Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

radu c

Am fost cu proictul plin de greseli la verificator.Mi-a spus ca acele greseli sunt din vina proiectarii pe calculator(copy-paste,etc)dar ca structura nu este supradimensionata fiind pe cadre si avand in vedere nu stiu ce norme noi.Am remediat erorile din proiect la structurist si acum urmeaza sa il duc sa-mi puna stampila de verificare. Credeti ca e OK?
gugutata
QUOTE(radu c @ Aug 31 2006, 16:01) *
Am fost cu proictul plin de greseli la verificator.Mi-a spus ca acele greseli sunt din vina proiectarii pe calculator(copy-paste,etc)dar ca structura nu este supradimensionata fiind pe cadre si avand in vedere nu stiu ce norme noi.Am remediat erorile din proiect la structurist si acum urmeaza sa il duc sa-mi puna stampila de verificare. Credeti ca e OK?

ginzile sunt mult prea mari (groase)...l o deschidere de 5 m se folosesc grinzi de 40 cm...la 4 m chiar si mai mici....cuzinetul are un rind de bare intermediar prinsi printr'o agarafa...e prea mult...nu e nevoie de fierul ala....chiar si cu normele noi....iar normele noi au adus completari la fier si lemn, vint....si alte formule de calcul....dar rezultatul si scopul lor e acealasi de acum10 ani....detaliile erau gresite....nearmarea grinzii in partea de jos e o greseala de copil....toate elementele din beton verticale se armeaza mai mult in partea inferioara decit superioara....e un principiu firesc...acolo e intinderea....exclus radierul general, unde forta solulului bate de jos in sus...si atunci radierul se armeaza mai mult la partea de jos...acolo e presiunea ce'a mai mare....proiectul tau, cu exceptia grinzilor....era corect...dar supradimensionat...deci nu era gresit...supradimensionarea nu e greseala...e lipsa de profesionalism

nu'mi spune ca verificatoru a refacut notele de calcul si a redimensionat structura?....asta ia cel putin 2 zile...omu a spus adevaru....proiectu e bun...

Dana_H
@ Turbo: eh, si tu acuma...ea si-a zis partitura, noi am zis "da, asa e, promitem ca nu mai facem" si fiecare si-a jucat rolul frumos biggrin.gif

Nu, s-a facut frumos conversatie, ca intre oameni civilizati biggrin.gif Si ce i-a scapat...doar Dumnezeu o va sti (nici macar popa, la spovedanie laugh.gif )

@ Evergreen: sper ca ai idee cat dureaza un proces in Romania....de harassment sau orice altceva biggrin.gif
turbo trabannt
@dana, glumeam si eu ce vrei. oricum a fost toar'sa invatatoare in vizita sa vada cum stati, daca aveti unghiutele curate, batistuta. barem si-a dat seama ca nu e din caramida? biggrin.gif
cat despre harasment, bun banc !pe ce baza legala nu s-a intrebat nimeni, nu? aia au tot dreptul sa iti vina pe teren sa beti un suc o prajitura cu ei si dupa aia sa traga concluzia: e bine, dar se poate si mai bine. daca nu cade la cutremur e buna casa " smile.gif
radu c
Click pentru a vizualiza atașamentul
QUOTE(punktarkitecht @ Aug 31 2006, 16:17) *
ginzile sunt mult prea mari (groase)...l o deschidere de 5 m se folosesc grinzi de 40 cm...la 4 m chiar si mai mici....cuzinetul are un rind de bare intermediar prinsi printr'o agarafa...e prea mult...nu e nevoie de fierul ala....chiar si cu normele noi....iar normele noi au adus completari la fier si lemn, vint....si alte formule de calcul....dar rezultatul si scopul lor e acealasi de acum10 ani....detaliile erau gresite....nearmarea grinzii in partea de jos e o greseala de copil....toate elementele din beton verticale se armeaza mai mult in partea inferioara decit superioara....e un principiu firesc...acolo e intinderea....exclus radierul general, unde forta solulului bate de jos in sus...si atunci radierul se armeaza mai mult la partea de jos...acolo e presiunea ce'a mai mare....proiectul tau, cu exceptia grinzilor....era corect...dar supradimensionat...deci nu era gresit...supradimensionarea nu e greseala...e lipsa de profesionalism

nu'mi spune ca verificatoru a refacut notele de calcul si a redimensionat structura?....asta ia cel putin 2 zile...omu a spus adevaru....proiectu e bun...

la camera de zi deschiderile sunt mari,mi-au spus ca nu este indicat sa schimbe dimensiunea grinzilor atat din punct de vedere estetic cat si structural.Cat despre BCA-ul de sub placa au spus ca pot sa-l inlocuiesc cu polistiren de 5.
Evergreen
logic ca au tot dreptul sa vina dar sa nu vina cu absurditati: ca de ce e oxidat ptin fierul, apa cu care faci betoane poate are prea mult clor in ea, pensula cu care vopsesti e mai lata si are parul tocit e clar ca trebuie sa ii scoti in suturi...Parerea mea!

