Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

none

QUOTE(sirpet2001 @ Sep 1 2006, 15:26) *
Salut.
Ma poate ajuta cineva cu solutia tehnica (straturi, polistiren, grosime, latime, etc) pentru un trotuar in jurul casei? Este vorba de o casa cu p+1+m si trebuie sa torn trotuarul zilele astea. Raspunsul vostru mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat.

incepand de la cota terenului amenajat avem o posibilitate:
-----------------------
10 cm - beton.
-----------------------
folie polietilena
-----------------------
2 cm - nisip
-----------------------
10 cm - balast compactat
-----------------------
pamant
-----------------------
asta e ca sa-ti faci o idee pentru ca sunt sigur ca ai in proiect clasa betonului, armarea, rosturile de betonare si alte date.
turbo trabannt
QUOTE(cocodum @ Sep 2 2006, 03:11) *
Salut! Sunt in faza de alegere proiect casa, P+1 cu cca.170 mp la sol, respectiv 12 ml/14 ml, pe un teren de 1800 mp (31ml/58ml).
Ma gandesc la parter sa fie inclus un garaj dublu, peste care se construieste continuu cu restul casei. Deasupra garajului (36 mp) va fi un dormitor matimonial cu balcon +baie +dressing. Intrebari:
1. este indicata constructia dormitorului matrimonial exact deasupra garajului, ambele fiind orientate spre nord?
2. este chiar utila existenta unui garaj dublu sau doar simplu, avand in vedere ca acoperisul terasei de la parter se prelungeste atat cat sa faca posibila adapostirea unui autoturism?
3. partial sub garaj (cca.1/2 din suprafata acestuia) m-am gandit sa sap putul de apa si sa instalez centrala termica. E o idee buna sau in ce alte locuri poate fi instalata aceasta?

cocoodum , nu sunt arhitect dar iti pot da cateva sfaturi 'elementare"
1. daca izolezi bine plafonul cu polistiren+_rigips la garaj , nu-i bai . eu asa am facut. garajul poate fi si el incalzit partial.
2. asta tu decizi.
3. centrala termica nu poate fi amplasata oriunde. este nevoie de un anume volum de aer, de o anume suprafata vitrata ( a se citi fereastra). risti o acumulare de gaze sub garaj si in caz de explozie masinile cu combustibil sunt drept deasupra. centrala termica este de preferat sa o instalezi in camarutza ei cu geam unde iarna poti sa pui si niste rufe la intins.
despre putul de apa se poate face in acel beci. acum depinde de cat de sus e apa freatica ( recomand studiul geotehnic) si daca intr-adevar se merita sa faci un beci doar pentru un put.

cocodum
multumesc turbo trabannt;
Panza freatica este la cca. 8m adancime de la sol.
Tu unde ai instalat putul si hidroforul ? In aceeasi incapere cu centrala termica ar fi bine? O incapere la parter (langa baie) de cca 10 mp (3/3) ar fi de ajuns + geam de 1/1?
JWY
QUOTE(sirpet2001 @ Sep 1 2006, 15:26) *
Salut.
Ma poate ajuta cineva cu solutia tehnica (straturi, polistiren, grosime, latime, etc) pentru un trotuar in jurul casei? Este vorba de o casa cu p+1+m si trebuie sa torn trotuarul zilele astea. Raspunsul vostru mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat.

Eu am un proiect asemanator care are un strat de pietris de 15 cm grosime si beton de 10 cm grosime fara polistiren.
turbo trabannt
QUOTE(cocodum @ Sep 2 2006, 05:43) *
multumesc turbo trabannt;
Panza freatica este la cca. 8m adancime de la sol.
Tu unde ai instalat putul si hidroforul ? In aceeasi incapere cu centrala termica ar fi bine? O incapere la parter (langa baie) de cca 10 mp (3/3) ar fi de ajuns + geam de 1/1?

