Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

kikina

partea naspa e ca expertizele se fac doar in situatia in care'i cerut avizul INSPECTORATULUI notangel.gif si crede'ma e ce'a mai stufoasa documentatie de facut:

1)proiect de arhitectura complet 1 ex
2)proiect de rezistenta (fundatii, detalii, sapatura, masuri de protejarea imobilului vechi, si altele), verificat 2 ex
3)calcul "G", verificat 2 ex
4)studiul geo 2 ex
5)expertiza 2 ex

asta pe scurt!
--------------------------------------------------------------------
Da ai dreptate scrie in urbansm si de avizul Inspectoratului!Calcul "G"?ce mai e si asta?
radu c
QUOTE(punktarkitecht @ Sep 3 2006, 23:29) *
in proiectul de rezitenta ai un extras de armatura si niste cantitati de beton exprimate in metri cubi....

de exemplu, pt. planseu se foloseste X tone de fier si Y mc de beton....exista o formula prin care se face un raport intre X si Y...si acest raport spune daca s'a folosit fier in exces sau nu...nu cunosc prea multe detalii, dar pot sa'l intreb pe inginerul cu care lucrez....si se poate stabili daca armarea a fost facuta excesiv sau nu!

sfatul meu e sa nu'l ciufulesti pe structurist....vb frumos cu el si explica'i ca ai nevoie de niste detalii economice si rationale....ti'am spus doar ca proiectul nu este gresit, deci structuristul este acoperit....

Din pacate nu am decat extrase de armatura. Ce ma sfatuiesti sa fac pt a afla daca este supradimensionat proiectul?Deja am inceput sa albesc biggrin.gif

Evergreen
pai cantitatea de fier necesara rezulta tocmai din acele extrase, care ar trebui sa fie pe plansele de rezistenta
gugutata
QUOTE(kikina @ Sep 3 2006, 23:37) *
Da ai dreptate scrie in urbansm si de avizul Inspectoratului!Calcul "G"?ce mai e si asta?

coeficientul de rezistenta termica....in functie de zidarie, polistiren, goluri(ferestre) se face un calcul care trebuie sa fie mai mic sau mai mare (nu mai stiu) decit unul standard(un numar)...tine de reabilitarea termica a fondului construit vechi....inspectoratul vrea ca solutiile proiectate la imobilele vechi sa fie reabilitate termic conform normelor actuale....acest calcul il face fie un arhitect (care stie, ca io habar nu am) fie un inginer instalator....si trebuie musai verificat de catre un verificator autorizat....costa max 100 E...dar e treaba proiectantului....nu a beneficiarului...
radu c
QUOTE(Evergreen @ Sep 3 2006, 23:39) *
pai cantitatea de fier necesara rezulta tocmai din acele extrase, care ar trebui sa fie pe plansele de rezistenta

Problema este ca am grinzi pe deschideri de 3m de 50x25 si m-i se pare exagerat.
gugutata
QUOTE(radu c @ Sep 3 2006, 23:38) *
Din pacate nu am decat extrase de armatura. Ce ma sfatuiesti sa fac pt a afla daca este supradimensionat proiectul?Deja am inceput sa albesc biggrin.gif

daca spui ca nu ai extras de armatura si nici cantitati de beton in proiect....si ai mai dat si 10 E /mp la biroul de proiectare....io zic sa'ti cureti bine arma....si sa te pui pe scandal...nu'mi miroase a bine....extrasu de armatura e ceva stas in proiectul de rezistenta....e obligatoriu in executie...pe planse ai modul in care's fasonate fiarele, iar in extras, defalcat (grinzi, stilpi, plansee) cantitatile pt. fiecare diamentru de fier...e f important...e imperativ chiar...asta se da doar la proiectul tehnic pt. santier, nu la PAC
radu c
QUOTE(punktarkitecht @ Sep 3 2006, 23:43) *
daca spui ca nu ai extras de armatura si nici cantitati de beton in proiect....si ai mai dat si 10 E /mp la biroul de proiectare....io zic sa'ti cureti bine arma....si sa te pui pe scandal...nu'mi miroase a bine....