De procese cunosc cam cit dureaza si nu e o problema asta....trebuie sa fii incapatinat si sa ai nervi tari biggrin.gif , iar cind dreptatea e de partea ta devin de SS (Stainless Steel)
turbo trabannt
QUOTE(Evergreen @ Sep 1 2006, 02:47) *
logic ca au tot dreptul sa vina dar sa nu vina cu absurditati: ca de ce e oxidat ptin fierul, apa cu care faci betoane poate are prea mult clor in ea, pensula cu care vopsesti e mai lata si are parul tocit e clar ca trebuie sa ii scoti in suturi...Parerea mea!

De procese cunosc cam cit dureaza si nu e o problema asta....trebuie sa fii incapatinat si sa ai nervi tari biggrin.gif , iar cind dreptatea e de partea ta devin de SS (Stainless Steel)

mai, nu fi rau cu oamenii. pe voi v-a calcat garda financiara vreodata? aia, tot asa, hau hau, si cand colo: domnu, n-am gasit nimica, totul e corect si nu e bine ! tre sa spunem si noi ceva nu putem sa spunem ca nu am gasit nimica, ne facem de rusine! si ne dati si noua un suc? confusedsmiley.png deadtongue.gif death.gif puke.gif

dixy
QUOTE(dixy @ Aug 31 2006, 15:17) *
Întreb și eu, că văd că sunt o grămadă de oameni pricepuți pe aici:

Se dă o casă P+1 100mp/nivel. Cum ar ieși mai ieftin, casa realizată din zidărie portantă din BCA sau casa realizată din cadre de beton și zidărie din BCU? BCA e cam 250 ron mc iar BCU e 180 ron mc (chiar în jur de 150 ron fără TVA). ?

Nici o părere?
mihaicozac
tot un draq
ce cistigi la mere dai pe pere
la bca/bcu intra in cadre mai mult beton/fier si creste costul si manopera
recomand zidaria portanta
Phoenix

Se dă o casă P+1 100mp/nivel. Cum ar ieși mai ieftin, casa realizată din zidărie portantă din BCA sau casa realizată din cadre de beton și zidărie din BCU? BCA e cam 250 ron mc iar BCU e 180 ron mc (chiar în jur de 150 ron fără TVA). ?

Nefiind de meserie merg pe mana celor care au scris mai sus.

Intrebarea cat ma va costa la constructia casei nu ar trebui pusa, ci ar tebui pusa intrebarea cat ma va costa intretinerea casei daca o fac din , X, Y sau Z material de contructie. Parerea mea este sa ai un pic de rabdare si sa citesti acest topic, se merita, poti culege o gramada de informatii utile, iar la intrebarea ta eu iti raspund ca as face-o din caramida.
as xxl
QUOTE(dixy @ Aug 31 2006, 15:09) *
Nici o părere?

putintica rabdare domnu' sa venim si noi de pe santiere, eventual sa mancam ceva ...
pentru P+1 indiscutabil iesi mai repede cu zidarie inramata. de bca. faci zidul de bca de 25 (de fapt 24, ca asa este taiat) plchezi cu polistiren de 5, eventual in dreptul stalpilor si centurilor pui de 10.

in loc de P+1 poti face P+M, mansarda din lemn, daca vrei sa mai economisesti niste bani.

structura in cadre se foloseste in doua ipostaze:
1. cand regimul de nivel este mai mare de P+2
2. cand e nevoie de flexibilitate in aranjarea spatiului interior.
gugutata
QUOTE(radu c @ Aug 31 2006, 16:43) *
Click pentru a vizualiza atașamentul
la camera de zi deschiderile sunt mari,mi-au spus ca nu este indicat sa schimbe dimensiunea grinzilor atat din punct de vedere estetic cat si structural.Cat despre BCA-ul de sub placa au spus ca pot sa-l inlocuiesc cu polistiren de 5.