putul poate fi si in casa si afara . eu unul prefer afara nu vreau sa trec prin fundatie putul ( nu mi se pare cuser ). pt in casa am montat un sistem in beci la 2 m adancime cu o apa freactica la vreo 7 m. si cum anul trecut a plouat mult si nu se terminase de fixat hidroforul in capul sorbului. s-a inundat beciul , a mirosit ce sa mai naspa. acum cu hidroforul fixat bine nu ar trebui sa fie probleme dar sa nu uitam ce presiune se poate dezvolta pe teava si daca nu este bine facuta se poate intampla cum am spus.
in aceiasi incapere cu centrala este ok.
Uite, incaperea trebuie sa aiba 18 mc volum interior, 7.5 mc pt bucatarii, bai si oficii. Suprafata vitrata tb sa fie in cazul constructiilor de zidarie de cel putin 0.05mp/mc de volum de incapere. Geamurile tb sa aiba grosimea max de 4 mm fara armare.
Pentru geamuri cu o grosime mai mare de mm sau de tip securizat sau termopan se vor monta obligatori detectoare automate de gaze cu limita inferioara de 2% ch4 in aer ,cu actionare asupa robinetului de inchidere a conductei de gaze. In caz ca folosesti detectoare, suprafata vitrata poate fi redusa la 0.02 mp /mc de volum net.
In concluzie incaperea de 3/3 ar ajunge cat priveste geamul ( pp o inaltime a camerei de 2 m miin =volum incapere de 18 mc ) cu o suprafata vitrata de 1mp cand minima necesitata este de 0.9 mp este suficienta.
Dana_H
Revenind la topic, apropos de put in casa, am auzit de patanii similare cu cea a lui turbo trabannt, la o casa din Pipera. Cu ploile astea, e mai sanatos sa nu-ti bagi singur necazul in casa huh.gif

Radier...

Click pentru a vizualiza atașamentul
Kidu
Am editat, sters si curatat topicul acesta de la povestea cu asxxl si punkt. Ca si concluzii, as xxl are un abuz postat, dar probabil ca ramane cu inca 7 zile de suspendare, iar punkt, in urma discutiilor pe PM, inlaturarii linkului,etc i am modificat suspendarea la 3 zile, maine va putea posta din nou aici.

Revenind la povestea mea, azi pun o poza desi intre timp s a facut ceva zidarie. Spunea cineva ca am relatii si cunosc de am reusit sa o fac in banii respectivi. Nu sunt de specialitate, dar am un bagaj de cunostinte, restul depinde de preturile pietii. De ex: puteti gasi acum caramida eficienta de la poroterom(orastie) in metro, 30x25x24 destul de bine "arsa" la numari 228 ron/mc, de departe cel mai bun pret. Am luat 16 paleti, 1.8mc pe palet, si sper sa imi ajunga, la mine e suprafata vitrata foarte mare.

La zidarie s au stricat mesterii mei, mi au lasat multe "ochiuri" prin zid, sigur ca se astupa in tencuieli, dar chiar nu aveau de ce sa ramana. Am rugat-o pe sotie sa mi dea si mie socotelile cu banii ( ea este economista ) si sper ca maine sa postez defalcat costurile.

Cladirea are o pozitie foarte buna, la sosea si sper sa o inchiriez pentru un sediu sau ceva de genul, in zona s au instalat brd, bancpost, procredit, comelectro, curiero, inca o firma de electrice, etc. Pentru curiosi si amatori de calcule, o cladire de 265mp a fost inchiriata cu 5500 euro/luna, un pret absolut excelent, zic eu.

Am editat postul la dorinta expresa a lui punkt care considera ca fac reclama smile.gif ma rog, ca cersesc oferte de inchiriere...ca sa il linistesc, sunt in tratative f avansate ptr ea, cred ca sapt viitoare voi semna un pre contract.

kikina
In Certif.de Urbanism imi cer Expertiza Tehnica!Sa-mi spuneti si mie cu ce se mananca!Sa va spun de ce,de la biroul de arhitectura mi-au spus ca-mi iau 4E/mp si 6E/Mp daca vreau si rezistenta!(am inteles ca rezistenta e optionala) pt.Autoriz.de Constr.fiindu-mi necesara doar arhitectura!Bon,ei mi-au spus ca imi aranjeaza la expert tehnica daca fac proiectul de rezistenta la ei deci 6 E/MP + 300E expertiza!Ce dreaq mai e si asta ca m-au naucit,ma enerveaza ca nu stiu si nu-mi place sa ma traga pe sfoara!
zen
QUOTE(kikina @ Sep 3 2006, 09:32) *
In Certif.de Urbanism imi cer Expertiza Tehnica!Sa-mi spuneti si mie cu ce se mananca!Sa va spun de ce,de la biroul de arhitectura mi-au spus ca-mi iau 4E/mp si 6E/Mp daca vreau si rezistenta!(am inteles ca rezistenta e optionala) pt.Autoriz.de Constr.fiindu-mi necesara doar arhitectura!Bon,ei mi-au spus ca imi aranjeaza la expert tehnica daca fac proiectul de rezistenta la ei deci 6 E/MP + 300E expertiza!Ce dreaq mai e si asta ca m-au naucit,ma enerveaza ca nu stiu si nu-mi place sa ma traga pe sfoara!

