Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

kikina

QUOTE(Dana_H @ Sep 6 2006, 00:11) *
Peste 200 EUR si tine cont ca omu nu ma "pastoreste" numai pe mine naughty.gif Dar in umila mea parere, merita...a discutat cu aia de la ISC ca intre suflete-pereche laugh.gif , ii gestioneaza pe oameni, ne mai sfatuieste in relatia cu proiectantii, practic el ne-a facut dosarul de ISC, ne-a zis si ce tre sa vada femeia (o cunostea de mai demult si stia exact cam ce verifica laugh.gif ) asa ca...pana acu e bine, sa bat in lemn... huh.gif

Pai e bine!Pe la noi se cer si 500E pentru unul buuun!
ruginel
Am mai intrebat dar nu mi-a raspuns nimeni, care ar fi cel mai bun material de constructie a unei case de locuit ? Pe scurt ce avantaje si dezavantaje decurg din a-ti face casa din caramida de ex in comparatie cu materialele astea moderne ? wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

ar_arthur
{ruginel} ... nu cred ca o sa aflii vreodata cu siguranta ... daca citesti toate cele 65 pagini de forum de pina acum o sa ajungi la anumite concluzii ... cel putin eu am ajuns ... fiecare are punctul lui de vedere si preferintele lui in materie de materiale ... eu nu sunt nici macar cu jumate de picior in domeniul constructiilor, dar pot sa iti spun ca la fiecare tip de materiale (zidarie: bca, bcu, caramida plina, caramida eficienta, etc; sau lemn; sau alte materiale) conteaza si calitatea nu numai tipul lor. Zen worthy.gif, dadea spre exemplu caramida "porotherm" produsa in Ungaria, Serbia sau Romania ... calitate diferita, pret diferit ... depinde si de citi bani dispui ... deadtongue.gif ufff ... sunt multe "probleme" ....
Dana_H
Kikina, stiam ca au crescut preturile, dar nici in halul asta...eu nu am zis nimic, pt ca m-am apucat tarziu de constructie si era sezon, toti erau "luati"....tu in ce regiune esti?
gugutata
o sa incep de azi sa ma asez pe acest topic niste atasamente cu diverse case...nu le luati in seamna...nu trebuie sa faca obiectul unei polemici...poate va inspira....

arh. walter gropius / 1926
turbo trabannt
punkt, alea nu sunt in romania , nu? poti sa pui si niste interioare?
gugutata
vila savoy, franta, arh. le corbusier, 1928...pun si io ce am adunat in timp...majoritatea sunt din europa si state....daca am ceva ce accentuat...o sa spun

Evergreen
@ ciuc - daca o sa pui un soricar si pisica aia care o sa cada va fi mai fortoasa si o sa traga si catelul dupa ea, ca sa nu sporeasca nr de victime ai putea sa faci un podest la fereastra ta, a.i. dupa ce e casa gata poti sa faci curat la fereastra de la baie fara nici o problema.....
kikina
QUOTE(Dana_H @ Sep 6 2006, 14:48) *
Kikina, stiam ca au crescut preturile, dar nici in halul asta...eu nu am zis nimic, pt ca m-am apucat tarziu de constructie si era sezon, toti erau "luati"....tu in ce regiune esti?

Litoralul Romanesc!La noi sunt cele mai mari preturi din tara!Construiesc multi cu firme aduse din tara!Iti dai seama ca in deviz intra si cazare,masa dar,cu toate astea-i mai ieftin?!
Dana_H

huh.gif Nu mai pricep nimic...cum naiba e mai ieftin ?! Ca daca si dirigintele de santier e mai scump... huh.gif
kikina
QUOTE(Dana_H @ Sep 6 2006, 21:10) *
huh.gif Nu mai pricep nimic...cum naiba e mai ieftin ?! Ca daca si dirigintele de santier e mai scump... huh.gif