la proiectul de arhitectura...exact ca si atasamentul tau ( e o plansa din proiectul de arh, faza PAC ) structura pare destul de rezonabila....adica observ ca stilpii sunt de 30 X30...ceea ce'i ok....la living, intradevar, deschiderile sunt mari, nu am ce obiecta aici...la casa scarii si hol, ca si la bucatarie ci cealalata camera, deschiderile sunt mici....deci o grinda de 50 de mare....chiar daca ma repet....

nu'mi spune ca pe o deschidere de 305 cm cum ai la bucatarie, peretele exterior....se fac grinzi de 50...ca ma iau la trinta cu berbecul ala....

din punct de vedere estetic...se refera la aliniamentul ferestrelor din partea superioara, au dreptate...dar pt asta se fac buiandrugi....

si mai e o problema

intre solutia de rezistenta si ce'a de arh nu exista corelare....stilpii la cel de arh sunt patrati, iar la cel de rezistenta, unii sunt in "L"...

alta greseala....macar de ochii lumii si tot se coreleaza lucrurile astea....

la proiectul de rezitenta, in mijlocul peretelui de la living ai un stilp....in proiectul de arh nu exista....sa fim seriosi...am inteles ca se mai fac gafe....dar nici asa

am atasat acum ceva vreme...planul la un hotel cu deschideri mult mai mari...am vrut sa'l conving pe respectivul ca si structura lui era supradimensionata....vezi postul asta

crede'ma...toate grinzile incazul asta....au 50 de cm...compara si tu vizual planurile...si casa(hotelu) e S+P+2E+M

BCA'ul de sub placa e ok....nu am mai vazut, dar cred ca'i ceva sanatos si elegant....oricum se faineaza in 10 ani....

repet...nu e gresit...e doar ceva mai costisitor...
kamikz

Salut

cu toate ca inca nu sunt expert in constructii desi am in trecut practica de vreo 8 ani (2case), eu iti recomand calduros sa mergi pe varianta cu BCA. BCU-ul este un prost izolant termic, ceeace inseamna ca ce economisesti pe costul materialelor acum, probabil vei da in primele 2-3 ierni.

Am avut o intrevedere cu arhitectul ieri, prima. Mi-a recomandat sa nu folosesc lemn ohmy.gif ci porotherm. :-(( Inca nu m-a convins.... constructor a zis ca nu imi poate recomanda ca toti cu care a lucrat si-au dat cu firma in cap dupa o vreme. imbucurator, ha?

Vedem ce mai urmeaza... Pana atunci postez o imagine cu prima constructie de pe proprietate. 4 oameni, o carte, multe piese marcate gresit, si in 3 ore, tadaaaam. Tot in aceeasi zi s-a nascut si acoperisul pt fantana :-)

spor la treaba!

Salut

cu toate ca inca nu sunt expert in constructii desi am in trecut practica de vreo 8 ani (2case), eu iti recomand calduros sa mergi pe varianta cu BCA. BCU-ul este un prost izolant termic, ceeace inseamna ca ce economisesti pe costul materialelor acum, probabil vei da in primele 2-3 ierni.

Am avut o intrevedere cu arhitectul ieri, prima. Mi-a recomandat sa nu folosesc lemn ohmy.gif ci porotherm. :-(( Inca nu m-a convins.... constructor a zis ca nu imi poate recomanda ca toti cu care a lucrat si-au dat cu firma in cap dupa o vreme. imbucurator, ha?

Vedem ce mai urmeaza... Pana atunci postez o imagine cu prima constructie de pe proprietate. 4 oameni, o carte, multe piese marcate gresit, si in 3 ore, tadaaaam. Tot in aceeasi zi s-a nascut si acoperisul pt fantana :-)

spor la treaba!

Salut

spor la treaba!
Kidu
urmaresc de mai mult timp cu interes subiectul, pentru ca am mai construit si construiesc in continuare. Acum fac un P+1, 92mp per nivel si calculele anterioare mi au iesit ff exact, adica la preturile care ma asteptam, in jur de 25.000 euro, casa ridicata, acoperita, tamplarie pvc tencuita int ext. Ca si detalii: cadre din beton, fundatii, pahare, etc cu fier dupa proiect, planseele cu fier nu cu plasa, 10 fiare in stalpi ( 6 de 18 4 de 14 ), 10 stalpi 35x35, caramida eficienta, poliester pe ext, scara int beton, acoperit intr o singura apa ( panta ) inaltime nivel 3-3,2m.