Am extras de armatura,nu am de beton si am dat 5.5 euro/mp

Evergreen
nu stiu ce are de nu agata poza...
gugutata
QUOTE(radu c @ Sep 3 2006, 23:45) *
Am extras de armatura,nu am de beton si am dat 5.5 euro/mp

5.5 pe rezistenta?...sau pe tot proiectul?....inclusiv arhitectura, rezistenta, instalatii:electrice, sanitare, termice....

io nu mai intleg nimic....acum citeva pagini....ai spus de 10 E death.gif
radu c

QUOTE(punktarkitecht @ Sep 3 2006, 23:43) *
daca spui ca nu ai extras de armatura si nici cantitati de beton in proiect....si ai mai dat si 10 E /mp la biroul de proiectare....io zic sa'ti cureti bine arma....si sa te pui pe scandal...nu'mi miroase a bine....extrasu de armatura e ceva stas in proiectul de rezistenta....e obligatoriu in executie...pe planse ai modul in care's fasonate fiarele, iar in extras, defalcat (grinzi, stilpi, plansee) cantitatile pt. fiecare diamentru de fier...e f important...e imperativ chiar...asta se da doar la proiectul tehnic pt. santier, nu la PAC

Proiectul este la faza PT.Confunzi altcineva a platit 10
kikina
QUOTE(punktarkitecht @ Sep 3 2006, 23:41) *
coeficientul de rezistenta termica....in functie de zidarie, polistiren, goluri(ferestre) se face un calcul care trebuie sa fie mai mic sau mai mare (nu mai stiu) decit unul standard(un numar)...tine de reabilitarea termica a fondului construit vechi....inspectoratul vrea ca solutiile proiectate la imobilele vechi sa fie reabilitate termic conform normelor actuale....acest calcul il face fie un arhitect (care stie, ca io habar nu am) fie un inginer instalator....si trebuie musai verificat de catre un verificator autorizat....costa max 100 E...dar e treaba proiectantului....nu a beneficiarului...

E...pe dreaq acum aud si minunea asta,mai ,dar eu dau numai peste tampiti?!Imi spun sa fac structura independenta ca sa nu mai fac subzidiri dar, voi spuneti ca trebuie oricum subzidire!Pai,daca tot fac subzidire puteam sa torn placa direct nu?Cred ca spun numai prosti!
radu c
Pana la urma cum(unde) pot afla daca proiectul este supradimensionat (toate grinzile sunt de 50x25) la o casa de 80 mp P+1+M structura pe cadre.

5.5 euro tot proiectul arhitectura instalatii electrice si sanitare,rezistenta
ciuc
Salut! Am nevoie iarasi de sfaturile voastre....

Problema 1, banala (pt cine stie, pentru cine nu stie...).
Am vrut sa plachez casa cu polistiren.. chemat meseriasi, inceput lucrul.... vazut ca lucreaza chiar prea rapid si gresit zic eu .... adica, au pus plasa de fibra DIRECT peste polistirenul placat, si apoi au dat cu adeziv ... pe cand, pe sac si in cataloage, toti zic asa: se intinde adeziv peste polistiren, si imediat APOI se pune plasa si se cufunda in adeziv (caci adezivul iese printre ochiurile plasei)..ba chiar intr-un catalog al firmei XXXX se spune ca plasa trebuie sa fie undeva la 1/3 din grosimea stratului de adeziv SPRE EXTERIOR. Deci, contrazicandu-ma cu "meseriasii" am ramas pe ideea mea..deci -> concediere meseriasi. Ma uit prin oras la alta casa, si aia faceau la fel: plasa direct peste polistiren. Nu ca nu tine si asa, dar de ce nu fac cum scrie pe sac? Plus, ca totusi, e clar ca e corect ce scrie pe sac, si e o lipirre mai superficiala cum fac "baietii". Anyway, am continat singur restul activitatii huh.gif ca nu aveam chef s-o iau de la capat cu "meseriasii". Acuma deci sunt cu plasa pusa corect si finalizata, dar am urmatoarea nedumerire: ce pun peste? Glet de exterior? Merge si cu tinci? (preferabil dupa mine ca e mai ieftin..dar..de aceea va intreb pe voi: care e mai rezistent in timp? Pot lasa nevopsit/nevaruit? sau MUSAI trebuie dat strat de vopsea/var (sa-mi sugerati ce). Mentionez ca suprafata placata este la spatele casei (la vecin), deci nu e fatada si nu tin sa apara frumoasa si perfecta, ci doar sa reziste in timp, caci e greu de pus altadata schela la vecin (casa mea e cu un etaj!)

