus, nu se intampla nimic, dar il platesti tu, beneficiarul. Iar el, structuristul, doarme linistit ca nu se darama casa, ca doar el a facut buncar antiatomic (pe banii tai, evident!!!). Si nici nu mai pierde timpul cu calcule... Deci, revin la intrebare: ti se da o structura; cum afli daca e supradimensionata? Stie cineva vreun structurist OK care sa poata spune peste semnatura si stampila altuia " Structura asta e supradimensionata! Trebuie facut asa..........!"
reli
punkt, merci frumos pentru link worthy.gif Ar fi EXCELENT daca lucrurile ar merge asa repede!

Dana_H, as angaja si un diriginte de santier, dar nu stiu in ce masura am noroc sa gasesc unul care intr-adevar sa imi apere interesele... Tu cum l-ai gasit?

Am o cunostinta inginer constructor, dar nu stiu daca pot apela la el... mi-e ca se supara ca nu il includ in schema...

Zen, as_xxl, consultatii (contra-cost binenteles) nu oferiti pentru alegerea celei mai bune oferte/ firme de constructii? blush.gif

Oricum, va tin la curent cu ce progrese mai fac si sper din tot sufletul sa nu iau vreo teapa pentru ca o sa plang 100 de ani!
none
reli, dupa cum ti s-a spus, n-are rost sa te complici cu o firma de constructii. o sa-ti bage o groaza de cheltuieli pe care n-ai sa le regasesti in viitoarea casa.
daca spui ca ai o cunostinta care e inginer constructor, nu vad ce te impiedica sa apelezi la el.

la inceput am umblat pe la diverse firme de constructii ca sa ne facem o idee in legatura cu banii pe care urmeaza sa-i bagam...e inutil sa-ti spun ca toata afacerea ne-a ajuns cam la jumatate din cat ar fi vrut aia cu firmele.

map, ceea ce scrii tu acolo e o utopie...si ti-o spune un inginer constructor.
Dana_H
Reli, nu intreba...pentru ca m-am apucat tarziu, cam toti erau "luati" huh.gif Intinde-ti antenele, fa networking smile.gif si vezi cine construieste, cine are asa ceva, cine cunoaste...altfel nu poti.
zen
QUOTE(reli @ Sep 19 2006, 19:07) *
punkt, merci frumos pentru link worthy.gif Ar fi EXCELENT daca lucrurile ar merge asa repede!

Dana_H, as angaja si un diriginte de santier, dar nu stiu in ce masura am noroc sa gasesc unul care intr-adevar sa imi apere interesele... Tu cum l-ai gasit?

Am o cunostinta inginer constructor, dar nu stiu daca pot apela la el... mi-e ca se supara ca nu il includ in schema...

Zen, as_xxl, consultatii (contra-cost binenteles) nu oferiti pentru alegerea celei mai bune oferte/ firme de constructii? blush.gif

Oricum, va tin la curent cu ce progrese mai fac si sper din tot sufletul sa nu iau vreo teapa pentru ca o sa plang 100 de ani!

eu fac si asta , printre altele, dar in tm.
si , ca regula, nu cu cei de pe forum.
eventual posteaza fisierele cu preturi si ne dam cu parerea.
MAP
QUOTE(none @ Sep 19 2006, 19:44) *
map, ceea ce scrii tu acolo e o utopie...si ti-o spune un inginer constructor.

Pai da' asta rezulta din ce a spus as xxl. Si... in ce sens este o utopie? Sa gasesti un structurist care sa infirme ce a spus altul sau sa gasesti un structurist care sa calculeze o structura corecta, fara sa bagi tone in plus de fier si ciment?
postdan
Salutari tuturor. Incep si eu sa fac o casa si am dat de acest forum. Super. Dar greu de citit tot. S-a discutat cumva problema incalzirii casei sau asta ar fi off topic? Daca da... imi cer scuze. Daca nu, voi la ce solutii v-ati gandit ptr. a incalzi case pe care o construiti? Curentul e scump, gazul si el (daca e in zona, la mine peste vreo 5 ani), lemnele ... ieftine dar.. ah padurile!, pompele de caldura - nu prea cat sunt de testate si sunt scumpe, panourile solare iarna nu prea fac fata...
Daca am fost offtopic, imi cer scuze.
kikina
QUOTE(postdan @ Sep 19 2006, 23:17) *
Salutari tuturor. Incep si eu sa fac o casa si am dat de acest forum. Super. Dar greu de citit tot. S-a discutat cumva problema incalzirii casei sau asta ar fi off topic? Daca da... imi cer scuze. Daca nu, voi la ce solutii v-ati gandit ptr. a incalzi case pe care o construiti? Curentul e scump, gazul si el (daca e in zona, la mine peste vreo 5 ani), lemnele ... ieftine dar.. ah padurile!, pompele de caldura - nu prea cat sunt de testate si sunt scumpe, panourile solare iarna nu prea fac fata...
Daca am fost offtopic, imi cer scuze.