De data asta am avut noroc sa prind o echipa buna de lucru, mi au cerut 6.500 euro pentru lucrare, ulterior am mai pus 1.300 ptr ca m am decis sa fac si a 3 a placa ( initial venea doar tavan fals izolat peste etaj. Am facut calculele f exact pana acuma si o sa le defalc in curand pe materiale, acte, manopera, etc.
xman71
Salut!

V-as ruga sa-mi recomandati pe cineva care poate adapta un proiect de rezistenta pentru o casa din beton turnat in cofraje de polistiren. Stiti cumva si cat ar costa un astfel de proiect?

Multumesc.
Evergreen
ba cred ca a fost reclama mascata..in loc sa fie www.xxx. org (care ar fi fost imediat modificata de moderatori) a fost vevevepuncticsicsicspunctorg sau ceva in genul asta smile.gif

kidu, mi se pare corect cum faci deoarece ai un plan bine gindit pentru executie si nu faci modificari de azi pe miine din "poanie" (nu imi vine in cap cum se scrie corect)
poate folosesti polistiren la exteriorul peretilor wink.gif sisuprafata e de 92,5 mp/nivel

si eu te urmaresc de mult timp si uneori esti prea drastic cu cine nu trebuie / omoara-i pe cei care nu au timp/rabdare/chef sa citeasca jdemii de pagini smile.gif
zen
QUOTE(Evergreen @ Aug 31 2006, 23:47) *
Touche (cu accent pe e)

as fi zis ca esti inginer, si inca unul bun.
si e poignet, dar nu am mai apucat sa corectez.
daca esti arhitect, poate o sa incep, in sfarsit, sa imi schimb parerea.
oricum, cei din buc ii consider cu mult mai buni.
Evergreen
QUOTE(zen @ Sep 1 2006, 00:07) *
as fi zis ca esti inginer, si inca unul bun.
si e poignet, dar nu am mai apucat sa corectez.
daca esti arhitect, poate o sa incep, in sfarsit, sa imi schimb parerea.
oricum, cei din buc ii consider cu mult mai buni.

sint inginer, dar nu ma consider asa de bun, dar iti multumesc.
(aceeasi parere o am si eu despre tine, iar daca eu sint bun, tu esti foarte bun, dar sa terminam cu siropurile si felicitarile ca avem treaba pe aci)

am si eu aceeasi impresie despre arhitecti (nu ca as fi avut prea mult de-a face cu ei) deoarece un prieten bun a muscat-o nasol cu un prieten de-al lui, arhitect: asta era pleact o perioada buna din tara si isi gasise o casuta buna dar veche, intr-o zona buna, pret bun, dar care trebuia renovata si l-a trimis pe asta sa o vada sa isi dea cu parerea..... in acea perioada eu eram plecat cu sorcova pe santierele patriei, veneam acasa sa schib haine si sa fac deconturi, si nu mi-a zis mie nimic despre casa, iar cind am discutat cu el despre asta ce crezi ca i-a zis arhitectul: ca nu prea e buna casa ca are probleme cu fundatia, iar cind eu l-am intrebat ca de ce nu mi-a zis si mie sa merg cu ala sa ma uit si eu la casa, mi-a zis ca tipul e si inginer constructor....dar a facut facultatea de instalatii w00t.gif

asta in ideea in care eu chiar am sapat la fundatia unei case facute inainte de 1940....
dixy
QUOTE(Phoenix @ Aug 31 2006, 17:18) *
Nefiind de meserie merg pe mana celor care au scris mai sus.

Intrebarea cat ma va costa la constructia casei nu ar trebui pusa, ci ar tebui pusa intrebarea cat ma va costa intretinerea casei daca o fac din , X, Y sau Z material de contructie.

Întreținere în ce sens? Dacă te referi la costuri de încălzire spre exemplu, BCU este mai eficient:

Porotherm-ul cu densitatea de 950 are conductivitatea termică de 0,46 W/mpK în timp ce BCU cu densitatea de 1200 are conductivitatea de 0,38 W/mpK iar cel cu densitatea de 400 are doar 0,1 W/mpK. Am luat datele dintr-un tabel.

BCU are prețul de 180 RON/mc în timp ce Porotherm nu prea e sub 240-250 RON/mc. Înțeleg că lumea are prejudecățile și preferințele ei și că unii au pur și simplu mai mulți bani sau sunt dispuși să facă mai multe eforturi. Dar eu nu sunt dispus să devin sclavul băncii pe 20-25 de ani doar ca să fac o casă. Așa că sunt în căutare de metode și rețete pentru a ieși mai ieftin atâta timp cât nu fac rabat de la rezistența casei și de la conductivitatea termică a pereților, etc.