Problema 2: tot pe spatele casei, la parter (catre vecin), am un geam de aerisire, de la baie. Problema este ca vecinul isi face si el o casa toamna asta, lipita de spatele casei mele. El spune ca va face ca un soi de "horn", adica va ocoli cu zidaria. Eu trebuie sa continui acel "horn" cred, pana sus de tot la mine la nivelul podului, deoarece trebuie sa am tiraj sa-mi traga aerul afara din baie (caci pana acum, aerul viciat o lua de fapt prin inauntru prin casa scarii mad.gif , viciu de proiectare cand a fost facuta casa ... Problema e caci foarte probabil o sa am condens pe acea "aerisire" (fiind si spre nord) si v-as intreba ce solutii ar fi?

Multumesc.
gugutata
QUOTE(ciuc @ Sep 4 2006, 11:14) *
Salut! Am nevoie iarasi de sfaturile voastre....

Problema 1, banala (pt cine stie, pentru cine nu stie...).

Problema 2: tot pe spatele casei, la parter (catre vecin), am un geam de aerisire, de la baie. Problema este ca vecinul isi face si el o casa toamna asta, lipita de spatele casei mele. El spune ca va face ca un soi de "horn", adica va ocoli cu zidaria. Eu trebuie sa continui acel "horn" cred, pana sus de tot la mine la nivelul podului, deoarece trebuie sa am tiraj sa-mi traga aerul afara din baie (caci pana acum, aerul viciat o lua de fapt prin inauntru prin casa scarii mad.gif , viciu de proiectare cand a fost facuta casa ... Problema e caci foarte probabil o sa am condens pe acea "aerisire" (fiind si spre nord) si v-as intreba ce solutii ar fi?

Multumesc.

problema 1:
respecta recomandarile tip pt. acest gen de fatada...atasez documentatia firmei Baumit...detaliul se respecta si pt. alti producatori...tehnologia este aceeasi...ai acolo toate detaliile necesare pt. fiecare aspect geometric al fatadei (fereasta, atic, soclu...etc)

problema 2:
cred ca este vb. de "CURTE DE LUMINA"....se intimpla destul de des ca din motive geometrice si lipsa de spatiu, bucataria, baia sau alte camari (functiuni ce permit compromisuri) sa nu aiba ferestre directe catre exterior...atunci se face o curte de lumina, adica in calcanul casei, se ocoleste in forma de "U" cu zidaria astfel incit sa existe ferestre care se pot ventila...cam atit, ca de peisaj nici vorba, prin ferestrele alea se vede fie calcanul vecinului, fie curtea lui de lumina....parta buna e ca poti ventila, partea proasta e ca trebuie sa montezi in pardoseala acelei curti de lumina un sifon care sa fie racordat la canalizare....apele de ploaie se aduna acolo, iar soarele nu bate suficient incit sa usuce....e putin neigineic...ma rog....sunt niste compromisuri....
ruginel
Salut
Am tot incercat sa gasesc informatii legate de costurile efective (vorbesc aici de costurile totale) ale unei constructii noi de genul P+1 si nu am reusit sa-mi formez o parere clara.Daca ma poate cineva ajuta as dori cateva cotatii de pret in euro/mp pentru o constructie p+1, cca 150 mp utili, caramida sau alte optiuni de constuctie (cofraje, BCA, profile metalice etc), preturi la rosu si/sau la cheie.Mentionez ca detin terenul si ca doresc sa lucrez cu o firma specializata deci nu sunt interesat de preturi in regie proprie.Orice sfat este bine venit daca e insotit de argumente, sunt extrem de placut impresionat de profesionistii din domeniu care activeaza pe acest forum :" jos palaria Domnilor".
Multumesc.
none
ruginel, pretul ala, pe care il vrei tu, se poate situa intr-un interval destul de larg in functie de multi factori care iti pot afecta viitoarea locuinta.

sa-ti spun 250/mp? 300/mp? 500/mp?1000/mp?...ce suma vrei sa auzi?

solutia este sa mergi pe la diverse firme de constructii si sa primesti cat mai multe oferte pentru proiectul tau.
alegros
Salutare baieti! Are cineva idee cat mai costa acum o ridicare topo?...si daca da imi puteti recomanda o persoana serioasa? biggrin.gif Multumesc mult!
radu c
[quote name='radu c' date='Sep 4 2006, 00:02' post='1848498']
Pana la urma cum(unde) pot afla daca proiectul este supradimensionat (toate grinzile sunt de 50x25) la o casa de 80 mp P+1+M structura pe cadre.