Of,n-ai inteles...pai,am spus ca-i mai convenabil sa aduci o firma din alta localitate decat sa lucri in regie ca de firme nu mai vorbesc!Eu vorbesc discutii,ca -ti spun ce stiu de la altii daca mint ei te mint si eu!In primavara voi afla!
zen
QUOTE(ar_arthur @ Sep 6 2006, 14:28) *
{ruginel} ... nu cred ca o sa aflii vreodata cu siguranta ... daca citesti toate cele 65 pagini de forum de pina acum o sa ajungi la anumite concluzii ... cel putin eu am ajuns ... fiecare are punctul lui de vedere si preferintele lui in materie de materiale ... eu nu sunt nici macar cu jumate de picior in domeniul constructiilor, dar pot sa iti spun ca la fiecare tip de materiale (zidarie: bca, bcu, caramida plina, caramida eficienta, etc; sau lemn; sau alte materiale) conteaza si calitatea nu numai tipul lor. Zen worthy.gif, dadea spre exemplu caramida "porotherm" produsa in Ungaria, Serbia sau Romania ... calitate diferita, pret diferit ... depinde si de citi bani dispui ... deadtongue.gif ufff ... sunt multe "probleme" ....

structura clasica:fundatie de beton, porotherm unguresc, geamuri de lemn, tencuiala clasica, glafuri exterioare de piatra, acoperis de tigla, placare exterioara cu iatra.
adica , pe cat posibil, materiale naturale si verificate.
de catva timp, ma tot gandesc sa fac o casa ca pe vremuri, din piatra. si cred ca ar iesi f bine.
gugutata
pt. sceptici...o casa din lemn in finlanda....nu stiu autorul...dar este o constructie actuala
turbo trabannt
@punkt : blonda finlandeza e inclusa in pret? biggrin.gif
ar_arthur
eu cred ca blonda e trecuta doar in planurile de arhitectura ... probabil ca stilp de rezistanta ... la vinzare
ruginel
Daca conducta de gaz se afla la cca 100 metri de casa pe care vreau s-o construiesc cam ce costuri voi avea pentru bransare ?
Fiind primul care construieste in zona respectiva voi avea dreptul sa-mi recuperz din investitia facuta la bransare de la viitorii vecini care vor beneficia de conducta trasa de mine ?
La fel si cu curentul, stalpul e la 100 de metri ewpu.gif ewpu.gif ewpu.gif

helpsmilie.gif
kamikz
QUOTE(zen @ Sep 6 2006, 22:25) *
structura clasica:fundatie de beton, porotherm unguresc, geamuri de lemn, tencuiala clasica, glafuri exterioare de piatra, acoperis de tigla, placare exterioara cu iatra.
de catva timp, ma tot gandesc sa fac o casa ca pe vremuri, din piatra. si cred ca ar iesi f bine.

Zen: zici tu casa din piatra. Intreb eu:
- ce fel de piatra (de riu, de cariera, alta?)
- cum se fac imbinarile: ciment, lut?
- structura de rezistenta: stalpi de beton sau barne de lemn?

Dana_H ohmy.gif sorry! cred ca te-ai suparat cam repede....

Are cineva vre-o parere despre refolosirea caramizilor de vaiuga dintr-o constructie veche, ca si umplutura la o structura pe cadre?

are cineva informatii despre placarile exterioare cu piatra? Ce fel de material se foloseste: piatra naturala sau blocuri prefabricate/prelucrate? producatori?
gugutata
QUOTE(kamikz @ Sep 8 2006, 11:44) *
are cineva informatii despre placarile exterioare cu piatra? Ce fel de material se foloseste: piatra naturala sau blocuri prefabricate/prelucrate? producatori?

placarile cu piatra sunt destul de scumpe...atasez un exemplu, la busteni...piatra buceardata pe santier, montata tot de aceeasi echipa...inclusiv materialul....70 de E/mp (tot:material, prelucrare manuala, montat)