Ca să fac o paralelă, știu că se poate conduce și un BMW, nu numai o Dacie. Dar amândouă fac același lucru. Te transportă unde ai treabă. Iar eu vreau să fac o casă pentru a locui în ea, nu ca să mă umplu de fițe.
dixy
QUOTE(as xxl @ Aug 31 2006, 18:38) *
putintica rabdare domnu' sa venim si noi de pe santiere, eventual sa mancam ceva ...
pentru P+1 indiscutabil iesi mai repede cu zidarie inramata. de bca. faci zidul de bca de 25 (de fapt 24, ca asa este taiat) plchezi cu polistiren de 5, eventual in dreptul stalpilor si centurilor pui de 10.

in loc de P+1 poti face P+M, mansarda din lemn, daca vrei sa mai economisesti niste bani.

structura in cadre se foloseste in doua ipostaze:
1. cand regimul de nivel este mai mare de P+2
2. cand e nevoie de flexibilitate in aranjarea spatiului interior.

Mulțam. Deci nici cadre, nici zidărie portantă. Nu prea pricep eu ce-i aia zidărie înrămată. E cumva un fel de zidărie înconjurată de centuri de beton?

Întrebarea mea se referea și la BCU vs BCA. BCU este considerabil mai ieftin.

Să dau și un citat aici:

AVANTAJELE FOLOSIRII BCU

Introducerea in domeniul constructiilor a betonului celular usor neautoclavizat atât sub forma blocurilor de zidarie cât si sub forma de pereti monolit sau sape de izolatie autonivelante, ofera numeroase avantaje tehnice si economice:
# cost de productie redus, manopera redusa;
# calitatile termotehnice, deci consum redus de combustibil la incalzirea spatiului realizat cu BCU;
# economie la materialele de finisaj si simplificarea operatiilor de finisaj;
# densitatea redusa, structura omogena;
# coeficient de transfer termic identic cu cel al BCA, sau mai bun, in functie de densitate.

Greutatea proprie mica a peretilor din BCU permite:
# reducerea dimensiunilor elementelor portante ale structurii;
# micsorarea incarcarii elementelor structurii de rezistenta, deci scaderea consumului de otel;
# reducerea intensitatii incarcarilor seismice;
# diminuarea costurilor de transport.

Grosimea redusa a peretilor, datorata calitatilor termotehnice, fata de zidaria de caramida atrage dupa sine micsorarea ariei desfasurate, ceea ce la rândul sau reduce costul de realizare a peretilor. La BCU absenta varului determina lipsa corosivitatii fata de armaturi si o aderare extrem de facila a mortarului de tencuiala, acesta putand fi depus intr-un strat mai subtire decat cel din cazul BCA. Izolatia termica superioara a BCU fata de BCA ofera posibilitatea realizarii unor ziduri mai subtiri, cu acelasi confort termic ca si cel obtinut cu pereti mai grosi din BCA. BCU este produs la rece, fara autoclavizare, nefiind radiocativ.

Betonul celular usor poate fi turnat si direct in cofraj, pentru realizarea peretilor monolit. Aceasta varianta este avantajoasa prin faptul ca elimina costurile de manopera pentru o multime de operatiuni obligatorii la realizarea unei constructii: zidire, tencuire, pozarea instalatiilor sanitare, pozarea instalatiilor electrice, dulgherie.
as xxl
dixy:
bcu vs bca

bca
cum am mai spus si intr-un alt post, bca-ul (beteon celular autoclavizat) este obtinut dintr-un amestec de nisip, var si pulbere de aluminiu. reteta se face peste tot in instalatii automate, diferentele de la lot la lot sunt nesemnificative.
dupa realizarea compozitiei, aceasta are forma unui calup de aproximativ 2,5 m latime, 7 metri lungime si 1,5 grosime. cu ajutorul unei masinarii cu sarme este taiat acest calup pe toate directiile rezultand caramizile, apoi este bagat in autoclava.
care autoclava este un cuptor imens unde in prezenta aburului la 110 grade celsius si o presiune de 7 atm. in aceast coca aluminiul in reactie cu varul se transforma in gaz astfel aparand structura poroasa pe care o cunoasteti.

