Sa construim o casa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

amadeus79

Am discutat cu constructorul si am aflat urmatoarele:

- fundatia: conform studiului geologic, la o adincime de 110 cm
- placa: armata cu plasa metalica si hidroizolata
- peretii exterior: zidaria (boltari), armati cu cu beton armat, centura de beton intre etaje
- acoperisul: structura de lemn, acoperit cu scandura-astereala, folie hidroizolanta si invelit cu tigla
- peretii interior: tencuiala uscata (rigips, profile metalicce de 50mm, vata minerala, placa rigips 12,5mm)
- peretii despartitori: profile metalice de 75mm, placati cu rigips de 12,5mm, cu izolatie la interior
- tavanele: placate cu rigips pe structura metalica atasata de planseul de lemn si izolate termic cu vata minerala. In zonele umede: placa de rigips impermeabila

Fiind o technologie noua (cel putin pt mine), deoarece la noi majoritatea contruieste din caramida si placa de beton intre etaje, sunt putin sceptic, si poate cei care se ocupa de constructii sau au experienta in domeniu as dori sa ma sfatuiasca.

Va multumesc
zen
QUOTE(amadeus79 @ Jun 10 2005, 18:08)
stiti cumva care este legea?

mie mi-au spus ca imi ofera garantie 5 ani si as dori sa stiu daca legea ii obliga sa ofere mai mult, deoare 5 ani mi se pare putin pt o casa.
*

codul civil prevede 10 ani pe vicii ascunse, azi am aflat cu siguranta, fiindca semnez si eu un contract

zen
QUOTE(amadeus79 @ Jun 13 2005, 19:47)
Am discutat cu constructorul si am aflat urmatoarele:

- fundatia: conform studiului geologic, la o adincime de 110 cm
- placa: armata cu plasa metalica si hidroizolata
- peretii exterior: zidaria (boltari), armati cu cu beton armat, centura de beton intre etaje
- acoperisul: structura de lemn, acoperit cu scandura-astereala, folie hidroizolanta si invelit cu tigla
- peretii interior: tencuiala uscata (rigips, profile metalicce de 50mm, vata minerala, placa rigips 12,5mm)
- peretii despartitori: profile metalice de 75mm, placati cu rigips de 12,5mm, cu izolatie la interior
- tavanele: placate cu rigips pe structura metalica atasata de planseul de lemn si izolate termic cu vata minerala. In zonele umede: placa de rigips impermeabila

Fiind o technologie noua (cel putin pt mine), deoarece la noi majoritatea contruieste din caramida si placa de beton intre etaje, sunt putin sceptic, si poate cei care se ocupa de constructii sau au experienta in domeniu as dori sa ma sfatuiasca.

Va multumesc
*

ceea ce iti ofera, dpdv structural e ok, dar e constructia unei case care e foarte profitabila pt constructor si nu stiu cat de bine e executata. daca esti primul, nu semna inca, asteapta sa vezi una facuta si dupa aia, sa nu fii cobaiul lor.
amadeus79
acum se construieste cartierul, 3 case aproape gata, iar inca doua sunt in constructie. ca si finisaje arata super ok, dar ma gandesc ca totusi este vb de o casa, si trebuie bine gandita situatia, nu cumpar in fiecare zi o casa.
amadeus79
... ti-as trimite pe pm niste poze facute la fata locului ... se poate?