expertiza tehnica la ce? trebuie sa faci subzidiri?
planurile de rezi se dau la verificator, ceea ce e altceva.
si cum naiba iti trebuie doar arhitectura la AC? aici trebuie proiectul complet, cu tot cu cel de instalatii.
cred ca trebuie sa construiesc ceva in buc , ca e mai lejer, haha

ps:ai vazut ca ti-am raspuns? tongue.gif
kikina

QUOTE(zen @ Sep 3 2006, 10:08) *
expertiza tehnica la ce? trebuie sa faci subzidiri?
planurile de rezi se dau la verificator, ceea ce e altceva.
si cum naiba iti trebuie doar arhitectura la AC? aici trebuie proiectul complet, cu tot cu cel de instalatii.
cred ca trebuie sa construiesc ceva in buc , ca e mai lejer, haha

ps:ai vazut ca ti-am raspuns? tongue.gif

Ca sa nu o lungesc,pagina 25 post 723,ai trimis si poze dar n-ai dezvoltat subiectul!
PS: worthy.gif
Dana_H
@ Kikina: eu stau cu PAC-ul in brate si iti spun ca rezistenta NU e optionala biggrin.gif Partea vesela e ca pentru PAC nu iti cer decat rezistenta la fundatie, ceea ce IMHO mi se pare o aberatie (in cazul meu, am plansele de plan fundatii, detalii fundatii, plan cofraj si armare radier), plus proiectul de instalatii . Asa ca ia vezi mai atent cu ce te aburesc aia mad.gif

Expertiza tehnica ?! w00t.gif Din doua una: ori nu faci o casa noua ci reconditionezi una deja existenta, ori esti prea aproape de casele vecinilor (teren ingust)...

@ Zen: te poftim cu drag, sa vezi cum dureaza 6 luni obtinerea unui CU la primaria sectorului 1...devil.gif

LE: ti-am citit postul de la pag 25, deci e vorba intr-adevar de o casa deja existenta...in cazul asta ma tem ca fara expertiza nu scapi mellow.gif Dar nu cred ca in cazul asta se exclude rezistenta din PAC...
zen
Draga Kikina,
O sa incerc sa fiu serios biggrin.gif
Inteleg ca ai o casa, pe care vrei sa o mansardezi.Fundatia e f mica, deci trebuie subzidiri sau facuta stuctura independenta pe stalpi, care sa inglobeze zidurile existente.Din astea am avut vreo 3 sau 4 , pana acum, asa ca nu vorbesc din auzite.
Cum nu ai dat detalii cu privire la vecini, o sa incerc sa ghicesc ce e de facut, fiindca sunt 2 situatii diferite.
1. casa ta e lipita de casa vecinului. in cazul asta , subzidiri scrie pe tine. care insa trebuiesc incepute cu subzidiri la casa vecinului! adica va trebui sa ii cobori si lui fundatia exact la nivelul fundatiei tale, altfel casa lui se va apleca intr-o parte, in speta inspre tine, fiindca va scuipa afara pamantul de sub fundatia lui lasata la cota initiala. pentru asta trebuiesc foraje, impreuna cu un proiect de subzidiri, impreuna cu o firma care stie in ce se baga. astea sunt delicate, fiindca se zideste din 3 in 3 m, cate un m,la intervale de timp, altfel fuge toata casa odata.
2.casa e la distanta. in cazul asta ar mai fi si optiunea cu stalpii independenti, mai ales ca ti-ar permite sa maresti suprafata locuibila. daca ai bani, fa sa, daca nu , var. subzidiri.