dintr'o piatra din asta mi'as face si io casa pe parter....cu ceva insertii dinbeton tip "centuri, simburi"....planseu din beton slab armat peste sol....si planseu din lemn, sau poate pantele invelitorii aparente....sunt pro arhitectura ecologica (piatra, lemn, argila arsa)
turbo trabannt
punkt, cam mari spatiile intre bucatile de piatra ( aproape jumate din o piatra) , de obicei e cu spatii mai mici ( 1/4 din latime piatra).
cred ca kamikz se referea la placi mai mari , fasonate. ceva gen 30*30 cm , ma rog aproximativ.
off topic: misto baba aia din poza tongue.gif
ruginel: mai , depinde de vecinii pe care ii ai. mai bine vorbesti cu ei acuma sa stii cum stai. 100 m distanta e cam mult , o sa coste ceva.
kamikz
QUOTE(turbo trabannt @ Sep 8 2006, 12:03) *
punkt, cam mari spatiile intre bucatile de piatra ( aproape jumate din o piatra) , de obicei e cu spatii mai mici ( 1/4 din latime piatra).
cred ca kamikz se referea la placi mai mari , fasonate. ceva gen 30*30 cm , ma rog aproximativ.
off topic: misto baba aia din poza tongue.gif

da cam acolo bateam cu intrebarea: care ar fi varianta mai ieftina: piatra naturala fasonata sau placile mari prelucrate cu diverse modele (un fel de faianta?)

preturi?
exemplul postat de Punkt mi se pare munca foarte migaloasa. probabil de aici rezulta si pretul. Din cei 70 de Eur cit e manopera si cit e materialul?
drumaru
QUOTE(Dana_H @ Sep 4 2006, 20:04) *
O sa-ti dau primul exemplu care-mi vine in minte - excavarea gropii pentru fundatie. In "regie proprie" (adica vorbit cu un nene care s-a ocupat de excavator+basculante+carat pamantul) m-a costat vreo 140 milioane ROL ; ofertele de la firme variau intre 9000 si 12000 EUR pentru aceleasi operatii. Do the math... mad.gif

Despre citi metri cubi e vorba? Mi se pare enorm ce au cerut firmele (eu dau 12.000 euro manopera "la rosu" pentru casa 330 mp suprafata construibila P+2) si mi s epare mult 140 de milioane. E drept ca n-am facaut groapa, ci santuri, dar pentru o casa cu amprenta de 135 mp si cu santuri la 1,50 m adincime (am avut si un strat de umplutura si am vrut sa pastrez cotele din proiect pentru pamintul viu, deci am sapat mai adinc) am dat 600 de euro la un excavator pentru sapat si aranjat pamintul prin jurul gropilor.
Dana_H
Am deschis cutia Pandorei...amprenta e mai mare, adancimea e mai mare si a fost excavat + carat cu basculantele. Si e groapa, nu sant. smile.gif

Da, m-a luat si pe mine ameteala cand am vazut valorile...3 firme au pus separat excavatia separat de transportul pamantului in deviz, alelalte s-au facut ca ploua complet naughty.gif
Sakura77
QUOTE(zen @ Sep 6 2006, 22:25) *

sunt perfect de acord cu tine
eu , ma rog sunt la faza de inceput , deabia ieri am turnat elevatia ( cu mentiunea ca armarea fierului si cofragul sunt facute de mine coolspeak.gif -- cred ca m-am descurcat )
- am de gand sa umplu elevatia cu pamant , apoi pietris , las sa se taseze natural , iar la primavara sa torn placa peste ea
- in proiect nu am trecut polistiren extrudat sub placa elevatiei dar eu totusi as pune , am citit mai multe articole cum ca ar fi foarte avantajos din punct de vedere al izolatiei termice - ce-i drept am si vizitat o casa iarna trecuta cu o astfel de solutie adoptata ( chiar se vedea diferenta - gresia avea alta temperatura cu toate ca nu era incalzire in pardoseala ), mai ales ca intentionez sa fac incalzirea la parter in pardoseala.
Sakura77
exemplu de cofrag si legare fier in elevatie coolspeak.gif
razvan79
ma gandeam si eu sa ma apuc la anu' sa imi ridic o casa langa Bucuresti. Intre timp m-am tot interesat pe la cunostinte si evident pe net despre costurile diferitelor faze ale const., si un prieten mi-a venit cu o oferta "senzationala":
- lemn de brad- cherestea - 4 mil lei mc
- fier- 18 mii+ TVA
Ce parere aveti?
Este chiar o superoferta?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.