bcu
a aparut la inceput (mijlocul anilor 90) la noi in tara ca fiind un produs revolutionar ce va inlocui bca-ul. nu a fost sa fie
pentru ca:
desi pe hartie si pe la expo-urile importatorilor de utilaje necesare fabricarii bcu-ului este super ok, apare o probleme cu materialul in sine cumparat de la cine stie ce producator. ca sa intelegeti de ce am sa iti explic cum se face acest material.
nisipul de granulatie mica (0-1) se amesteca cu ciment si apa in malaxor. odata compozitia omogena se injecteaza spumantul (din cate stiu eu importat numai din italia), se toarna in forme, se lasa o zi, se decofreaza si se lasa apoi la intarit.

problema pe care o am eu cu acest material apare din start, din felul in care se prepara. adica un gigel pune cu galeata nisip si ciment in betoniera apoi vine cu un furtun si baga spumant. orice mi-ati spune nu am suficienta incredere ca acel gigel va respecta intocmai reteta.
o alta problema este granulatia nisipului. e necesar 0-1 (particule mai mici de 1 milimetru) dar sa fie spalat, fara parti levigabile.
am intalnit cazuri (de fapt toti producatorii de bcu pe care ii stiu) care foloseau mult mai ieftinul sort 0-3. automat o mai mare densitate.
stiu ca in toate prospectele bcu se vorbeste de o densitate comparabila cu cea a bca-ului (750 -900 kg/mc). in realitate, coparand bcu-ul cu bca-ul, fara sa il cantaresc efectiv ci doar "la mana" mi se pare de cel putin doua ori mai greu. estimez ca nu exista bcu cu densitate mai mica de 1400 kg/mc , repet, la vazare si nu in expo.

in fine, caracteristici geometrice.
daca cel de expozitie este turnat in forme metalice tratate cu decofrol sau solutii similare, cel pe care il cumperi este de obicei turnat in forme de lemn refolosibile. nu intru in mai multe amanunte, dar iti pot spune ca cel mai stramb bca, tot este mai drept ca cel mai drept bcu pe care l-am vazut.

nu in ultimul rand, du-te pe santier si intreaba un zidar cu experienta cu ce material prefera sa lucreze din cele doua.

kidu: nu stiu de ce, dar am impresia ca vrei tu neaparat sa impui tu un nivel al exprimarii noastre, muritori de rand, fata de tine, maret moderator. mai usor cu expresii gen bagator de seama si tras de urechi.
dixy
@as xxl:

Mulţam pentru răspuns. Nu există totuşi posibilitatea să iei la rând toţi producătorii de BCU şi să iei mostre pe care să le trimiţi la laborator, apoi să cumperi de unde BCU corespunde dpdv tehnic? Sau pp că este destul de simplu să închiriezi un utilaj şi să angajezi pe cineva să fabrice BCU sub nasul tău după reţetă. În funcţie de spumant am auzit că există BCU chiar şi cu densitatea de 400 care are conductivitatea termică 0,1 W/mpK (!!!).
sirpet2001
Salut.
Ma poate ajuta cineva cu solutia tehnica (straturi, polistiren, grosime, latime, etc) pentru un trotuar in jurul casei? Este vorba de o casa cu p+1+m si trebuie sa torn trotuarul zilele astea. Raspunsul vostru mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat.
floritzu2006
Salut, am un teren in buc (600mp) si ma gandeam sa incerc sa ridic o casuta (P+M), din caramida. Puteti recomanda o firma de executie sau meseriasi(pt lucru in regie proprie). Multumesc
cocodum
Salut! Sunt in faza de alegere proiect casa, P+1 cu cca.170 mp la sol, respectiv 12 ml/14 ml, pe un teren de 1800 mp (31ml/58ml).
Ma gandesc la parter sa fie inclus un garaj dublu, peste care se construieste continuu cu restul casei. Deasupra garajului (36 mp) va fi un dormitor matimonial cu balcon +baie +dressing. Intrebari:
1. este indicata constructia dormitorului matrimonial exact deasupra garajului, ambele fiind orientate spre nord?
2. este chiar utila existenta unui garaj dublu sau doar simplu, avand in vedere ca acoperisul terasei de la parter se prelungeste atat cat sa faca posibila adapostirea unui autoturism?
3. partial sub garaj (cca.1/2 din suprafata acestuia) m-am gandit sa sap putul de apa si sa instalez centrala termica. E o idee buna sau in ce alte locuri poate fi instalata aceasta?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.