cand o sa treci de partea cu fundatia, iti mai zic, sa nu uiti pe parcurs.
oricum, abia acu am inteles de ce ma bastonai. doar ca am pus poze, ceea ce e mai elocvent.
o sa pun si cu subzidiri deseara, poate ma treci pe lista alba biggrin.gif
pvictor
Va salut pe toti,mi-a trebuit ceva timp sa citesc tot topicul.Am construit si eu o casa P+E si sant in faza sa o acopar:intrebare intrebatoare,cu ce sa o acopar ,cu tigla sau cu tabla Lindab?
zen
QUOTE(pvictor @ Sep 3 2006, 19:19) *
Va salut pe toti,mi-a trebuit ceva timp sa citesc tot topicul.Am construit si eu o casa P+E si sant in faza sa o acopar:intrebare intrebatoare,cu ce sa o acopar ,cu tigla sau cu tabla Lindab?

asa ma distreaza intrebarile astea..
nu o acoperi cu ce vrei tu, ci cu ce ti-a zis proiectantul.
tabla poate fi pusa si cu o panta de 15 grade, in timp ce tigla nu. structura de rezistenta a acoperisului, ca si fundatia, se calculeaza functie de greutatea materialului de acoperire. daca nu a fost calculata sa tina o greutate mai mare, chiar daca vrei tu, nu se va putea tigla.
asa ca intreaba pe cel care ti-a proiectat acoperisul.
kikina
Va multumesc tutulor,in special lui punkt care e pedepsit si care mi-a scris un lighean de date pe care o sa incerc sa le asimilez!
Eu vreau sa fac structura independenta si sunt lipita(casa e lipita) de vecin!Nu stiu ce spui tu Zenule ca ma-ai ingrozit!Daca fac structura independenta ii mai fac si subzidire?!Pe hartie fac ceva dar in realitate cred ca daram tot si o iau de la 0!Sa vad ce-o sa iasa,oricum,urata tara ma plimba astia cu actele de ma ia dreaq!N-am gas.si eu unii sa le dau banu si sa se descurce ei!Poate am noroc de un constructor bun!
zen
QUOTE(kikina @ Sep 3 2006, 21:13) *
Va multumesc tutulor,in special lui punkt care e pedepsit si care mi-a scris un lighean de date pe care o sa incerc sa le asimilez!
Eu vreau sa fac structura independenta si sunt lipita(casa e lipita) de vecin!Nu stiu ce spui tu Zenule ca ma-ai ingrozit!Daca fac structura independenta ii mai fac si subzidire?!Pe hartie fac ceva dar in realitate cred ca daram tot si o iau de la 0!Sa vad ce-o sa iasa,oricum,urata tara ma plimba astia cu actele de ma ia dreaq!N-am gas.si eu unii sa le dau banu si sa se descurce ei!Poate am noroc de un constructor bun!

daca am scris degeaba, te mananc biggrin.gif
mai bine da casa jos si fa-o mai incolo cu 2 m de vecin,asa nu mai ai probleme.
Dana_H
Kikina, acum lasand gluma la o parte, nu e vorba doar de acte si spaga aci, situatia e mai nasoala. Pentru un moment, pune-te in pielea vecinului tau care poate constata intr-o zi ca - din cauza lucrarilor la casa ta - locuinta lui o ia la plimbare sau incepe sa se crape, lase, etc. Tie ti-ar conveni asa ceva ? huh.gif

In general, consolidarea unei case (independenta sau lipita de alta) e mai scumpa decat construirea uneia noua, daca asta implica lucrari de genul celor sugerate de tine si nu o simpla tencuiala. Cu asta in minte, bafta la decizie smile.gif
Evergreen
asta ca sa nu mai vb de ce a patit o colega de-a mea cu ceva similar in spatele casei ei: din cauza lucrarilor tergiversate din diverse motive de catre noii ei vecini, acum are scos la aer parchetul din 2 camere, toarna sape ...distractie la maxim, desi le-a atras atentia atit beneficiarului cit si a executantului sa aiba grija cind lucreaza.

ATENTIE la lucrarile care pot sa va afecteze relatia cu vecinii, puteti sa ajungeti la tribunal si sa vina inspectia in constructii !!!

