@ Ruginel: e foarte greu de dat o reteta exacta. Si eu am facut la fel, le-am explicat foarte clar ca vreau casa doar "la rosu" pentru ca vreau s-o las peste iarna sa se "aseze"...ti-ai gasit !! Toate cele 6 firme au fost recomandari, mers, vazut case la rosu, multumita(mai mult sau mai putin), cerut oferta si acolo...s-a rupt filmul.

Oricum, ii intrebi direct si fara jena ce lucrari au mai avut, daca sunt la a doua-a treia casa e clar...
Primele lucruri facute au fost gard+baraca+put apa+racord electric (mhm, pentru ala ar fi trebuit sa am AC in prealabil, dar ...s-a rezolvat pe cai alternative

) In felul asta capeti independenta si nu stai la mila vecinilor. Firma cu care am batut palma se ocupa doar de manopera, paznic (pe care l-am dotat eu cu spray paralizant - 140.000 ROL din Obor

) si diriginte de santier am adus eu (la dirigintele de santier am avut bafta, in sensul ca, desi - spre surpriza generala - a constatat ca mai lucrase cu constructorul inainte, il fugareste de parc-ai zice ca are ceva de impartit cu el

), plus materialele, evident.Trebuie sa recunosc ca am avut noroc si cu constructorii, sunt docili si nu au "fumuri" in cap, daca au gresit ceva si le zice dirigintele isi asuma vina si repara boacanele (noroc ca pana acu nu a fost nimic esential, oricum stiu ca orice material cumparat in plus ca urmare a greselilor de manopera li se scade din plata lor

). Plata se face la faze determinante, NU la saptamana...si cam asta e.
Bafta, o sa ai nevoie...cunosc sentimentul asta de uluire (fiecare oferta "oueaza" alta valoare, de parca n-ar lucra toti pe acelasi proiect !!!) dar o sa treci de faza asta...