(nu vreau sa fac reclama cartierului rezidential)
zen
QUOTE(amadeus79 @ Jun 13 2005, 21:36)
acum se construieste cartierul, 3 case aproape gata, iar inca doua sunt in constructie. ca si finisaje arata super ok, dar ma gandesc ca totusi este vb de o casa, si trebuie bine gandita situatia, nu cumpar in fiecare zi o casa.
*

finisajele care ti se propun arata super cand sunt gata, dar tb sa fii atent la niste chestii:
1.la usi, deschiderea in perete de rigips se face cu profile UA, adica de otel, nu cu cele normale de aluminiu
2.cel mai prost rigips e cel lafarge, atentie la ce folosesc
3.placarile tb facute cu adeziv potrivit, adica cm11 in interior si flexibil la exterior, altfel iti sare la prima iarna mai tare, mai ales in brasov
4.schimbarile de plan , in bai, se siliconeaza, nu se chituiesc, altfel crapa la vibratii
5.lemnul dela planseu tb pus nu direct pe alt lemn, ci se pun niste buretei intre ele ca sa absoarba vibratiile
6.sapa din baile de sus tb sa fie baumit, altfel va crapa in draci

bag mana in foc ca niciuna din ce ti-am scris eu aici nu se aplica la casele astea.
amadeus79
este greu pt mine deorece nu sunt expert in costructii.

de ex. cit de mult putem avea incredere in constructorii de cartiere rezidentiale? in brasov se construiesc 4 cartiere, cu 4 constructori diferiti, un cartier este aproape gata, dar acolo se construieste "traditional" : caramida+planseu de beton, si s-au vandut toate casele. celelalte 2 cartiere au preturi de peste 120k, iar in cartierul descris mai sus se construiesc duplexuri la preturi "accesibile"

problema este ca se foloseste o tehnologie mai putin traditionala in romania, si suntem putin mai sceptici ...

ps: exista firme specializate care ar putea evalua rezistenta si structura casei?

zen
QUOTE(amadeus79 @ Jun 13 2005, 22:06)
este greu pt mine deorece nu sunt expert in costructii.

de ex. cit de mult putem avea incredere in constructorii de cartiere rezidentiale? in brasov se construiesc 4 cartiere, cu 4 constructori diferiti, un cartier este aproape gata,  dar acolo se construieste "traditional" : caramida+planseu de beton, si s-au vandut toate casele. celelalte 2 cartiere au preturi de peste 120k, iar in cartierul descris mai sus se construiesc duplexuri la preturi "accesibile"

problema este ca se foloseste o tehnologie mai putin traditionala in romania, si suntem putin mai sceptici ...

ps: exista firme specializate care ar putea evalua rezistenta si structura casei?
*

rezistenta si structura sunt evaluate de structurist si proiectant, si raspund cu gatul pt asta.
casa nu e rea, mai ales daca are pret bun, dar e delicata la finisari, atata tot.
amadeus79
am gasit paragrafele legate de garantie:

Codul Civil - art. 1483
Legea 10/1995 - art. 29

Concluzie: legea obliga constructorul sa dea 10 ani garantie ... (sper ca am inteles bine)

Alta intrebare: cit de normal e ca dupa constructia unui cartier rezidential, locatarii sa plateasca curentul pt iluminatul public? (mi se pare putin exagerat, deoarece suntem platitori de impozite ...)

ps: miine mai am o discutie cu constructorul, si voi reveni cu amanunte.
MULTUMESC pt sfaturile si raspunsurile prompte!
Tyby

amadeus, baga niste poze aici, ca nu crez sa fie bai ...
lucian123
QUOTE(zen @ Jun 13 2005, 21:43)
1.la usi, deschiderea in perete de rigips se face cu profile UA, adica de otel, nu cu cele normale de aluminiu

*

Unde ai vazut tu profile pentru gips-carton din aluminiu?
amadeus79
atasez citeva poze.

casa model care este gata, si casa duplex care se construieste.
c_cris85
QUOTE(zen @ Jun 13 2005, 21:43)
2.cel mai prost rigips e cel lafarge, atentie la ce folosesc
*

cel mai prost ferrari e dacia! coolspeak.gif roll2.gif
cdan
Stie cineva ceva concret (detaliat) despre cartierul rezidential de la Mogosoaia, Martha Bibescu?
Sint interesat...
zen
QUOTE(c_cris85 @ Jun 14 2005, 11:28)
cel mai prost ferrari e dacia!  coolspeak.gif  roll2.gif
*

poate ma iluminezi huh.gif
c_cris85
QUOTE(zen @ Jun 14 2005, 12:22)
poate ma iluminezi  huh.gif
*