LE: daca e casa veche exista posibilitatea sa fie un singur perete despartitor intre cele 2 case (unii asa isi faceau casele pt economie) si distractia e maxima ca nu prea stii care e proprietarul peretelui
kikina
Mai dar nu glumesc,nu am cum sa ma retrag trebuie musai sa construiesc pe hotar!Casa e in forma de U si eu construiesc pe una din laturi deci pe un L sa-mi iasa inca 2 camere decomandate un hol si-o baie(mica cu cabina de dus)!Toate laturile sunt pe hotar!Stiu ca e mai simplu s-o iei de la 0 dar deja am bagat bani in ce este!
gugutata
QUOTE(kikina @ Sep 3 2006, 22:13) *
Mai dar nu glumesc,nu am cum sa ma retrag trebuie musai sa construiesc pe hotar!Casa e in forma de U si eu construiesc pe una din laturi deci pe un L sa-mi iasa inca 2 camere decomandate un hol si-o baie(mica cu cabina de dus)!Toate laturile sunt pe hotar!Stiu ca e mai simplu s-o iei de la 0 dar deja am bagat bani in ce este!

pai este si motivul pt. care ai nevoie de expertiza tehnica!
lista cu experti tehnici o gasesti AICI si o expertiza tehnica costa undeva intre 200 si 400 E....

cind certificatul de urbanism cere alipirea la un imobil existent, fie el pe propr. ta sau la vecin, pe hotar...atunci se intocmeste RAPORTUL DE EXPERTIZA TEHNICA la imobilul cu pricina...e un compromis tare timpit...urbanstii urmaresc ASTUPAREA calcanelor existente si atunci apar tot felu de complicatii tehnice care's rezolvate prin acest RAPORT

partea naspa e ca expertizele se fac doar in situatia in care'i cerut avizul INSPECTORATULUI notangel.gif si crede'ma e ce'a mai stufoasa documentatie de facut:

1)proiect de arhitectura complet 1 ex
2)proiect de rezistenta (fundatii, detalii, sapatura, masuri de protejarea imobilului vechi, si altele), verificat 2 ex
3)calcul "G", verificat 2 ex
4)studiul geo 2 ex
5)expertiza 2 ex

asta pe scurt!
--------------------------------------------------------------------
Kidu!, structura respectiva pare facuta din beton segregat, sau poate nu a fost vibrata bine sau poate a fost turnata iarna fara aditivi....pare destul de gaunoasa...pe undeva incoerenta(cofrata prost)....poate pe undeva justifica si pretul destul de mic....sau stiu io?!, or fi de vina mesterii din CHITILA photo.gif...pare facuta destul de prost....dar dupa cum spui tu, e o afacere profitabila

primul lucru care mi'a sarit in ochi au fost stilpii de la etaj de pe tesitura casei, care par altfel dispusi fata de cei de la parter...asta'i o eroare destul de mare....oricum...ai grija de cei de la inspectie, ca nu stiu ce naiba au de se iau de toate nimicurile...ma rog...poate nu am vazut io bine
-------------------------------------------------------------------
as xxl!, din simplul motiv ca agreez sfaturile pertinente pe care le dai si pt. principii, cu dedicatie pt. tine smile.gif...sper ca ai 5+1 smile.gif ?
-------------------------------------------------------------------
Evergreen!, daca un certifact de urbanism te obliga sa te alipesti la un calcan, fie el si al vecinului, esti obligat sa o faci, iar daca peretele despartitor este proprietatea ambilor locatari, atunci peretele respectiv ramine in "picioare" , iar tu construiesti rostuit fata de acest perete cu 5 cm, de obicei pt. rosturi se foloseste politiren....deci, daca certificatul te obliga, atunci vecinului nu'i ramine decit sa de'a in judecata primaria...fara cistig de cauza insa
radu c
Click pentru a vizualiza atașamentulMi-as mai dori si eu cateva opinii despre supradimensionarea casei mele.Maine merg la structurist sa-l iau de gat. Pot sa-i cer sa lase pt spatiul mai mare deschis grinzi mai groase si sa le micsoreze pe celelalte? Apropo am facut un calcul pt fier si la pretul actual de 2.2ron ajunge la 8000 euro.Multumesc.
gugutata
QUOTE(radu c @ Sep 3 2006, 23:22) *
Click pentru a vizualiza atașamentulMi-as mai dori si eu cateva opinii despre supradimensionarea casei mele.Maine merg la structurist sa-l iau de gat. Pot sa-i cer sa lase pt spatiul mai mare deschis grinzi mai groase si sa le micsoreze pe celelalte? Apropo am facut un calcul pt fier si la pretul actual de 2.2ron ajunge la 8000 euro.Multumesc.

