@ Florin: da, arhitectul are dreptate. Pentru gard pe mine m-a costat vreo 250 EUR (daca imi mai aduc bine aminte, era toamna trecuta
), iar cele de instalatii sanitare / electrice le primesti DACA te intelegi cu arhitectul sa-ti faca proiectul la faza DDE (detalii de executie - complet). Daca discuti doar pentru dosarul de PAC (Proiect Autorizare Constructie), atunci nu intra in proiect. Estimativ, stiu ca proiectul de sanitare + termice + electrice a fost cam 5 EUR / mp, dar preturile variaza
Asistenta tehnica sunt obligati sa-ti dea, pai cine a facut proiectul, tu sau ei? Insista sa introduci clauza asta.
Taxele pt avize - da, astea-s separat, mai ales daca mai includ si o mica "atentie" la primarie
Restul la fel - separat. Daca Doamne fereste, ai nevoie sa deviezi nu stiu ce traseu de utilitati, mai bine cumperi teren in alta parte...
LE: sa fie ultima presupunere ! Niciodata sa nu presupui, intreaba ca sa obtii raspunsuri clare, altfel asta e primul pas catre o gaura zdravana in buzunar
E drept ca si forumul asta m-a ajutat enorm... 
Taxele pt avize - da, astea-s separat, mai ales daca mai includ si o mica "atentie" la primarie
Restul la fel - separat. Daca Doamne fereste, ai nevoie sa deviezi nu stiu ce traseu de utilitati, mai bine cumperi teren in alta parte...
LE: sa fie ultima presupunere ! Niciodata sa nu presupui, intreaba ca sa obtii raspunsuri clare, altfel asta e primul pas catre o gaura zdravana in buzunar
Iti multumesc pt ajutor.
Sincer sa iti spun nu stiu daca proiectul mi-l face la faza dde sau pac pt ca la momentul cand am semnat contractul nu cunosteam toate detaliile , stiam doar ca vreau sa ma apuc de casa si m-am dus cu o schita la el.Am cazut de acord la pretul proiectului-10 euro /m2, avizele sa le obtina el pt inca 300 euro( cea ce cred ca nu e mult ), iar pe durata constructiei sa asiste la lucrari.Asta a fost tot.