Pai cam asta ai spus tu! avand in vedere ca Rigips este un producator de renume de GIPS CARTON ( numele produsului). este cam aceiasi chestie ca cea cu adidasi, in loc de pantofi sport. Si apropo de asta, deoarece f multa lume facea confuzia asta cei de la Rigips si-au facut urmatorul spot publicitar: Numai rigips de la Rigips este rigips adevarat!" tongue.gif Sper ca nu te-ai suparat...
zen
QUOTE(c_cris85 @ Jun 14 2005, 16:31)
Pai cam asta ai spus tu! avand in vedere ca Rigips este un producator de renume de GIPS CARTON ( numele produsului). este cam aceiasi chestie ca cea cu adidasi, in loc de pantofi sport. Si apropo de asta, deoarece f multa lume facea confuzia asta cei de la Rigips si-au facut urmatorul spot publicitar: Numai rigips de la Rigips este rigips adevarat!" tongue.gif Sper ca nu te-ai suparat...
*

imi era lene sa spun placi de... , asa ca am folosit limbajul de santier.
abacus
Salut,

Sunt in proces de proiectare a unei case (ca beneficiar), in Bucuresti si am nevoie de cateva sfaturi.

Datorita configuratiei terenului (210mp, deschidere 9.35m, rezultat dintr-o lotizare veche), restrictiilor impuse de Urbanism (retrageri, etc.) si a dorintelor noastre locative, la recomandarile arhitectului, usor-usor ne-am indepartat de ideea initiala (de casa clasica), adica:

1. arhitectul ne-a recomandat structura metalica, pe o fundatie de beton (scuze daca nu voi folosi corect unii termeni de constructii): casa are o latime de pana in 6.5m, iar stalpii metalici pot fi pusi numai pe margine, a.i. castigam spatiu, flexibilitate la compartimentari interioare si economie de bani (casa nu e prevazuta cu subsol, dar exista un beci vechi, care ar cere fundatii mai adanci in alta varianta decat pe structura metalica);

2. peretii dinspre N si V tb. sa fie din caramida (pe teren exista o casa demolabila cu pereti de caramida, iar pt. a-i putea pastra pozitia pe teren, am cerut la Urbanism extindere/etajare/modernizare, daca mergeam pe varianta de demolare+construire, ne puneau sa ne asezam casa cu latura principala spre N, lipita de un calcan vecin; in realitate intentionam sa dam jos ce exista si sa construim cum trebuie - sper ca se poate);

3. exista o zona a casei cu o latime maxima de 3.40m (datorita restrictiilor celor de la Urbanism); peretii de caramida ar lua cel putin 60cm, ramanand ca distanta interioara max. 2.80, ceea ce noua ni se pare prea putin. Cum nu am vrut nici pereti metalici, nici din OSB, arhitectul ne-a recomandat un sandwish cu o placa de ciment la exterior, una de gips carton la interior si diverse straturi izolatoare intre placi, fiecare perete nedepasind in acest caz 15 cm grosime.

In principiu, mai mult din nestiinta, nu avem nimic impotriva nici unei metode/material de constructie, dar parca tragand linie la sfarsit iese un fel de struto-camila de casa si am mai avea nevoie de niste opinii despre cat de fezabil e dpdv constructiv.

Exista si alte solutii?

Poate fi o problema gasirea unei firme care sa aiba expertiza cu toate sistemele constructive de mai sus?

In ceea ce priveste proiectul, pana in prezent sunt facute doar planurile cu pozitionarea camerelor si cum va arata din exterior (vedeti mai jos - sunt inca preliminare), deci inca il putem adapta.

Multumesc.

Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
iapost
QUOTE(cdan @ Jun 14 2005, 11:56)
Stie cineva ceva concret (detaliat) despre cartierul rezidential de la Mogosoaia, Martha Bibescu?
Sint interesat...
*

La Mogosoaia, unde de altfel mi -am cumparat si eu un teren de casa, pana acum din cate stiu eu, in zona Martha Bibescu sunt 2 proiecte de cartiere rezidentiale: unul care se cheama Constantin Brancoveanu, la care au inceput deja lucrarile si poti afla mai multe detalii la ICC INTERCONTINENTAL CONSTRUCTII SA, iar celalalt, care nu exista decat pe hartie se gaseste la CONSTRUCTII CASE VILE.
Pe mine ma intereseaza cine a mai inceput demersurile pentru inceperea constructiei pe strada Vanatori, la 250 m pe stanga de la putul de apa???????????
cdan
salut. mersi de info. pe mine ma intereseaza martha bibescu. Au inceput o casa pe terenul ala, eu am petic de 500 mp in zona aia si as fi vrut sa stiu care e treaba cu utilitatile: gaze, lumina, apa, canalizare...
iapost
Am auzit de curand de urmatoarea solutie pt.zidurile exterioare:
+structura combinata 60 % cadre + 40 % portanta
+zid tip fagure :caramida - polistiren - caramida, grosime zid de 35
.
Cica asa se practica pe la italieni mai nou. Voi ce parere aveti ???????
robmih
http://pg.photos.yahoo.com/ph/robmih2002/a...m/ph//my_photos

este suficient de sugestiv

restul - pe adresa personala

robmih@as.ro
lucian123
Un cotet pentru gaini....
Award
Zen ...sunt si eu din Timisoara si as avea o intrebare la tine ...Sunt de cativa ani " afara" si nu mai sunt la curent cu multe lucruri de prin oras in ceea ce priveste preturi , parcele , case ,apartamente ..etc
M-ar interesa intr-un viitor relativ apropiat sa fac o casa ( cu o firma in rosu ) si finisajele in regie proprie . Cat m-ar costa ( aproximativ , evident ) o casa de 200-250 mp p+1 ( eventual mansarda ) + proiect + avize + draci laci +etc . zona ar fi in cetatii -torontalului ..In iulie vin in Timisoara ...eventual ne-am putea intalni pentru mai multe detalii ?
Are vreo legatura nick-ul cu vreo firma de paza ? peacefingers.gif
zen
QUOTE(Award @ Jun 26 2005, 05:02)
Zen ...sunt si eu din Timisoara si as avea o intrebare la tine ...Sunt de cativa ani " afara" si  nu mai sunt la curent cu multe lucruri de prin oras in ceea ce priveste preturi , parcele , case ,apartamente ..etc
M-ar interesa intr-un viitor relativ apropiat sa fac o casa ( cu o firma in rosu ) si finisajele in regie proprie . Cat m-ar costa ( aproximativ , evident ) o casa de 200-250 mp p+1 ( eventual mansarda ) + proiect + avize + draci laci +etc . zona ar fi in cetatii -torontalului ..In iulie vin in Timisoara ...eventual ne-am putea intalni pentru mai multe detalii ?
Are vreo legatura nick-ul cu vreo firma de paza ?  peacefingers.gif
*

1. nickul are legatura doar cu filozofia de viata biggrin.gif
2.in rosu, cu o firma buna, cam 160 euro+tva. cu unii care sunt pe piata de curand, ceva gen 135-140 euro+tva. proiectul, intre 1800 si 3000, cu un arhitect normal, sau 7000-20.000, daca lucrezi cu ceva arhitect(a) de faima .
te mai costa avizele de la primarie, care cred ca ar fi cam 1000 euro, cu tot cu taxa pt aut de constructie.
la asta mai pune cam 200-250 euro/luna pt un diriginte de santier bun si serios, si te poti apuca.
trimite pe yahoo detalii si no problem, daca o sa te pot ajuta
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.