in proiectul de rezitenta ai un extras de armatura si niste cantitati de beton exprimate in metri cubi....

de exemplu, pt. planseu se foloseste X tone de fier si Y mc de beton....exista o formula prin care se face un raport intre X si Y...si acest raport spune daca s'a folosit fier in exces sau nu...nu cunosc prea multe detalii, dar pot sa'l intreb pe inginerul cu care lucrez....si se poate stabili daca armarea a fost facuta excesiv sau nu!

sfatul meu e sa nu'l ciufulesti pe structurist....vb frumos cu el si explica'i ca ai nevoie de niste detalii economice si rationale....ti'am spus doar ca proiectul nu este gresit, deci structuristul este acoperit....
Dana_H
@ Radu C: vezi ca exista si fier la 1,7 RON/kg, esentialul e sa cauti...nu te arunca la prima oferta smile.gif
Evergreen
QUOTE(punktarkitecht @ Sep 3 2006, 23:02) *
Evergreen!, daca un certifact de urbanism te obliga sa te alipesti la un calcan, fie el si al vecinului, esti obligat sa o faci, iar daca peretele despartitor este proprietatea ambilor locatari, atunci peretele respectiv ramine in "picioare" , iar tu construiesti rostuit fata de acest perete cu 5 cm, de obicei pt. rosturi se foloseste politiren....deci, daca certificatul te obliga, atunci vecinului nu'i ramine decit sa de'a in judecata primaria...fara cistig de cauza insa

nu contest ce zice CU smile.gif
peretele ala nu are cum sa fie al ambilor locatari deoarece:
1. am facut o casa, si tu iti faci una spate in spate, dar ai si peretele tau spre mine
2. ------------------------------------------------------- dar nu mai iti faci peretele asta si ai dupa asta pretentia sa zici ca iti apartine si tie?????

Daca eu platesc pentru gard dintre proprietati in intregime, vrei sa zici ca e pe jumatate al tau????!!!!????
(asta in cazul in care cineva iti demoleaza casa facuta in modul acesta dupa vreo 50 60 ani....)
mai gindeste-te smile.gif

nu e vb de primarie...e vb de executant biggrin.gif
gugutata
QUOTE(Evergreen @ Sep 3 2006, 23:31) *
nu contest ce zice CU smile.gif
peretele ala nu are cum sa fie al ambilor locatari deoarece:
1. am facut o casa, si tu iti faci una spate in spate, dar ai si peretele tau spre mine
2. ------------------------------------------------------- dar nu mai iti faci peretele asta si ai dupa asta pretentia sa zici ca iti apartine si tie?????

Daca eu platesc pentru gard dintre proprietati in intregime, vrei sa zici ca e pe jumatate al tau????!!!!????
(asta in cazul in care cineva iti demoleaza casa facuta in modul acesta dupa vreo 50 60 ani....)
mai gindeste-te smile.gif

se intimpla de foarte multe ori ca intr'un imobil tip vagon sa existe 2 apartamente...am avut o situatie similara cind intr'o constructie veche si lunga erau 3 apartamente, iar locatarul din mijloc a vrut sa'si faca alta casa....a trebuit sa lasam in picioare peretii despartitori(comuni)...nu stiu daca e cazul kikinei, dar se intimpla destul de des...atunci locataraul care face interventia pierde spatiu...asta e...din considerente tehnice, faci compromisuri....ideal ar fi sa'si faca toti 3 consolidarea si etajarea...dar capitalismul nu e drept cu toata lumea smile.gif

daca axul gardului e pe hotar (adica jumatatea lui)....si in cadastru se specifica asta....atunci gardul este copropietatea celor 2 si el se autorizeaza la primarie pe baza de conventie....chiar daca unul are bani si celalalt nu....nu conteaza cine l'a platit....
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.