Intradevar e cam off topic dar, hai sa-ti spun eu ce-am citit in ziar, despre un tip care si-a castigat independenta energetca prin investiea a 10000$ in instalatii alternative, suma pe care o recupereaza in max 2 ani !Diversitatea instalatiilor ii asigura electricitate si caldura timp de 12 luni!
In caz in care nu dispui de bani cea mai economica este centrala pe cox si lemn(daca are cine face foc)!
reli
stiu ca o firma de constructii implica niste costuri suplimentare, pe de alta parte insa, pentru linistea mea sufleteasca si pentru timpul de care nu dispun pentru a ma ocupa eu de toate problemele care pot aparea, cred ca e mai indicat sa las profesionistii sa se ocupe de asta...

Nu as vrea sa apelez la cunostinta mea inginer constructor pentru ca este o persoana dificila cu care te intelegi foarte greu si te certi foarte usor.

Costurile as vrea sa mi le scad altfel - am inteles ca statul subventioneaza un anumit procent (20 sau 25%) din costul unei case (in limita a 80 mp), daca ai sub 35 de ani si nu ai sau nu ai mai avut o proprietate imobiliara (conditiile nu le cunosc exact, trebuie sa incep sa ma interesez).

Nu stiu cum o sa procedez, presupun ca pe parcurs ma mai luminez eu... confusedsmiley.png
cocodum
Proiectul dispune folosirea de Porotherm 30 la pereti exteriori si 20 la interior;
Intreb: Se justifica folosirea de Porotherm antiseismica, avand in vedere diferenta de pret si zona constructiei, respectiv com. Domnesti - Ilfov? Multumesc.
zen
QUOTE(cocodum @ Sep 20 2006, 16:43) *
Proiectul dispune folosirea de Porotherm 30 la pereti exteriori si 20 la interior;
Intreb: Se justifica folosirea de Porotherm antiseismica, avand in vedere diferenta de pret si zona constructiei, respectiv com. Domnesti - Ilfov? Multumesc.

da
JWY
QUOTE(cocodum @ Sep 20 2006, 16:43) *

Daca structura este cu pereti portanti atunci exista o justificare. Daca nu .... nu.
cocodum
Baia matrimoniala de la etaj I "cade" la o distanta de cca. 1,5 ml (de verticala) fata de bucataria de la parter. Ar fi o problema la legarea instalatiilor sanitare din baie cu cele din bucatarie? Este o regula ca in proiect sa stea perfect baia etaj peste bucataria/baia de la parter?
Proiectele de arhitectura si rezistenta le am. Ar fi bine sa fac si un proiect de instalatii?
gugutata
QUOTE(cocodum @ Sep 21 2006, 10:16) *
Baia matrimoniala de la etaj I "cade" la o distanta de cca. 1,5 ml (de verticala) fata de bucataria de la parter. Ar fi o problema la legarea instalatiilor sanitare din baie cu cele din bucatarie? Este o regula ca in proiect sa stea perfect baia etaj peste bucataria/baia de la parter?
Proiectele de arhitectura si rezistenta le am. Ar fi bine sa fac si un proiect de instalatii?

elegant asa ar fi...si economic...si ar fi bine sa ai toate proiectele!
gugutata
iar pt. cei care vor sa scape de'o bataie de cap in plus smile.gif si sa plateasca cit "nu face" naughty.gif ... le recomand ASTA
turbo trabannt
QUOTE(punkt @ Sep 21 2006, 22:44) *
iar pt. cei care vor sa scape de'o bataie de cap in plus smile.gif si sa plateasca cit "nu face" naughty.gif ... le recomand ASTA

mda, apartamente la pret de paris. pret la linkul ala e in jur de 1800 euro +tva/mp. un ap de 100 mp te duce usor la 200.000 euro naughty.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.