Nici o parere??
Phoenix
@radu c cel mai bine ar fi sa consulti un expert, iei toate actele(proiecte, etc) pe care le ai alegi un consultant si il rogi contra-cost sa-ti faca un calcul. Altfel nu poti afla daca este sau nu bine. Informatiile date nu sunt suficiente pentru calcul (estimare). Mai bine pierzi cateva sute de euro decat mii...

Parerea mea. Si pot fi combatut daca gresesc.
Dana_H
@ Ruginel: ceea ce vrei tu nu se poate. Mai mult, daca ceri oferte de la firme (eu am cerut vreo 6 oferte), pregateste-te sufleteste sa vezi costuri si de 800 EUR / mp la rosu naughty.gif Daca ai un proiect mai pretentios, imediat 'se arunca' la pret; daca ai terenul in oras, iar se arunca; daca li se pare ca ai construi casa pentru vanzare, iar se arunca. Mie una mi s-a luat de firme ...culmea e ca pana la urma tot cu o firma lucrez, doar ca e mica si fara smecherii de genul venit cu laptopul la client ca sa dea aparenta profi. death.gif

O sa-ti dau primul exemplu care-mi vine in minte - excavarea gropii pentru fundatie. In "regie proprie" (adica vorbit cu un nene care s-a ocupat de excavator+basculante+carat pamantul) m-a costat vreo 140 milioane ROL ; ofertele de la firme variau intre 9000 si 12000 EUR pentru aceleasi operatii. Do the math... mad.gif

@RaduC: eu zic ca nu are sens sa mai pierzi vremea cu forumul, necunoscutele din ecuatia ta sunt prea multe. smile.gif Daca nu ai un prieten ing. constructor care si-ar putea da cu parerea, te duci

aici

alegi pe cineva care sta in apropierea ta, ii platesti consultatia si macar dormi linistit.
kikina
Mai dar m-ati lasat ..in praf!Am inteles ca trebuiesc acte peste acte dar,cum e cu subzidirea?!Deci, subzidirea o fac oricum?Chiar daca fac struct.independenta?Constructia lui e noua, mai exact e o hala(garaj)el spune ca mi-a facut subzidire,dar de unde sa stiu,ca eu am luat casa ulterior!
zen
QUOTE(kikina @ Sep 4 2006, 21:09) *
Mai dar m-ati lasat ..in praf!Am inteles ca trebuiesc acte peste acte dar,cum e cu subzidirea?!Deci, subzidirea o fac oricum?Chiar daca fac struct.independenta?Constructia lui e noua, mai exact e o hala(garaj)el spune ca mi-a facut subzidire,dar de unde sa stiu,ca eu am luat casa ulterior!

omul fara cioc la receptie biggrin.gif
orice vei construi din beton pe langa fundatiile lui, va trebui sa la aduci la acelasi nivel .
adica, daca faci structura independenta, oricum va trebui sa subzidesti pe lungimea fundatiilor stalpilor.
iar cu stiutul, ori ai o carte tehnica a constructiei si un proiect, ori faci foraje de control
edihaller
QUOTE(kikina @ Sep 4 2006, 21:09) *

Subzidire trebuie sa faci in cazul in care fundatia ta este la o adancime mai mare decat fundatia vecinului ( si asta cu acordul lui ).
Evergreen
@kikina - incearca sa faci rost de documentatia de la hala/garajul vecinului, deoarece eu ma cam indoiesc ca a facut el subzidiri la casa care ai cumparat-o - constructiile de acest tip (cam cum imi inchipui eu ca este ) nu prea au fundatii laborioase, ca sa zic asa, asta daca nu e o hala de dimensiuni impresionante
LE: subzidire se face cind sapi si peretele incintei ( gropii) coincide cu cel al casei vecinului, si tu cobori sub cota fundatiei acestuia; daca el nu are subsol, are o fundatie la un metru adincime sa zicem; tu daca vrei sa iti faci la casa pivnita trebuie sa faci subzidire cu inca 1,5 - 2 m
acelasi lucru se face daca respectivul are fundatii izolate
kikina
QUOTE(edihaller @ Sep 4 2006, 21:51) *
Subzidire trebuie sa faci in cazul in care fundatia ta este la o adancime mai mare decat fundatia vecinului ( si asta cu acordul lui ).

Eu ma indoiesc ca el a avut acordul fostilor proprietari in caz in care a facut subzidire!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.